TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:19:08 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768353 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2879 poslato: Jun 02, 2015, 09:47:56 pre podne »

Kao Što sam i obećao napisao sam tekst na temu sistema ishrane koji sam isprobao na sebi 5+2 i 6+1 i možete ga pročitati u mom delu foruma na ovom linku.

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=198825.msg3276756#msg3276756

Ukoliko ima nekih pitanja slobodno postavite ovde.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2878 poslato: Jun 01, 2015, 09:43:06 pre podne »

Nema na čemu   ;)
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2877 poslato: Jun 01, 2015, 09:36:40 pre podne »

Dobro hvala ti, inace i tako i radim :D :) uglavnom radim ili spavam i odradim malo trening i nekih sat vremena cackam komp ili nesto pogledam i to mi je to :D ali hvala ti puno jos jednom :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2876 poslato: Jun 01, 2015, 09:32:28 pre podne »

Znaš koje je zlatno pravilo koje je još davno Arnold rekao.
Kada god možeš sesti ti sedi, kada god možeš leći ti lezi, a kad god ti se ukaže prilika ti spavaj jer san je najbolji odmor.
U prevodu i samo sedenje i ležanje je odmor ali nije kao san.
Ti gledaj da što više spavaš kada god možeš.A što se Glutamina tiče odlične doze bi bile oko 20g i više a minimum je 10 do 15g.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2875 poslato: Jun 01, 2015, 09:08:36 pre podne »

Hvala ti ,pa ja znam da je san naj bitniji i to nocu izmedju tog perioda,ali ja sam ovo postavio zato sto meni je prosto nemogu ce da legnem pre 10 sati,jer radim ujutru na poslu a poslepodne jos kod kuce privatno isto,i dok odradim trening sa tegovima,nznm tacno kako cu i moci da uradim posle teretane jos trcanje ,samo zbog ovoga sto meni treba minimum 7 sati spavanja a max nekih 9 ne vise,pa nznm isprobacu od danas ,kako cu da se osecam,pa pisem ti ovde za par dana ... :) a za glutamin mislio sam koliko gramaza da se popije min i max?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2874 poslato: Jun 01, 2015, 08:53:59 pre podne »

Dobro hvala ti puno,pa ponekada jednom ili dva puta nedeljno,a ponekada jednom ili dva puta mesecno,ali dobro ako je to normalno :)
Reci mi jos ovako dali je uvece dovoljno nocni san da imam 6 sati eventualno 7 a poslepodne posle posla 2 sata izmedju 3 i 5 h ...jer uvece ponekada legnem u 10 ali uglavnom izmedju 10 i 11h idem da spavam.? a znam da treba barem 8 sati tj znam na sebi da izmedju 8 i 9 sati sna,ali ne stizem,i zato me zanima, dali ako bi npr  uzeo glutamin dali bi mogao da sredim za oporavak brze ili tu nesto oko spavanja da ne dodje do razgradnje i koja je to gramaza?
I zanima me dali znas neki sajt ili nesto gde ima za ketogenu dijetu neki spisak cega i sta sme i sta u kojim kolicinama i sta ne sme jesti i ne bi bilo lose da ima kalorijski izracunato makar odprilike namirnice?
Hvala ti unapred Pozzdrav
I ono sto si mi dao link za trbusnjake,ti nisu losi radio sam ja to jedno vreme ,ali me zanima dali je bolje da radim npr te ili da ih kombinujem sto vise sa sto manje odmora?

