TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 04:41:56 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 55 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Problemi sa kolenom  (Pročitano 170467 puta)
stingo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #207 poslato: April 12, 2014, 08:10:39 pre podne »

Poštovani Peđa,
Treba mi vaš savet s obzirom da imam problem sa levim kolenom. Još negde u septembru mesecu radeći vežbe istezanja(turski sed sa spuštanjem leđa na podlogu) povredio sam koleno.Ortopedi su mi posle pregleda rekli da nije ništa strašno i da sam istegao tetivu kvadricepsa na pripoju sa čašicom.Odradio sam do sada dva ciklusa fizikalnih terapija(laser, struje, magnet) izometrijske vežbe,mažem biofreeze gelom,deeprelief gelom,probao sam i masti koje greju  ali bol i dalje postoji.Mogu nogu da ispravljam i savijam bez ikakvih problema - nema bola ali prilikom sedenja i mirovanja postoji tup bol koji ne retko više podseća na bridenje nego na klasičan  bol i često imam utisak da bol "šeta"  a nekada  boli samo u jednoj tački na samom pripoju tetive i patele,posebno kada pritisnem prstom to mesto.Popio sam i kutiju super colagen plus vit C.Od pre petnaestak dana počelo je da mi bridi i drugo koleno ali to je samo neko blago trnjenje u predelu čašice koje nije perzistentno(povremeno se javi) , slabog je intenziteta.
Pošto vežbam kung fu a pauzirao sam već šest meseci treba mi vaš savet kako da se rešim ovog problema da bih mogao što pre da  se vratim trenzima.Naglašavam, da sam išao kod dva različita ortopeda, kod jednog odmah posle povrede,kod drugog pre oko dva meseca i rečeno mi je isto.Rekli su takođe da je stvar očigledna i da nema potrebe raditi magnetnu rezonancu.
Molim vas da mi odgovorite što pre da znam šta mi je činiti.
Hvala
« Poslednja izmena: April 12, 2014, 08:47:42 pre podne od strane stingo » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #206 poslato: Mart 24, 2014, 12:59:26 posle podne »

po slikama koje si mi poslala, potrebno je ojacati medijalnu glavu misića kvadricepsa,  ali radićemo na tome....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #205 poslato: Mart 24, 2014, 12:56:36 posle podne »

posle vežbi i istezanja, led iznad čašice 2-3 puta na dan lagano masiranje 7min, posle leda lioton ili deepreliefe gel (naizmenično - jednom jedan, sl put drugi)....

javi za dan - dva kako ide....
ako imas pitanja pitaj...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #204 poslato: Mart 24, 2014, 12:53:54 posle podne »

posle vežbi istezanje kvadricepsa,  lezeći na boku povlačiš stopalo u nazad, polako do zatezanja,  zadržaj u položaju kad osetiš zatezanje do 45sec,  pa povučeš za 2-3cm, pa opet u tom položaju zadržaj 45sec,  pa povučeš još 2 - 3 cm,  zadržaj do 45sec.
ponoviš sa drugom nogom. pa jos jednom obe moge.
vezbe i istezanja ne smeju da izazivaju bolove. ako bol, ne radi....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #203 poslato: Mart 24, 2014, 12:48:53 posle podne »

narednih dana probaj da radiš program:
- noga na krevetu zategneš mišić kvadriceps,  zadržaj 20-30sec, levo desno uradiš 3 puta. jacinu stezanja doziraš ispod granice bola.
-peskir ispod kolena smotan, guraš na dole da ispravljaš koleno, doziraš do ispod granice bola, levo/desno,  3 puta.
- podizanje prave noge lezeći, levo/desno,  10-15 ponavljanja, 3 serije
- lezeći na boku podizanje prave noge odvodjenje u stranu, 10-15 ponavljanja, levo desno 3 puta.
- lezeći na ledjima podizanje glave i ramena od podloge zadržaj 30-45sec,  3 serije.
- polozaj za sklek, zadržaj 30-45sec,  3 serije, raširena stopala, pazi da karlica ne tone dole.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #202 poslato: Mart 24, 2014, 12:40:06 posle podne »

prp tretman sam hteo da ti predložim, to ima svrhe probati kod tvoje povrede, moze se očekivati da utiče ka izlečenju tog tipa povrede.
kako se zove ordinacija, koji doktor?
Sačuvana
dicavla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #201 poslato: Mart 23, 2014, 09:07:19 pre podne »

@ dicavla
da li je bolje posle prp terapije? gde si dobila terapiju?
da li si nekada masirala bolno mesto ledom? da li je pomagalo?
koje vežbe tačno radiš trenutno?
da li radiš istezanja?

