TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:11:44 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 82 83 [84] 85 86 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768320 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1844 poslato: Avgust 27, 2012, 03:55:14 posle podne »

Pozdrav,

Najpre bi trebalo da se podosta informises o svemu jer ovo ipak nije tek tako jednostavno.Gubljenje masti,dobijanje mase,misica itd..je proces koji pre svega zahteva detaljan plan kako ishrane tako i svega ostaloga gde spada i odmor kao i mnogo odricanja.Da bi se bilo sta postiglo potreban je mukotrpan i tezak rad na duzi vremenski period.Pre bilo kog saveta ja bih preporucio da se procita ovaj link cisto malo da se upoznas sa nekim nacinima kako sam i ja sta radio jer mislim da ce tada makar neke stvari biti malo jasnije.

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=117971.0

A ovo je gde su sve moje teme pa mozda te jos nesto bude zanimalo:

http://www.pansport.rs/forum/index.php?board=181.0
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #1843 poslato: Avgust 26, 2012, 02:35:53 posle podne »

Ja sam rekreativac od 39 godina. Imam odličan odnos visine i težine (183/83) ali konstitucija naravno, nije idealna. U telu imam po slobodnoj proceni 5-10 kg masnih naslaga, od kojih polovinu na stomaku. Nije da je nešto veliki stomak, ali se poznaje.

E sad, moja namera je da bodibildingom (vežbanjem, ishranom i suplementima) "zamenim" masne naslage za čistu mišićnu masu, a sve u okviru istih 84-85 kg (kako ne bih promenio konfekcijski broj i kako ne bih mnogo "porastao").

Jasno je da je topljenje masti i povećanje mišićne mase nemoguće u jednom istom trenažnom procesu. Zato moje pitanje glasi šta ja zapravo treba da radim:

- da li da najpre istopim masti, izgubim sa njima i deo mišića, padnem na 72-73 kg (i izgledam kao živi leš) pa da onda od početka, od nule krenem da gradim mišićnu masu, ili

- da najpre dobijem nekih 8-10 kg mase, pa da onda tek krenem da topim masne naslage ?!

- tu je i treća varijanta, koja mi se čini najlogičnijom, a to je da stalno kombinujem "masu" i "definiciju", odnosno da u jednom trenažnom procesu (mesec ili dva meseca) dobijem recimo 5 kg mase, pa da u sledećem procesu (narednih mesec ili dva meseca) skinem masne naslage od 5 kg. Jasno mi je da nikada neću dobiti 5 kg čistih mišića, kao ni da nikada neću skinuti 5 kg čistih masti, ali bi ovakav trening imao smisla, jer bih u jednom mesecu mogao dobiti 5 kg, od kojih recimo 80% mišića i 20% masti, a potom krenuo u definiciju u kojoj bi izgubio 5 kg, od toga 80% masti i 20% mišića. I sve tako u krug, dok ne dobijem ono što želim - a to je 83-85 kg čiste mišićne mase.

Šta Vi mislite ... koji metod treninga (ishrane i suplementacije) treba da primenim.

Hvala veliko i hvala unapred.

Pozdrav
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1842 poslato: Avgust 24, 2012, 06:01:55 posle podne »

Jel se moze videti napredak od 2.5kg Pro Whey Proteina onaj u plavoj kantici 6.500 dinara kosta...I ako dobijem nesto misica od toga kad prestanem da ga pijem oce mi opasti sve to ili mi ostaje i koliko kg mogu dobiti sa tim proteinom tj ovom kutijom od 2.5kg

Ne moze od jedne kante,za napredak je potreban kontinuitet sa dobrom ishranom,treningom,odmorom i suplentacijom.Nista ne moze od jedne kante ili suplementa.Strpljenje je u ovom sportu veoma vazno i nigde ne treba da se zuri.
Sačuvana
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #1841 poslato: Avgust 24, 2012, 01:07:33 pre podne »

