TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 11:11:36 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Magnezijum  (Pročitano 44083 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: Mart 07, 2013, 11:17:56 posle podne »

Ok, slazem se oko uzimanja Mg hlorida, imam iskustva sa njim i do sada imam samo reci hvale. Ali, ne mogu se sloziti sa objasnjenjem vezanim za gorusicu, bar ne bez adekvatnog pojasnjenja.
Sačuvana
barajevo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: Mart 04, 2013, 06:12:43 posle podne »

Grcevi ubijaju.
Vrovatno upotreba AAS znatno uvecava potrebu za Mg, metabolizam na AAS i bez ne moze da se poredi, nesto kao turbo pogon.
Zbog grceva Mg uzimaju cesto odmah posle treninga.

Ovo nije odgovor tebi već malo razjašnjenje svima, koje je verovatno, i doktorki promaklo. Svaki Magnezijum koji se uzima u tabletama je Magnezijum oksid. Kako organizam može da apsorbuje samo Magnezijum hlorid, taj Magnezijum oksid mora, u sadejstvu sa želučanom (hlorovodičnom) kiselinom da preĂ°e u Magnezijum hlorid da bi ga organizam apsorbovao. To ukazuje da je ipak najbolje uzimati odmah Magnezijum hlorid (naravno, ne Nigari koji služi za proizvodnju tofua - makrobiotičari znaju šta je to - ili onaj za posipanje puteva od "Kristalso", već, isključivo onaj PA čistoće (99,5 do 99,9%) - pogledajte sajt: svejeizljecivo.com. Gotovo je sigurno da svi koji imaju problema nakon uzimanja tableta Magnezijuma imaju nedostatak hlorovodične kiseline, posebno, ako imaju povremene ili česte gorušice. Pogrešno je mišljenje da je gorušica izazvana pojačanom želučanom kiselinom - naprotiv, u pitanju je nedostatak hlorovodične kiseline u želucu.
Tko god želi, može da mi se obrati (i doktorka, naravno, ako nije previše sujetna) na privatni mail: dietfood/et/orin.rs.
Ima još jedna ogromna prednost uzimanja Magnezijum hlorida u odnosu na Magnezijum oksid, što može da se uzima i transdermalno (preko kože) i time se izbjegavaju problemi sa želućanom kiselinom ili insuficijencijom bubrega, kad se takoĂ°e ne preporučuje oralna upotreba Magnezijuma.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Februar 25, 2013, 10:00:24 posle podne »

Ok, ajde onda napravi pauzu par dana i nemoj da razmisljas o tome, pa da vidimo kakva ce situacija biti.
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: Februar 24, 2013, 10:07:12 posle podne »

Aha...Ako imas taj osecaj odmah kada uzmes mg onda ti mozda sama tableta to izaziva, jer, da bi neki preparat imao efekta treba da prodje malo vremena, da on sidje do zeluca, razlozi se i dalje resorbuje pa tek onda da ispolji efekat.

Pogresno sam se izrazio,nemam taj osjecaj odmah kada popijem,nego 20-30 minuta nakon sto popijem tabletu
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: Februar 24, 2013, 10:03:57 posle podne »

Aha...Ako imas taj osecaj odmah kada uzmes mg onda ti mozda sama tableta to izaziva, jer, da bi neki preparat imao efekta treba da prodje malo vremena, da on sidje do zeluca, razlozi se i dalje resorbuje pa tek onda da ispolji efekat.
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Februar 24, 2013, 09:52:51 posle podne »

Ti pijes Mg vec nekoo vreme, jel tako? Da li se od pocetka to desavalo ili samo sada? Ajde nemoj ga piti par dana da vidis kakva ce biti situacija, mada, mislim da nema veze sa magnezijumom.

Pijem vec oko 25 dana,od pocetka se to desava,tacno od prvog puta kada sam ga popio,samo sto nisam obracao paznju na to.Kazem opet da se ne desava bas svaki put kada popijem ali vecinom se desi.I sada  vracem film unazad sjecam se kada sam poceo sa konzumacijom Magnezijuma da sam pored ovoga sto sam opisao imao i neki osjecaj trnjenja jezika (nije bilo klasicno trnjenje ali sam osjecao) to je polako iscezlo ovo se i dalje nastavilo.Inace nije ovo toliko intezivno,kada popijem Magnezijum javi se sluzava pljuvacka i to nestane spontano za pola sata-sat-sat ipo,ja sam siguran da je do Magnezijuma,mislim znam 100%,mislim da nema potrebe da pravim pauzu kad je sve normalno do trenutka kada popijem Magnezijum,mozda mi jednostavno ne odgovara,ako se ovo nastavi prekinucu sa upotrebom,prezivjecu i bez njega :)   (inace nije meni to tako strasno,nego rekoh da pitam,sto znam kako on reaguje na mene u "unutrasnjosti",da znam da ovo nije nista strasno ja bih nastavio sa upotrebom bez obzira na ovo )
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: Februar 24, 2013, 09:38:22 posle podne »

