TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 10:10:48 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 21 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda skocnog zgloba - jako istegnuce - neuspesan oporavak  (Pročitano 37525 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #273 poslato: Septembar 09, 2015, 09:02:44 posle podne »

Ovo na peti uopste ne osetim vise, to je bilo nesto prolazno sam taj dan.

I dalje osetim bol u toj tacki obelezenoj na zglobu, ujutru odmah po budjenju dok sam u krevetu zategnem stopalo na gore i osetim to. Takodje osetim i kada istegnem jako na dole, ali to bas kad uz podlogu istegnem, ovako dok sedim i spustim stopalo na dole ne osetim.

Ne osetim ni dok trcim. Danas trcao 5x5min, zadnjih 200m sam pojacao tempo na 50%,nisam osetio smetnje

I u toku dana kad dignem stopalo na gore, ne osetim to, samo po budjenju, jer mirujem par sati verovatno pa se "ukoci", sad da li je bas ta tacka, ili malo levo gledajuci sliku, ili malo gore, ne mogu da procenim
ok, nastavi program...
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #272 poslato: Septembar 08, 2015, 02:04:29 posle podne »

Jutros mnogo manji bol u zglobu po budjenju,skoro i da nisam osetio. Ni preko dana ne osetim nista dok se krecem,a krecem se ceo dan

edit 09,09,

Jutros takodje bol skoro neprimetan, kao da sam probio led masinom za listove, mislim da ide na bolje.
« Poslednja izmena: Septembar 09, 2015, 03:35:30 posle podne od strane nemanjadz » Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #271 poslato: Septembar 07, 2015, 04:57:13 posle podne »

E ovako, danas krenuo sa teretanom.
Plan je sledeci:

ponedeljak, sreda i petak teretana, radim full body prvih mesec dva, posle cu split trening 4x nedeljno.

utorak,cetvrtak i subota trcanje, i ove nedelje cu ici 5x5min, pa od sledece planiram bez pauze po 20-30 min.

Moje pitanje je sledece, da li podizanje na listove da radim svaki dan? Ili samo u teretani na kraju treninga 4x15-20 ponavljanja na masini (radio danas sa 5kg, mada ima vise zbog konstrukcije)

Nemam jos uvek vece upale listova ali krenuce sada zbog opterecenja, ili i danima za trcanje da uradim 2-3 serije pre trcanja?
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #270 poslato: Septembar 05, 2015, 03:23:47 posle podne »

Ovo na peti uopste ne osetim vise, to je bilo nesto prolazno sam taj dan.

I dalje osetim bol u toj tacki obelezenoj na zglobu, ujutru odmah po budjenju dok sam u krevetu zategnem stopalo na gore i osetim to. Takodje osetim i kada istegnem jako na dole, ali to bas kad uz podlogu istegnem, ovako dok sedim i spustim stopalo na dole ne osetim.

Ne osetim ni dok trcim. Danas trcao 5x5min, zadnjih 200m sam pojacao tempo na 50%,nisam osetio smetnje

I u toku dana kad dignem stopalo na gore, ne osetim to, samo po budjenju, jer mirujem par sati verovatno pa se "ukoci", sad da li je bas ta tacka, ili malo levo gledajuci sliku, ili malo gore, ne mogu da procenim
« Poslednja izmena: Septembar 05, 2015, 03:57:29 posle podne od strane nemanjadz » Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #269 poslato: Avgust 28, 2015, 07:35:52 posle podne »

Na tackama sam obelezio ta bolna mesta. Kod prve slike tu bol osetim odmah po budjenju ako stopalo dizem na gore i bas dobro osetim, danas sam tu osecao bol i kada guram traku na dole, isto kao stanem u polozaj pretklon, pisao sam ranije o bolu u toj tacki. Dok  trcim ne boli me, ni dok hodam, samo sam sad poceo osecati povremeno kada se podizem na prste, a pri ovom sto vec rekoh stalno. Kad stanem u pretklon ne mogu da ocenim da li je bol direktno u toj tacki ili dolazi iz kosti koja se spaja sa zglobom,cevanica ili sta vec.

