TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 03:18:26 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Potrebna mi je pomoc oko plana rada u teretani i plan ishrane  (Pročitano 30657 puta)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #83 poslato: Decembar 22, 2012, 12:36:12 pre podne »

Miro, ja uzimam pre svakog treninga crnu čokoladicu 35g, nekad čak i dve (sa ukusom naradnže), a jednom u 7 dana i neke slatkiše sa prostim šećerima, a vidiš da sam lep i zgodan skoro kao ti ...

:)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: Decembar 22, 2012, 12:30:23 pre podne »

Pa sad mlecna cokolada nije problem ako se i svakodnevno uzima kockica, dve nakon treninga cak naprotiv....
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #81 poslato: Decembar 21, 2012, 08:33:26 posle podne »

Ja sam, u najboljoj nameri, rekao čoveku sopstveno iskustvo. Kao što vidite, nemam 100 kg mase i 50kg masti.

Elem, jasno je da je sve individualno, da isti proces ne izaziva isti rezultat kod različitih vežbača.

Generalno, mislim da čovek treba da radi masu a ne još uvek definiciju, ali i to je stvar ukusa i procene.

Kada sam napisao crnu čokoladu, jasno je da ona ima GI 22, da ne diže uopšte insulin i da daje energiju u narednih sat, dva ... taman da se izgura trening. Dekstroza ima GI 100, tako da se ona uzima isključivo posle treninga, najbolje pola sata nakon whey-a, kako bi izazvala insulinski šok koji će što pre "upumpati" protein u mišić.

I znam da će se sada javiti dežurni poznavaoci svega i svačega, ali ja sam dao svoje iskustvo. Kao što je i Marko Dimitrijević ovde, više puta, raznim ljudima savetovao da slobodno pojedu mlečnu čokoladu povremeno (jednom nedeljno, recimo ili čak i češće). Od nje se ne umire, od nje se ne dobijaju kilogrami masti. Ona može u dane odmora, značajno ubrzati metabolizam. Problem je ako ishranu tako koncipiramo da mlečna čokolada svakodnevno bude na jelovniku, kao i beli hleb, bele testenine i ostale potpuno nepotrebne stvari.

Bolje znati mnogo i često nego malo i nikad.
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Stefan L.
Gost
« Odgovor #80 poslato: Decembar 21, 2012, 05:46:59 posle podne »

Da ne kvarimo momku temu,otvoricu novu vezanu za ovo o cemu diskutujemo a Moderatori ako ih ne mrzi neka prebace tamo nase postove vezane za tu diskusiju. :)
Sačuvana
misko.manifest
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Одавно стегао сам зубе...

« Odgovor #79 poslato: Decembar 21, 2012, 05:01:52 posle podne »

http://www.dodaj.rs/f/1X/rq/JuNWedQ/imag0211.jpg Pozdrav iz teretane ! :) :D <3  :P
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #78 poslato: Decembar 21, 2012, 12:36:06 pre podne »

Stefane stvarno neznam sta da ti kazem.Mene stvarno trenutno ne zanima da mi bf bude 6-7 , iako me svaki dan boli nesto dizem to gvozdje zato sto to volim i da bi se takmicio sam sa sobom prvenstveno.Ako pogledas sve velike sampione pl videces da je njihov bf mnogo veci od onoga sto ti pominjes.Poenta pl je podici sto vecu tezinu u nekim okvirnim pravilima koja su definisana.Znaci u pl bf nije od nekog znacaja.Da li stvarno mislis da je bf od 5-6 % stvarno zdravo stanje?Ne bih rekao.Kazi mi koliko ti dugo treniras koji ti je bf kilaza visina,i koji su tvoji max na 3 takmicarske discipline?Tvoja projekcija idealnog sportiste po meni ne pije vodu.Hoces da osporis da je recimo Felps najveci sportista danasnjice zato sto je uhvacen da pusi marihuanu ili hoces da kazes da Maradona nije jedan od najvecih sportista i medju najboljim fudbalerima svih vremena zato sto je uzimao koks?Da li su oni time naneli neku stetu tebi meni ili nekom trecem time sto su to radili.Nisu .Kazes kavurma nije zdrava ? Suhomesnato smece? Ovo mi nije jasno i voleo bih da mi objasnis zasto recimo sunka koju sam ja usolio i drzao u belom luku, malo odimio i ostavio na tavanu da se susi na promaji nije zdrava i zasto je to smece?Sta fali slanini u keto dijeti?A ta piletina koju ti jedes je veoma zdrava?Znas li da se u uzgoju piladi oni preventivno bodu raznim antibioticima a neki koriste cak i hormone zarad brzeg rasta.To sto ti mislis da je dobro za tebe ne znaci automatski da je dobro i za ostale.I nijedan profi sport nije zdrav , naprotiv.Da li znas da je primarni cilj ketoze da spase mozak a nus pojava namernog izazivanja ketoze dovodi do smanjenja bf.Znaci da je organizam napravljen tako da se brani od raznih uticaja i na smanjen unos uh a povecan unos masti organiazm se redukuje na potrosnju masti zarad energije prvenstveno da mozak ne bi ostao bez iste.Ne mozes mi reci da je to bas zdravo.Sve u svemu ocekujem objasnjenje sta je to kavurma i zasto nije zdrava i zasto je prsuta djubre?Ja cu i dalje da budem fat boy a ti uzivaj u svom jednocifrenom bf .
ps. Samo nemoj molim te da se pozivas na Markonija  ;)
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #77 poslato: Decembar 20, 2012, 06:51:18 posle podne »

