TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 08:59:26 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u ramenu  (Pročitano 21753 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: April 09, 2016, 09:15:16 posle podne »

ovu vežbu možeš probati (zbog ukočenosti pored lopatice)
- statiči pritisak 10-15sec, 3 ponavljanja (pritisak doziraš prema osećaju, ne sme da boli..)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: April 09, 2016, 08:40:57 posle podne »

možeš probati i nešto ovako (lagano) masiranje lopticom da se opuste mišići...
(ali oprezno)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: April 09, 2016, 08:33:12 posle podne »

ne radi ništa od vežbi u ovoj fazi, osim ovih koje dobijaš na terapijama i ovde...
- tako možeš samo da kvariš efekte terapije i rasterećenja (!)
to znači:
- rasterećenje, mirovanje
- terapija
- statičke vežbe
-----------------
vežbe koje si dobio radi 1x na dan
javi kako ide...

Ok, hvala.

Ja vise ne idem na terapije. Radio sam neke vežbe koje su mi tamo preporučili ali nije išlo.
Sad radim samo ove statičke vežbe.
Nema boli. Ali rame je bas slabo jer kod svake vežbe osetim drhtanje ruke i otkaz posle 20tak sekundi.
Nastaviću sa ovim još 5 dana pa se javljam.
Ako treba da ubacim i ove vežbe koje su mi rekli nakon fizikalne, javite
Pozdrav
« Poslednja izmena: April 11, 2016, 10:13:50 posle podne od strane Milan77 » Sačuvana
Milan77
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: April 07, 2016, 08:27:28 posle podne »

Statičke kontrakcije su kontrakcije mišića bez izvoĂ°enja pokreta u pravcu kontrakcije mišića (želja da se izvede pokret). Statičke kontrakcije se izvode protiv nepokretnog otpora tj neke prepreke (zid, deo nameštaja, sprava koja se ne pomera), izvoĂ°enje se vrši povećanjem pritiska tj voljne kontrakcije kao da se želi pomeriti predmet protiv koga se vrši kontrakcija, intenzitet kontrakcije se dozira - počinje se od laganog, pa se postepeno pojačava (po ponavljanima i danima izvoĂ°enja vežbi...). Važno je da je intenzitet uvek takav da ne izaziva bol i nelagodnost ni tokom vežbanja, ni posle... Uvek je važno da postoji potpuna kontrola pokreta i pritiska, tj da se ne primenjuje ne primereno velika sila statičke kontrakcije (nije cilj što jače, već na pravi način izvesti vežbu).
Program vežbi statičkih kontrakcija za lečenje ramenog zgloba
- prednji potisak prave ruke na gore (sesti tako da rame bude blizu nivoa ploče od stola (ili slično) ploča od stola se nalazi ispred nas, ruka prava u laktu ispružena ispred nas postavlja se na donju stranu ploče i polako se vrši pritisak prema gore šakom (ili dlan na gore, ili palac na gore)
- bočni potisak prave ruke na gore - izvodi se identično, samo sedimo tako da se ploča stola nalazi pored nas, a prava ruka je ispružena u stranu od tela, nadlanica na gore, vrši pritisak o donju stranu ploče od stola
- potisak za zadnje rame - stojeći pored uspravne stranice (nameštaj ili zid) postavljamo ispruženu ruku od tela na 45stepeni, nadlanica na gore, guramo o uspravnu prepreku ka nazad (kao da radimo letenje u pretklonu za zadnje rame)
- iz istog položaja radimo vežbu za rotatore - ruka savijena u laktu 90step, nadlaktica u telo, nadlanica oslonjena na nepomičnu uspravnu ovršinu, guramo u nazad, kao da vršimo spoljnu rotaciju.
pritisak vršimo 30 sec, doziramo lagano, ka jačem.... 3 serije za svaku vežbu...

