TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399990 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 22, 2025, 04:45:02 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: redukcija masnih naslaga i skidanje slaufa  (Pročitano 30305 puta)
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Septembar 07, 2015, 10:11:12 posle podne »

http://imgur.com/
ides na upload i podeli link sa nama
Sačuvana
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Septembar 07, 2015, 09:54:55 posle podne »

e to sam i ja hteo, kako da okacim sliku, gde ? trening mi je bas onakav kakav si mi Dusane napisao sve sve samo sto sam mozda neke vezbe zamenio zato sto nemam neke sprave ali znaci sve sve, i misicne grupe i od 8 do 12 ponavljanja , radim jednu vezbu cetiri serije pa onda prelazim na sledecu ma sve sve i Slavisu sam poslusao sto se tice ishrane ... nego kako da postavim sliku to sam i ja hteo ???
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #55 poslato: Septembar 07, 2015, 09:14:19 posle podne »

joj ne znam koji mi je trenutni cilj stvarno izludecu, imao sam 108 kilograma i preko raspusta sam bas se bavio na skidanju struka, i uspeo sam to, struk sam bas skinuo i sad imam 89 kila ( kad sam skidao struk vise sam gladovao i drzao neku dijetu, umesto da korigujem ishranu, ali tek sad vidim da je to kobno bilo za mrne ) ...ali imam ja jos masnih naslaga koje treba da skinem...  ali opao sam i gore i kad sam sad krenuo u skolu i kad kazu gde si covek nema te pola, meni nije dobro i sad stvarno ne znam, ja bih najvise voleo gore da rastem a dole da topim salo u isto vreme ali to malo teze ide, ali sad bih se nekako vise bacio na misicnu pumpu, jel skinuo sam struk i sve a malo sala to cu vremenom :( nisam nikad koristio sagorevac ... a za ishranu sam vas poslusao u potpunosti, trening mi je na zavidnom nivou ...

Nije dobro lutati...a još manje stalno "biti na dijeti"...nekada je sve to kontraproduktivno...a pogotovu kada to doĂ°e na "nivoa gladovanja" ili najkraće rečeno "nedovoljnog unosa" onoga što nam je najpotrebnije od "gradivnih materija"...što sve vremenom dovodi do usporavanja metabolizma, neželjenog gubitka mišićne mase i snage, uopšteno narušavanja zdravlja...

Po pitanju tog telesnog remodelovanja, tzv. "skidam salo, dobijam mišiće" ono je moguće kod gojaznih početnika, ili pak kod povratnika "redovnom treningu"...ali sve je to kratkog daha...

Moraš da jasno sebi razgraničiš pojam "mišićne pumpe" uzrokovane "boljim prokrvljenošću mišićnog tkiva", kao i "voluminizirajućim efektom", koji predstavljaju da tako kažem "prolazne fenomene", dok mišićna masa predstavlja zapravo povećano stvaranje "mišićnih proteina"...nešto trajniju odrednicu...

Dakle, ako ta bolja prokrvljenost tkiva, "voluminizacija", nije praćena dovoljnom količnom gradivnih materija( i odgovarajućim okruženjem za maksimalizovanje tog učinka), uzalud je sve...

„Nabreklost“ mišićnih ćelija daje signal da se započnu procesi koji će dovesti do mišićnog rasta, odnosno do povećane sinteze proteina i smanjenje mišićne razgradnje...a za sve to je neophodno dovoljno "gradivnih elemenata".
Kreatin i arginin (sastojci NO reaktora) su dva suplementa raspoloživa na tržistu koja igraju tu ulogu (maksimizacija mišićne napumpanosti tokom treninga).
Arginin u sastavu NO reaktora stimuliše protok i priliv krvi u mišić dok kreatin vuče tečnost( vodu) u mišićno tkivo povećavajući volumen mišićne ćelije....ali bez "hrane" nema realne učinkovitosti svega ovoga...

Sve u svemu, oprezno...i dobro sagledaj želje i mogućnosti...

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Septembar 07, 2015, 07:28:27 posle podne »

Mislim da je na neki način moguće da postigneš to što hoćeš, da dobiješ mase i raširiš se u gornjem delu a da skineš taj višak sa kukova pogotovo jer krećeš iz te pozicije. Uz dobar trening i korigovanu ishranu verujem da bi imao vidljive rezulatete već posle mesec-dva.

