TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 12:33:22 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda Ledja  (Pročitano 15318 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Maj 21, 2015, 08:01:42 pre podne »

biceps možeš da radiš sa bučicama sedeći ili stojeći, posle nekoliko treninga možeš probati i šipku, ali kad se smire bolovi....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Maj 21, 2015, 07:54:01 pre podne »

vežbaza triceps, kreni sa manjim težinama...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Maj 21, 2015, 07:51:13 pre podne »

vežbe koje si dobio kreni da radiš sa malim težinama (opterećenjem)
posle vežbi - radi istezanje kje si dobio vežbe (ključno je da posvetiš pažnju istezanju!)

probaj da radiš,javi kako ide....
.                                                                                                                                                       

Hvala.Krecem od sutra.Znaci samo veslanja letenja i istezanja.Benc,sklekove,vezbe za biceps i triceps i zgibove to jos ne jel tako?
kreni sa malim težinama, polako radi....
postaviću ti vežbe za triceps biceps koje bi mogao da radiš....
posle vežbi radi istezanja....
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Maj 18, 2015, 06:09:24 pre podne »

Pedja, pored onog proslog posta sto sam te pitao hteo bih samo jos da kazem da je bol prosao i da sam skinuo trake ali nekako sad imam nesigurnost I strah da me ne zaboli opet i ne smem da krenem sa vezbama na svoju ruku. Bar dok mi ti ne kazes sta i kako da radim.
Sačuvana
BB Man
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Maj 15, 2015, 07:53:51 posle podne »

vežbe koje si dobio kreni da radiš sa malim težinama (opterećenjem)
posle vežbi - radi istezanje kje si dobio vežbe (ključno je da posvetiš pažnju istezanju!)

probaj da radiš,javi kako ide....
.                                                                                                                                                       

Hvala.Krecem od sutra.Znaci samo veslanja letenja i istezanja.Benc,sklekove,vezbe za biceps i triceps i zgibove to jos ne jel tako?
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Maj 15, 2015, 09:59:30 pre podne »

Na koje si tacno vezbe mislio kad si mi rekao da ih radim svakodnevno? Na ono istezanje u pretklonu i ono na laktovima u vodoravnom polozaju? Kako da se zagrejem pre tih istezanja, sta je najbolje (kod kuce bih to radio za sada)? I da ne krecem u teretanu dok skroz ne prodje bol?
« Poslednja izmena: Maj 15, 2015, 10:01:45 pre podne od strane belgrade style » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Maj 15, 2015, 09:07:09 pre podne »

kad se vratiš u teretanu - bilo bi važno da radiš ovu vežbuza jačanje ledjinih mišića, pre vraćanja u trening mrtvog dizanja i čučnja...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Maj 15, 2015, 09:05:14 pre podne »

Ono savijanje u pretklonu radim posle treninga ali ne mogu dugo da izdrzim i mogu da se spustim samo toliko da otprilike vrhovi prstiju dodju do sredine nogu izmedju kolena i poda. Fali jos doooosta da se savijem kao na slici. To pod uslovom da su mi noge maksimalno pravo zategnute. Ako vrlo malo savijem u kolenu onda mogu dosta vise da se spustim. Onu vezbu sa laktovima na podu takodje radim ali ne bas svaki dan.
Idem jos uvek na terapije strujom i nosim one trake. Jos uvek imam bolove ali mnogo manje. Trenutno ne treniram. Kad radim mrtvo bas vodim racuna o pravilnom polozaju tela. Bol je tu kod pojasa i spustao se niz zadnjicu ali ne i ispod.
radi polako vežbe koje sam ti dao - važno je da pri vežbama nema pojave ili pojačanja tegoba....
bilo bi dobro daradiš svakodnevno vežbe, ako  te ne opterećuju...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Maj 15, 2015, 08:55:33 pre podne »

kod mrtvog dizanja, čučnja - mnogo je veće opterećenje za kičmueni stub, mišiće, ligamente - održavanje pravilne krivine ledja kada je skraćena zadnja loža > i veća mogućnost povrede i ponavljanih povreda ledja....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Maj 15, 2015, 08:45:46 pre podne »

kada je skraćena zadnja loža > postoji situacija prednje rotacije karlice > što ispravlja krivinu slabinske kičme (lumbalna lordoza) > što pojačano opterećuje medjupršljenske diskove i dovodi do oštećenja diskusa....
-----
neophodno je da istežeš zadnju ložu > postepeno (treba vremena) > uvek kad su zagrejani mišići, tj posle treninga
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Maj 15, 2015, 08:33:17 pre podne »

Ono savijanje u pretklonu radim posle treninga ali ne mogu dugo da izdrzim i mogu da se spustim samo toliko da otprilike vrhovi prstiju dodju do sredine nogu izmedju kolena i poda. Fali jos doooosta da se savijem kao na slici. To pod uslovom da su mi noge maksimalno pravo zategnute. Ako vrlo malo savijem u kolenu onda mogu dosta vise da se spustim.
skraćen mišić je sklon povredi (!) takodje kada je skraćena zadnja loža (problem sa pravim kolenima) - kičma trpi više opterećenja zbog ispravljenosti karlice u pretklonu (to je kineziologija+biomehanika  ;)  ::) )
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Maj 13, 2015, 06:32:41 posle podne »

Ono savijanje u pretklonu radim posle treninga ali ne mogu dugo da izdrzim i mogu da se spustim samo toliko da otprilike vrhovi prstiju dodju do sredine nogu izmedju kolena i poda. Fali jos doooosta da se savijem kao na slici. To pod uslovom da su mi noge maksimalno pravo zategnute. Ako vrlo malo savijem u kolenu onda mogu dosta vise da se spustim. Onu vezbu sa laktovima na podu takodje radim ali ne bas svaki dan.
Idem jos uvek na terapije strujom i nosim one trake. Jos uvek imam bolove ali mnogo manje. Trenutno ne treniram. Kad radim mrtvo bas vodim racuna o pravilnom polozaju tela. Bol je tu kod pojasa i spustao se niz zadnjicu ali ne i ispod.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Maj 13, 2015, 08:37:03 pre podne »

da li vodiš računa pri vežbama o pravilnom položaju ledja?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Maj 13, 2015, 08:34:21 pre podne »

kada se smiri bolna faza, trebalo bi da radiš ovu vežbu
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Maj 13, 2015, 08:30:12 pre podne »

trebalo bi da radiš ovu vežbu
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 18 upita.