PRP terapiju sam primila prije sedam dana u Zemunu. Boljelo me prva dva –tri dana. Sada ne osjecam nikakve bolove kada se penjem uz stepenice. Prvi put poslije toliko vremena. Nisam radila nikakve vjezbe osim sto sam koljena masirala uljem da prokrvim tetivu. Namjeravam sada opet da pocnem sa vjezbama za jacanje kvadricepsa. Ukoliko ne budem osjećala bolove mislim da ih postepeno pojačavam. Sta ti predlazes?

Masirala sam ledom koljena dok sam igrala turnire. Posebno sam dosta masirala Cai Panom kada sam se oporavljala. Nije mi puno pomagalo. Poslije sam i u jednom dijelu terapija masirala camfortom. Nista nije konkretno pomagalo.

Istezanja radim svakodnevno, rekla sam ti prije da tome posvecujem dosta pažnje i da sam fleksibilna.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #200 poslato: Mart 22, 2014, 11:58:42 posle podne »

@ dicavla
da li je bolje posle prp terapije? gde si dobila terapiju?

da li si nekada masirala bolno mesto ledom? da li je pomagalo?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #199 poslato: Mart 22, 2014, 11:56:30 posle podne »

Za kolena Koristila sam Gela Drink Fast tablete, sada sam prešla na Gela Drink Forte tablete ali je problem u tome sto me boli želudac od njih. Naravno prije u pripremnom periodu sam pila Animal Flex, a u takmičarskom periodu Animal Pak i pila sam Joint.
Nema nikakvih bolove pri kontrakciji. Cucanj, ni polucucanj ne mogu da napravim, pri obicnom hodanju ne boli ali ima bolova prilikom hodanja uz stepenice i manje niz stepenice. Poboljsanja ima, i bolje je nego par mjeseci unazad, ali ako se neki dan malo vise krećem onda sjutra dan osjećam veće bolove nego prethodnog dana..
pozdrav Vladice,
koje vežbe tačno radiš trenutno?
da li radiš istezanja?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #198 poslato: Mart 22, 2014, 06:07:32 posle podne »

:)
kolagen nije toliko značajan za hrskavicu, više za tetive.  želatin ok. možete uzeti nodol max, dona....
Sačuvana
dosije99
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #197 poslato: Mart 19, 2014, 10:47:41 pre podne »

Imam jos jedno pitanje!
Da li su Super Collagen+vit.C (proizvodi NeoCell, kupuje se u apoteci) i govedji zelatin, koji mogu napraviti sama, slicna stvar?
Za govedji zelatin mi svi pricaju, a Super Collagen+C mi je rekao ortoped da uzmem.
Definitivno ste najbolji doktor i potpuno Vam verujem!
Sačuvana
dosije99
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #196 poslato: Mart 18, 2014, 04:34:17 posle podne »

Hvala Vam puno na ovim ogovorima!
Radicu sve kako ste napisali i verujte mi vi ste jedini doktor koji mi je KONKRETNO rekao sta da radim.
Zelim Vam sve najbolje.

Veleeeeeeiki pozdrav! :D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #195 poslato: Mart 18, 2014, 11:15:35 pre podne »

teretana noge -  šutalica extenzija single leg, zadnja loža pregibi, leg pres. čučanj, iskoraci +/- (mozda bolje ne, značajno opterećenje za kolena)...
mnogo pažnje posvetiti istezanju kvadricepsa i zadnje lože. ...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #194 poslato: Mart 18, 2014, 11:11:14 pre podne »

teretana da, ne velike tezine + istezanje, šetnja, plivanje, voznja bicikl, trčanje ne tvrda podloga (ako ne izaziva bol,  mada trcanje mozete i zameniti drugim vidovima kardio treninga), joga da, krav maga NE - za vaše koleno
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #193 poslato: Mart 18, 2014, 11:08:41 pre podne »

potrebno je da cuvate i vezbate koleno da ga cuvate da promene ne bi napredovale. potreban je jak kvadriceps, odnos snage kvad/hamstr 1:0.6, odlicna fleksibilnost misića. ppotrebno je uzimati preparate za hrskavicu, 2x godisnje fizikalni tretman za hrskavicu, eventualno infiltracija kolena (sa tim ne žuriti, zavisi koji preparat...).
Sačuvana
Stranice: 1 ... 40 41 [42] 43 44 ... 55 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 18 upita.