TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399990 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 22, 2025, 04:49:29 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Palacinke pomoc  (Pročitano 26940 puta)
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Novembar 11, 2013, 11:06:10 posle podne »

Tebi je bazalni metabolizam 16oo i nesto ccal a ti unosis 1o66??! Je l' znas druze sta je bazalni metabolizam?? Da nisi malo preopteretio glavu brojkama,kalorijama,procentima??  :P
Sačuvana
Zoran Vlajkov
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Novembar 11, 2013, 10:26:52 posle podne »

Evo danasnja ishrana

Doruckovao sam danas nesto kasnije 12h

150ml jogurta (80kcal)
 112gr tunjevine ocedjene (226kcal)

15:30h rucak

Tanjir corbe od karfiola,brokolia i sargarepe (2 posluzaonice) 100kcal (ako ima i tolko)
 100gr belog mesa (130kcal)
 100gr mix povrca djuvec (27kcal)- kuvano uz malo vode i to je sve
 100gr svezeg krastavca (20kcal)
 4 ljute feferone (10kcal)

Posle rucka

3u1 (40kcal)
 Multivita (8kcal)

19h

banana (100kcal)

22:00h vecera

karabatka 40gr batka 30gr bez kozure (100kcal)
 kuvana sociva 50gr (100kcal)
 mix povrca djuvec 100gr ali druga marka sa dodacima paradajiza (47kcal)
 spanac 100gr (20kcal)
 svez krastavac 200gr (40kcal)
 3 ljute feferone (10kcal)
 posle vecere mutivitamin (8kcal)  

Otrpilike kad se sve to izracuna 1066kcal - manje,vise

Sta vi mislite o danasnjem jelovniku, svaki savet dobrodosao
« Poslednja izmena: Novembar 11, 2013, 10:29:42 posle podne od strane Zoran Vlajkov » Sačuvana
Zoran Vlajkov
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Novembar 11, 2013, 12:19:38 pre podne »

Pa ovako gledam da doruckujem, rucam i veceram u isto vreme
oko 11 - 11 : 30h dorucak
od 13 : 30 do 14h pojedem jednu jabuku
15h rucam
posle rucka napravim multivitu ( 8kcal tableta- umesto soka ) + 3u1 ( 40kcal po kesici )
oko 19 - 19 : 30h pojedem bananu ili krusku pre treninga
vecera posle treninga oko 22 : 15 - 22 : 30h
u toku treninga popijem 1l vode do 1,5l

od namernica na meniju :

od mesa : Pilece belo meso, pileci batak ( bez kozure ) ----- za rucak i veceru
od mlecnih proizvoda: Jogurt, Sir svezi kravlji ---- za dorucak i veceru
od riba: Tunjevinu nekad za rucak Lososa ----- za dorucak
od povrca: Tikvice, Karfiol, Spanac, Patlidzan, Pecurke, Boranija, Pasulj, Kukuruz, Grasak, Sargarepa ----- za rucak i veceru
od salate: Kiseli kupus ili svez sa sircetom, papriku kiselu, krastavce kisele, sveze ili kisele ljute paprike ---- za rucak i veceru
od supa i corbi: Corbu od karfiola, brokolija + jedna sargarepa + jedna kasika pavlake + voda, supe retko ali kad ih jedem pravljena samo uz belo meso bez masti na vodi ---- za rucak ili veceru - 2 posluzaonice
jaja: kokosije belance
od sokova samo - multivitamin
od kafa - 3u1
slatko - samo za vikenda i to sam od proslog vikenda uveo, da li jedno parce torte, jednu palacinku, jedno parce strudle ili red cokolade ili snikers ili jedan sladoled - inace pre toga nisam jako dugo jeo slatko

Masti i ulja izbegavam retko kad stavim i to kad stavim tek tek samo malo da podmazem tiganj na vrh kasike

uz svaki rucak gledam barem 2-3 vrste povrca dal tikvice i patlidzan, dal spanac i pecurke, dal boranija i karfiol, mix kukuruz-grasak-sargarepa, jedino pasulj jedem sam --- otrpilike tako kombinujem po 100grama

dorucak - riba 80-112gr ocedjene + 200ml jogurta 5/7 dana, vikendom ne jedem ribu uzmem corbu...
rucak : 2 posluzaonice corbe 200-250ml + 100gr mesa plus 100+100gr povrca + 100 gr salate
vecera : Ako nema mesa 100gr sira ili 100gr belanca + 100+100gr povrca
prva uzina : Jabuka
posle rucka : 3u1 + multivita
druga uzina pre treninga : Kruska ili Banana
posle vecere : multivita

