TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398438 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 05:56:18 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kreatin monohidrat  (Pročitano 98538 puta)
mikiveliki
Gost
« Odgovor #357 poslato: Februar 19, 2007, 08:59:44 posle podne »

pijem kreatin i whey po prvi put u zivotu i stvarno sam zadovoljan jer vec ima efekta posle 4 dana.e sad bas danas sam se nesto razboleo,imam temperaturu pa me interesuje dal da privremeno prekinem uzimanje sumplemenata zbog antibiotika ili da nastavim jer sam jos u fazi punjenja.ocekujem da sta.nem na noge za par dana

Ovako...

Kreatin mozes za sada ostavit po strani jer ce ti samo otezati funkciju bubrega i jetre u situaciji kada si bolestan ovi organi su najvazniji sa aspekta detoksikacije. Zato im olaksaj najvise sto mozes!
Nakon sto ozdravis kreni ponovo sa fazom punjenja od pocetka

Protein je pozeljno unositi jer njegov sastav u pogledu kvalitetnih Ak sigurno samo pogoduje jacanju imunoloskog sistema sto je svakako elementarni nacin kako se tvoj organizma brani od bolesti. Ipak ne preteruj sa unos proteina u prahu kao i sa ostalom hranom energetskog i gradivnog oblika jer time takodje opterecujes nepotrebno svoje funkcionalne sisteme i produzavas vreme potrebno za ozdravljenje a dodatno i crpis energetsje rezerve organizma koje su ti sada potrebne.
 Akcenat u ovom periodu je na prirodnim izvorima vitamina i minerala koji pomazu u borbi protiv infekcija kao i na unosu kvalitetnih AK i nesto malo UH. Unos esencijalnih masnih kiselina treba da bude takodje na nivou.

E to je odgovor,hvala care.Ziv bio.Evo malo je bolje i ocekujem da cu u teretanu za dva tri dana.Kako sam se smorio,taman pocelo lepo da me radi,sve bilo super,napredak ocigledan i onda grip >:(

Ovo je cesta situacija kada individua uzme nesto od suplementacije sto joj istovremeno pruzi mogucnost da udje u mnogo intezivniji i jaci trening nego do tada. Posledica ovakvog treninga svakako je ste rapidni napredak i porast snage i mase, ipak realna opasnost koja preti iz potaje je mogucnost da se nakon treninga u uslovima manjeg imunoloskog odziva celija koje nas brane od infekcija , usled razarajuceg delovanja kortizola kao i velike kolicine slobodnih radikala kao posledice trenaznog procesa, odredjeni broj bakterija ili virusa koji su do tada bili pod kontrolom otrgne nadzoru imunoloskog sistema i napravi problem u vidu akutne infekcije koja moze imati raznorazne manifestacije.

Ovde se jos jednom potvrdjuje pravilo da su sportisi u ovom periodu najranijivi na ovu vrstu opasnosti i da je potreba unosa vitamina i minerala kao i kompleksnih AK od elementarnog znacaja za odrzanje biopotencijala koji nas stiti od ove "najezde".

Ako se ovo vec desi ne treba paniciti vec naprosto prekinuti sa treninzima jer svako dalje treniranje ( citaj :slabljenje organizma)  dovese do jacanja infekcije i daljeg razvoja bolesto koja ako se ignorise moze imati i vece komplikacije... 
Sačuvana
Ojha
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #356 poslato: Februar 19, 2007, 05:15:11 posle podne »

pijem kreatin i whey po prvi put u zivotu i stvarno sam zadovoljan jer vec ima efekta posle 4 dana.e sad bas danas sam se nesto razboleo,imam temperaturu pa me interesuje dal da privremeno prekinem uzimanje sumplemenata zbog antibiotika ili da nastavim jer sam jos u fazi punjenja.ocekujem da sta.nem na noge za par dana

Ovako...

Kreatin mozes za sada ostavit po strani jer ce ti samo otezati funkciju bubrega i jetre u situaciji kada si bolestan ovi organi su najvazniji sa aspekta detoksikacije. Zato im olaksaj najvise sto mozes!

Protein je pozeljno unositi jer njegov sastav u pogledu kvalitetnih Ak sigurno samo pogoduje jacanju imunoloskog sistema sto je svakako elementarni nacin kako se tvoj organizma brani od bolesti. Ipak ne preteruj sa unos proteina u prahu kao i sa ostalom hranom energetskog i gradivnog oblika jer time takodje opterecujes nepotrebno svoje funkcionalne sisteme i produzavas vreme potrebno za ozdravljenje a dodatno i crpis energetsje rezerve organizma koje su ti sada potrebne.
 Akcenat u ovom periodu je na prirodnim izvorima vitamina i minerala koji pomazu u borbi protiv infekcija kao i na unosu kvalitetnih AK i nesto malo UH. Unos esencijalnih masnih kiselina treba da bude takodje na nivou.

