TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398211 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 13, 2024, 07:31:47 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda deadlift  (Pročitano 6872 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Septembar 30, 2017, 09:04:45 posle podne »

Hvala, nije mi izgled bitan ali eto po slikama mozes videti kako je telo "propalo" za godinu dana i srazmerno sa tim meni se stanje sa ledjima  pogoršavalo.
Sačuvana
marincelakers
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Septembar 30, 2017, 09:01:03 posle podne »

Odlican izgled i genetika s obzirom da vjerovatno ne ganjas izgled nego kilaze
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Septembar 30, 2017, 08:56:47 posle podne »

Upravo sam u ovoj temi postavio slike kako sam ja izgledao pre povrede, u toku oporavka i kasnije kada sam se vratio treningu.
https://forum.pansport.rs/index.php?topic=229227.0
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Septembar 30, 2017, 08:55:01 posle podne »

Meni je fizijatar na poliklinici u Novom Sadu u kliničkom centru na pitanje za uput za magnetnu rekao sledeće " daj momak sta sad da te snimam kad ćeš na kraju dobiti istu terapiju jer vidiš da mozes da hodaš i da funkcionišeš, a kad padnes i kada bude bilo lošije stanje onda te lepo snimimo i operisemo".
Sačuvana
marincelakers
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Septembar 30, 2017, 08:51:21 posle podne »

Nazalost tako je kada mi je fizijatar reko radi trbusnjake da ojacaj sve mi je bilo jasno.Kako rece jedan kvalitetan strucnjak u fizikalnu se najmanje ulaze u ulaganje i napredak i nije ih briga ako vide da dodes na svojim nogama
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Septembar 30, 2017, 08:42:04 posle podne »

Ja sam snimao i jurio doktore ali nikada nisam dobio nista konkretno od njih ni od dijagnoze ni od terapije, osim standarnih sablonskih stvari dikofenak+mydocal+fastum gel zatim struja,magnet,ultrazvuk, lampa i na kraju neke smesne vezbice i nista od toga nije dalo rezultate osim lekova koji su smanjivali bolove. Prvih nedelju dana nisam mogao da ustanem iz kreveta bez pomoci, bukvalno je bilo nemoguce. Kasnije sam se jedva kretao, trnula mi noga pa kako je vreme prolazilo i ja nisam trenirao a misici slabili pojavio se bol i u torakalnom delu koji se sirio na grudni koš. Nakon daljih poseta fizioterapeutima i njihovim terapijama i vratni deo gde su počele i ruke da mi trnu od čega nisam mogao da spavam. I kad je došlo do tog stadijuma shvatio sam da vise ne vredi posećivati lekare jer su nezainteresovani, zamisli zove se sportski lekar a u redu ispred mene 20 baba. Sportska krema a na TV-u je reklamiraju 2 babe. Polako trenirao bol se smanjivao i evo danas treniram i funkcionisem normalno. Eto na primer juče čučnuo 2x190kg, mrtvo vukao preko 200kg a imam 65kg. Naravno problem i dalje postoji ali sam stvorio naviku kada su u pitanju zastitnički pokreti. Uvek se laktom oslanjam na jedno koleno kada se saginjem i slicno uvek ujutru kada sam hladan pazim na sve pokrete i tako dalje.
« Poslednja izmena: Septembar 30, 2017, 08:43:37 posle podne od strane Miletić Dušan » Sačuvana
marincelakers
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Septembar 30, 2017, 08:30:32 posle podne »

Dusane jesi li ikada snimao jeli u tebe bila uopce povreda diska koliko si to vukao i jesi li imao bol u hiperekstenziji ili samo fleksiji u mene jeje ispocetka bio jak spazam kada dirnem donja leda ne diram misic nego direkt samo kicmu i kosti sada je bolje kako sam ojacao stabilizatore trupa
« Poslednja izmena: Septembar 30, 2017, 08:32:33 posle podne od strane marincelakers » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Septembar 30, 2017, 08:06:46 posle podne »

Uvek mozes snimiti izvodjenje mrtvog i postaviti snimak ovde ili poslati meni u poruci da vidim kako to izgleda i da li je potrebno nesto menjati.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Septembar 30, 2017, 08:05:32 posle podne »

Veliki broj ljudi sa kojima sam radio fizicki ne mogu uraditi dobar pokret sa poda jer i zbog dugogodišnje  neaktivnosti i drugih stvari imaju "skracenu" zadnju ložu. Zadrzavanje tega u nekoj poziciji iznad zemlje ja i ne preporucujem kada su vece tezine u pitanju  tako da je za početak pored rumunskog mrtvog dobro raditi i mrtvo dizanje sa blokova.
Sačuvana
marincelakers
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Septembar 30, 2017, 08:00:41 posle podne »

Slazem se u potpunosti radim gotovo sve vjezbe za sada hip thrust iskoraci su ok ali ona navala testosterona kao poslije DL se tesko postize izometrijom ali me bas strah raditi kada gledam lika kako radi vidim jeli ok ili nije al u mene  nije to to ali za pocetak moze i na povisenju nemora valjda teg skroz do poda
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Septembar 30, 2017, 07:47:07 posle podne »

Iskreno nemaš puno ljudi koji stvarno mogu da te nauče mrtvom dizanju, 99% trenera koje poznajem a znam ih jako puno teoretski odlično znaju o mrtvom dizanju ali u praksi to izgleda uzasno. Čak sam  primetio da veliki broj njih izbegava mrtvo u radu sa klijentima jer ni sami nisu sigurni da mogu nekoga bezbedno naučiti mrtvom dizanju. Budi oprezan pri odabiru trenera, postoje i druge vezbe za jačanje tih mišićnih grupa ali čučanj i DL ne moze u potpunosti zameniti ni jedna od zamenskih vezbi.
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Septembar 30, 2017, 05:51:06 posle podne »

Postavlja se pitanje da li moras da radis DL? Ili neku slicniju vezbu. Skroz je tacno da ti treba dobar trener da ti popravi tehniku. Jer problem je sto ljudi krivih ledja podizu sa zemlje, a nemaju "dubinu" pocetnog stava za DL. Uvek savetujem da se sa stalka pocinje podizanje i da se radi rumunsko dizanje i vremenom da se povecava luk, odnosno ugao pravilne pozicije ledja. I postoji naravno niz vezbi za kukove, donja ledja itd, kako bi se stekli uslovi za povlacenje DL sa zemlje.
Sačuvana
marincelakers
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Septembar 30, 2017, 04:22:54 posle podne »

U mene je malo specificna situacija i potreban je dobar trener ili neko ko ima taj pokret jer na visinu od 206 cm taj je pokret  dosta teze napravit.Fizioterapeut mi je rekao da sam dobro prosao s obzirom na moju tehniku i da moram naci nekoga iskusnog da me dobro ojaca za DL
Sačuvana
Dr Aleksandra Brankovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Septembar 30, 2017, 02:20:18 posle podne »

I ako dodamo još nedovoljnu pripremljenost mišićnih grupa za trening...zagrevanje i istezanje kao sastavni deo treninga, uglavnom se zanemaruju...
Sačuvana
Marko Vlajic
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Septembar 30, 2017, 01:19:42 posle podne »

Najveca greska je sto rekreativci koji nisu sportisti i kojima nije nuzno da dizu velike kilaze, najcesce oni tovare opterecenje, i otuda problem.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.078 sekundi sa 17 upita.