TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398438 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 07:33:14 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 48 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda trbusnog zida bruh ili kila  (Pročitano 171722 puta)
neverbackdown
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: Jul 08, 2012, 06:44:41 posle podne »

e i isto da kazem da nakon plivanja osecam se bolje ... tako da kad god imam prilike odem na plivanje...
Sačuvana
neverbackdown
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #171 poslato: Jul 08, 2012, 06:39:44 posle podne »

aha e ok onda , radicu tako pa cemo videti kako ide ... hvala na odgovoru ...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #170 poslato: Jul 08, 2012, 05:53:05 posle podne »

Trebalo bi kad se smire tegobe (posle 7-10 dana mirovanja) da kreneš sa vežbama za trbušne mišiće. Prvo radiš statičke (izometrijske veže) podigneš glavu i zadržiš sa brojanjem to možeš da radiš i sa rotacijama za kose trbušnjake. Dobra vežb ti je zadržaj u početnom položaju za sklek sa brojanjem. Teža Posle 7 dana kreneš sa dinamičkim vežbama za prave i kose. ovde radiš zadržaj sklek na pilates lopti (noge). posle vežbanja radiš postepna istezanja trbušnjaka. Fizikalna terapija bi ubrzala oporavak....
Sačuvana
neverbackdown
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #169 poslato: Jul 08, 2012, 04:26:55 posle podne »

on mi je reko kao da sam samo povredio preponu i da mazem one masti koje sam napisao i ako mi ne bude bolje nakon 2 nedelje da dodjem ponovo ...ali posto je meni bilo bolje nakon 2 nedelje odmaranja (s tim da nisam nista radio fizicki niti trcao uopste ) ja sam produzio taj odmor jos jednu nedelju i onda sam otiso da igram fudbal al oopet se vratila bol ... samo prilikom sprintanja ...
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #168 poslato: Jul 08, 2012, 04:22:22 posle podne »

Pa sta ti je rekao taj sto si bio kod njega na pregledu? Sta ti je preporucio, kad da igras fudbal, posle koje terapije? Jel si bio kod njega posle tog fudbala?

Sačuvana
neverbackdown
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #167 poslato: Jul 08, 2012, 03:54:21 posle podne »

Evo me ponovo ja , odmarao sam oko mesec dana i otiso sam malo da igram fudbal i  nakon nekog jaceg trcanja osetio sam ponovo bol ... nakon toga sam opet odmarao oko 10 dana  i  opet sam bio da igram malo fudbal i opet ista bol ... znaci kada mirujem bol se skroz povuce (nema boli prilikom kasljanja,kijanja mogu cak i trbuskanje bezbolno da radim) ali cim krenem da trcim brze  bol se ponovo vrati tako da nznm sta radim ...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #166 poslato: Jun 06, 2012, 02:25:58 posle podne »

Ok. Iskombinuj to pa se javi kako ide....
Pozdrav
Sačuvana
neverbackdown
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #165 poslato: Jun 06, 2012, 12:58:04 pre podne »

ok  hvala vam na odgovoru  ... evo nako 7 dana   smiruje se ... a jedno vreme sam trckarao polako al povuklo bi me da portcim malo brze i onda bih osetio taj bol ... a inace neradim nista sto bi moglo da optereti trbusnjake tako da videcemo sta ce biti ... a bio sam bas juce kod sportskog doktora i reko mi je da mazem neke masti i da odmaram 2 nedelje pa ponovo da dodjem na kontrolu ...
 a sto se tice gelova koje mi je rekao da mazem su :
rheumon gel i lioton 1000 gel ( da pravim kao neki koktel da ih zajedno utrljavam ) 3x dnevno
a takodje mi je dao neke tablete da pijem 3x2 na dan ...
« Poslednja izmena: Jun 06, 2012, 01:04:45 pre podne od strane neverbackdown » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #164 poslato: Jun 06, 2012, 12:23:34 pre podne »

ne bi trebalo da se brineš i razmišljaš o kili... najverovatnije se radi o sindromu bolne prepone.na utakmici si prilikom kontakta istegao kosi trbušni mišić i njegov pripoj. tako da imaš entezitis tj upalu pripoja mišića. nekoliko dana masiraj ledom 3x po 10 min, posle mazanja utrljaj diklofenak gel ili brufen mast. mirovanje 7-10 dana, bez fizičke aktivnosti koji izazivaju bol. nije potrebno potpuno mirovanje, možeš probati sa vožnjom bicikla, laganim trčkanjem, vežbe u teretani koje ne angažuju trbušnjake, sa manjim težinama. fizikalna terapija i kinezitejping će ubrzati oporavak. potrebno je da se javiš sportskom lekaru, a puzdana dijagnoza se postavlja ultrazvučnim pregledom. važno je da budeš stpljiv da ne bi pogoršao povredu i produžio lečenje....
javi kako ide
pozdrav
Sačuvana
neverbackdown
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #163 poslato: Jun 05, 2012, 10:28:58 posle podne »

