TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:23:02 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u ramenu  (Pročitano 83753 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: Maj 02, 2012, 10:05:22 pre podne »

Po simptomima i tegobama koje navodiš slažem se da se radi o povredama koje su konstatovane pri pregledu. Radi se o dve stvari:
1. sindrom m. supraspinatusa - tendinitis/entezitis supraspinatusa je upala pripoja tetive mišića supraspinatusa koji pripada grupi spoljašnjih rotatora ramena i učestvuje u pokretu podizanja ruke na gore.
2. Burzitis calcarea - upala burze ramena sa kalcifikatima. Burze su sluzne kesice koje se upale i oteknukod povrede, a kao posledica brvarenja u burzi može se javiti kalcifikat. Problem sa kalcifikatom je što vrši stalnu iritaciju i ponavljane upale.
Savet 7 dana odmor bez treninga, 3x dnevno masiraj rame ledom po 10minuta, posle leda namži hepatrombin gel. Izbegavaj pokrete rukom iznad glave, a obavezno ne smeš podizati tom rukom nešto teško bar 7 dana. Izbegavaj spavanje sa rukom iznad glave i spavanje na tom ramenu.
Posle zdana bi tre alo da kreneš postepeno vežbe za jačanj rotatora ramena sa malim i postepeno doziranim otporom. Posle vežbi obavezno istezanja za rotatore ramena i za sve strukture ramenog zgloba...
Javi kako ide. Ako bude trebalo postoji terapija koja se primenjuje za tvoje stanje, ali da probamo prvo ovako.
http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/povrede-ramena-u-sportu.html
Sačuvana
Darkoman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #102 poslato: Maj 02, 2012, 08:59:13 pre podne »

Kakav si pokret napravio pri spasavanju kada je nastala povreda? pri kojim pokretima se sada javljaju bolovi? u kom delu ramena se javlja bol? da li si bio kod sportskog lekara ili ortopeda? 
Bio sam kod fizioterapeuta koji ima veliko iskustvo a zatim u privatnoj ordinaciji spec. za ortopedsku hirurgiju, da bih uradio bilokakav snimak jer su pre toga bile samo pretpostavke... Mislim da je povreda nastala pri podizanju odn pokretu ruke i ramenog dela na gore, a bolovi pri svim vecim tezinama koje zahtevaju napor ramenog dela ka gore i napred, inace bol je cini mi se negde ispod prednjeg ramena... Prvo misljenje je bilo tendinitis duge glave bicepsa, a nakon ultrazvuka bursitis calcarea!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: Maj 01, 2012, 11:12:25 posle podne »

Kakav si pokret napravio pri spasavanju kada je nastala povreda? pri kojim pokretima se sada javljaju bolovi? u kom delu ramena se javlja bol? da li si bio kod sportskog lekara ili ortopeda? 
Sačuvana
Darkoman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: Maj 01, 2012, 06:40:31 posle podne »

Poz, vec par meseci vucem povredu ramena, mislim da sve potice od potiska za ramena a konkretno povredu sam zaradio na bazenu imajuci intervenciju kao spasilac, prosle godina... Probao fizikalnu terapiju (laser, struja...), odmarao ali pri svakom vecem naporu prednji deo ramena tj tetiva duge glave bicepsa mi se zateze (osecaj kao kad se nesto zateze do kraja i samo sto ne pukne...), mazem gelove i tako... U odnosu na prve mesece oporavka sada je super ali opet me ocekuje posao na bazenu pa ne znam sta da radim... Dijagnoza ultrazvuka privatnog lekara je: sindroma m supraspinati sin, bursitis calcarea! E sad kao najbolji i najbrzi oporavak predlaze mi se kortikosteroid, a nisam u mogucnosti da dugo odmaram bez vezbanja zbog posla i tako to...
Molio bih za misljenje i neki konkretan savet! Hvala!
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: April 28, 2012, 12:00:55 posle podne »

