TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:02:44 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768277 puta)
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2684 poslato: Jul 26, 2014, 03:01:51 pre podne »

Aha, ja sam sve kontao da zumance odvajaju zbog masti koje se u njemu nalazi, a ne zbog tog holesterola, jer belance sadrzi te proteine sto su meni potrebni, dok zumance ne, jesam li u pravu ili gresim?
Da, dnevno pojedem 10oro jaja.

Upravo to, sve zavisi od coveka do coveka, al kao sto rekoh, banane samo ujutru pojedem i to bi bilo to.
« Poslednja izmena: Jul 26, 2014, 03:06:35 pre podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2683 poslato: Jul 25, 2014, 10:55:27 pre podne »

I tu vlada velika polemika jel treba odvajati belanca od žumanaca ili ne.Moje je mišljenje ako si zdrav i nemaš problema sa holesterolom onda i ne moraš sem ako ih jedeš mnogo i to svaki dan.Onda ponekad odvajaj i time si rešio problem.
Što se banana tiče u jutarnjim terminima mogu biti ok ali ni tu ne treba preterivati ako se zaista radi definicija.
Ali opet svako od nas drugačije reaguje pa to zavisi samo od tvog organizma.Ja na primer moram sve izbaciti kada radim defku jer jedino je tako zaista mogu uraditi kako treba.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2682 poslato: Jul 23, 2014, 02:09:21 posle podne »

A sto se tice jaja, da ne odvajam belance od zumanceta, jer dosta njih odvoje npr. od 5 jaja, pojedu 5 belanaca i 2 zumanceta ( 3 zumanceta su bacili )?

De mi reci, sta je sa banana, smijem li to jesti i koliko?
Jedem ih uvek i samo tada, a to je ujutru cim ustanem, stavim 2-3 banane u blender, 300ml mleka i onda to prelijem preko zitarica oko 100g - 200g i pojedem i ja sam dan zavrsio sto se banana tice...
« Poslednja izmena: Jul 23, 2014, 08:31:16 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2681 poslato: Jul 23, 2014, 09:42:45 pre podne »

Bila bi dobra varijanta onda kuvano pilece meso sa malo salate ili nekoliko belanaca.Jer reskirati sa masnim sirevima nije baš najbolja opcija.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2680 poslato: Jul 23, 2014, 01:25:51 pre podne »

Vazi druze 8)

Ako slucajno pecem ( a to je slucaj 1:10 ) onda stavim vrlo malo ulja, skoro pa ga i nema ili npr. naspem maslinovog ulja..

Ovde u Republici Srpskoj nigde nema tog "Ella sir" jedva sam nasao ovaj jedan "Padjeni" koji sadrzi 0,5 masti na 100g, al trenutno ga je nestalo, pa sam bez sira vec 20ak dana i bicu sigurno jos 20ak dana bez tog sira -,- posto nema nikakvih nemasnih sireva :(... Ima od "moje kravice" sir, na 100g 3,8g masti, al kontam da mi je to bas premasno za definiciju... pa nekako sir zamenjujem sa mlekom, tako sto dnevno popijem najmanje litru nemasnog mleka 0,5g masti, sto se tice jaja, dan mi se svodi na 10 jaja ( cela jaja - zumance i belance ), ponekad se i predje ta mera, na piletinu 500g dnevno i itd... karfiol, grasak, paradajz, krastavac, mrkva... sto se hljeba tice, vec 3 meseca ga nisam pipnuo...
« Poslednja izmena: Jul 23, 2014, 02:29:29 pre podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2679 poslato: Jul 21, 2014, 09:15:51 pre podne »

Mali savet za večeru za sve vas koji ste na defki a da nije baš takmičarska varijanta.
Uzmite Ella sir i stavite u posudu gde je potrebno staviti jednu mericu iso 100.Zatim sve to lagano promešajte sve dok se ne napravi kao kaša.Samo mešajte lagano da se prah ne bi rasuo.Ovo i sam jedem sada leti u večernjim satima, a možete i staviti u frižider pa vam doĂ°e nešto kao sladoled.Inače Iso 100 je odlična opcija zbog svog sastava.U svakom slučaju protein iz elle će sporo tokom cele noći da se razlaže i polako će vam hraniti mišiće bez bojazni od razgradnje.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2678 poslato: Jul 21, 2014, 09:14:49 pre podne »

Ne znam tačno koliko ćeš u gramaži izgubiti ali to je nebitno jer sam protein se ne gubi i on ostaje u proizvodu a to je najvažnije.
Kuvanje je po meni najbolja opcija ali može i pečenje bez ulja čisto malo na grilu,a jaja kuvaj.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2677 poslato: Jul 19, 2014, 12:26:53 posle podne »

Nije malo i to je ta;na ra;unica ukoliko nisi na hemiji jer tada možeš sve više unositi od suplementacije i ishrane.
Bilo bi najbolje da novac za whey naĂ°eš jer veruj mi jako je potreban.

Nikada sirova jaja nisu dobar izbor zbog raznoraznih bolesti prevashodno salmonele.To što si malo kuvao nije doboljno i skuvaj ih posebno.
GrožĂ°ani šećer kao i sve ostalo ako si baš na definiciji izbegavaj ili uimaj što reĂ°e.Ujutru ako baš mora malo i ok je.Pre treninga nemoj posle treninga jako malo.