Ti pijes Mg vec nekoo vreme, jel tako? Da li se od pocetka to desavalo ili samo sada? Ajde nemoj ga piti par dana da vidis kakva ce biti situacija, mada, mislim da nema veze sa magnezijumom.
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Februar 24, 2013, 07:39:46 posle podne »

Kako si to povezao bas sa magnezijumom? Zaista to nije uobicajeno. Da li postoji jos nesto osim povecanog lucenja?

Drugo nista ne postoji.Povezao sam jer mi se to nikad nije desavalo dok nisam krenuo da pijem Magnezijum.Isto tako sada je sve ok dok ne popijem tabletu i onda se stvara to nesto.Nije to povecano lucenje pljuvacke ,nego jednostavno pljuvacka postane sluzava,mogu ladno s njom da pravim vece balone,kao sa zvakom.I to mi se ne desava uvijek,mislim da se vecinom desava kada uvece popijem tabletu.Nije to nesto strasno,ali kao da mi je neko ubacio neki lijepak u ustima,jednostavno ako bih ispljunuo pljuvacku ona bi se onako rastezala i nikako da se ispljune :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: Februar 24, 2013, 07:22:37 posle podne »

Kako si to povezao bas sa magnezijumom? Zaista to nije uobicajeno. Da li postoji jos nesto osim povecanog lucenja?
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: Februar 24, 2013, 03:46:06 posle podne »

A koji Mg pijes ? Prvi put cujem za takav problem od MG
Proizvodjac Jamieson,kupio sam u apoteci,100 tableta oko 10 eura,jedna ima 250 mg...stvarno ne znam,ali je bas izrazito cim popijem Magnezijum,tako da znam da je od njega
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #76 poslato: Februar 24, 2013, 03:12:01 posle podne »

A koji Mg pijes ? Prvi put cujem za takav problem od MG
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: Februar 24, 2013, 10:24:53 pre podne »

Imam pitanje vezano za Magnezijum,znaci pio sam 500 mg a sada pijem 250 mg,cini mi se dovoljno,imam 16 god,igram fudbal,imam jedan da kazem problem,znaci kada popijem tabletu Magnezijuma pocne neko pojacano lucenje pljuvacke,ali nije u tome problem,nego pljuvacka postane bas sluzava tako da je mogu razvlaciti u ustima i praviti balone...to je pocelo malo da me nervira,ne znam da li je normalno?
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #74 poslato: Januar 07, 2013, 03:17:15 posle podne »

Meni prija ovaj Mg od Natural Weltha.Evo 3 dana sam pio po 2 Tablete (500 mg) pre spavanja i oseti se "svezina" pri budjenju.

Videcu za Mg hlorid kad potrosim ovo,cisto cu probati da vidim ima li razlike u ucinku,pa cu kad uporedim videti koja mi varijanta vise odgovara...

Umirivao te zbog Cinka, Magnezijum manje vise..pred spavanje je cink mama...ja cist magnezijum pred spavanje onako opusti me,ali cink je za to keva ;)
Ne pijem Cink,uzeo sam cist Mg.

Aha,razumeo sam te da si pio komplex od natural weltha mg,cink,calc, sorrry
Hteo sam,ali kao sto sam i napisao isplativiji je samo Mg,jer 1 tableta ima 250 mg Mg,a dok je u mixu doza od 3 tablete 400 mg Mg.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #73 poslato: Januar 07, 2013, 02:25:01 posle podne »

Meni prija ovaj Mg od Natural Weltha.Evo 3 dana sam pio po 2 Tablete (500 mg) pre spavanja i oseti se "svezina" pri budjenju.

Videcu za Mg hlorid kad potrosim ovo,cisto cu probati da vidim ima li razlike u ucinku,pa cu kad uporedim videti koja mi varijanta vise odgovara...

Umirivao te zbog Cinka, Magnezijum manje vise..pred spavanje je cink mama...ja cist magnezijum pred spavanje onako opusti me,ali cink je za to keva ;)

Aha,razumeo sam te da si pio komplex od natural weltha mg,cink,calc, sorrry
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #72 poslato: Januar 07, 2013, 02:09:49 posle podne »

Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.094 sekundi sa 18 upita.