TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:30:01 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 29 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: hmm... Bol u kolenu,rukama...  (Pročitano 76577 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #185 poslato: Decembar 23, 2012, 11:17:25 pre podne »

Iluzorno je očekivati od jednog vežbača (koji nije profesionalac i koji je relativno mentalno zdrav) da apsolutno poznaje svaki mišić na svom telu i način njegovog funkcionisanja kroz sistem povezanih vežbi koje nazivamo treningom.

Ali zato postoji BOL kao najbolji čovekov prijatelj, pogotovo usled insuficijencije inteliegencije.

:)

:D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #184 poslato: Decembar 23, 2012, 11:15:26 pre podne »

Izmedju ostalog bolni nadražaji iz povredjenog tkiva aktiviraju i refleksne reakcije u tkivu preko nervnih završetaka i hemijske reakcije, koje pojačavaju lokalnu upalu i odgovor organizma na povredu. Nao ovome je isto važno da se bazira lečenje d se smanji prejaka upalna reakcija....
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #183 poslato: Decembar 21, 2012, 11:48:04 posle podne »

Iluzorno je očekivati od jednog vežbača (koji nije profesionalac i koji je relativno mentalno zdrav) da apsolutno poznaje svaki mišić na svom telu i način njegovog funkcionisanja kroz sistem povezanih vežbi koje nazivamo treningom.

Ali zato postoji BOL kao najbolji čovekov prijatelj, pogotovo usled insuficijencije inteliegencije.

Čim zaboli - nešto ne valja. Tako jedino možemo znati koja vežba nam ne odgovara, šta ne smemo raditi, bar ne još uvek, dok se povreda potpuno ne izleči.

Nema zajebancije sa bolom. On opominje. I usmerava.

Bol je najbolji čovekov prijatelj.

Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #182 poslato: Decembar 21, 2012, 11:43:16 posle podne »

Na greškama se uči, ali pametan na tudjim, a budala na svojim.

Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #181 poslato: Decembar 21, 2012, 09:53:58 posle podne »

1. Mrtvo dizanje sa velikim težinama jako opterećuje podlakticu, a sa malim težinama nema gotovo nikakav efekat na mišiće ledja, što je osnovna namera. Ja sam počeo da radim mrtvo dizanje tek pre par nedelja, dakle dobih nekoliko meseci nakon povrede.

2. Ako je doktorica mlada onda će poseta istoj delovati blagotvorno. A ako ti prepiše bilo koji oblik fizikalne terapije, ona može samo ubrzati izlečenje.
:D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #180 poslato: Decembar 21, 2012, 09:33:34 posle podne »

Šta treba da radiš reći će ti Pedja.

A ja ću ti reći ono što NIKAKO ne treba da radiš NIKADA:

,,radim bez obzira na bolove, da se telo navikne ..."
Medjutim, većina vežbača i sportista upravo to radi!  Kao, proći će već to... Što se kasnije pristupi lečenju, to su promene izraženije i lečenje duže traje....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #179 poslato: Decembar 21, 2012, 09:31:13 posle podne »

Mrtvo dizanje NE, jer zahteva čvrst hvat koji ti jako opterećuje pripoj mišića podlaktice...
Fizikalna terapija ubrzava oporavak. Javi kako ide...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #178 poslato: Decembar 21, 2012, 09:28:07 posle podne »

Bolje radi vežbe na skotovoj klupi sa z šipkom, jer mnje opterećuje laktove....
Strasno... oped su laktovi poceli da me bole posle tog treninga za biceps ..... ..... upravu si skroz.. radicu samo to sto neopterecuje laktove kao i dosad sto sam radio bolje da nisam ni pokusavao...
Imao bih 2 pitanja.\
Koliko mrtvo dizanje aktivira ovaj moj problem i dal mi ga preporucujes da ga ubacim?
I drugo pitanje, sad za raspust imam priliku da odem na kontrolu kod jedne doktorice sto se bavi sa svim tim.... najverovatnije ce mi prepisati neku terapiju( neku struju ili slicno sta ja znam) , koliko bi to ubrzalo oporavak?

hladi laktove ledom 3x dnevno, maži lioton, uveče deeprelief. Popiješ diklofenac duo 1 dnevno tri dana. Napravi pauzu 3 dana. Rastereti lakat narednih 7 dana...
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #177 poslato: Decembar 21, 2012, 08:46:25 posle podne »

1. Mrtvo dizanje sa velikim težinama jako opterećuje podlakticu, a sa malim težinama nema gotovo nikakav efekat na mišiće ledja, što je osnovna namera. Ja sam počeo da radim mrtvo dizanje tek pre par nedelja, dakle dobih nekoliko meseci nakon povrede.