Ja to kad bi radio imao bi 100 kila i bf jedno 17-18%...previse je to secera,a pored toga bi bio gladan,jer secera koliko god da unesem uvek mi se traze slozeni hidrati i taj secer bi bile prazne kalorije koje bi otisle u mast.
ja se i krecem u tim brojkama 102 kg 16% a tegovi nisu samo bb vec ima jos sportvova sa tegovima u kojim bf nije bitan i zato se i moze uzeti prost uh i pre treninga ...naravno to sam i napomenuo  da u zavisnosti od vrste sporta moze dex i pre trenin ga a sto se tice bb i rada na definciji normalno je da se prosti seceri svode na min i koriste uglavnom posle treninga.mada znam za primere gde se uzimaju prosti seceri i na definiciji i to uglavnom danima kad se ne trenira radi ubrzanja metabolizma....
A zasto neko mora da ima bf preko 15% (po meni je sve preko 12-13% puno) da bi bio snazan i bavio se necim drugim osim BB-a?

Po mom misljenju poenta je biti sto snazniji,sa sto manjim procentom masti a sve to natural. :)

Ako se gledaju svi aspekti vezbanja,a recimo da je prvi zdravlje...ne moze se jesti kavurma,svargle,suhomesnato smece i biti sportista...tj. nije da ne moze nego ne bi trebalo jer ako hoces da budes "pravi" onda treba takav biti u svim segmentima.
A zašto bi neko morao imati bf ispod 10% da bi bio snazan? U tom i jest poenta, ako ti je jedan jedini cilj da budes snazan onda sve ostalo nije bitno vec samo ono sto ce te dovesti do tog cilja. Jedan od faktora je upravo da se jede puno hrane za brzi oporavak, a pracenje neke dijete i raditi za snagu ne ide bas zajedno...
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #76 poslato: Decembar 20, 2012, 06:35:10 posle podne »

To je kao kad vidis profi sportistu mrtvog pijanog,a mnoooogo ih je takvih.Sportista je bas to sportista i treba da bude primer zdravog coveka koji je sposoban da jako dobro radi stvari koje su potrebne u zavisnosti od toga kojim se sportom bavi. (a sto da ne i da bude svestran sportista).

Ali posto je kod ljudi sistem vrednosti izvrnut,glavni potrosaci nelegalnih supstanci (ne mislim na AAS,vec teske i lake droge,mada ni AAS ne bi smeli imati primenu u sportu,ali...profesionalni sport je postao sve samo ne zdrav) su uglavnom sportisti jer imaju pare to sebi da priuste.