Jel bi mogao da okačiš sliku kako izgledaš trenutno ?
Kako ti sada izgleda trening ?
Sačuvana
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Septembar 07, 2015, 02:57:27 posle podne »

joj ne znam koji mi je trenutni cilj stvarno izludecu, imao sam 108 kilograma i preko raspusta sam bas se bavio na skidanju struka, i uspeo sam to, struk sam bas skinuo i sad imam 89 kila ( kad sam skidao struk vise sam gladovao i drzao neku dijetu, umesto da korigujem ishranu, ali tek sad vidim da je to kobno bilo za mrne ) ...ali imam ja jos masnih naslaga koje treba da skinem...  ali opao sam i gore i kad sam sad krenuo u skolu i kad kazu gde si covek nema te pola, meni nije dobro i sad stvarno ne znam, ja bih najvise voleo gore da rastem a dole da topim salo u isto vreme ali to malo teze ide, ali sad bih se nekako vise bacio na misicnu pumpu, jel skinuo sam struk i sve a malo sala to cu vremenom :( nisam nikad koristio sagorevac ... a za ishranu sam vas poslusao u potpunosti, trening mi je na zavidnom nivou ...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Septembar 07, 2015, 01:17:27 posle podne »

xpand 2x muscle koristim, popio sam jednu kutiju i pravio pauzu tri nedelje i sad uzimam opet, dopada mi se kako radi :D e sad ja sam to uzeo no reaktor najvise zbog misicne pumpe... e sad dal da uzmem nesto drugo, da ne uzimam xpand, ali svidja mi se xpand kako radi... uzeo bi nesto jace ako ima, neku jacu misicnu pumpu ali ne zalim se na xpand :D e sad koji sagorevac da uzmem uz njega i dal ce smetati jedan drugom, to jest sagorevac no reaktoru ???

Ok, ali koja je poenta "misicne pumpe"?

Uzalud "jaci" NO-reaktor ako nije ispracen dovoljno dobrom ishranom i treningom( kardio i trening sa opterecenjem)? Da ne idealizujes mozda ucinak NO-reaktora? Da, "mali" kick, "pumpa", fokus, "smanjena percepcija umora"...sve u svemu, vestacki priliv snage i energije...hm, kao neki oblik pshicike zavisnosti od "boost efekta" ovog suplementa?

Sta su ti trenutni ciljevi? Povecenje misicne mase? Skidanje masnih naslaga?

Da li si ranije koristio neki od sagorevaca? L-karnitin?

Ne zaboravi da su suplementi samo dodatak osnovama - treningu i nacinu ishrane, a ne imperativ tvog napretka!

Sastav suplemenata diktira i moguce interakcije sastojaka istih...slazem se sa Nenadom da je bolja opcija ili samo sagorevac ili samo reaktor, ako, naravno postoji realna opravdanost njihove upotrebe...trebalo bi napomenuti da neke od interakcija mogu biti fatalne, tako da bez prethodne konsultacije "kompetentnijih" ne bi trebalo "kombinovati" ove suplemente samoinicijativno...

Sačuvana
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Septembar 07, 2015, 12:31:06 posle podne »

Ako ti odgovara x pand nema razloga da ga menjas ali ako hoces da promenis mozes probati i shock therapy koji ja trenutno koristim i odlican mi je..Sto se tice sagorevaca,obicno svaki sadrzi odredjenu dozu kofeina kao i NO,pa iz tog razloga nije preporucljivo kombinovati . .
Sačuvana
Nenad Glisovic
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Septembar 07, 2015, 07:47:32 pre podne »

xpand 2x muscle koristim, popio sam jednu kutiju i pravio pauzu tri nedelje i sad uzimam opet, dopada mi se kako radi :D e sad ja sam to uzeo no reaktor najvise zbog misicne pumpe... e sad dal da uzmem nesto drugo, da ne uzimam xpand, ali svidja mi se xpand kako radi... uzeo bi nesto jace ako ima, neku jacu misicnu pumpu ali ne zalim se na xpand :D e sad koji sagorevac da uzmem uz njega i dal ce smetati jedan drugom, to jest sagorevac no reaktoru ???
Sačuvana
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Septembar 07, 2015, 07:46:23 pre podne »

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Septembar 07, 2015, 01:34:21 pre podne »

a da l moze da se kombinuje sagorevac masti i no reaktor ? i dal je to preporucljivo ?

Sve zavisi od sastojaka samog sagorevača...tj. mogućih interakcija...npr. ukupni sadržaj kofeina i mogući simptomi predoziranja istim...tj. zbirni efekat...

Dakle, pitanje je o kom se sagorevaču radi, tj. koji je reaktor u pitanju?
Sačuvana
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Septembar 06, 2015, 09:29:42 posle podne »

a da l moze da se kombinuje sagorevac masti i no reaktor ? i dal je to preporucljivo ?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Avgust 09, 2015, 03:14:35 posle podne »

Slavisa otkud pomen TDEEa i kalorija, kad je moje misljenje o tome bilo opovrgnuto pre par dana? ;D Aj neke klince ne racunam ako nisu upuceni, ali ti si bas uleteo ozbiljno s pricom o nebitnosti kalorija iako nema osnovanog temelja.

Bas ovo sto si rekao je tacno, manje unesene energije od one koju trosis = deficit, definicija, obrnuto suficit, masa. Proteini, masti fiksni, na UH se podesava kalorijski unos.