2. Ako je doktorica mlada onda će poseta istoj delovati blagotvorno. A ako ti prepiše bilo koji oblik fizikalne terapije, ona može samo ubrzati izlečenje.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #176 poslato: Decembar 21, 2012, 08:42:05 posle podne »

Šta treba da radiš reći će ti Pedja.

A ja ću ti reći ono što NIKAKO ne treba da radiš NIKADA:

,,radim bez obzira na bolove, da se telo navikne ..."
Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #175 poslato: Decembar 21, 2012, 07:35:35 posle podne »

Strasno... oped su laktovi poceli da me bole posle tog treninga za biceps ..... ..... upravu si skroz.. radicu samo to sto neopterecuje laktove kao i dosad sto sam radio bolje da nisam ni pokusavao...
Imao bih 2 pitanja.\
Koliko mrtvo dizanje aktivira ovaj moj problem i dal mi ga preporucujes da ga ubacim?
I drugo pitanje, sad za raspust imam priliku da odem na kontrolu kod jedne doktorice sto se bavi sa svim tim.... najverovatnije ce mi prepisati neku terapiju( neku struju ili slicno sta ja znam) , koliko bi to ubrzalo oporavak?
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #174 poslato: Decembar 20, 2012, 07:57:29 posle podne »

Sačuvana
cezar23
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #173 poslato: Decembar 20, 2012, 05:09:58 posle podne »

Izvinjavam se jer upadam mimo teme.

Hvala Cezare.
Evo  ne znam gde je Pedja pa mogu tebi da kazem ti ipak imas neko iskustvo sa ovim problemom.
Mogu da se pohvalim, laktovi  polako prestaju da me bole i preko dana i tokom treninga ,(Uglavnom sam radio vezbe na tranzeru i nekad slobodnim tegovima manje kilaze , sad vec polako mogu sa vecim kilazama, Pressove sa slobodnim tegovima mislim jos jedno 2-3 nedelje da neradim, tako isto mislim iza mrtvo dizanje) ,a u svakom slucaju najbolje je nigde da ne zurim.

ok, to je odlično. Samo polako, postepeno podiži kilaže, izbegavaj jake hvatove još dve nedelje. 2x nedeljno radi vežbe za podlktice sa šikom ili bučicama, istezanja obavezna... Možeš koristiti i gurtne za zglobove...

Evo da se javim. Terapija mi ide dobro jos cu jedno 20tak dana raditi slabiji trening       (mislim da je to dovboljno , a i ako nije produzicu samo da se resim ovoga) ne boli me  ni dok treniram ni ovako,lediram 1-3 puta dnevno + gelovi,
Nego imam jedno pitanje, kada palcem pritisnem deo malo iznad unutrasnjeg dela lakta ( ja mislim da to vise nije regija lakta nego treciepsa) osetim neki lagani bol. Jel to isto u skolpu ove povrede ili je to nesto vezano za triceps?
najverovatnije u sklopu epikondilita. Ok, dobro napreduješ, nastavi kako radiš, ubaci istezanje za triceps ako ne radiš...
Pozz
E juce sam se usudio za biceps  da radim vezbe gde su laktovi neminovni (Inace sam radio  samo  onu vezbu s kolena gde  je lakat naslonjen ), dok sam radio javila se napetost laktova i sitan bol, danas imam bolove u laktu zbog toga.
Zanima me dal da i dalje izbegavam te vezbe ili da ,,radim bez obzira na bolove, da se telo navikne...." ako ovo uopste ima logike.  Sta da radim? Dobro pored bicepsa radio sam uski Bench za triceps i tu nista nisam osetio... samo  tu kod vucenja gde lakat dosta trpi.
Sačuvana
SAX!
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: Decembar 19, 2012, 09:39:04 pre podne »

Fudbalom se bave dve vrste muškaraca: oni koji nemaju devojku i oni koji imaju ženu !

tanka je granica...
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #171 poslato: Decembar 19, 2012, 12:59:10 pre podne »

Fudbalom se bave dve vrste muškaraca: oni koji nemaju devojku i oni koji imaju ženu !

Bodybuilding je već nešto drugo ...
Al si ga definisao...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 29 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.111 sekundi sa 18 upita.