E to je odgovor,hvala care.Ziv bio.Evo malo je bolje i ocekujem da cu u teretanu za dva tri dana.Kako sam se smorio,taman pocelo lepo da me radi,sve bilo super,napredak ocigledan i onda grip >:(
Sačuvana
mikiveliki
Gost
« Odgovor #355 poslato: Februar 19, 2007, 02:00:36 posle podne »

Ovako...

Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #354 poslato: Februar 19, 2007, 10:13:22 pre podne »

8) 8) 8)

Sta znam ???
Ja bi isto prekinuo sa kreatinom :)
A protein pred spavanje :)
Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
Decky_Nis
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

No limit

« Odgovor #353 poslato: Februar 18, 2007, 10:38:39 posle podne »

Ne znam sta da ti kazem bolje prekini sa uzimanjem jer ne treniras kada si bolestan a kreatin deluje kada treniras navlaci vodu u misice moj neki laicki savet ti je da sacekas povratak u teretanu i onda da krenes sa suplementima.
Sačuvana
Don't settle for average!
Ojha
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #352 poslato: Februar 18, 2007, 10:15:10 posle podne »

Sačuvana
smile_nbg
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #351 poslato: Februar 18, 2007, 08:38:07 posle podne »

Stekara, u kom smislu molic!?  :)
Ne, nego da vidim sta pise na kutiji...  ;D
Sačuvana
Kada pobedim samog sebe tek onda sam uspeo!
NO PAIN! NO LIMIT!
P A J S E R
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #350 poslato: Februar 18, 2007, 05:08:52 posle podne »

hehe,koja si ti stekara... :) Pa kako mislis da proveris u radnji koliko je cist???Da otvoris da ti daju uzorak da probas i nosis u neku laboratoriju? :) dobar si majke mi.
Sačuvana
smile_nbg
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #349 poslato: Februar 18, 2007, 12:51:35 posle podne »

Ja se definitivno odlucih za ON kreatin i pakovanje od 600gr....e sad jos samo da vidim u radnji koliko je cist, da li je mikronizovan i sta sve jos....  :)
Sačuvana
Kada pobedim samog sebe tek onda sam uspeo!
NO PAIN! NO LIMIT!
mikiveliki
Gost
« Odgovor #348 poslato: Februar 16, 2007, 12:41:44 posle podne »

To se moze podvesti pod svojevrsni paradoks da SCITEC ne mora uvek biti najkvalitetniji sa aspekta izbora pojedinacnih proizvoda, no nasuprot tome ne moze mu se osporiti vrhunski kvalitet u pogledu i broja razlicitih ukusa kao i samih autenticnih aroma koje su vise nego prijatne za kusanje
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #347 poslato: Februar 16, 2007, 12:52:50 pre podne »

8) 8) 8)

Ma sto bi bilo bljutavo :)

A zanam i iz licnog iskustva da Scitec ima fine ukuse :)
Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
Ojha
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #346 poslato: Februar 15, 2007, 10:50:19 posle podne »

Bas tako,pijem sa 5dl i taman je.inace ukus je fenomenalan.Slusajuci razne komentare ocekivao sam odvratan bljutav ukus,i da ce mi biti muka ali stvarno sam prijatno iznenadjen.Inace pijem 100% whey od Scitec-a i ultimate kreatin.
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #345 poslato: Februar 15, 2007, 02:06:22 posle podne »

8) 8) 8)

Da,pola litre je neki optimum :)
U 2-3 deci bi bilo prejako i preslatko :)
Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
mikiveliki
Gost
« Odgovor #344 poslato: Februar 13, 2007, 09:37:10 posle podne »

Miki hvala,jos samo za kolicinu vode da mi neko kaze,da li 2-3 dl vode za celu smesu kreatina,whey-a i deksa,ili moze slobodno malo vise vode.

Zavisi pre svega od kolicine whey-a, kreatina i dexa. Logicno rekli bi...?
Obicno se predlaze da kolicina whey-a bude duplirana (oko 50 g), kreatina 5g i dexa 1g/kg. Za ovu kolicinu materija treba uzeti najmanje 0,5l vode ili cak i nesto vise...
Sačuvana
Ojha
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #343 poslato: Februar 13, 2007, 09:28:18 posle podne »

Miki hvala,jos samo za kolicinu vode da mi neko kaze,da li 2-3 dl vode za celu smesu kreatina,whey-a i deksa,ili moze slobodno malo vise vode.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.07 sekundi sa 18 upita.