Ok 8)

=======================================

E sad, pilece belo uvek kuvam, ponekad pecem, reci mi sad, koliko cu izgubiti na gramazi pileceg belog dok ga skuvam, tipa 500g kad skuvam, na koliko ce spasti dok ga skuvam? I koliko bi od prilike trebao da kuvam, inace ja to stavim 20min da se skuva...
Da li je bolje da pecem ili da kuvam, odnosim se sad na jaja i pilece belo?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2676 poslato: Jul 19, 2014, 10:25:57 pre podne »

Razlika je po meni u tome što je rad na smitu fiksiran pokret i ne možeš na njega uticat već samo na postavljanje stopala i širine nogu što meni lično deluje totalno neprirodno.Smit mi je više kao dopunska vežba ako ostane snage posle živog čučnja.
Sam čučanj kada stavim teg na sebe deluje nekako drugačije jer moram voditi računa o mnogo stvarima a pri tome izvodim pun pokret onako kako ja želim i koliko želim što je prednost a i mnogo bolje mi pogaĂ°a noge.
Sačuvana
ShamShi
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2675 poslato: Jul 19, 2014, 09:32:50 pre podne »

Da li cucanj na smit masini moze zameniti obican cucanj? Koji su nedostaci?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2674 poslato: Jul 16, 2014, 08:55:13 pre podne »

Nije malo i to je ta;na ra;unica ukoliko nisi na hemiji jer tada možeš sve više unositi od suplementacije i ishrane.
Bilo bi najbolje da novac za whey naĂ°eš jer veruj mi jako je potreban.

Nikada sirova jaja nisu dobar izbor zbog raznoraznih bolesti prevashodno salmonele.To što si malo kuvao nije doboljno i skuvaj ih posebno.
GrožĂ°ani šećer kao i sve ostalo ako si baš na definiciji izbegavaj ili uimaj što reĂ°e.Ujutru ako baš mora malo i ok je.Pre treninga nemoj posle treninga jako malo.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2673 poslato: Jul 12, 2014, 03:42:04 pre podne »

Dovoljno je ali onaj whey posle treninga igra jako bitnu ulogu i to je jako va\no.Posle ishrana koju si napisao i ok je.
Raymak iymedju obroka oko dva sata.[/b]

Ok, hvala  8)

Al nmg sebi da izbijem iz glave, sve mislim da je malo posle treninga uneti 100g pileceg belog = 20g proteina / 100g nemasnog sira = 12 proteina / i tog nekog povrca, a inace to bude krastavac i paradajz... ne znam zasto me to buni, jer je to samo 30g proteina iz hrane posle treninga, izuzev whey proteina kojeg popijem odmah nakon treninga...

Al evo sad cu mesec dana, mozda malo i jace od mesec dana biti bez "whey -a" , trebale su mi pare za nesto drugo, pa nisam mogao da za whey izdvojim... kontam da ce mi onda sad biti malo samo 1 obrok posle treninga, hmmm?

=======================================

Dodatno pitanje, ujutru cim ustanem, u blender stavim 3 - 4 sirova jaja ( koja sam stavio u kljucalu vodu 30 - 40 sec, jaja su i dalje u tecnom stanju ) sa njima stavim jos 2 banane, saku grozdjica i casu zitarica / musleee, ponekad preskocim te zitarice, al inace ih stavim, kontam da je ovo sasvim dobar obrok za pocetak dana  :)?
Iiii de mi reci, da li da i dalje konzumiran samo ujutru ove "grozdjice" ili mogu i preko dana il tipa pre / posle treninga ?
Opet da naglasim, na definiciji sam, pa kontam "grozdjani secer" moze mozda da mi s*ebe moj cilj ka tuto kompletno izdefinisanom telu ( pogotovo stomak )  :)
« Poslednja izmena: Jul 15, 2014, 01:51:21 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2672 poslato: Jul 07, 2014, 09:02:22 pre podne »

pozdrav zoltane..malo sam u poslednje vreme nabio salo a stomaku pa bih zeleo da ga skinem..nije nista strasno i ne primecuje se toliko,ali meni smeta..sad ne znam koliko kalorija da skratim i koliko dnevno treba da trcim?

Naši mi nešto više o sebi a najvažnije je tvoja ishrana sada u toku dana pa da vidimo gde je greška.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2671 poslato: Jul 07, 2014, 09:01:15 pre podne »

Hoces reci da mi posle vecernjeg treninga nista vise potrebno nije sem ovog ( posto se inace moj obrok posle vecernjeg treninga svodi na ovo dole ) ponekad umesto sira, to budu 3 - 4 jajeta...

- 100g pileceg belog = 20g proteina
- 100g nemasnog sira = 12 proteina
- Nekog povrca, a inace to bude krastavac i paradajz

i da posle ovog gore nista vise ne jedem? Hmmm, bas cudno... da samo ovo gore navedeno posle vecernjeg treninga pojedem i da je to dovoljno tj. da kroz obrok unesem 30g proteina i da je to dovoljno.

A mozes mi na ovo pitanje da odgovoris:

A preko dana znam, tako i radim jedem ae recicu mini obroke, imam 2 - 3/4 obroka ( tokom dana ) sa kojim dostignem po obroku 30g proteina, pojedem tako jedan obrok, pa onda opet nakon nekih sat ipo - 2 sata pojedem ponovo neki obrok koji dostize 30g proteina... i vec kad sam ovo napisao, koliko da pravim pauze izmedju obroka ( konkretno mislim na ove u toku dana ), jel dovoljno 2 sata ili?

Dovoljno je ali onaj whey posle treninga igra jako bitnu ulogu i to je jako va\no.Posle ishrana koju si napisao i ok je.
Raymak iymedju obroka oko dva sata.
Sačuvana
shock
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2670 poslato: Jul 04, 2014, 06:01:46 posle podne »

pozdrav zoltane..malo sam u poslednje vreme nabio salo a stomaku pa bih zeleo da ga skinem..nije nista strasno i ne primecuje se toliko,ali meni smeta..sad ne znam koliko kalorija da skratim i koliko dnevno treba da trcim?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.496 sekundi sa 18 upita.