BB je po meni izgubio svaki smisao i cilj postojanja (sem uzimanja para pojedinih ljudi) od kad su glavni izvor "hrane" postali AAS i od kad se otislo od toga da je neko ko se bavi BB sportista,covek koji je zdrav i vezba kako bi to bio,a pored toga je jako lepo i uspesno izgradio svoje telo u Natural uslovima (sve do Arnolda je i primena hemija imala "smisla",posle njega polako krece sve u drugom smeru,ljudi prave od sebe bica koja ne mogu da obuku odelo koliki su,a sa malim % masti i to samo kad je takmicenje a u off su sa dvocifrenim brojem BF i to vecim od nekog pristojnog).
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #75 poslato: Decembar 20, 2012, 06:26:35 posle podne »

Ja to kad bi radio imao bi 100 kila i bf jedno 17-18%...previse je to secera,a pored toga bi bio gladan,jer secera koliko god da unesem uvek mi se traze slozeni hidrati i taj secer bi bile prazne kalorije koje bi otisle u mast.
ja se i krecem u tim brojkama 102 kg 16% a tegovi nisu samo bb vec ima jos sportvova sa tegovima u kojim bf nije bitan i zato se i moze uzeti prost uh i pre treninga ...naravno to sam i napomenuo  da u zavisnosti od vrste sporta moze dex i pre trenin ga a sto se tice bb i rada na definciji normalno je da se prosti seceri svode na min i koriste uglavnom posle treninga.mada znam za primere gde se uzimaju prosti seceri i na definiciji i to uglavnom danima kad se ne trenira radi ubrzanja metabolizma....
A zasto neko mora da ima bf preko 15% (po meni je sve preko 12-13% puno) da bi bio snazan i bavio se necim drugim osim BB-a?

Po mom misljenju poenta je biti sto snazniji,sa sto manjim procentom masti a sve to natural. :)

Ako se gledaju svi aspekti vezbanja,a recimo da je prvi zdravlje...ne moze se jesti kavurma,svargle,suhomesnato smece i biti sportista...tj. nije da ne moze nego ne bi trebalo jer ako hoces da budes "pravi" onda treba takav biti u svim segmentima.
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #74 poslato: Decembar 20, 2012, 05:28:58 posle podne »

ja se i krecem u tim brojkama 102 kg 16% a tegovi nisu samo bb vec ima jos sportvova sa tegovima u kojim bf nije bitan i zato se i moze uzeti prost uh i pre treninga ...naravno to sam i napomenuo  da u zavisnosti od vrste sporta moze dex i pre trenin ga a sto se tice bb i rada na definciji normalno je da se prosti seceri svode na min i koriste uglavnom posle treninga.mada znam za primere gde se uzimaju prosti seceri i na definiciji i to uglavnom danima kad se ne trenira radi ubrzanja metabolizma....
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #73 poslato: Decembar 20, 2012, 09:43:55 pre podne »

Dolazimo znači do zaključka da je opet sve individualno i da nije za svakoga isto.U svakom slučaju treba probati na sebi pa videti kako se i na koju količinu reaguje.Meni lično trenutno šećeri odgovaraju najviše posle treninga u vidu dekstroze,a ranije sam praktikovao malto i carb slam od suplementacije.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #72 poslato: Decembar 19, 2012, 10:59:50 posle podne »

Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #71 poslato: Decembar 19, 2012, 10:10:42 posle podne »

Ja sam u jednom periodu pio 100 grama malta pre i 50 grama posle treninga , osetno vise energije za trening . Inace kombinujem pl trening sa povremenim ubacivanjem modifikovanih wl vezbi
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #70 poslato: Decembar 19, 2012, 08:43:05 posle podne »

-Cokolada pre treninga?Jesi siguran u to?
Secer se ne unosi pre treninga vec posle...

ne branim njegov stav ali u zavisnosti o kojoj vrsti treninga se radi prosti seceri su cak i pozeljni pre treninga kao i posle treninga
Po mojoj nekoj logici secer pre treninga moze ako se radi neki tip treninga koji kratko traje...recimo zagrevanje pa se onda radi 1 ponavljanje max na odrednjenoj vezbi ili recimo nesto kao sto je bilo takmicenje u zgibovima u organizaciji Pansport,gde ti treba sva raspoloziva snaga sad i odmah.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #69 poslato: Decembar 19, 2012, 08:39:17 posle podne »

I slatko pre treninga opet zavisi od osobe do osobe jer evo baš ovde kod mene u teretani imao sam primera da nekim vežbačima prija dekstroza pre treninga.Uzmu malo dekstoze oko 10 do 30gr razmute u šejker i po malo pijuckaju tokom treninga.Kažu da im prija i osvežava.Da budem iskren nekada pre i ja sam to radio i prijalo mi je.Nije u pitanju odjednom nalivanje već malo po malo pre i tokom treninga.
To je sasvim drugi nacin primene i postepeno konzumiranje.
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.161 sekundi sa 18 upita.