Morao sam se vratiti na temu, skroz bzvz je ispalo da meni kazes kako nisam u pravu u drugoj temi, a sad napises potpuno isto sto sam ja napisao tada. :)

Za coveka od 70kg perfektan meni od 2g proteina, 3.5g uh i 0.5g masti moze da se sastavi sa oko 2000-2100kcal, makronutrijenti ispunjeni, a ti se zapitaj da li je to dovoljno za masu coveka ciji je BMR oko 1700 (cak i ako nije u kaloriju precizan, necemo cepidlaciti, sigurno su online kalkulatori priblizni) + trening + dnevna aktivnost. Mozda jeste za neki minimalan procenat ljudi, ali posto sam tih gabarita vidim da vecina ljudi masu radi na skoro 1000kcal vise. Ja sam podigao sad na 2600 minimum, ode do 2800, mozda nekad i jace, ali drzacu ovaj level dok vidim kako se telo ponasa.

Preteruješ i nepotrebno "seliš" diskusiju...dakle, to je dato kao okvirna smernica, uputno...da bi neko shvatio logiku procesa...a ne da bi upao u opsesiju kao ti...

Najkraće, radi kako misiliš da treba, sabiraj, oduzimaj, cepidlači, odvajaj, prisvajaj...tvoj izbor...
« Poslednja izmena: Avgust 09, 2015, 03:17:08 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
R1
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Avgust 09, 2015, 02:40:21 posle podne »

Slavisa otkud pomen TDEEa i kalorija, kad je moje misljenje o tome bilo opovrgnuto pre par dana? ;D Aj neke klince ne racunam ako nisu upuceni, ali ti si bas uleteo ozbiljno s pricom o nebitnosti kalorija iako nema osnovanog temelja.

Bas ovo sto si rekao je tacno, manje unesene energije od one koju trosis = deficit, definicija, obrnuto suficit, masa. Proteini, masti fiksni, na UH se podesava kalorijski unos.

Morao sam se vratiti na temu, skroz bzvz je ispalo da meni kazes kako nisam u pravu u drugoj temi, a sad napises potpuno isto sto sam ja napisao tada. :)

Za coveka od 70kg perfektan meni od 2g proteina, 3.5g uh i 0.5g masti moze da se sastavi sa oko 2000-2100kcal, makronutrijenti ispunjeni, a ti se zapitaj da li je to dovoljno za masu coveka ciji je BMR oko 1700 (cak i ako nije u kaloriju precizan, necemo cepidlaciti, sigurno su online kalkulatori priblizni) + trening + dnevna aktivnost. Mozda jeste za neki minimalan procenat ljudi, ali posto sam tih gabarita vidim da vecina ljudi masu radi na skoro 1000kcal vise. Ja sam podigao sad na 2600 minimum, ode do 2800, mozda nekad i jace, ali drzacu ovaj level dok vidim kako se telo ponasa.
« Poslednja izmena: Avgust 09, 2015, 02:52:54 posle podne od strane R1 » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Avgust 09, 2015, 02:30:05 posle podne »

Osnovu rada na skidanju masnih naslaga čini baš taj pomenuti kal. deficit...poenta priče je da uneseš manje energije, nego što potrošiš( tj. u odnosu na dnevne potrebe)...

Kal. deficit se dominantno pravi na račun unosa ugljenih hidrata...tzv. sistema pola/pola...na račun treninga( kardio i trening sa opterećenjem) i ishrana( hidrati)...

Vidim da si moj predlog dnevnog menija doslovno primenio...ali on je bio šemtski...čisto da bi dobio uvid u način sastavljanja obroka...vrati se na početak teme gde smo dali neke osnovnije preporuke i tekstove za čitanje...

A željeni deficit znači da planiraš koliko ćeš restriktivno ići po pitanju unosa npr. hidrata na dnevnom nivou...ili ako to svedemo na suvoparni nivo kalorije 500-1000 kCal u odnosu na TDEE( potrebe tvog tela u skladu sa dnevnom aktivnošću)...

I opet pitanje, koliko proteina, hidrata i masti imaš na dnevnom nivou...dok to ne znaš, nećeš moći ni da se orijentieš..."know your numbers"  ;)
Sačuvana
mackolino
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Avgust 09, 2015, 01:32:04 posle podne »

obroci su mi bas kao sto ste mi preporucili rekao sam vam da sam  kupio sve :
1.OBROK  – 6 belanaca, 1 žumance, 50-70 gr ovsenih pahuljica, 2 kapsule omega3, multi vitamini i minerali

2.OBROK – 150-200g mesa(belo meso, riba), 100g pirinča ili 250-300g krompira, salata od povrća, sa maslinovim uljem( 15-30 ml)

3.OBROK – 150-200g mesa(belo meso, riba), salata od povrća, pirinač, šaka badema( lešnika, oraha, kikirikija)+ 2 kapsule omega-3

4.OBROK  – 150-200g mesa(biftek, belo meso, riba), salata sa maslinovim uljem

5.OBROK  – 200-250 gr ella sira + 30-40 gr kikirikija( šaka)

kardio radim 3 puta nedeljno ... puls ne pratim
a sta vam znaci zeljeni deficit ? :O
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 18 upita.