TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398438 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 08:07:28 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 48 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda trbusnog zida bruh ili kila  (Pročitano 171800 puta)
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #292 poslato: Mart 09, 2013, 11:29:50 posle podne »

Juce sam poceo sa vezbama i bilo je sve ok, pa sam danas morao da obavim malo duzu setnju (5km, 2.5 odmor pa 2.5) dok sam isao osetio sam veliku zagrejanost ne znam da li je to ok, sada ne mogu dugo da hodam odma se zagreje... zato sam ja i stajao sa vezbama zbog te pojave. Inace stavljam led i gel kada se zagreje i pomaze, ali se odma pri malom naporu np. setnja opet upali.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #291 poslato: Mart 09, 2013, 04:15:03 posle podne »

bolna prepona je povreda koja se duže leči, moraš biti dugo vremena pažljiv, raditi vežbe i istezanja. Ne znači ako nemaš bolova, da je problem prepone rešen.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #290 poslato: Mart 09, 2013, 04:07:43 posle podne »

Ok, javi se za neki dan...
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #289 poslato: Mart 08, 2013, 04:45:02 posle podne »

Sve je ok za sad, bola nema ni zagrejanosti radio sam:
7 dana setnja posle setnje istezanje led i gel, svaki dan sve manje i manje zatezanja,pretpostavljam da kada bi se vratio na treninge da bi se bol vratio tako da cu 7 dana raditi vezbe koje ste dali za noge, trbusnjake, primicace itd.Pa cu se javiti posle terapije :D

Pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #288 poslato: Mart 07, 2013, 09:56:14 posle podne »

Evo ja posle 7,8 dana normalnog treniranja bez bola, bol se ponovo pojavio naravno na istom mestu kao sto ste napisali radio sam vezbe 2 dana ali me evo 3 dan boli prepona sad malo jace posto sam morao u skolu da idem pa sam prepesacio 3 km pa ne znam da li da nastavim sa tretmanom ili da smanjim tretman...
stefane kako si? na mesto bola led+lioton gel 2-3 puta dnevno. Posle treninga se moraš istegnuti posebno prepone i trbušnjake. Moraš vežbati noge, trbušnjake i posebno kose trbušnjake, naravno sve uz istezanje...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #287 poslato: Mart 07, 2013, 09:53:05 posle podne »

Pozdrav. Evo da se javim nakon izvjesnog vremena. Sto se tice boli u preponama i trbusnjacima ona je neznatna. Bol se uveliko smanjila. lijeva prepona je puno bolje od desne i mislim da ce me ubrzo skroz proci. da li mogu da uvedem neke nove vjezbe? Pozz
Pozdrav aledo, kako si?  ja sam bio odsutan neko vreme... Mogao bi krenuti sa plivanjem laganim trčkanjem i biciklom, ako si ok. Trčanje je 1min trčanje/1min hodanje, 2min trčanje/2min hodanje, 3min trčanje/3min hod...
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #286 poslato: Februar 26, 2013, 02:35:35 posle podne »

Evo ja posle 7,8 dana normalnog treniranja bez bola, bol se ponovo pojavio naravno na istom mestu kao sto ste napisali radio sam vezbe 2 dana ali me evo 3 dan boli prepona sad malo jace posto sam morao u skolu da idem pa sam prepesacio 3 km pa ne znam da li da nastavim sa tretmanom ili da smanjim tretman...
Sačuvana
aledo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #285 poslato: Februar 21, 2013, 02:15:31 posle podne »

Pozdrav. Evo da se javim nakon izvjesnog vremena. Sto se tice boli u preponama i trbusnjacima ona je neznatna. Bol se uveliko smanjila. lijeva prepona je puno bolje od desne i mislim da ce me ubrzo skroz proci. da li mogu da uvedem neke nove vjezbe? Pozz
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #284 poslato: Februar 16, 2013, 04:56:29 posle podne »

Nisam imao nikakav napor, trcanje bilo sta kada sam osetio bol u preponi jedina aktivnost bila je sutiranje slobodnih bacanja, posle nekog duzeg vremena kada stojim osecam da se zagreje, nista specijalno, zavrsio sam  sa fizickim aktivnostima i na treninzima srecom ta utakmica je bila poslednja pa cu se prepustiti rehabilitaciji... ja sam do sad radio istezanje dva puta, pre vezbi i posle vezbi, sad nema bola samo blago zatezanje koje ne bi verovatno ni osetio da se ne razmisljam o tome... izvinite ako sam malo dosadan ali mi je vreme dragoceno pa mi je u interesu da se sto vise informisem da bi mogao sto pre da se vratim na trening. Pa me interesuje kada da se vratim na laganu sportsku aktivnost kada i to zatezanje nestane ili vec mogu polako, posto nije ni blizu stanja kako je bilo pre. Pozdrav
istezanja ne radiš pre vežbi, ne treba da stiskaš loptu, radi sledeći program:

