TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 07:38:46 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 63 64 [65] 66 67 ... 189 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Brza pitanja!  (Pročitano 702792 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1861 poslato: Maj 22, 2015, 09:47:35 posle podne »

Da li je puno pojesti 50g kikirikija pred spavanje ako se uklapa u racunicu dnevnih masti? Znam da je preporuka oko 30g ali da li nesto znaci jos tih 20?

Nikakvo drastično "nutritivno" sagrešenje...ako se uklapa u dnevne potrebe...  ;)
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1860 poslato: Maj 22, 2015, 09:45:21 posle podne »

Ma dosta mi je i 50 :-D
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1859 poslato: Maj 22, 2015, 08:49:52 posle podne »

Da li je puno pojesti 50g kikirikija pred spavanje ako se uklapa u racunicu dnevnih masti? Znam da je preporuka oko 30g ali da li nesto znaci jos tih 20?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1858 poslato: Maj 22, 2015, 02:03:30 posle podne »

Pa sta da radim, da nastavim da treniram, urolog mi rekao slobodno..

Predlazem da u delu foruma o sportskim povredama otvoris novu temu i za detaljane savete se obratis dr Tutorovu...nastavi sa treninzima...ali neka te treningom ne vodi "ego-manjastvo tovarenja tezina", vec pravilna forma pokreta, pun radijus..."bolje spreciti , nego leciti"...
Sačuvana
mirkocop
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1857 poslato: Maj 22, 2015, 01:56:52 posle podne »

Pa sta da radim, da nastavim da treniram, urolog mi rekao slobodno..
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1856 poslato: Maj 22, 2015, 11:11:20 pre podne »

Jesam, osim povrća sve merim ali to je ona stara vaga sa oprugom. Sada bih uzeo digitalnu.
Meni su bas moji uzeli pre dve nedelje digitalnu vagu, ima dosta opcija, a moze da se nadje za 2000 veoma kvalitetna
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1855 poslato: Maj 22, 2015, 10:42:45 pre podne »

Bio sam kod urologa, rekao je da to nije nista, siri mi malo taj kanal  i ima ta mala varikocela, posto sam dobio dete pre tri meseca kaze da to onda nema veze sa plodnoscu, i imam cistu koja isto nije nista i normalna je, ali mi rekao da imam preduslov za kilu, rekao mi da nastavim da treniram ona ako ce da popusti popustice, ali mi rekao da stavljam pojas i sto jave da ga stegnem.. Pao mi kamen sa srca...

Bolje spreciti nego leciti, po pitanju "kila" trebalo bi biti oprezan! Hidrocela? Spermatocela?

Malo napomena po pitanju kila i datih preporuka...OPREZ NEOPHODAN!

Iako su kile sasvim uobičajene meĂ°u muškarcima, većina momaka zapravo ne znaju šta su kile – oni samo znaju da je to nešto što ne žele. Možete dobiti kile u svim različitim mestima na telu, ali generalno, hernija nastaje kada deo masnog tkiva ili creva iscuri iz svog „pakovanja“ – često je to trbušni zid. Zamislite da je crevo za kobasicu na jednom mestu puklo i meso je iscurilo iz nje.

Dakle ukoliko osećate bol u testisima, razlog može biti indirektna ingvinalna hernija, koja se javlja na prevoju gde se butina spaja sa telom. Zašto to izaziva bol u testisima? Hernija putuje istim putem kojim su išli vaši testisi tokom formiranja vašeg tela dok ste još bili fetus.

Taj put počinje u stomaku i završava se u skrotumu( mosnica), prateći put kojim su prošli testisi spuštajući se iz stomaka – u mošnice(skrotum), mestu gde osećate bol i nelagodnost.

Po pitanju preventive...odlican clanak dr Tutorova...http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/sindrom-bolne-prepone-sportska-kila.html

Inace, bilo dobro da se i njemu licno u delu foruma o sportskim povredama obratis po pitanju nekih detaljnijih uputa i promena u treningu!
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1854 poslato: Maj 21, 2015, 01:47:32 posle podne »

Jesam, osim povrća sve merim ali to je ona stara vaga sa oprugom. Sada bih uzeo digitalnu.
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1853 poslato: Maj 21, 2015, 01:43:57 posle podne »

A do sada nisi uopste merio hranu?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1852 poslato: Maj 21, 2015, 01:01:03 posle podne »

Ne mora mi biti toliko tačna, ne bih merio whey ili kreatin, već meso, ovsene, pirinač... Hvala  ;)
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1851 poslato: Maj 21, 2015, 12:56:06 posle podne »

Ima svuda, tehnomanija, homecentar , metro i tako te prodavnice, ja sam uzeo jednu u tempu. Gledaj samo ima neke koje mere na 2g a bolje su ove sa tacnoscu od po 1g a nema i neke razlike u ceni.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1850 poslato: Maj 21, 2015, 12:44:42 posle podne »

Precizna digitalna vaga je jedino resenje ako ti je vazna bas tacna kolicina. Sto je i dobra investicija po meni. Mozes da meris sve od hrane do suplemenata i da se ne opterecujes da li ima ovolko ili onolko i uvek znas tacno na cemu si.
Ja bih uzeo jednu za kuhinjsku upotrebu, da li znaš gde ima da se kupe?
Sačuvana
mirkocop
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1849 poslato: Maj 21, 2015, 12:39:16 posle podne »

Bio sam kod urologa, rekao je da to nije nista, siri mi malo taj kanal  i ima ta mala varikocela, posto sam dobio dete pre tri meseca kaze da to onda nema veze sa plodnoscu, i imam cistu koja isto nije nista i normalna je, ali mi rekao da imam preduslov za kilu, rekao mi da nastavim da treniram ona ako ce da popusti popustice, ali mi rekao da stavljam pojas i sto jave da ga stegnem.. Pao mi kamen sa srca...
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1848 poslato: Maj 21, 2015, 12:13:06 posle podne »

Precizna digitalna vaga je jedino resenje ako ti je vazna bas tacna kolicina. Sto je i dobra investicija po meni. Mozes da meris sve od hrane do suplemenata i da se ne opterecujes da li ima ovolko ili onolko i uvek znas tacno na cemu si.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1847 poslato: Maj 21, 2015, 12:11:53 posle podne »

Dekstroza je teza od proteina tako da sigurno ima vise.
A kreatin? Uz njega ne ide merica kako da odredim 5gr? Koliko je pouzdana kasicica? :)

Ravna kafena kasicica i problem je resen, slazem se sa twinom...i tako od sveg tog kreatin-monohidrata...od "priblizno" 5 gr se samo 1 gr svrsishodno iskoristi...vise nije bolje, kada je kreatin-monohidrat u pitanju...preporuke za unos "per serving" su i tako 3-5 gr...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 63 64 [65] 66 67 ... 189 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 17 upita.