Ove serije statickih vezbi radim jednom dnevno ili moze i vise puta?
Sačuvana
perakojotsupergenije
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: April 07, 2016, 10:57:20 pre podne »

Nemam bolova u ramenu pri pokretima, pomalo osetim nesto u prednjem nekad samo, i to slabijeg intenziteta, a vise mi je sad vrat problem i lopatica tu osetim zatezanje i grc kao...inace sad trenutno idem na fizikalnu magneto terapija, laser ultrazvuk i ta neka trakcija za vrat od juce... boli me rame, lopatica, vrat posle te terapije,  ali valjda je to normalno... e sad da li da radim nesto kuci ja malo vezbam sa bucicama, mada kao oni mi rekoše da nista ne radim dok traje fizikalna
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: April 07, 2016, 10:38:56 pre podne »

ovo su takodje primeri statičkih kontrakcija za rame...
(važno je da nema bola pri izvodjenju nekke od vežbi (!))
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: April 07, 2016, 10:28:29 pre podne »

Statičke kontrakcije su kontrakcije mišića bez izvoĂ°enja pokreta u pravcu kontrakcije mišića (želja da se izvede pokret). Statičke kontrakcije se izvode protiv nepokretnog otpora tj neke prepreke (zid, deo nameštaja, sprava koja se ne pomera), izvoĂ°enje se vrši povećanjem pritiska tj voljne kontrakcije kao da se želi pomeriti predmet protiv koga se vrši kontrakcija, intenzitet kontrakcije se dozira - počinje se od laganog, pa se postepeno pojačava (po ponavljanima i danima izvoĂ°enja vežbi...). Važno je da je intenzitet uvek takav da ne izaziva bol i nelagodnost ni tokom vežbanja, ni posle... Uvek je važno da postoji potpuna kontrola pokreta i pritiska, tj da se ne primenjuje ne primereno velika sila statičke kontrakcije (nije cilj što jače, već na pravi način izvesti vežbu).
Program vežbi statičkih kontrakcija za lečenje ramenog zgloba
- prednji potisak prave ruke na gore (sesti tako da rame bude blizu nivoa ploče od stola (ili slično) ploča od stola se nalazi ispred nas, ruka prava u laktu ispružena ispred nas postavlja se na donju stranu ploče i polako se vrši pritisak prema gore šakom (ili dlan na gore, ili palac na gore)
- bočni potisak prave ruke na gore - izvodi se identično, samo sedimo tako da se ploča stola nalazi pored nas, a prava ruka je ispružena u stranu od tela, nadlanica na gore, vrši pritisak o donju stranu ploče od stola
- potisak za zadnje rame - stojeći pored uspravne stranice (nameštaj ili zid) postavljamo ispruženu ruku od tela na 45stepeni, nadlanica na gore, guramo o uspravnu prepreku ka nazad (kao da radimo letenje u pretklonu za zadnje rame)
- iz istog položaja radimo vežbu za rotatore - ruka savijena u laktu 90step, nadlaktica u telo, nadlanica oslonjena na nepomičnu uspravnu ovršinu, guramo u nazad, kao da vršimo spoljnu rotaciju.
pritisak vršimo 30 sec, doziramo lagano, ka jačem.... 3 serije za svaku vežbu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: April 07, 2016, 10:20:57 pre podne »

Zdravo,
u mirovanju ne boli rame.
Svi pokreti su OK i nema bola pri pokretima.
Osetim neki tupi bol posle malo duze setnje ili posle malo duze voznje (leva ruka mi je uvek na volanu)

Imam osecaj da su mi misici dosta oslabili jer prakticno od novembra ne radim nista..
Milane napisaću ti program za dalje, pogledaj ovde txt o lečenju povrede ramena....
- prvo dobijaš program statičkih kontrakcija 5-7 dana, pa kasnije dobijaš program za dalje...
Program u drugoj nedelji lečenja
Za sada je potrebno da se izbegava svako opterećenje ramena, osim izvoĂ°enja vežbi po programu. Izbegavati podizanje ruke iznad glave, spavanje na bolesnom ramenu, spavanje sa rukom iznad glave, nošenje nekog tereta bolesnom rukom. Potrebno je da se rame kompletno oporavi pre povratka u redovan trening, kako se ne bi obnovila povreda. Kada povreda nije u potpunosti sanirana, može doći do obnavljanja povrede i do prelaska povrede u hronično oboljenje, što značajno komplikuje dalje lečenje.
Program u drugoj nedelji treba da izgleda ovako:
- statičke kontrakcije
- istezanje
- led 3x na dan (obavezno posle vežbi/istezanja)
- posle leda gel lioton
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: April 07, 2016, 10:14:01 pre podne »

