TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398248 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 14, 2024, 07:36:43 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: NE NAPREDUJEM DUGO U MISICNOJ MASI, MOLIM ZA SAVET  (Pročitano 36005 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Jun 20, 2012, 09:25:49 posle podne »

Potpuno se slažem sa Markom...
zaista je važnije da se dobro naspavaš nego da popiješ Trbulu pred spavanje.. tu po meni nema konkurencije
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #49 poslato: Jun 19, 2012, 07:58:54 pre podne »

Ne ocekuj od tribulusa nista posebno,tako da ti je mnogo bitnije da imas kontinuiran san i da u snu u REM fazi tvoj organizam prirodno produkuje hormon rasta koji ce ti 100x vise biti od koristi nego te 2 tbl tribulusa.Moj predlog je da ides 2 tbl ujutru i 2 u toku dana ili pre treninga.
Sačuvana
big77
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Jun 19, 2012, 06:38:02 pre podne »

TRIBULUS I NESANICA - JEDNOM ZA KRAJ

Marko, Zoltane i ostali iz Pansporta,
ovako, hvala vam na savetima.
Sto se tice ove polemike i definitivno sam testirao i primetio, da kombinacija tribulus-Mg pola sata ili odmah pred spavanje
i tek kako utice na nesanicu (kod mene).
Dve noci sam pred spavanje uzimao SAMO Mg i san je bio veoma STABILAN a sinoc sam
se opet vratio na kobinaciju Mg sa tribulusom, i evo sta se desilo....Prevrtao sam se 2 h po krevetu i 3 puta isao u wc.

Definitivno :
-tribulus 750mg+sumeca Mg 150mg me teraju da izbacujem puno tecnosti u toku noci i remete SAN!!!!
-Samo Mg utice na dobar san

E sad imam par kracih pitanja

1. S obzirom na situaciju, poslusao  bih savet i pio bih (umesto 750mg tribulusa rasporedjenih 2 puta na dan), jednom i to pred trening 1500mg.
E ONO STO ME BRINE, STA JE SA ONIM DA JE TRIBULUS NAJBOLJE UZIMATI PRED SPAVANJE??? TADA JE NAJBITNIJE, MISICI SE TADA PRAVE I TO JE KLJUCAN TRENUTAK!!!
Sta cu sa tim?

Hvala.Ivan
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #47 poslato: Jun 18, 2012, 12:45:55 posle podne »

Ukoliko ima kofeina u sebi to je razlog nesanice.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #46 poslato: Jun 18, 2012, 10:38:53 pre podne »

NESANICA ZBOG TRIBULUSA POMOC

Ovako,pijem tribulus maximus 1500mg 2 nedelje, 2x po 750mg sam podelio. Veoma sam zadovoljan, ogromnu snagu sam dobio, za samo par dana dizem dosta vece tezine, ali me ipak jedno muci.

Popijem ga pred trening pa drugi put pred spavanje.
E sad fora,uvece sat nakon vecere a neposredno pred spavanje
,uzmem 750mg tribulusa i jednu sumecu Mg 150mg, ali tesko mogu da zaspim a nocu se budim i prinudjen da vise puta idem u wc.

Sta je tu problem? Moze li mi neko objasniti???

Bas mi remeti san, narocito prvih 2,3 sata od uzimanja ali da sam efikasniji na treningu to je veoma ocigledno.

Molim za savet.

Ne bi trebalo da je tribulus u pitanju, jer nisam do sad čuo da neko ima takav problem. Da li uzimaš još nešto pored tibulusa i magnezijuma i da li si ranije imao problema sa nesanicom. Što se tiče buĂ°enja noću da ideš na WC to je verovatno zbog povećanog unosa tečnosti, najverovatnije si kao i većina ljudi bio hronično dehidriran, pa sada tvoje telo reaguje na povećan unos tečnosti.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Jun 16, 2012, 12:49:34 pre podne »

upravo to !
Sačuvana
Colgate Toothpaste
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Jun 16, 2012, 12:35:12 pre podne »

lepo si mu rekao
Sačuvana
Jedem munje, serem gromove.
Terorisem ovce i kokoske.
SaLe016
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Jun 16, 2012, 12:28:50 pre podne »

Mogu samo da konstatujem da ovde big77 ne dozvoljava da mu strucni ljudi ukazu na greske. Alo covece, ljudi ti pricaju jedno a ti ponovo ides po nekom svom nahodjenju. Kad bi svi mi radili kako mislimo da treba svi bi bili PROFI BILDERI...Mani se corava posla vec poslusaj savete strucnjaka. Kupi lepo neki gaine ili kreat, i protein, RADI VEZBE PRAVILNO, HRANI SE PRAVILNO. I ako ne napredujes za mesec dana dolazim odma da mi iseces ove prste kojima kucam!!!!!!!!!!!
Sačuvana
Colgate Toothpaste
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Jun 15, 2012, 08:55:05 posle podne »

Ovako,pijem tribulus maximus 1500mg 2 nedelje, 2x po 750mg sam podelio. Veoma sam zadovoljan, ogromnu snagu sam dobio, za samo par dana dizem dosta vece tezine, ali me ipak jedno muci.

,uzmem 750mg tribulusa i jednu sumecu Mg 150mg, ali tesko mogu da zaspim a nocu se budim i prinudjen da vise puta idem u wc.

Bas mi remeti san, narocito prvih 2,3 sata od uzimanja ali da sam efikasniji na treningu to je veoma ocigledno.