San je nešto što je apsolutno najvažnije da bi organizam funkcionisao.Bez dobrog i kvalitetnog sna vremenom može doći do velikih zdravstvenih problema.Da ne govorim da će mišićni tonus stagnirati,biti malo ili više nervoze,opadanje koncentracije jer to su faktori koji su primetni ali nisu toliko opasni kao narušavanje zdravlja u ozbiljnijem smislu.
Kada pričamo koliko je kome sna potrebno e to je već veoma diskutabilno iz razloga što na primer znam ljude koji spavju po 6h ili 7h pa im je to dovoljno a nekima treba 9ili 10h.
Oko jedne stvari se slažem a to je da je san od 12h do 2h neprocenjiv i najbolji za oporavak i najviše znači našem organizmu.Ko uspe u tom periodu da spava taj će biti mnogo odmorniji nego neko da legne na primer kasnije pa i ako spava duže taj san se ne može zameniti.
Glutamin te može oporavljati ali zapamti da kvalitetan san niko ne može da ti zameni pa ni jedan suplement.
A koliko tebi sna treba to zavisi od tebe i tvog organizma.
Što se tiče sajta za keto dijetu dovoljno je samo na google da je otkucaš keto dijete i izbaciće ti neke korisne podatke koje te zanimaju.
Što se tiče trbušnjaka koje sam ja okačio to sam već napomenuo da je taj sistem i te vežbe dao meni odlične rezultate što ne znači da će svima.Zato ti je moj savet da isprobavaš i kombinuješ sve pa ćeš vremenom videti koji sistem tebi najviše odgovara.
Napominjem još jednom ne samo tebi već svima, vodite evidenciju vaših vežbi u jednu svesku.Šta radite,koliko,kako,kada...I posle nekog perioda pogledajte rezultate pa onda znate šta vam valja a šta ne.
Možda jeste to malo mrsko pisati ali na kraju se jako isplati.
Nema na čemu tu sam da pomognem ako mogu,šta god da nije jasno samo me ovde pitaj.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2873 poslato: Jun 01, 2015, 08:42:08 pre podne »

Oook, hvala ti jos jednom  8)

Nema na čemu, kad god nešto ustreba samo se javi ovde u ovoj temi i rado ću pomoći ako mogu.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2872 poslato: Jun 01, 2015, 06:21:17 pre podne »

Dobro hvala ti puno,pa ponekada jednom ili dva puta nedeljno,a ponekada jednom ili dva puta mesecno,ali dobro ako je to normalno :)
Reci mi jos ovako dali je uvece dovoljno nocni san da imam 6 sati eventualno 7 a poslepodne posle posla 2 sata izmedju 3 i 5 h ...jer uvece ponekada legnem u 10 ali uglavnom izmedju 10 i 11h idem da spavam.? a znam da treba barem 8 sati tj znam na sebi da izmedju 8 i 9 sati sna,ali ne stizem,i zato me zanima, dali ako bi npr  uzeo glutamin dali bi mogao da sredim za oporavak brze ili tu nesto oko spavanja da ne dodje do razgradnje i koja je to gramaza?
I zanima me dali znas neki sajt ili nesto gde ima za ketogenu dijetu neki spisak cega i sta sme i sta u kojim kolicinama i sta ne sme jesti i ne bi bilo lose da ima kalorijski izracunato makar odprilike namirnice?
Hvala ti unapred Pozzdrav
I ono sto si mi dao link za trbusnjake,ti nisu losi radio sam ja to jedno vreme ,ali me zanima dali je bolje da radim npr te ili da ih kombinujem sto vise sa sto manje odmora?
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2871 poslato: Jun 01, 2015, 12:51:50 pre podne »

Oook, hvala ti jos jednom  8)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2870 poslato: Maj 30, 2015, 10:39:34 pre podne »

Sto se WHEY -a tice, to sam samo ovako uz put napisao kad ga inace pijen.
Zanimalo me najvise za BCAA i GLUTAMIN, jel i za BCAA i GLUTAMIN vazi isto, da se popije neposredno pre treninga sa tegovima i onda i posle toga?
A takodje me to isto zanima, kad popiti kad se " sprintevi " rade, na koliko vremenski pre sprinteva i odmah nakon sprinteva, il? Bolje receno, jel dovoljno samo da se popije PRE il samo POSLE, a pretpostavljam da je najbolja moguca opcija ako je neko u mogucnosti ( sa parama ) da se pije i pre i posle treninga sa tezinama, a tako i sto se sprinteva tice, ili se varam?