Jel se moze videti napredak od 2.5kg Pro Whey Proteina onaj u plavoj kantici 6.500 dinara kosta...I ako dobijem nesto misica od toga kad prestanem da ga pijem oce mi opasti sve to ili mi ostaje i koliko kg mogu dobiti sa tim proteinom tj ovom kutijom od 2.5kg
Sačuvana
Господе, ја знам да има те, ал не знам дал нас чујеш? Знам да видиш све, и зато не разумем, дал ове што су нам се крви напили, пушташ на Земљи па ћеш их тек горе казнити.
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1840 poslato: Avgust 17, 2012, 05:50:06 posle podne »

Sta bi trebao da smanjim sto se tice hidrata?

e to je vec diskutabilno jer ne znam kako se hranis itd...nije to bas tako jednostavno jer ni hidrate ne smes preterano smanjivati vec drzati neki balans.evo na primer ja sada sam na low hidratima ali konstantno pratim formu,vaga nije toliko vazna vec ogledalo i ljudi koji oko mene prate moj napredak pa kazu jel to ide kako treba.Ima tu vise faktora koji uticu na taj proces gubljenja masti i moj ti je savet ne da nesto izbacujes vec za pocetak radi varijacije,vodi zapisnik sta si koji dan unosio,koliko i kada pa za koju nedelju pogledas i ispravljas greske ako ih ima.
Sačuvana
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #1839 poslato: Avgust 17, 2012, 12:09:46 pre podne »

Sta bi trebao da smanjim sto se tice hidrata?
Sačuvana
Господе, ја знам да има те, ал не знам дал нас чујеш? Знам да видиш све, и зато не разумем, дал ове што су нам се крви напили, пушташ на Земљи па ћеш их тек горе казнити.
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1838 poslato: Avgust 16, 2012, 05:49:48 posle podne »

Планирам да узмем Масс Фусион, јел може да ми оде случајно ако га будем пио да ми оде у сало и слично

Moze,i treba se obratiti paznja na unos hidrata.U sustini unos hidrata uvek treba da je pod kontrolom ako zelimo napredak bez viska masti.
Sačuvana
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #1837 poslato: Avgust 16, 2012, 12:12:58 pre podne »

Планирам да узмем Масс Фусион, јел може да ми оде случајно ако га будем пио да ми оде у сало и слично
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1836 poslato: Avgust 15, 2012, 05:27:49 posle podne »

ok hvala na pomoci i jos jedno pitanje da li cura od 20 god sme da koristi taj sagorevac?

Sme ako nema naruseno zdravlje i da krene sa minimalnom dozom.
Sačuvana
bonano
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1835 poslato: Avgust 14, 2012, 09:16:06 posle podne »

ok hvala na pomoci i jos jedno pitanje da li cura od 20 god sme da koristi taj sagorevac?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1834 poslato: Avgust 14, 2012, 06:34:01 posle podne »

pozz hteo sam da te pitam u vezi twinlab ripped fuel extreme sagorevaca kakve je jacine posto vidim da se pije samo 1 tableta dnevno pa me zanima tvoje misljenje?

Igrom slucaja bas taj sada koristim.Meni nije jak ali to sam ja :)  ti za pocetak kreni sa jednom pa ako vremenom oslabi dejstvo onda povecaj na dve ali nemoj preko toga.
Sačuvana
bonano
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1833 poslato: Avgust 14, 2012, 11:57:05 pre podne »

pozz hteo sam da te pitam u vezi twinlab ripped fuel extreme sagorevaca kakve je jacine posto vidim da se pije samo 1 tableta dnevno pa me zanima tvoje misljenje?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1832 poslato: Avgust 13, 2012, 09:12:38 pre podne »

Tako i nastavi.Nema na cemu,kad god nesto treba samo me pitaj.
Sačuvana
super micko
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1831 poslato: Avgust 11, 2012, 10:04:11 pre podne »

znam o cemu mi pricas,bas mislim da ce meni da odgovara jer mi je uvek variranje sa uh davalo dobre rezultate!hvala na odgovoru
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #1830 poslato: Avgust 11, 2012, 09:36:01 pre podne »

Mislim da se svakoj dijeti koja god da je u pitanju mora prici pazljivo i polako.Bitno je ici postepeno jer to sto nekom drugom daje rezultate ne mora da znaci da ce i nama.Znaci dijeta je dobra samo zavisi za koga.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 82 83 [84] 85 86 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.366 sekundi sa 18 upita.