Hvala na objasnjenjima Pedja...:)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: April 28, 2012, 12:39:43 pre podne »

istežu se prednje strukture ramena - tetive rotatora, kapsula. zbog iritacija ovih struktura može nastati upala burze (subskapularisa) što pravi značajne tegobe... takodje, ako se forsiraju težine može se javiti entezitis rotatora ramena ili tendinitis subskapularisa. važna je pravilna tehnika u radu benča i uporedo jačanje ramena i rotatora.
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: April 27, 2012, 08:47:16 posle podne »

Samo jos ovo - zbog cega se javlja bol pri bencu!? Pre me je bolelo...:D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: April 27, 2012, 04:11:43 posle podne »

Sve ok. Radi vežbe za ramena (sva 3 dela), kao i za rotatore... Budi oprezan sa overhead vežbala iza glave, posebno sa šipkom. Takodje oprez na pojavu bola kod benča i propadanja. Javi ako bude neko pitanje...
Pozz  :)
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: April 26, 2012, 10:19:18 posle podne »

Vazi se.Popravila su se,podosta. Naravno,mora to jos bolje! Izvini sto sam te smorio,imam taj problem sa ramenima,pa...Zabrinuo sam se malo...:)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: April 25, 2012, 11:27:12 pre podne »

Onda je potrebno da radiš malo više na ramenima.
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: April 25, 2012, 11:14:34 pre podne »

Imam,solidno su razvijena. Naravno,bice to bolje,ali ima dosta misica oko njih. Mozda je problem sto su mi ramena prirodno u obliku slova A,a ne u pravoj liniji. Mislim,oduvek su mi isla malo 'na dole'. Mozda zbog toga zezaju.Naravno,trudim se da ih ojacam,i da ih drzim pravo,sto mi sada i uspeva.Jbg,oduvek sam imao taj mali problem.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: April 25, 2012, 06:30:45 pre podne »

Dobro je da je prošlo, da li postoji nestabilnost ramena treba utvrditi pregledom. U svakom slučaju,  jačaj mišiće ramena. Radi vežbe za ramena, vežbe za rotatore ramena (rotator cuff)... jačanje mišića ramenog pojasa povećava stabilnost ramenog zgloba. Da li imaš razvijenu mišićnu masu ramena?
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: April 25, 2012, 01:03:12 pre podne »

Prestalo je skroz da boli.Inace,pre 3-4 meseca,kada pomeram levo rame,kao da se culo neko istiskivanje vazduha iz njega.Ali negde unutra.Ne znam kako to da opisem. Nesto me zeza to levo rame,to jest,uvek ga glupo zeznem,ali brzo prodje!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: April 24, 2012, 11:11:09 pre podne »

Po opisu liči na subluksaciju ramenog zgloba... Sobzirom da nisi imao ranije iščašenje ramena, ne verujem da je tako nešto bilo, to se javi kod osoba koje su imale ranije luksaciju ramena. Najverovatnije si istegao strukture prednje kapsule i tetive mišića rotatora (subskapularisa). Dobro je da je rame bolje... Malo smanji tempo 5-7 dana...
Sačuvana
neko tamo
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: April 23, 2012, 04:37:23 posle podne »

Trenirao sam dan kasnije. Malo je bolelo,ali nista strasno. Sada vise ne boli. Ne znam kako da opisem to,stvarno je bila banalna povreda. Spavao sam,drzeci levu ruku ispod jastuka. Kada sam hteo da okrenem jastuk,naglo sam trznuo rukom,i zarotirao sam je za 180 stepeni. Bukvalno su mi rame i pazuh na levoj ruci zamenili mesta,i osetio sam tup bol. Trajao je nekih 30h,najvise kada sa ledjne strane pokusam da dodirnem potiljak. Nadam se da je malo jasnije.Sve u svemu,sada je skoro pa proslo! :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.084 sekundi sa 18 upita.