Otrpilike ovako izgleda moj meni - povrca su kuvana samo u vodi bez ikakvih dodataka ili pecena na teflon bez imalo masti i ulja kao i meso

Sutra vam pisem sta sam jeo u toku dana :)

« Poslednja izmena: Novembar 11, 2013, 01:16:21 pre podne od strane Zoran Vlajkov » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Novembar 10, 2013, 11:25:44 posle podne »

Da li imas neku uzinu izmedju obroka? Koliki je razmak izmedju obroka? Pisi slobodno sta jedes, da ispravljamo odmah sta treba, ako treba.
Sačuvana
Zoran Vlajkov
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 10, 2013, 10:25:46 posle podne »

Ja mislim da bi to bilo najbolje :) lepo napisem pa mi vi komentarisete ( date savet valja, ne valja )...
Treba mi podrska :D

P.S. A tad sam slabo sta znao o dijeti... Srecom pa ne radim vise tako, od kad sam krenuo u teretanu jedem 3 obroka ali ne puno kolicinski i ne puno kaloricni ( jer jedem dosta povrca, hranim se bas zdravo ) samo jos da svatim da se necu ugojiti :)... To jest jedno vreme otrilike nedelju dana jedem i vise al pazim da unosim proteine , sto manje U.H. i onda posle nedelju dana stanem na vagu vidim da sam smrsao, posle toga padnem u trans umesto da nastavim istom ishranom ja smanjim da se ne ugojim... ali od kad posecujem ovaj forum dosta toga sam vec promenio, idem ka boljem :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Novembar 10, 2013, 10:16:12 posle podne »

Naravno da nisi imas snage kad nisi nista jeo, pitam se kako si uopste trenirao. Ako ce ti biti lakse, mozes nam svakog dana pisati sta jedes, neko vreme dok ne naviknes da jedes kako treba i vidis da se tako neces ugojiti. U suprotnom, na dobrom si putu do poremecaja u ishrani, a kakve su posledice po zdravlje to verovatno znas.
Sačuvana
Zoran Vlajkov
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Novembar 10, 2013, 08:05:09 posle podne »

Znam zato i kazem sada postepeno povecavam ishranu, da mi se navikne organizam da redovno unosim hranu i da cuva kao energiju a ne u zalihe ...
Da ubrzam metabolizam
Visok sam 170-72 cm, variram od 61-62kg al da zaokruzim 60-63 ne znam bodi fat
bazalni metabolizam, evo upravo sam izracunao na nekom sajtu stavio 62kg 171cm
Bazalni metabolizam: 1627.6 kcal/dan    Idealna težina: 65.8 kg
znam za tezinu da mi je idealna 65-66kg ali ja sam isao na onu foru 10kg manje od visine :D

p.s. znam dok sam trenirao box, dnevno po 3ipo - 4h desavalo mi se mnogo puta da nemam snage da se krecem, pocne da mi se vrti u glavi jer ne jedem ceo dan, em sto nisam stizao zbog fakulteta em sto jednostavno nije mi trazio organizam, to jest organizam jeste JAKO al moj um NE :)
ali eto uspeo sam da skinem kila kolko sam hteo... od kad sam krenuo u teretanu sveo sam ishranu kolko tolko ... sad kad sam doveo sebe u red, sad hocu skroz sve da svedem u normalu...
Postao sam opsednut time kolko kalorija unosim, kolko cu pojesti, dal cu se ugojiti ako pojedem jednom nedeljno kolac -.- pocinje to da me ubija u pojam :D i onaj osecaj " kad mi je zao sto sam pojeo kolacic ili sto sam vise malo pojeo "
« Poslednja izmena: Novembar 10, 2013, 08:12:26 posle podne od strane Zoran Vlajkov » Sačuvana
Milan 21
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Novembar 10, 2013, 07:47:17 posle podne »