Trbušnjaci: podižeš glavu i ramena od podloge, bez zadržaja 10 ponavljanja, tri serije. Posle statika u položaju za sklek 10-15 sec.
Noge:
- za kvadriceps - sedeći na stolici podigneš nogu do 90° statički zadržaj 10-15 sec, pa pauza 1min. Ponoviti 3 puta...
- za primicače uzmeš loptu postaviš izmedju kolena pritisak doziraš ispod granice bola, statički zadržaj 10-15sec. Pauza 1min, 3 ponavljanja. Zatim lopta izmedju stopala, pritisak ispod granice bola, statički zadržaj 10-15sec. Pauza 1min, tri ponavljanja.
- za zadnju ložu - sedeći noga savijena 45° petu osloniš na pod i povlačiš ka stolici. Ispravljenu nogu sedeći osloniš petom o podlogu i guraš petu na dole.
- za trbušnjake radi sa uvlačenjem stomaka i zadržaj...
- stabilizatori trupa statički zadržaj u sklek položaju
- istezanje dodap stojeći pretklon napred sa ispravljenim kolenima ruke ka stopalima (zadržaj 45sec pa produbiš 2-3cm... )

posle vežbi istezanje kao do sada, posle led. Važno je da sve bude ispod granice bola, tj da ne boli.
Obavezno radiš istezanja na kraju, bar 5minuta, posle led i lioton gel. Led i lioton gel 3x dnevno.
7 dana radiš ovaj program.
Javi kako ide....
« Poslednja izmena: Februar 16, 2013, 05:05:39 posle podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #283 poslato: Februar 16, 2013, 04:20:42 posle podne »

Ok, nastavi tako, radi obavezno istezanja, sve polako i dozirano ispod granice bola, 3x led i lioton gel....
Nalaz magnetne rezonance je uredan, mada je dosta skroman. Sindrom bolne prepone, tj upala pripoja preponskih mišića ne dovodi do štećenja koja se obavezno moraju prikazati na snimanju...
Sačuvana
Anri1
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #282 poslato: Februar 15, 2013, 03:20:58 posle podne »

Predlažem da probaš sa programom za preponski sindrom koji je ovde napisan. Treba da radiš vežbice po nedeljama, počinješ s statičkim vežbama za prepone i trbušnjake, posle vežbi istezanja pa led. Vežbanje jednom dnevno, sve ispod granice bola. Posle leda namažeš lioton gel.
Važno je da postepeno jačaš mišiće koji se pripajaju u predelu prepone (trbušnjaci i preponski mišići) i da povećavaš fleksibilnost/elastičnost ovih mišića... Za lečenje bolne prepone potrebno je vreme i strpljenje, mora sve ići postepeno....

Evo da se i ja javim. Nakon 15 dana osjecam se malo bolje, radim sve kako ste napisali, jos sam u drugoj fazi i ostacu jos nekih 10-15 dana posto se neosjecam toliko dobro da bih mogao da radim trbusnjake. U medju vremenu sam bio na magnetnoj, ovo je nalaz http://d.pr/i/mscs
Da li ovo znaci da su mi misici u redu i da nema nikakvih ostecenja? Sad su me poslali kod neurologa.
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #281 poslato: Februar 12, 2013, 01:48:47 pre podne »

Nisam imao nikakav napor, trcanje bilo sta kada sam osetio bol u preponi jedina aktivnost bila je sutiranje slobodnih bacanja, posle nekog duzeg vremena kada stojim osecam da se zagreje, nista specijalno, zavrsio sam  sa fizickim aktivnostima i na treninzima srecom ta utakmica je bila poslednja pa cu se prepustiti rehabilitaciji... ja sam do sad radio istezanje dva puta, pre vezbi i posle vezbi, sad nema bola samo blago zatezanje koje ne bi verovatno ni osetio da se ne razmisljam o tome... izvinite ako sam malo dosadan ali mi je vreme dragoceno pa mi je u interesu da se sto vise informisem da bi mogao sto pre da se vratim na trening. Pa me interesuje kada da se vratim na laganu sportsku aktivnost kada i to zatezanje nestane ili vec mogu polako, posto nije ni blizu stanja kako je bilo pre. Pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #280 poslato: Februar 11, 2013, 11:44:47 posle podne »

1. Istezanje se radi po završenom treningu, tj kada je mišić dobro zagrejan
2. vežbe istezanja su veoma važne u oporavku bolne prepone
3. ne bi trebalo da igraš utakmice u ovoj fazi
4. istezanju bi trebalo posvetiti posebnu pažnju
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #279 poslato: Februar 10, 2013, 02:33:11 posle podne »

Klasicna istezanja za noge pre vezbi i posle vezbi sad ne znam kako da objasnim koja su ali normalna istezanja, danas sam imao utakmicu, skako trcao bez ikakvih problema samo to zatezanje nista strasno... ne znam da li smem ali rizikovao sam
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #278 poslato: Februar 10, 2013, 02:28:44 posle podne »

Koja radiš istezanja za primicače?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 48 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 18 upita.