TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 04:53:22 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 55 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Problemi sa kolenom  (Pročitano 170485 puta)
dicavla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #177 poslato: Mart 11, 2014, 11:08:17 pre podne »

koje si vežbe radila za noge u teretani? - Vezbe za predju lozu na sut masini, zadnju lozu i listove na spravama takodje. Iskoran sa tegovima i bez, kao i cucanj i polu cucanj, mada retko sa tezinom.
koje tezine? kako koju vjezbu. Uglavnom prednju lozu sa 15-20kg (šut) i 20- 25kg zadnju lozu.
koliko je obim butine - levo/desno? Obim je isti za levu i desnu - 58cm.

koje si vezbe dobila u sklopu kineziterapije? istezanja? - Radila sam samo izometrijske kontrakcije. Nisam pokusavala sa vozim biciklo ili da radim sa tezinama jer sam osecala bolove posle tih vezbi. Trenutno radim samo vezbe za kontarkciju i istezanje svih grupa misica.
Sačuvana
dicavla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #176 poslato: Mart 11, 2014, 11:00:10 pre podne »

bol je na gornjem delu, tj iznad čašice? - Jeste, bol je u gornjem delu, bas malo iznad casice i to u jednoj tacki.
da li boli pri sedenju - savijene ispravljene noge? - Bola nema pri sedenju, ali ima kada ustanem posle duzeg sedenja.
da li ima nelagode pozadi čašice?  - Nema nelagode pozadi casice.
da li je bilo oticanja kolena? - Nije bilo nikakvog oticanja.
koliko je visina? tezina? - Visina je 173cm, tezina trenutna 69 ( dok sam igrala i trenirala bila je 65-66)
da li si redovno istezala kvadriceps? koje vežbe istezanja za kvadriceps? - Redovno sam istezala i sada istezem. Bola pri istezanju nema, fleksibilna sam puno.

Sačuvana
dosije99
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #175 poslato: Mart 10, 2014, 06:28:41 posle podne »

iz kog razloga je dr Nesović predlagao operativno lečenje kolena?
Znam da je bio problem u ligamentu, ali nije pukao. Kao i postojenje nekog stranog tela, koji se video na RTG snimku, nisu bili sigurni sta je to. Predlagao mi je operaciju, ja sam se bojala i sve se zavrsilo sa mirovanjem od 1-2 meseca i dugom fizikalnom terapijom. Tacno se secam kako je izgledalo i gde je bilo to strano telo, na poslednjem snimku ga nema.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #174 poslato: Mart 10, 2014, 06:06:19 posle podne »

iz kog razloga je dr Nesović predlagao operativno lečenje kolena?
Sačuvana
dosije99
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #173 poslato: Mart 10, 2014, 05:02:26 posle podne »

Dijagnoza mi nije bila POKIDAN prednji ukrsteni ligament, ali nesto u vezi sa ligamentima jeste. Tada, posle povlacenja otoka, fizikalnih vezbi... nosila sam steznik za koleno, neko vreme. Koleno mi nije oticalo, sve ove godine, a od te povrede, pa do danas radim vezbe za jacanje kvadricepsa. U pocetku su to bile samo vezbe sa fizikalne terapije, a vremenom sa malo vecim opterecenjima, a zadnjih godinu dana idem u teretanu. Dugo godina sam vozila i bicikl, poluprofesionalno. Izbegavala sam trcanje i skakanje iz razloga sto pri tim radnjama nisam 100% osecala sigurnost u kolenu. Pri bocnim iskoracima osecam prilicnu neprijatnost i zbog toga ih ne radim. Cucnjevi sa opterecenjem, ekstenzije, zadnja loza mi nisu problem. Nemam osecaj da mi koleno seta.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: Mart 10, 2014, 04:22:34 posle podne »

da li ste nosili ortozu za koleno?
da li radite kvadriceps jacanje u zadnje vreme?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #171 poslato: Mart 10, 2014, 04:21:10 posle podne »

da li je nekad spomenuta dijagnoza pokidan prednji ukršteni ligament?
da li jekleno nestabilno pri promeni pravca - osećaj kao da proseta koleno? da li takve smetnje postoje godinama unazad?
da li se javlja otok kolena?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #170 poslato: Mart 10, 2014, 04:18:51 posle podne »

krav maga nije za vaše koleno i prekinite te treninge, ukoliko ne zelite da unistite koleno. .. ti treninzi u velkoj mdri opterećuju kolena, postoje promene pravca, oslonca, rotacije.... što opterećuje u velikoj meri sve strukture kolena.
Sačuvana
dosije99
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #169 poslato: Mart 10, 2014, 10:56:55 pre podne »

