TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398167 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 10, 2024, 08:40:35 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 79 80 [81] 82 83 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 765441 puta)
DZV
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 92

« Odgovor #3027 poslato: Decembar 30, 2015, 09:20:19 pre podne »

Zato samo počela da koristim kese da ne koristim ulje.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #3026 poslato: Decembar 30, 2015, 09:14:59 pre podne »

Ulje prilikom spremanja hrane ni ne koristim.
:)
Sačuvana
DZV
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 92

« Odgovor #3025 poslato: Decembar 30, 2015, 09:13:08 pre podne »

Ja pećem ribu u djuveču. Stavim vrlo malo ulja, više vode, pa to bude više bareno. Sa dosta povrća, nekad pirinač ili krompir i onda sam malo posle skinem foliju da se zapeče. Bude jako ukusno.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #3024 poslato: Decembar 30, 2015, 09:04:08 pre podne »

Ne znam, nisam ih kupovao; ali znam da je nacrtana riba i pise da su za nju.
Verovatno su uske a dugačke...
:)
Sačuvana
DZV
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 92

« Odgovor #3023 poslato: Decembar 30, 2015, 09:02:28 pre podne »

Stvarno ima kese za ribu? Koja je razlika? :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #3022 poslato: Decembar 30, 2015, 08:58:19 pre podne »

Imaš kese samo za ribu.
:D
Nisam probao, jer i ja mislim da bi se raspala.
Ja pečem u malom teflonskom plehu i pokrijem sa foliom...
:)
Sačuvana
DZV
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 92

« Odgovor #3021 poslato: Decembar 30, 2015, 08:49:48 pre podne »

Pretpostavljam da se i riba može onda peći u tim kesama? Ne znam samo da li i fileti mogu ? Mislim da se ne raaspadnu.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #3020 poslato: Decembar 30, 2015, 06:31:36 pre podne »

Što se tiče pirinča, šta se (i da li se) gubi prilikom bacanja vode u kojoj se kuvao?
:)

Zna li neko?
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3019 poslato: Decembar 29, 2015, 11:09:47 posle podne »

Šta mislite o pečenju mesa u onim kesama, bez ulja?

Mislim da su odlična stvar...ukratko o prednostima...

"Ukus

Kada sve stavite u kesu( kesicu), sve začine, meso, povrće – sve se kuva i peče i svom sosu, što odmah poboljšava ukus same hrane, a začini se najbolje sjedine sa ostalim sastojcima. TakoĂ°e, koristite manje začina nego inače, a dobićete isto tako bogat ukus.

Vreme i lakoća

Kese za pečenje štede vreme. Sve bude brže pečeno. One zadržavaju paru i sokove, a ponekad smanje vreme pripreme hrane gotovo u pola. TakoĂ°e, mnogo je lakše premestiti ono što ste pekli u kesi na tanjir za služenje – samo na njemu razrežete kesu i uklonite je.

Čišćenje

Kada koristite kese nema prskanja po rerni, jakih mirisa, pare. Posuda u koju stavite kesu prilikom pečenja bude potpuno čista, jer sve ostaje u kesi. Sa njima duže čuvate renu čistom i kuhinju mirisnom.

Jednostavne i lake za upotrebu

Ove kese( kesice) nisu skupe, posebno kada uzmete u obzir da ćete uštedeti na čišćenju rerne i na električnoj energiji, jer skraćujete vreme pripreme jela. Na ovaj način, takoĂ°e, čuvate rernu, jer će te je manje ribati, grebati, strugati. Jednostavne su za upotrebu. Jedino što trebate paziti je da vas ne oprži para prilikom otvaranja kesice.


Kritike

Ipak, nije sve tako šareno. Mnoge domaćice su odbile ideju da jela pakuju i peku u ovim kesama. Iako je potvrĂ°eno da one ne ispuštaju nikakve štetne materije u hranu prilikom pečenja, mnogi nisu sigurni. Drugi, ipak, veruju da su ove kese u istom rangu kao i aluminijumska ili plastična folija – nisu savršene, ali ni opasne po zdravlje.
"

Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #3018 poslato: Decembar 29, 2015, 10:31:19 posle podne »

Pa, svakako, bez ulja na bilo čemu je bola opcija ko ne voli bareno...
:)
Batalio sam kese; počele su da pucaju, ili da se lepe za dno, a u najgorem slučaju fali ono za zatvaranje...
-.-
Sačuvana
DZV
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 92

« Odgovor #3017 poslato: Decembar 29, 2015, 01:50:41 posle podne »

Ja pre neki dan tako ispekla piletinu u kesi sa krompirom. Baš je ukusno.
Sačuvana
cantawait
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 302

« Odgovor #3016 poslato: Decembar 29, 2015, 01:09:03 posle podne »

Bas tako, malo maslaca ili kokosovog ulja i super bude.
Mada ja przim na teflonu bez maslaca i kokosovog ulja, nekad uzmem maslac. Ali najlepse mi je u onoj kesi za pecenje sa krompirom.
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #3015 poslato: Decembar 29, 2015, 12:41:03 posle podne »

Svakako bolja opcija od pečenja mesa bez kese sa uljem...
;)
Pa ne bih se složio. Ako je na teflonu i sa malo kvalitetnog ulja, onda i nije baš bolja opcija...
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #3014 poslato: Decembar 29, 2015, 12:36:44 posle podne »

Svakako bolja opcija od pečenja mesa bez kese sa uljem...
;)
Sačuvana
DZV
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 92

« Odgovor #3013 poslato: Decembar 29, 2015, 12:33:18 posle podne »

Šta mislite o pečenju mesa u onim kesama, bez ulja?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 79 80 [81] 82 83 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.052 sekundi sa 14 upita.