Bio sam juce kod doktorke jedne privatno koja mi je dala sasvim drugu dijagnozu...naime ona kaze posle temeljnog pregleda (sto u drzavnom i nisam bas dobio) i na osnovu toga sto je ultrazvuk ok da nema potrebe za magnetnom rezonancom i da je meni zglob u redu nego da sve potice od problema sa vratom i vratnom muskulaturom..evo sta je napisala:
Objektivni nalaz protruzija glave, atrofija parafertabilne muskulature vratne kicme, jak spazam trapeziusa i lopatica, bolnost duz unutrasnje ivice leve lopatice i duz zadnje strane levog ramena. Pokreti u ramenom zglobu uredni. Neuroloski nalaz uredan. 
Rekla je da preporucuje fizikalnu terapiju da pazim na odreĂ°ene polozaje, da manje sedim za racunarom da se istezem i da bi trebale i vezbe ali kad popusti spazam...nesto je pricala da bi me stavila i na neku trakciju valjda da se vrat izvlaci sta vec...E sad ne znam sta bi ja jos mogao tu da uradim, znam kao jednu dve vezbe za istezanje ali ne znam da li je to ok...takodje da li da idem na masazu?
da li imaš bola u ramenu (prednji deo ramena)?
- da li boli podizanje ruke iznad glave (180 stepeni)?
- da li boli pokret rukom iza glave?
- da li boli pokret rukom iza ledja?
Sačuvana
Milan77
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: April 03, 2016, 11:06:55 pre podne »

Zdravo,
u mirovanju ne boli rame.
Svi pokreti su OK i nema bola pri pokretima.
Osetim neki tupi bol posle malo duze setnje ili posle malo duze voznje (leva ruka mi je uvek na volanu)

Imam osecaj da su mi misici dosta oslabili jer prakticno od novembra ne radim nista..
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: April 02, 2016, 07:03:46 posle podne »

Izvini, nism ti od ranije bio sam odsutan...
Da li si ok? Kako rame?
Napisaću ti program za narednu fazu...
Sačuvana
Milan77
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Mart 28, 2016, 09:20:00 posle podne »

Zdravo Pedja.
danas je peti dan terapije led+lioton, 3x dan

koji su sledeci koraci i koji su uslovi da se krene dalje?

Nemam bola u stanju mirovanja. Pri odredjenim pokretima ruke, u krajnjim polozajima, osetim blagi bol..

Sačuvana
perakojotsupergenije
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Mart 25, 2016, 12:18:18 posle podne »

Bio sam juce kod doktorke jedne privatno koja mi je dala sasvim drugu dijagnozu...naime ona kaze posle temeljnog pregleda (sto u drzavnom i nisam bas dobio) i na osnovu toga sto je ultrazvuk ok da nema potrebe za magnetnom rezonancom i da je meni zglob u redu nego da sve potice od problema sa vratom i vratnom muskulaturom..evo sta je napisala:
Objektivni nalaz protruzija glave, atrofija parafertabilne muskulature vratne kicme, jak spazam trapeziusa i lopatica, bolnost duz unutrasnje ivice leve lopatice i duz zadnje strane levog ramena. Pokreti u ramenom zglobu uredni. Neuroloski nalaz uredan. 
Rekla je da preporucuje fizikalnu terapiju da pazim na odreĂ°ene polozaje, da manje sedim za racunarom da se istezem i da bi trebale i vezbe ali kad popusti spazam...nesto je pricala da bi me stavila i na neku trakciju valjda da se vrat izvlaci sta vec...E sad ne znam sta bi ja jos mogao tu da uradim, znam kao jednu dve vezbe za istezanje ali ne znam da li je to ok...takodje da li da idem na masazu?
Sačuvana
perakojotsupergenije
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Mart 23, 2016, 07:50:31 posle podne »

Mazem sa lioton gelom i diklofenak gelom, sad mi se bol vec i povlaci mada osecam i pri mirovanju tup bol, ne mogu da kazem da osecam pri nekim odreĂ°enim pokretima...bol osecam  napred tu negde oko spoja grudi i ramena i nazad u zadnjem ramenu i u lopatici..a vrat mi je kao u grču. Led samo koristim napred nazad ne zbog tog spazma u vratu. Inace pre cetiri godine sam pao i pored svega drugog i povredio ruku pri cemu sam je i polomio na dva mesta. Pao sam na nogu i ispruzenu ruku, ali savijenu u laktu, pad je bio sa vece visine. Sto se tice ruke polomio sam je na dva mesta blizu zgloba. Bol mi se nije javio dok nisam krenuo da idem u teretanu pre dve godine, i sad mi se cini mi sve vise javlja pri manjim tezinama i laksim vezbama...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Mart 23, 2016, 03:39:44 posle podne »

da li je bilo ranije neke ozbiljnije povrede ramena?
- da li se bol javio posle nekih vežbi u teretani?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 17 upita.