Ja sam iz Beograda. Imam 42godine. Bavim se sportom manje-vise ceo zivot. Zadnjih godinu dana idem u teretanu 3x nedeljno (vezbam sa trenerom, vezbe su intenzivne), a skoro sam krenula i na Krav magu. Moj problem sa kolenom prvi put se desio kada sam, u detinjstvu sa nekih 13-14godina, vozeci bicikl na zadnjem tocku (decije gluposti!), izgubila ravnotezu i da ne bih pala na ledja, spustila noge na zemlju i u tom trenutku cela tezina tela bila mi je na levoj nozi, odnosno kolenu, koje se, po mom osecaju, kao izokrenulo, pri cemu sam osetila izuzetno jak bol. Taj bol nije trajao dugo, i ja sam ceo taj dan i nastavila da vozim bicikl. Kasnije, uvece, koleno je pocelo da otice i bol je bila sve jaca i jaca. Ne mogu da se setim i ne mogu da pronadjem nista od papira vezano za tu povredu i dijagnozu. Jedino cega sam se secem je da mi je bila zakazana operacija u KBC Bezanijska kosa, kod dr. Nesovica. Na operaciju nisam otisla iz opet, decijih gluposti. Ta povreda je bila tada, mucila sam se sa tim narednih mesec, dva, isla na fizikalne terapije itd. i onda je sve prestalo. Nestabilnost u tom kolenu mi je ostala i to je razlog zasto nikada posle toga nisam trcala ili radila bilo kakve skokove. Od tada, pa sve do sada radila sam na jacanju kvadricepsa i ostalih misica, stabilizatora kolena. Dugi niz godina, sa kraciim pauzama, pila sam glukozamin i kondroitin. I nisam imala, bas, nikakvih problema. Ali sada, kako sam krenula na Krav magu, gde su kondicioni treninzi veo intenzivni i zahtevaju brzu promenu pravca kretanja, kao i trcanje, skakanje idt., meni se taj bol ponovo javio. Ne boli me dok hodom (ali, mozda iz glave, osecam nestabilnost), vec samo jedan polozaj kada je noga skroz ispravljena i blago rotirana ka spolja. Taj bol u toj sekundi je toliko intenzivan da mi koleno bukvalno klecne. Nemam nikakvih otoka. Na RTG snimku se vidi da je zglobna pukotina umereno suzena u medijalnom kompasrtmanu. Patela uredne pozicije. Ovaj lekar mi je predlozio, s' obzirom da RTG ne daje neko ozbiljno ostecenje da uradim MR, zbog mekih tkiva, ligamenata, tetiva... i odem na pregled ortopeda i fizijatra. Eto... to je moj problem.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #168 poslato: Mart 10, 2014, 01:17:29 pre podne »

koje si vezbe dobila u sklopu kineziterapije? istezanja?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #167 poslato: Mart 10, 2014, 01:16:46 pre podne »

koje si vežbe radila za noge u teretani?
koje tezine?
koliko je obim butine - levo/desno?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #166 poslato: Mart 10, 2014, 01:15:20 pre podne »

da li je bilo oticanja kolena?
koliko je visina? tezina?
da li si redovno istezala kvadriceps? koje vežbe istezanja za kvadriceps?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #165 poslato: Mart 10, 2014, 01:12:42 pre podne »

@dicavla
bol je na gornjem delu, tj iznad čašice?
da li boli pri sedenju - savijene ispravljene noge?
da li ima nelagode pozadi čašice?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #164 poslato: Mart 10, 2014, 01:10:44 pre podne »

Postovani Pedja,
Javljam se za savet povodom bolova koje imam na pripoju kvadricepsa za koleno. Sve nalaze saljem na mail. Igram tenis profesionalno ali vec vise od sest meseci ne mogu da potrcim. Ne mogu da savijem koleno kad trcim, odmah me zaboli. Osjecam bol tacno u jednoj tacki, iznad oba kolena, kad ispruzim nogu ta tacka je kao u udubljenju spoja  kosti  i misica. Tesko se penjem uz stepenice, neko vrijeme od bolova uopste nisam mogla. Takodje ne mogu da cucnem, a kad ostanem u cucnju ne mogu da se podignem. Takodje me zaboli i kada sedim pa ustanem. Da bih bila fer moram da napomenem da sam i jedno dva meseca i igrala sa tim bolovima.
Radila sam sve vrste fizikalnih terapija, ali mi nije bilo puno  bolje. Posto je jedna od dijagnoza bila upala pripja kvadricepsa, neko vrijeme nisam nista radila, samo sam mirovala. Ali mislim da ako je upala, posle sest meseci ne treniranja  treba da prestane.
Ne znam da li to ima ikakve veze, ali od kada nisam mogla da treniram pocela sam da idem redovno u skolu. Sjedim po 6 do 8 sati dnevno. Najbolje stanje mi je bilo na raspustu, tada sam mogla i da se spustim u polucucanj bez bolova. Kada sam pocela u skolu, bolovi su se opet pojavili.. Radim sada vezbe za jacanje kvadricepsa, ali ne znam koliko smisla imaju one vezbe u kojima se savija koleno? Molim za Vase misljenje
Pozdrav

pozdrav,  pogledao sam nalaze. problem je tendinopatija tetive kcadricepsa na pripoju na gornjem delu časice.
da li ima bola pri sedenju, cucanju, klečanju? hodu po stepenicama?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #163 poslato: Mart 10, 2014, 01:08:16 pre podne »

Postovani Pedja,
kako doci do Vas na pregled kolena?
odakle ste, kakav problem imate?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 55 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.082 sekundi sa 17 upita.