Zdravo svima,

E ovako znaci pre nekoliko nedelja na utakmici mi je jedan igrac neugodno iklizao i pao sam,kad sam ustao i krenuo da trcim osetao sam skroz blagi bol u predelu desnog dela donjih trbusnjaka (blizu prepone) bol nije bio jak tako da sam bez problema nastavio da igram ...Dan nakon toga kada sam se probudio i krenuo da ustanem osetio sam jak bol u donjim trbusnjacima medjutim ta bol se vremenom smanjila ali sad ne mogu da trcim sprint odma me zaboli desna prepona  i to se proteze i na trbusni zid ... isto kad bih jace kasljao ili kijao osetio bih bol u predelu desne prepone ... medjutim kada mirujem npr evo sad trenurno nedelju dana uopste nisam ni trcao ni nista fizicki radio i bol prilikom kasljanja prakticno i nema dok prilikom kijanja ima je malo ... kada bih pokusao da radim trbusnjake osetio bih bol u predelu desne prepone ... e sad ja sumnjam da imam sportsku kilu pa sam hteo da cujem vase misljenje ...? bio sam kod doktora (opste prakse) od koga sam dobio uput za sportkog doktora koji mi je rekao da sam povredio preponu i da mirujem 2 nedelje i dao mi neke masti da mazem ...a  nije me fizicki pregledao ... unapred hvala
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #162 poslato: Maj 22, 2012, 10:13:03 posle podne »

Ne zanemaruj i kose trbušnjake. Javi se ako bude problem...
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #161 poslato: Maj 22, 2012, 07:21:52 posle podne »

Nadalje nemoj preopterećivati trbušnu muskulaturu. Posebno izbegavaj sklopke ito naročito sa tegovima. Ovo naglašeno iritira pripoj trbušne muskulature. Vrati se u redovan trening postepeno. Radi prvo nekoliko dana statičke trbušnja, gornje sa odizanjem glave, abo nisi radio povačaj malo kose mišiće. Obavezno istezanje na kraju treninga.
Da da,naravno.Veruj mi da kada istezem trbusnjake,to traje nekih 3-4 min,preznojim se isto kao i dok ih treniram.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #160 poslato: Maj 22, 2012, 07:17:59 posle podne »

Nadalje nemoj preopterećivati trbušnu muskulaturu. Posebno izbegavaj sklopke ito naročito sa tegovima. Ovo naglašeno iritira pripoj trbušne muskulature. Vrati se u redovan trening postepeno. Radi prvo nekoliko dana statičke trbušnja, gornje sa odizanjem glave, abo nisi radio povačaj malo kose mišiće. Obavezno istezanje na kraju treninga.
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #159 poslato: Maj 22, 2012, 07:01:22 posle podne »

U pitanju je sindrom bolne prepone. Radi se o preopterećenju mišića koji se pripajaju u predelu prepone. Tu se pripajaju trbušni mišići (pravi i kosi) i primicači. Najverovatnije je u pitanvu upala nekog od mišića - entenzitis.
Da li te boli kada podižeš glavu i trup sa podloge iz ležećeg? da li te boli kada rotiraš trup? da li boli kada pritiskaš jednu nogu o drugu? potrebno je da napraviš pauzu od treninga 5-7 dana, diklofenak duo popiješ 1dnevno 3 dana. lediš bolno mesto 3x na dan po10 minuta 3 dana, mažeš hepatrombin posle hladjenja. Potrebno je posle 4-5 dana da breneš polako istezanja do granice bola. Važno ve da istežeš uvek zagrejan mišić! fizikalna terapija će ubrzati oporavak.
da li je bol nastao naglo posle jednog pokreta ili je počelo postepeno?
Na svako pitanje je moj odgovor DA a sto se tice bola nastao je postepeno...Nemoj misliti da zameram ali napisao sam ovo jos pre neki dan a povreda je bila 7 dana ranije tako da se do sada sve zalecilo.Nisam pio diklofenak vec sam izbacio fudbal i rad na donjim trbusnjacima i sve se vratilo na normalu.Sve jedno hvala na savetu bice mi potreban za ubuduce kao i vecini ovde!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #158 poslato: Maj 22, 2012, 10:45:57 pre podne »

U pitanju je sindrom bolne prepone. Radi se o preopterećenju mišića koji se pripajaju u predelu prepone. Tu se pripajaju trbušni mišići (pravi i kosi) i primicači. Najverovatnije je u pitanvu upala nekog od mišića - entenzitis.
Da li te boli kada podižeš glavu i trup sa podloge iz ležećeg? da li te boli kada rotiraš trup? da li boli kada pritiskaš jednu nogu o drugu? potrebno je da napraviš pauzu od treninga 5-7 dana, diklofenak duo popiješ 1dnevno 3 dana. lediš bolno mesto 3x na dan po10 minuta 3 dana, mažeš hepatrombin posle hladjenja. Potrebno je posle 4-5 dana da breneš polako istezanja do granice bola. Važno ve da istežeš uvek zagrejan mišić! fizikalna terapija će ubrzati oporavak.
da li je bol nastao naglo posle jednog pokreta ili je počelo postepeno?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 48 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 19 upita.