Molim za savet.

nista tribulus od toga ne radi
ti si se istripovao dobro
nemoj ga piti
Sačuvana
Jedem munje, serem gromove.
Terorisem ovce i kokoske.
big77
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Jun 15, 2012, 05:54:22 posle podne »

Molim za savet.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #40 poslato: Jun 12, 2012, 08:07:52 pre podne »

Treniram 20 meseci u kontinuitetu, treninzi su mi jaki itd...Tribulus sam uzeo iz razloga posto sam cuo od vise njih da omogucava visi stepen iskoriscenja AK u misicu, tj. pomocice mi da vise nutrijenata dospeju tamo gde treba, u misic, posto ima anabolicka svojstva.

Generalno tribulus može pomoći ako ti je potreban takav preparat za neko povećanje nivoa testosterona koje tvoje telo već proizvodi.

Recimo da si od jakih treninga istrošio svoj testosteron i sada telo ne uspeva da ga proizvede dovoljno tribulus će potpomoći proizvodnju u telu i na taj način se dobija ta anaboličnost i bolji raspored hranjive materije u telu, ali ako ti prirodni nivoi testosterona nisu sniženi, tribulus neće pomoći da odu preko granice.

Tako da ako si osetio efekat tribulusa na manjoj dozi, možeš probati veću, ali to ne garantuje i bolji efekat. Sa druge strane, ako primetiš razliku sa većom dozom onda ti je doza i bila mala, ali velike su šanse da neće biti boljeg efekta.
Sačuvana
big77
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Jun 11, 2012, 01:00:26 posle podne »

Treniram 20 meseci u kontinuitetu, treninzi su mi jaki itd...Tribulus sam uzeo iz razloga posto sam cuo od vise njih da omogucava visi stepen iskoriscenja AK u misicu, tj. pomocice mi da vise nutrijenata dospeju tamo gde treba, u misic, posto ima anabolicka svojstva.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #38 poslato: Jun 11, 2012, 08:12:15 pre podne »

Alene, mozes li nam reci sta je od suplementacije najbolje za sto bolje transportovanje amino kiselina do celija misica, zapravo za sto bolju apsorbciju,sintezu  i iskoriscenje ak u nasim celijama?
Da li je najbolji u tome:
1-Tribulus,koji podize testos ,ili
2-NO reaktor ,ili
3-leucin  (jedna od 3 ak iz BCAA) ,ili
4-L-Arginine
Sa pansoprta: Primer za leucin (podrška proteinskoj sintezi) Činjenica je da leucin ima čak 10 puta veći uticaj na proteinsku sintezu u odnosu na bilo koju drugu aminokiselinu!
Dakle, cime cemo omoguciti najbolji protok i priliv amino kiselina u misic? I sta ce ih najvise zadrzati?
Hvala

Jakim treningom i dobrom probavom.

To su ti jedina dva faktora koja će ti pomoći u tome da što bolje iskoristiš AK.

Ukoliko ti probava e radi kako treba možeš trpati koliko hoćeš AK u sebe neće se ugurati u organizam, a ako ne treniraš dovoljno jako neće se iskoristiti u mišićima.

Ni jedan od navedenih preparata neće pomoći u tome što ti želiš, eventualno neki enzimi za varenje, ali i to ako postoji potreba za njima...

Pijem triubulus maximus od 1500mg 2 nedelje. Proizvodjac preporucuje da uzimam jednu tabletu dnevno. E sad, posto mi je prvi put da uzimam nesto za podizanje testosterona , smatrao sam da je ovo mozda mnogo za pocetak, pa sam podelio tablete na pola doze i tako umesto 1500 jednom,  konzumiram 750mg dva puta dnevno. u pocetku sam primetio solidan napredak u snazi a sada, posle 2 nedelje kao da nije to to, kao da mi se organizam navikao na ovo? Ili lupam?
Stoga, moje pitanje je da li smem da pojacam dozu na 1500 2 puta dnevno (dakle na 3000mg dnevno)??
Kolega iz teretane kaze da uradim tako, da cu osetiti bolji napredak a da je i doza od 3000 sasvim ok,ona od 1500 bas slaba i da se ne opterecujem . Zato mi treba savet nekog strucnog i onoga ko ima iskustva sa tribulusom. Ne slusam bas svakoga.Inace imam 27god.
Hvala

Koliko dugo ti treniraš sa tegovima i zašto uopšte uzimaš tribulus?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Jun 10, 2012, 02:08:08 posle podne »

Mislim da sam osetio efekat tribulusa, jednostavno vec posle par dana, poceo sam da dizem vece tezine, a i u kombinaciji sa par kasika semena lana.
E sad, da li je to snaga/energija koja je poistekla od tribulusa ili od ove kommbinacije (tribulus+masti iz semena lana), ne znam. Ali moram da naglasim da zaista vec nekoliko dana bolje i vise dizem u svim vezbama, narocito onim slozenim.

Voleo bih da mi neko objasni da li sve ovo sto sam napisao ima smisla.Smatram da nikako to nije u mojoj glavi.Pio sam i kre i jeo vise slozenih hidrata pre treninga a ovakvu snagu nisam imao.Ne kazem da je ona ogromna, ali sam zadovoljan.Odmorniji sam i snazniji na treningu.

I da se ispravim za ono od pre neki dan. Efekat tribulusa ili efekat njega sa lanom je vise nego dobar , po moje telo barem.
Tribulus uzimam sat i po pred trening, odmah posle rucka a 4 kafene kasike semenki lana pola h pred trening. I opet drugu dozu tribulusa (od 750mg)
uzmem neposredno pred spavanje sa 150mg magnezijuma.

To je to.
« Poslednja izmena: Jun 11, 2012, 01:22:51 posle podne od strane big77 » Sačuvana
Mr.Paf
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Jun 09, 2012, 12:20:48 pre podne »

@big77

Ako mozes samo da kazes koji je tvoj cilj uzimanja tribulusa???  U svakom slucaju ce kao sto Colgate napisa da ti najvise profitira patka ;D

Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.14 sekundi sa 18 upita.