TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 05:36:16 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 89 90 [91] 92 93 ... 189 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Brza pitanja!  (Pročitano 702545 puta)
Milos97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1471 poslato: Mart 06, 2015, 12:36:30 posle podne »

Nisam jos kupio. Sada pijem power protein PS, a sto se kreatina tice kupicu ponovo monohidrat.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #1470 poslato: Mart 06, 2015, 10:47:25 pre podne »

Pozdrav! Kako se vama cini ova kombinacija, Kre - alkalyn i Super Mass Gainer ?
Pre 2 meseca sam koristio kreatin monohidrat pa sada hocu da probam ovaj krealkalin, a gejner hocu za promenu jer sam pio protein a nisam korigovao ishranu....

kombinacija kao kombinacija je OK :)  kre alkalyn je kreatin nove generacije, manja je količina kreatina ali je apsorpcija mnogo bolja, ne vuče vodu, ne stvara nadutost...
gejner je isto dobar, veoma kaloričan i ima puno ugljenih hidrata, a što se tiče kvaliteta to je provereni Dymatize.

E sad, sve zavisi od toga koliko si spreman da se posvetiš ishrani i treningu. To što si kupio gejner ne mora da znači da ćeš se ugojiti i da ne treba više da se trudiš da uneseš više kalorija :)
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1469 poslato: Mart 06, 2015, 10:30:22 pre podne »

Ustajem u 6 ujutro,pauza na poslu mi je oko 10 a kuci stizem oko 15:30 ..Imam pitanje, ujutro kad ustanem jedem oko pola 7,pa na pauzi oko 10 i sad jel mi mnogo da cekam od 10 ujutro do 15 i 30 za sledeci obrok ili da ubacim nesto jos na poslu oko 13h,hvala.
Ubaci neko meso i pirincane galete ili ella sir sa bademom/kikirikijem

Ja sam cula da su princane galete glupost

Loše si čula...a i ako možeš obraloži nam svoju konstataciju?

Ako mislimo na isto ,one male stiroporcice u vidu kruga od rize :) .... Citala sam (na nekom americkom sajtu o bb )  da imaju visok GI, i da zapravo nemaju skoro nikakvu nutritivnu vrednost.Meni ne gode kad ih jedem,mogla bih pojesti 3 pakovanja, a kao da nisam nista pojela.Cesto ih koristim kao poslasticu sa kikiriki puterom i bananom preko... A moze li obrazlozenje zasto su dobre i korisne?
Slozeni uh, nema masti, lako prenosive za razliku od kuvanog pirinca
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1468 poslato: Mart 06, 2015, 01:39:33 pre podne »

Ustajem u 6 ujutro,pauza na poslu mi je oko 10 a kuci stizem oko 15:30 ..Imam pitanje, ujutro kad ustanem jedem oko pola 7,pa na pauzi oko 10 i sad jel mi mnogo da cekam od 10 ujutro do 15 i 30 za sledeci obrok ili da ubacim nesto jos na poslu oko 13h,hvala.

Ja sam cula da su princane galete glupost

Loše si čula...a i ako možeš obraloži nam svoju konstataciju?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1467 poslato: Mart 05, 2015, 10:37:06 posle podne »

Ok potrudicu se da ubacim i tu obrok,imam 5 obroka dnevno na rotacijama sam..
uglavnom mi ovako izgledaju obroci :

1. 06:30 4 belanca + 2 cela jaja
2. 10: 00  riba( skusa u konzervi ili tunjevina)
3. 15:30  meso(piletina ili junetina )

trening mi je oko 17h posle toga

4. 19:00 opet meso + salata
5. 22:00 ella sir + kikiriki

U obroke 1,3 i 4 ubacuje uh(krompir ,pirinac ,ovas) u zavisnosti od dana. (idem 150 100 50 0 200 100 0 uh po danima)

e sad ubacicu onda izmedju 2 i 3 obroka jos jedan po vaseoj preporuci.. od suplemenata koristim Whey,mp amino,kofein i vitaminsko mineralni kompleks

Koliko masti unosiš na dnevnom nivou?

Cvetkoper je dao već dobre preporuke po pitanju obroka...manje konzervi, više sveže ribe...

Sačuvana
Smrzla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1466 poslato: Mart 05, 2015, 09:51:46 posle podne »

Ok potrudicu se da ubacim i tu obrok,imam 5 obroka dnevno na rotacijama sam..
uglavnom mi ovako izgledaju obroci :

1. 06:30 4 belanca + 2 cela jaja
2. 10: 00  riba( skusa u konzervi ili tunjevina)
3. 15:30  meso(piletina ili junetina )

trening mi je oko 17h posle toga

4. 19:00 opet meso + salata
5. 22:00 ella sir + kikiriki

U obroke 1,3 i 4 ubacuje uh(krompir ,pirinac ,ovas) u zavisnosti od dana. (idem 150 100 50 0 200 100 0 uh po danima)

e sad ubacicu onda izmedju 2 i 3 obroka jos jedan po vaseoj preporuci.. od suplemenata koristim Whey,mp amino,kofein i vitaminsko mineralni kompleks
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1465 poslato: Mart 05, 2015, 09:32:26 posle podne »

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1464 poslato: Mart 05, 2015, 09:24:29 posle podne »

Ako imaš mogućnosti svakako da je poželjno ubaciti još jedan obrok u tom periodu...

