TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:03:31 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 29 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: hmm... Bol u kolenu,rukama...  (Pročitano 76508 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #155 poslato: Decembar 14, 2012, 10:21:11 pre podne »

Sa spoljašnje,ali polako mi prolazi što mi je drago a nisam mazao sa ničim pa ni ketonalom sem taj prvi dan.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #154 poslato: Decembar 14, 2012, 12:31:25 pre podne »

Ognjene malo sam levu ruku povredio.Bila je naceta ali sada je malo ozbiljnije.Radi se o delu iznad lakta sa obe straneprema saci.Bol je nekako cudan,seva u odreĂ°enim trenutcima.Na primer na benču i svim onim vežbama gde ide izbačaj boli otkida.Juče nisam mogao pomeriti šipku sa benča,već moraju da mi dodaju.isto tako boli i kada vraćam na stalak.Na latu dok spuštam za triceps otkida isto...ali...recimo bicepse mogu da radim normalno ,razvlačenja na klupi sa bučicama isto ok...ne znam jel to tetiva ili nešto drugo.

Pozdrav Zoli, da li boli kad stegneš šaku kao kad se rukuješ, kad praviš pokrete šakom kao odvrtanje/zavrtanje? ako sm dobro razumeo bolikoštano ispupčenje sa spoljašnje i unutrašnje strane lakta?

Iskreno ne boli tada.Mislim da je baš taj deo što kažeš.Evo situacije..kada se sa protivnikom uhvatim u početni stav obaranja ruke malo se oseti bol.Ali kada krenem u napad da ga oborim imam osećaj da mi neko nož ubada u te delove.Malo je do sada prošlo samo od sebe ali to još nije to.
to liči na epkondilitis (teniski/golferski lakat). da li više boli sa spoljašnje ili unutraš je strane lakta?
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #153 poslato: Decembar 13, 2012, 11:01:23 pre podne »

Znam da ne voliš kada ti ja odgovaram, ali ja sam uspešno sanirao "teniski" i "golferski" lakat u jednoj povredi !

Teniski predstavlja tendinitis (upalu tetive) na spoljašnjem delu lakta, kod epikondila, dok golferski prestavlja tendinitis sa unutrašnje strane lakta.

U osnovi lečenje je isto i sastoji se iz tri faze:

1. faza potpunog mirovanja (7-10 dana), gde se povredjeno mesto masira ledom, kako bi se ubrzao lokalni metabolizam i povećala prokrvljenost tetive, maže Lioton gel i pije Diklofenac duo ukoliko je prisutna bol.

2. faza - kineziterapija (terapija pokretom, 7-10 dana), gde se rade sasvim lagane vežbice sa dečjom lopticom ili gumicom za slatko (ajvar), masaža ledom i gel Deep Relief.

3. faza - povratak u teretanu sa duplo manjim težinama (10-15 dana), steznikom za lakat (ili ortozom koja je mnogo skuplja) i postepeni povratak u formu.

Fizikalna terapija nije neophodna ako intezitet povrede nije veliki, ali svakako može da pored ove, osnovne terapije, ubrza ceo postupak izlečenja.

Pozdrav,
Bravo B, za udžbenike  ;)

Hvala @P. Učio sam od najboljeg ... :)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #152 poslato: Decembar 13, 2012, 11:00:43 pre podne »

@ B
a ajvar je obavezan  :D
ne treba ti pauza sa wheyom, može posle 6meseci... Nisi nikad imao oboljenje jetre?

NIkada. Izgleda da sam na vreme kafanu zamenio teretanom :)

Duni vetre malo preko jetre ... :)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #151 poslato: Decembar 13, 2012, 09:53:02 pre podne »

Ognjene malo sam levu ruku povredio.Bila je naceta ali sada je malo ozbiljnije.Radi se o delu iznad lakta sa obe straneprema saci.Bol je nekako cudan,seva u odreĂ°enim trenutcima.Na primer na benču i svim onim vežbama gde ide izbačaj boli otkida.Juče nisam mogao pomeriti šipku sa benča,već moraju da mi dodaju.isto tako boli i kada vraćam na stalak.Na latu dok spuštam za triceps otkida isto...ali...recimo bicepse mogu da radim normalno ,razvlačenja na klupi sa bučicama isto ok...ne znam jel to tetiva ili nešto drugo.

Pozdrav Zoli, da li boli kad stegneš šaku kao kad se rukuješ, kad praviš pokrete šakom kao odvrtanje/zavrtanje? ako sm dobro razumeo bolikoštano ispupčenje sa spoljašnje i unutrašnje strane lakta?