Whey je uvek potreban posle trninga a razlog mislim da sam već pisao ali ponoviću.On je važan da se popije sa vodom odmah posle treninga jer njegova uloga je sprečavanje katabolizma to jest ulazi za kratak vremenski period u krvotok i onda hrani mišiće taman toliko dok ne doĂ°eš kući i pojedeš kvalitetan obrok.Greška velika je kod onih ljudi koji misle da je posle treninga dovoljno samo da pojedeš kvalitetan obrok i miran si.To je greška iz razloga što je whey proteinu potrebno oko 20min da uĂ°e u krvotok a hrani da se svari oko 1h.Tebi su mišići posle treninga gladni i ako ne uneseš whey počeće sami sebe da jedu i ideš u kontra efekat skroz.e iz tog razloga whey se pije odmah i to sa vodom jer ako bi pio sa mlekom onda bi mu usporavao dejstvo i razlaganje što je greška za ovaj period.Znači whey pa hrana.
Jeste i BCAA i GLUTAMIN je najvažnije da se popiju i pre i posle treninga, samo što se GLUTAMIN mora uneti u većim količinama kako bi se iskoristio jer se usput izgubi dok putuje kroz organizam.Ako se nema finansija moj ti je savet da podebljaš doze BCAA a GLUTAMIN uzmi kada budeš mogao.
Isto ti je to pravilo i kod sprinteva,pre i posle popiti i biće dobro.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2869 poslato: Maj 29, 2015, 10:34:58 posle podne »

Sto se WHEY -a tice, to sam samo ovako uz put napisao kad ga inace pijen.
Zanimalo me najvise za BCAA i GLUTAMIN, jel i za BCAA i GLUTAMIN vazi isto, da se popije neposredno pre treninga sa tegovima i onda i posle toga?
A takodje me to isto zanima, kad popiti kad se " sprintevi " rade, na koliko vremenski pre sprinteva i odmah nakon sprinteva, il? Bolje receno, jel dovoljno samo da se popije PRE il samo POSLE, a pretpostavljam da je najbolja moguca opcija ako je neko u mogucnosti ( sa parama ) da se pije i pre i posle treninga sa tezinama, a tako i sto se sprinteva tice, ili se varam?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2868 poslato: Maj 28, 2015, 09:13:00 pre podne »

Pazi, iskreno ti kažem kada su u pitanju BCAA i GLUTAMIN da nema neke bitnije razlike sem što sam ti već napomenuo da obavezno izabereš prah a nikako tablete i kapsule jer nisu isplative na duže staze.
Uglavnom ti plaćaš cenu proizvoĂ°ača koji diktira cenu.Ne kažem da ima kvalitetnijih i onih manje ali to ti nećeš osetiti i za rekreativce to ne treba da bude opterećenje.
Da, zajedno to sve staviš (BCAA,GLUTAMIN i WHEY) u šejker sa vodom i dobro promućkaš i popiješ.To zajedno bi bila odlična kombinacija.
U ovo sve može kreatin da se stavi a što se tiče hoće li se to sve smućkati kako treba ni to ne treba nešto posebno da te brine jer ja na primer kada to smućkam i popijem ako je ostalo nešto dole sipam još malo vode pa opet promućkam i popijem ostatak.
BCAA i GLUTAMIN su obavezni pre i posle treninga.Ako imaš finansija za oba suplementa odlično je.Merica bi bila poželjna da je 10gr BCAA i minimalno toliko GLUTAMINA a može i više.Ali pre i posle treninga je odlično da se uzme.Ako se nema finansija onda uzimaš posle treninga.
Posle trčanja ili šprinteva isto važi ako možeš ovo fnansijski ispratiti.

Što se tiče važnosti izmeĂ°u ova dva suplementa tu dajem prednost BCAA iz razloga što je on sastavljen od tri aminokiseline koje naš organizam ne proizvodi a veoma su važne pogotovu u periodima rada na skidanju masti jer tada štite mišić od razgradnje.
Što se Glutamina tiče njega naš organizam proizvodi u nekim količinama isto je važan ali prednost ide za BCAA.
Whey je naravno prvi i osnovni suplement.

Ok, hvala  8)

A koliko vremenski pre treninga da se popije BCAA, GLUTAMIN?
Sto se tice WHEY -a njega pijem samo posle treninga sa tegovima i posle sprinteva.

Popiješ neposredno pred sam trening, a whey samo posle treninga i to sa vodom.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2867 poslato: Maj 28, 2015, 09:00:33 pre podne »

Pozzdrav, imam jedno pitanje :)
Dali imas neki predlog da mi preporučiš , u poslednje vreme mi utrne list na nozi ,a pre nije i utrne uglavnom kada sam u lezecem polozaju tj kada spavam :( a nznm zasto ,to u poslednjih mesec dana tako ,ne cesto...ali pre nisam uopstenome imao to...pa sada me zanima dali bi trebao da radim neke istezanje ujutru i uvece za to ili da kupim flex ili elastii joint ili neki tako preparat ili da mazem sa nekom kremom kao gavez gel ili slicno?
Kad me uhvati onda mi nije nimalo prijatno i boli prilicno jako na tih par minuta :(
Hvala ti Pozz :)

