TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 02:24:02 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 55 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Problemi sa kolenom  (Pročitano 170363 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #492 poslato: Decembar 17, 2014, 12:37:31 posle podne »

Da li ima bola u nekom delu kolena, pri nekom pokretu? (osim bola pozadi kolena...)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #491 poslato: Decembar 17, 2014, 12:36:17 posle podne »

Pozdrav,
da li je bilo povreda kolena ozbiljnijih nekada u životu?
Sačuvana
Komentator
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #490 poslato: Decembar 16, 2014, 01:13:14 pre podne »

Imam 33 god, visok 187cm, tezak 80kg. Bol se javila u Aprilu prvi put prilikom trcanja. Na tom treningu sam jedva dosao do kuce jer nisam mogao da savijem nogu u koljeno. Primjenio sam RICE tehniku (rest, ice, comp, elevation) i proslo je sve za 3-4 dana. Nakon toga sam vozio bicikloi plivao, pa nije bilo problema. Nakon 10 dana na trcanju opet ista stvar. Odem do fizioterapeuta i on pregledom zakljuci da je oteklina u unutrasnjosti koljena, propise pauzu u treniranju 5 dana, odradim 3 fizikalne terapije i ja se vratim trcanju na traci sa obaveznim zavojima i steznikom. Nakon 3 nedjelje, skinem zavoje i pocnem bez problema da trcim i po drugim podlogama (uglavnom beton).
Proslo je cijelo ljeto bez problema, trcao sam velike duzine (20-30km na betonu) bez problema i u Septembru se na treningu javio problem negdje oko 5-tog km. Ponovo sam jedva dosao do kuce jer opet nogu nisam mogao da savijem. Ponovio RICE metodu, bol prosao za 3 dana (stepenice su najveci problem tih par dana), posao na fizikalnu, odmarao, sezona vec pri kraju pa nisam zurio ali nakon dvije nedjelje kada sam probao da potrcim vec na drugom km-u pocinje bol. Ja odmah stanem da ne pogorsam i onda krenem u teretanu. Radim cucnjeve, potisak, vjezbe za jacanje butnih misica, listova, zadnje loze, vec 3 mjeseca idem na jogu da bih se dobro istezao, jer sam prilicno krut, ali u subotu se na prvom treningu poslije 2 mjeseca javila bol odmah poslije 2km (nakon dobrog zagrijavanja).

Pod rukom se oteklina tesko primjeti, a jedino je moguce uporedjivanjem sa drugim, zdravim koljenom. Nikada ranije nisam imao problema sa koljenima, ali se nisam ni ovoliko detaljno bavio sportom. Triatlonom se bavim od pocetka ove godine, ali prilicno temeljno uz planove treninga, ishrane i odmora.

Snimanje nije radjeno jer ortopedi kod kojih sam bio, nakon pregleda su bili jednoglasni da je to u pitanju jer su eliminisali sve ostale moguce povrede koljena, a uspjevali su da napipaju otok. Predlagali su punktaciju ukoliko otekne do mjere da ne mogu da savijam nogu, a ne povlaci se otok uz pomoc leda i zavoja. Naravno, njihovo rjesenje je prestanak trcanja, sto u mom slucaju znaci prestanak bavljenja sportom, a ja nisam spreman za taj korak. Trazim savjet nekoga ko razumije potrebu sportista i cinjenicu da sam spreman sve da uradim samo da ne prestanem sa treniranjem.

Koljeno boli samo nazad, u mekom dijelu. Pokret kod kojeg najvise boli je kada se savija prema nazad. Ukoliko koljeno ne savijam nikakvu bol ne osjecam. Kada me najvise boli, ja hodam vukuci nogu (ne savijajuci je) i onda ne osjecam apsolutno nikakvu bol.

Danas sam poceo da pijem Glucosamin jer sam sinoc proveo par sati uz ovu temu i procitao sve postove od pocetka do kraja.

Hvala puno na spremnosti da mi pomognete. Zaista cijenim taj napor!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #489 poslato: Decembar 16, 2014, 12:02:15 pre podne »

Bekerova cista je obicno posledica nekog problema sa kolenom. Ona se napuni tecnošću iz zgloba kolena, kod postojanja otoka kolena...

Da li je bilo otoka kolena?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #488 poslato: Decembar 16, 2014, 12:00:28 pre podne »

Da li je bio neki pokrdt, neki trening - kada se prvi put pojavio problem sa kolenom (bol u nekom delu kolena...)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #487 poslato: Decembar 15, 2014, 11:59:17 posle podne »

Da li boli koleno u jos nekom delu, osim pozadi?
Da li boli koleno pri nekim pokretima?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #486 poslato: Decembar 15, 2014, 11:53:19 posle podne »

Da li je radjeno neko snimanje kolena - rendgen, ultrazvuk, magnetna rezonanca?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #485 poslato: Decembar 15, 2014, 11:49:15 posle podne »

Da li si imao nekada neku ozbiljniju povredu kolena?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #484 poslato: Decembar 15, 2014, 11:46:48 posle podne »

Koliko imaš godina?
Koliko si visok? Težak?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #483 poslato: Decembar 15, 2014, 11:45:54 posle podne »

Pozdrav,  dobrodošao na Pansport forum  :)
potrebne su mi neke informacije, da bih video u kakvom je stanju tvoje koleno i šta bi bile preporuke za tvoj režim aktivnosti...
Sačuvana
Komentator
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #482 poslato: Decembar 15, 2014, 01:49:12 pre podne »

Ovo je za mene jedna od poslijednjih adresa za trazenje pomoci jer sam potpuno obeshrabren!