Mozda bol dolazi i malko nize nego sto je oznaceno na zglobu, ne mogu tacno da procenim

Ova bolna tacka ne peti se javila pre 2 dana mozda, osecam je vise puta u danu kada se krecem, nekad i dok mirujem, bol je kao da peče malo, na 1 sekund zaboli i to je to, dok sam trcao nije bolelo, mada kada pocnem da hodam posle trcanja osetim je u prvih par koraka

« Poslednja izmena: Avgust 30, 2015, 09:03:22 pre podne od strane nemanjadz » Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #268 poslato: Avgust 28, 2015, 04:32:45 posle podne »

Javi kako napreduješ...

Trcim svaki drugi dan, prvi dan sam isao 1+1, drugi 2+1, danas 3+1, icu jos jednom 3+1 pa onda prelazim na 4 min.

Ujutru kada ustanem kad podignem stopalo na gore i dalje osecam onu ukocenost na unutrasnjem zglobu o kojoj sam pisao u ranijim postovima, galetic mi je bio rekao nije to nista, nije razradjeno, to ce proci, mada to se sada cini mi se pojacalo.

Okacicu kasnije sliku i detaljnije oznaciti mesto i opisati.. svakako mi ne smeta prilikom hodanja ili trcanja
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #267 poslato: Avgust 27, 2015, 08:34:27 posle podne »

Javi kako napreduješ...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #266 poslato: Avgust 27, 2015, 08:33:38 posle podne »

A sto se tice trcanja,vreme trcanja cu povecavati, jel pauza ostaje 1 min i dalje ili isto da povecavam za +1min?
Pauza ostaje 1min, a povećavaš deonice trčanja za +1min...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #265 poslato: Avgust 27, 2015, 08:32:03 posle podne »

Da li bih trebao uz Elasti Joint da pojacam unos i nekih odredjenih vitamina kroz suplementaciju?
Antioksidansi, vitamin c....
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #264 poslato: Avgust 26, 2015, 03:29:58 posle podne »

Da li bih trebao uz Elasti Joint da pojacam unos i nekih odredjenih vitamina kroz suplementaciju?
Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #263 poslato: Avgust 26, 2015, 07:26:45 pre podne »

A sto se tice trcanja,vreme trcanja cu povecavati, jel pauza ostaje 1 min i dalje ili isto da povecavam za +1min?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #262 poslato: Avgust 25, 2015, 12:49:42 posle podne »

Da li da izbegavam vezbe koje dodatno opterecuju noge,veslanje u pretklonu sa sipkom,podizanje ramenima itd? Jer sve su to malo jace kilaze..
kad kreneš u teretanu u početku (2-3 nedelje) ne radi vežbe koje zahtevaju pretklo i polučučanj - zbog jakog opterećenja na ahilovoj tetivi...
noge radi u teretani kad kreneš
- leg ext na mašini
- pregibi zadnje lože na mašini
- podizanje na prste za listove (!) - jako važna vežba za tebe, ali kreni polako saa malim težinama...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #261 poslato: Avgust 25, 2015, 12:45:22 posle podne »

podizanje na prste je jako dobro kao zagrevanje pre početka trčanja...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #260 poslato: Avgust 25, 2015, 12:44:14 posle podne »

Sad sam se vratio sa trčanja, prvo sam radio 2-3 serije podizanje na prste,odradio sam jedno 10-11 serija 1 min trčanje, 1 min hodanje, nisam imao problema, posle toga radio istezanje...trcao sam jako laganim tempom, koliko dugo da se pridrzavam ovog i kada da pojacavam vreme i tempo?
možeš probati na svakom narednom trčanju da podižeš za +1min trčanje, ako ne osećaš da opterećuje nogu... istezanje obavezno...
kada predješ 5 min trčanje, polako pojačavaj i tempo....
30min je za sada ok...
« Poslednja izmena: Avgust 25, 2015, 12:46:29 posle podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
nemanjadz
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #259 poslato: Avgust 24, 2015, 07:01:57 posle podne »

Sad sam se vratio sa trčanja, prvo sam radio 2-3 serije podizanje na prste,odradio sam jedno 10-11 serija 1 min trčanje, 1 min hodanje, nisam imao problema, posle toga radio istezanje...trcao sam jako laganim tempom, koliko dugo da se pridrzavam ovog i kada da pojacavam vreme i tempo?
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 21 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.072 sekundi sa 18 upita.