Iskreno ne boli tada.Mislim da je baš taj deo što kažeš.Evo situacije..kada se sa protivnikom uhvatim u početni stav obaranja ruke malo se oseti bol.Ali kada krenem u napad da ga oborim imam osećaj da mi neko nož ubada u te delove.Malo je do sada prošlo samo od sebe ali to još nije to.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #150 poslato: Decembar 13, 2012, 12:36:33 pre podne »

Izvinjavam se jer upadam mimo teme.

Hvala Cezare.
Evo  ne znam gde je Pedja pa mogu tebi da kazem ti ipak imas neko iskustvo sa ovim problemom.
Mogu da se pohvalim, laktovi  polako prestaju da me bole i preko dana i tokom treninga ,(Uglavnom sam radio vezbe na tranzeru i nekad slobodnim tegovima manje kilaze , sad vec polako mogu sa vecim kilazama, Pressove sa slobodnim tegovima mislim jos jedno 2-3 nedelje da neradim, tako isto mislim iza mrtvo dizanje) ,a u svakom slucaju najbolje je nigde da ne zurim.

ok, to je odlično. Samo polako, postepeno podiži kilaže, izbegavaj jake hvatove još dve nedelje. 2x nedeljno radi vežbe za podlktice sa šikom ili bučicama, istezanja obavezna... Možeš koristiti i gurtne za zglobove...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #149 poslato: Decembar 13, 2012, 12:32:56 pre podne »

Nema ovo veze sa time,ja sam ovu povredu dobio od armwrestlinga jer sam cimao previse.
Da iskoristim priliku . Da te pitam Zoltane nesto... koliko siroko hvatas Bench?  (Ja sam se mozda ovaj put od toga povredio... Ovi moji hvataju u sirini ramena , ja hvatam skoro duplo sire.. od ramena . mislim ima hrapava povrsina na sipci i ja na njeg kraj stavim sake)
širina hvata zavisi koji deo mišića želiš da pogodiš benčom...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: Decembar 13, 2012, 12:31:22 pre podne »

@ B
a ajvar je obavezan  :D
ne treba ti pauza sa wheyom, može posle 6meseci... Nisi nikad imao oboljenje jetre?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #147 poslato: Decembar 13, 2012, 12:29:33 pre podne »

Znam da ne voliš kada ti ja odgovaram, ali ja sam uspešno sanirao "teniski" i "golferski" lakat u jednoj povredi !

Teniski predstavlja tendinitis (upalu tetive) na spoljašnjem delu lakta, kod epikondila, dok golferski prestavlja tendinitis sa unutrašnje strane lakta.

1. faza potpunog mirovanja (7-10 dana), gde se povredjeno mesto masira ledom, kako bi se ubrzao lokalni metabolizam i povećala prokrvljenost tetive, maže Lioton gel i pije Diklofenac duo ukoliko je prisutna bol.

2. faza - kineziterapija (terapija pokretom, 7-10 dana), gde se rade sasvim lagane vežbice sa dečjom lopticom ili gumicom za slatko (ajvar), masaža ledom i gel Deep Relief.

3. faza - povratak u teretanu sa duplo manjim težinama (10-15 dana), steznikom za lakat (ili ortozom koja je mnogo skuplja) i postepeni povratak u formu.

Fizikalna terapija nije neophodna ako intezitet povrede nije veliki, ali svakako može da pored ove, osnovne terapije, ubrza ceo postupak izlečenja.

Pozdrav,
Bravo B, za udžbenike  ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #146 poslato: Decembar 13, 2012, 12:27:44 pre podne »

Ne znam sta je sa Pedjom ne javlja se evo kolko je vec postova baceno.. mora da ima puno posla.
nemaš pojma....  :o
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: Decembar 13, 2012, 12:26:43 pre podne »

Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #144 poslato: Decembar 12, 2012, 08:08:02 posle podne »

Hvala Cezare.
Evo  ne znam gde je Pedja pa mogu tebi da kazem ti ipak imas neko iskustvo sa ovim problemom.
Mogu da se pohvalim, laktovi  polako prestaju da me bole i preko dana i tokom treninga ,(Uglavnom sam radio vezbe na tranzeru i nekad slobodnim tegovima manje kilaze , sad vec polako mogu sa vecim kilazama, Pressove sa slobodnim tegovima mislim jos jedno 2-3 nedelje da neradim, tako isto mislim iza mrtvo dizanje) ,a u svakom slucaju najbolje je nigde da ne zurim.
Sačuvana
SAX!
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #143 poslato: Decembar 11, 2012, 12:03:05 pre podne »

Hvala Cezare.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: Decembar 11, 2012, 12:02:06 pre podne »

Pozdrav,
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: Decembar 10, 2012, 04:50:56 posle podne »

Ne znam sta je sa Pedjom ne javlja se evo kolko je vec postova baceno.. mora da ima puno posla.
Sačuvana
SAX!
Stranice: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 29 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.096 sekundi sa 19 upita.