Dijagnostikovana mi je bekerova cista u predjelu lijevog koljena. To je uradjeno pregledom kod iskusnog ortopeda i svi simptomi ukazuju na to. Nakon dijagnoze, konsultovao sam vise ortopeda sa pitanjem kako da trajno saniram ovu povredu i svi su mi samo rekli da prestanem sa se babim trcanjem. Inace, neko ko se bavi triatlonom (amaterski, ali posveceno) prestanak bavljenjem trcanjem, a u ovom slucaju cijelim sportom, ne dolazi u obzir. Na moju zalost, ortopedi sa kojima sam razgovarao nemaju bas razumijevanja za sport i strast.

Da ne bi ulazio u detalje oko simptoma i opterecivao forum, ja samo zelim da znam postoji li nacin i vjerovatnoca da ja potrcim duzu distancu, a ne zaradim bol u zadnjem dijelu koljena koji me prati naredna 2-3 dana?

Probao sam neke meni logicne metode, alito nije dalo rezultate.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #481 poslato: Decembar 15, 2014, 12:20:46 pre podne »

Ovako, bas sam dosao iz teretane, radio noge danas. Kod cucnja sam gresio sto sam se spustao odmah kolenima pa su trpela svo opterecenje, nisam prvo izbacivao zadnjicu. Gledao sam klipove po netu i vezbao samo spustanje bez sipke kod kuce tako da mislim da sam danas radio pravilno posto nisam osetio nikakav bol. Nisam radio sa velikim tezinama ali prosli put me je bolelo i sa toliko. Ovog puta nisam radio na masini vec sa slobodnom sipkom, 4 serije po 12 ponavljanja sa 30kg. Leg ekstenziju sam radio sa jednom nogom 10kg (4 serije, 10 ponavljanja) a zadnju lozu sa dve noge 15kg (4 serije, 12 ponavljanja). Leg press sam isto odradio 4 serije, 12 ponavljanja sa 20kg. I na kraju sam odradio listove na leg pressu drzeci se samo prstima, 4 serije po 20 ponavljanja,  20kg. Nikakav bol nisam osetio u toku treninga.

Poslato sa ivice svemira

Sve si dobro odradio.... nastavi tako, javi kako ide...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #480 poslato: Decembar 15, 2014, 12:18:10 pre podne »

Da , pri cucnju potkolenice treba da ostaju sto pribliznije na 90○ (sa podlogom), a spustas zadnjicu...
« Poslednja izmena: Decembar 15, 2014, 12:22:05 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #479 poslato: Decembar 14, 2014, 04:39:37 posle podne »

Ovako, bas sam dosao iz teretane, radio noge danas. Kod cucnja sam gresio sto sam se spustao odmah kolenima pa su trpela svo opterecenje, nisam prvo izbacivao zadnjicu. Gledao sam klipove po netu i vezbao samo spustanje bez sipke kod kuce tako da mislim da sam danas radio pravilno posto nisam osetio nikakav bol. Nisam radio sa velikim tezinama ali prosli put me je bolelo i sa toliko. Ovog puta nisam radio na masini vec sa slobodnom sipkom, 4 serije po 12 ponavljanja sa 30kg. Leg ekstenziju sam radio sa jednom nogom 10kg (4 serije, 10 ponavljanja) a zadnju lozu sa dve noge 15kg (4 serije, 12 ponavljanja). Leg press sam isto odradio 4 serije, 12 ponavljanja sa 20kg. I na kraju sam odradio listove na leg pressu drzeci se samo prstima, 4 serije po 20 ponavljanja,  20kg. Nikakav bol nisam osetio u toku treninga.

Poslato sa ivice svemira

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #478 poslato: Decembar 13, 2014, 10:06:11 pre podne »

Da, jedna plocica je 5 kg. Samo ispravka za leg ekstenziju tu su plocice 2.5kg. Znaci leg ekstenziju radim sa 10kg a zadnju lozu sa 20kg. Sto se tice leg ekstenzije, nema u teretani masina za samo jednu nogu. A sto se tice cucnjeva, mozda ja nesto ne radim pravilno pa zato boli?

Poslato sa ivice svemira
Trebalo bi da radis leg extenziju sa jednom nogom npr 10kg (ako mozeš), a zadnju ložu sa 15kg sa obe noge (to bi bio pravilan odnos operećenja i snage kvadriceps/zadnja loža)...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 55 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.107 sekundi sa 18 upita.