TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 360592 Teme od strane 24619 Članovi Poslednji član: milicaa_o

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 04, 2020, 05:01:23 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |  (Urednik: Slavisa Stojic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 279 280 [281] 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 417168 puta)
Funtunjerović Ivan
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1246


Say no to racism!

« Odgovor #21 poslato: Maj 09, 2014, 07:47:40 posle podne »

Uzeo sam smedji (integralni). Citao sam da se beli bas i ne preporucuje... :)
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 12003


« Odgovor #20 poslato: Maj 09, 2014, 06:54:45 posle podne »

Da,i naravno ,bolje je da jedeš integralni pirinač od običnog :)  I uvek možeš dodati i malo vegete i karija ako voliš.
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1246


Say no to racism!

« Odgovor #19 poslato: Maj 09, 2014, 05:07:03 posle podne »

Hvala! Kratko i jasno! :D
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
nele92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 42

« Odgovor #18 poslato: Maj 09, 2014, 01:19:23 posle podne »

pirinac,voda...kad provri ,smanjis ,,vatru",povremeno promesas,prodje 15-ak minuta i skidas(ukoliko ti  nestane voda a nije jos skuvan,dodas malo)..posle polijes hladnom vodom,procedis i cepaj :)
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1246


Say no to racism!

« Odgovor #17 poslato: Maj 09, 2014, 01:03:57 posle podne »

Nikad sam nisam spremao pirinac... Citao sam neke recepte i na dosta mesta sam video da treba da se stavi u vodu preko noci, da odstoji da bi omeksao... Sada ne znam da li da ostavljam preko noci ili da samo isperem i skuvam?
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 240

« Odgovor #16 poslato: April 24, 2014, 06:40:53 posle podne »

Jel neko moze da pojasni ovo ?
http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/zdravlje-iz-ovsenih-pahuljica.html
http://www.vitkigurman.com/2013/01/27/ovsene-pahuljice-i-biljna-vlakna/
http://www.servisinfo.com/tablica-kalorija
Na drugom linku pise da pola solje ima 7gr vlakana, na prvom linku pise da cela solja ima 4gr??
Na prvom linku pise da jedna solja ima 25ugljenih hidrata, dok na drugom pise da 40gr ovsenih ima 12gr ugljenih hidrata
Ja sam merio jedna solja do vrske puna je oko 100grama.
Dok na trecem linku pise da ovsene(zobene) imaju 402kcal i 66 uh (100grama) a na drugom da 40gr ima 82kcal i 12uh
Sve se razlikuje, nista ne kontam
« Poslednja izmena: April 24, 2014, 06:55:05 posle podne od strane acala » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 12003


« Odgovor #15 poslato: April 23, 2014, 04:01:18 posle podne »

Pa treba ti baš malo mleka da bi "nakvasio" jednu šolju ovsenih,tako da slobodno. I uzmi ono od 1.5% mm .
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #14 poslato: April 23, 2014, 01:10:31 posle podne »

Slobodno ali ne preteruj. Jedna solja na dan retko kome moze da steti
Ti mislis na solju mleka, a on misli na solju ovsenih sa pola litre mleka.
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 825


Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #13 poslato: April 23, 2014, 01:00:08 posle podne »

Slobodno ali ne preteruj. Jedna solja na dan retko kome moze da steti
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 240

« Odgovor #12 poslato: April 23, 2014, 12:48:35 posle podne »

Jel smeta da svaki dan za dorucak jedem ovsene sa mlekom ili sa jogurtom ? Solja ovsenih i pola litre jogurta i mleka. Posto sam citao na nekim sajtovima da ne treba unositi svaki dan mleko nije zdravo i to bla bla??
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #11 poslato: April 18, 2014, 04:32:54 posle podne »

Skontah da ima problem sa vezbanjem...neku fobiju ili sta vec bar da proviri tamo...
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 825


Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #10 poslato: April 18, 2014, 02:46:00 posle podne »

Ali momak ne vezba...

Acala, koliko god da jedes sada dodaj jos jedan obrok. Ako se za 10-14 dana tezina ne pomeri, opet dodaj jos jedan obrok. Sto se tice povrca, ne biraj i jedi koliko mozes. Pokusaj da bude raznovrsno. Bareno, sveze il skuvano u supi, nebitno je. 

Dodaj jednu solju celozrnih pahuljica. Uz taj integralni hleb kao i uz povrce, verovatno ce biti dovoljno vlakana.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #9 poslato: April 18, 2014, 02:13:04 posle podne »

2 gr. proteina po kg telesne tezine i 3 gr. UH po kg telesne tezine. To ti je okvirno,neko ce ti reci malo drugacije brojke,ali mozes se drzati i ovoga. Nemoj racunati proteine biljnog porekla.
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 240

« Odgovor #8 poslato: April 17, 2014, 05:54:42 posle podne »

Kako ja da znam koliko mi treba proeina na dan a koliko ugljenih hidrata?
Da li u taj zbir proteina ulazi i unos biljnih proteina ili samo zivotinjski, posto sam procitao ovde da je bolje unositi zivotinjske proteine?
Ok tog oko svezeg povrca, ako bih jeo belo meso i hleb i uz to su mi potrebna vlakna, koje povrce da jedem uz to, posto ste rekli da u pasulju, grasku i socivu ima uh, a ako jedem hleb znaci da mi nije potrebno, zanima me sta da jedem koje povrce da bih pokrio unos vlakana, nesto jednostavno pripremiti na primer neko frikom koje se samo obari...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #7 poslato: April 17, 2014, 01:51:36 posle podne »

Hvala ti, to mi deluje ok, da na primer svaki dan za rucak ispecem 200 grama belog mesa iseckanog na kockice(ne znam jel treba vise) u tiganju, mogu da stavim pola kasike domace svinjske masti i tako da ispecem, dok ne nabavim neki dobar tiganj, ne smeta nista?

Rucak:200grama belog mesa na kockice ispecem u tiganju, uz to hleb, e sad ne znam sta da uzmem uz to da unesem dovoljnu kolicinu vlakana? Nesto sto bi sto jednostavnije napravio.
Na primer dva dana graska barenog u vodi, pa dva dana krompir, pa dva dana pirinac , pa jedan dan beli pasulj (ovo sve je spremno za 20tak min.  jedino za pasulj treba duze... Al sad ne znam jel to ok posto ste mi rekli da su to isto ugljeni hidrati i da mi treba drugaije povrce onda ili sta vec, posto vec jedem hleb i tu unosim uh???


pasulj, grašak, sočivo... imaju i biljnih proteina ali i ugljene hidrate.  Možeš pojesti parče crnog hleba ako želiš i ako si u okviru dnevnog kalorijskog unosa, nije strašno.

Sveže povrće takoĂ°e jedi - sada mu kreće sezona...  salata zelena, rotkvice, krastavac, šargarepa... šta god naĂ°eš.

Sta je sa zacinima? Ne moguvise da jedem pilece belo bez zacina, smucilo mi se! Sada ne znam da li postoje "zabranjeni" zacini ili mogu da koristim bilo koje...

vegeta, kari, mešavine začina...  zašto da ne, toga iovako malo stavljaš.

Moj omiljeni za pirinač je šafran
Sačuvana
Stranice: 1 ... 279 280 [281] 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 3.089 sekundi sa 18 upita.