Pozdrav,

Napiši mi koliko često se to dešava?  U suštini ne treba da brineš jer to nije nešto opasno samo je taj osećaj veoma neprijatan i može biti bolan.Uzroci mogu biti razni, od nedostatka kalijuma do premora.Moj ti je savet da se posle svakog treninga istežeš pogotovu listove.Povećaj unos kalijuma kroz tablete ili recimo banane,paradajz..
Inače dšava se skoro svakome da sa vremena na vreme doĂ°e do toga i to baš uvče dok odmaramo ili spavamo.A to je iz razloga što se tada mišić skroz opusti pa se naglo zgrči i dolazi do toga.Nema razloga da brineš već probaj sa ovim stvarima koje sam naveo i verovatno će ti biti bolje.
Svima nama se to ponekad desi pa proĂ°e.
Flex ili elasti joint je više za hrskavice i kosti pa tu baš i neće imati neku veliku ulog ali poželjni su za upravo te stvari jer se i to veoma troši dok treniramo pa ako se može to uvrstiti u svoju suplementaciju bilo bi odlično.
Što se tiče nekih krema da mažeš nema potrebe jer to nije povreda ili nešto tome slično.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2866 poslato: Maj 27, 2015, 11:25:24 posle podne »

Pazi, iskreno ti kažem kada su u pitanju BCAA i GLUTAMIN da nema neke bitnije razlike sem što sam ti već napomenuo da obavezno izabereš prah a nikako tablete i kapsule jer nisu isplative na duže staze.
Uglavnom ti plaćaš cenu proizvoĂ°ača koji diktira cenu.Ne kažem da ima kvalitetnijih i onih manje ali to ti nećeš osetiti i za rekreativce to ne treba da bude opterećenje.
Da, zajedno to sve staviš (BCAA,GLUTAMIN i WHEY) u šejker sa vodom i dobro promućkaš i popiješ.To zajedno bi bila odlična kombinacija.
U ovo sve može kreatin da se stavi a što se tiče hoće li se to sve smućkati kako treba ni to ne treba nešto posebno da te brine jer ja na primer kada to smućkam i popijem ako je ostalo nešto dole sipam još malo vode pa opet promućkam i popijem ostatak.
BCAA i GLUTAMIN su obavezni pre i posle treninga.Ako imaš finansija za oba suplementa odlično je.Merica bi bila poželjna da je 10gr BCAA i minimalno toliko GLUTAMINA a može i više.Ali pre i posle treninga je odlično da se uzme.Ako se nema finansija onda uzimaš posle treninga.
Posle trčanja ili šprinteva isto važi ako možeš ovo fnansijski ispratiti.

Što se tiče važnosti izmeĂ°u ova dva suplementa tu dajem prednost BCAA iz razloga što je on sastavljen od tri aminokiseline koje naš organizam ne proizvodi a veoma su važne pogotovu u periodima rada na skidanju masti jer tada štite mišić od razgradnje.
Što se Glutamina tiče njega naš organizam proizvodi u nekim količinama isto je važan ali prednost ide za BCAA.
Whey je naravno prvi i osnovni suplement.

Ok, hvala  8)

A koliko vremenski pre treninga da se popije BCAA, GLUTAMIN?
Sto se tice WHEY -a njega pijem samo posle treninga sa tegovima i posle sprinteva.
« Poslednja izmena: Maj 28, 2015, 12:16:24 pre podne od strane MB » Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2865 poslato: Maj 27, 2015, 12:27:54 posle podne »

Pozzdrav, imam jedno pitanje :)
Dali imas neki predlog da mi preporučiš , u poslednje vreme mi utrne list na nozi ,a pre nije i utrne uglavnom kada sam u lezecem polozaju tj kada spavam :( a nznm zasto ,to u poslednjih mesec dana tako ,ne cesto...ali pre nisam uopstenome imao to...pa sada me zanima dali bi trebao da radim neke istezanje ujutru i uvece za to ili da kupim flex ili elastii joint ili neki tako preparat ili da mazem sa nekom kremom kao gavez gel ili slicno?
Kad me uhvati onda mi nije nimalo prijatno i boli prilicno jako na tih par minuta :(
Hvala ti Pozz :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.053 sekundi sa 13 upita.