Koliko obroka imaš dnevno?

Pre 2 meseca sam koristio kreatin monohidrat pa sada hocu da probam ovaj krealkalin, a gejner hocu za promenu jer sam pio protein a nisam korigovao ishranu....

Uzalud je sve...ako ishrana nije korigovana...

Podsetiću jedne "tužne" činjenice...a to je da suplementi nisu zamena kvalitetnoj, raznovrsnoj i izbalansiranoj ishrani, već samo dodatak istoj...

Dakle, da bi suplementacija ostvarila maksimalne efekte posveti se ishrani i treningu...

Gejner je loš izbor, previše prostih "šećera"( dextroza, maltodekstrin, fruktoza) koji neće dati dovoljno dugo stabilne nivoe energije, a čak mogu doprineti i "povećanju masnih naslaga", ako ishrana nije korigovana...gejneri su po meni promašena investicija...kako bih najjednostvanije opisao većinu gejnera - 100 gr dekstroze i 30 gr proteina...i eto gejnera...  ;D

Koriguj ishranu, u tvom je interesu...

PREPORUKA ZA OBAVEZNO DETALJNO ČITANJE...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/plan-ishrane-za-poetnike.html

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/najbolji-prijatelji-miine-mase-uljeni-hidrati.html

Sačuvana
Smrzla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1463 poslato: Mart 05, 2015, 08:59:50 posle podne »

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1462 poslato: Mart 05, 2015, 08:32:54 posle podne »

Pa ako ne koriguješ ishranu neće ti ni gejner pomoći, moj predlog ti je da opet kupiš whey :)
Sačuvana
Milos97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1461 poslato: Mart 05, 2015, 08:22:42 posle podne »

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1460 poslato: Mart 04, 2015, 12:04:02 posle podne »

Posle duze vremena sam uzela whey...  Planiram da ga pijem 2x dnevno, (kao i uvek)  posle treninga sa vodom (da li da uzmem koju suvu grozdjicu posle treninga sa njim,ako DA koliko, ili bananu ? ) e sad,uvek sam pila sa mlekom,ali mi nekako bude previse sladak... Pa sam kapirala da ga pijem sa elom,vodom, i malo badema pod blender....

Izvori kazeina( ella) i malo zdravih masti( npr. kikiriki), naravno unos uklopiti u ( ciljane )dnevne potrebe za makronutrijentima...bar sto se vecere tice...whey cuvaj samo za posle treninga...sa vodom...

Posle treninga 10 gr dextroze je premalo, bar oko 20 gr ce biti ok...

Banane
Banana srednje veličine ima oko 27 grama ugljenih hidrata...1banana je ok

Suvo grožĂ°e
Na 100 gr suvog grozdja ima oko 80 gr hidrata, tj. oko 60 gr "secera"... http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/2050/2, 30-50 gr suvog grozdja bez kostice ce "odratiti posao"...

Sačuvana
gambion
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1459 poslato: Mart 04, 2015, 11:58:38 pre podne »

Posle duze vremena sam uzela whey...  Planiram da ga pijem 2x dnevno, (kao i uvek)  posle treninga sa vodom (da li da uzmem koju suvu grozdjicu posle treninga sa njim,ako DA koliko, ili bananu ? ) e sad,uvek sam pila sa mlekom,ali mi nekako bude previse sladak... Pa sam kapirala da ga pijem sa elom,vodom, i malo badema pod blender....
posle treninga uvijek bolje da ubacis 10gr dextroze (grozdjani secer) ili maltodextrina, druga opcija bolje grozdjice nego banane, ....., :) ti si izgleda mnogo probirljiva :)

Kolko je to ofrlje (od oka) 10g  grozdjica? Ma nisam probirljiva,nego sam uvek jela bananu,pa kontam da su grozdjice bolje... ,nego hocu da znam sta je bolje uzeti....
ne 10gr grozdjica, vec 10gr prostih UH iz grozdjica,...., to ti dodje otprilike 20gr grozdjica,....
Sačuvana
boky95
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1458 poslato: Mart 04, 2015, 11:55:09 pre podne »

@Yvonne Uvek sam bio za raznovrsnost u ishrani koliko je to moguće. Preporučio bih ti da vrtiš s vremena na vreme Dex+malto(što je Twin rekao), jednu bananu ili suvo grožĂ°e.  :D
Sačuvana
Registruj se na Limundo preko ovog linka da i ja zaradim neku kintu:
www.limundo.com/ref/Magnum953
gambion
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1457 poslato: Mart 04, 2015, 11:51:53 pre podne »

ja sam rekao 10gr zato sto je zensko i ima manju kilazu od nas :) ,..., a cini mi se da je negdje spominjala da je na rotacijama, pa sam i to uzeo u obzir :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 89 90 [91] 92 93 ... 189 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.111 sekundi sa 18 upita.