Kolika ti je visina i tezina druze, jel znas mozda vrednost bazalnog metabolizma i procenat body fat? Pitam te ovo zbog cinjenice da si duzi period bio na 800 cal, sto mi je nezamislivo? Pa ti si bre fenomen medicinski, dobro da si ziv jbt :) Ono sto time radis je da usporavas metabolizam i pravis veliki stres na njega, jer se telo bori za opstanak i u nedostatku hrane usporava metabolizam i cim malo pojacas kalorije sve trpa u masne depoe. Moj ti je savet da citas malo forum, odeljak ishrana sve pise......
Sačuvana
Zoran Vlajkov
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 10, 2013, 06:28:14 posle podne »

Ma znam, zato i pisem ovde... ima taj strah i brate ko retard sam krivo mi da jedem :@ ... banalan primer pre treninga danas cu da treniram dajem maximum iz sebe kad dodjem kuci pojescu 200grama belog mesa + 200 grama povrca ( motivisem sebe :D )... Istreniram, odem kuci izmerim vidim da je to prepun tanjir i pojedem upola :/ ... Polako se odvikavam od toga, zato ubacujem i slatko... samo moji drugari znaju kakvu sam ja ishranu imao :D nisu mogli da veruju kako uopste uspem, "sto ti kazes kako sam jos ziv" ... pre kad sam krenuo sa dijetom, tad nista nisam znao u vezi dijete osim "ne jedi puno, smrsaces"... Desavalo pojedem jednu palacinku u gradu uvece, sutra dan ne pojedem nista apsolutno nista...Ili uzmem na dan pojedem jednu pasteticu bez hleba... sada je drugacije jedem ali imam sada 10x veci strah od gojaznosti, sto mi ljudi kazu nema sta vise da smrsas jedi moras jesti, a ja sebi uvek vidim stomak i ako ga nemam -.- ...
 Bojim se da ne dobijem anoreksiju -.-
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 10, 2013, 06:14:50 posle podne »

Sa 8oo ccal dnevno dobro da si jos uvek ziv druze.
Sačuvana
Zoran Vlajkov
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 10, 2013, 05:42:17 posle podne »

Nisam vise na dijeti, u tome je problem. Trenutno bi ovako da ostanem, to jest hteo bi cak da dodam koju kilu vise ali misica ne sala (* imam fobiju od gojaznosti )
Posto sam dnevno unosio jedva 800 - 1000kcal sad povecavam polako, trenutno dnevno unesem od 1000 - do 1300kcal
postepeno povecavam ishranu, poceo sam da merim sve jer jedino tako vidim kolko pojedem, posto nemogu da odredim drugacije kolko kolicinski sipam :D...
ubacio sam i jednu vockicu u medju obrok, ali moram postepeno da ne bi vratio kilazu na staro...
Jer mi svi govore smrsao si brzo, brzo ce ti se vratiti na staro -.-
i eto sad sam uveo i to da nagradim sebe subotom nedeljom nesto slatko :D nadam se da to nece puno stetiti..
ujedno evo i jedno pitanje za protein dobio sam preporuku od lika sto radi u teretanu da uzmem
" Biotech Iso Whey Zero ", posto nema secera i malo masti... pa da ce mi sve otici na definiciju, da necu dobiti masti
Vec par nedelja hocu da uzmem protein ali ne znam koji posto se ne razumem, pa ne bi da uzmem prvi na koji naletim xD zato se raspitujem

Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 10, 2013, 04:10:35 posle podne »

Kada jedes palacinke jedi kako treba sa eurokremom ili necim sto valja.a kada si na dijeti radi onako kao treba a ne polovicno.ili si na dijeti ili nisi.
+ 1
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #10 poslato: Novembar 10, 2013, 03:04:46 posle podne »

Slažem se sa Monikom.U svakom slučaju najbolje je uopšte ih ne jesti kakve god da su.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #9 poslato: Novembar 10, 2013, 02:46:08 posle podne »

Stvarno ne bih znala koliko tačno kalorija ima jedna palačinka, ali da su klasične palačinke dijetalne - nisu :)  tako da možda najbolje da jednom nedeljno pojedeš normalnu palačinku sa čim god hoćeš i uživaš, ako 6 dana paziš 7. dan neće biti neka šteta... 
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #8 poslato: Novembar 10, 2013, 02:14:54 posle podne »

Kada jedes palacinke jedi kako treba sa eurokremom ili necim sto valja.a kada si na dijeti radi onako kao treba a ne polovicno.ili si na dijeti ili nisi.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.092 sekundi sa 17 upita.