TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 07:30:06 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 39 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Glad i bes su povezani  (Pročitano 36422 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #264 poslato: Oktobar 20, 2022, 05:58:13 posle podne »

Vidim da je izašao Mikijev članak u tekstoteci na temu treninga na prazan stomak. Baš smo počeli o tome da pričamo.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #263 poslato: Oktobar 20, 2022, 05:54:26 posle podne »

Ovde bih se samo nadovezao. Iako pricamo o gladi pri ustajanju, spomenuo bih da kada radim popodnevni trening, a da sam pritom gladan- nisam jeo neki 5-6h pre toga, trening mi bude daleko kvalitetniji nego kada jedem 2h pred njega.
Primetio sam i ja to povremeno. To je, pre svega, zbog toga što se neka hrana vari duže od 2h i zato nam je teže na treningu. A kada prođe malo više vremena, onda bude bolji trening.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #262 poslato: Oktobar 20, 2022, 11:31:13 pre podne »

Ovde bih se samo nadovezao. Iako pricamo o gladi pri ustajanju, spomenuo bih da kada radim popodnevni trening, a da sam pritom gladan- nisam jeo neki 5-6h pre toga, trening mi bude daleko kvalitetniji nego kada jedem 2h pred njega.
To se i meni desavalo,mada sam se dugo vreme bojao toga da probam i uvek sam mislio da cu sa time da gubim snagu i masu i onda je 2007 godine doslo takmicenje u powerliftingu u Nisu kada smo takmicenje zavrsili dobro posle ponoci gde nisam mogao jesti ceo dan redovno nego samo banane,cokoladice,proteini itd. i onda sam shvatio da je ponekad bolje na prazan stomak nego kad si jeo sata pred trening.Pogotovo kada radis cucanj i/ili mrtvo.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #261 poslato: Oktobar 20, 2022, 11:28:29 pre podne »

Pošto se vežbanjem oslobađaju hormoni i neurotransmiteri koji pozitivno utiču na raspoloženje nije ni čudo što se mnogi opredeljuju za jutarnje vežbanje.

Sa jedne strane toliko hvaljenja o ranom treningu, tj. trenrianju odmah po ustajanju u tipa 5h. A onda doktori kazu nikako pre 3h od ustajanja zbog srcanog rada, itd.....
Studije obično kažu da nema problema kod jutarnjeg vežbanja, ako osoba nema nekih bolesti, kao što su srčane bolesti i dijabetes.

A sta je sa onim da srcu od budjenja treba odredjen period da dostigne max pumpu?
Verujem da od ustajanja pa dok ne stignes do teretane prode neko izvesno vreme gde se telo moze "aklimatizovati",neces odmah iz kreveta da dizes benc od 200kg. ;)

Ali neko trenira kod kuce ili pak ima teretanu u kuci.
Ja imam teretanu kuci i opet necu dizati 200kg onako `ladan bez zagrevanja!Cak sam nekada imao teretanu u svojoj "decjoj" sobi a ni onda nisam to radio. ;)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #260 poslato: Oktobar 19, 2022, 06:42:57 posle podne »

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #259 poslato: Oktobar 19, 2022, 06:41:41 posle podne »

Da li ste nekada trenirali ujutru, a da niste doručkovali? Ja jesam, ali ti treninzi nisu bili mnogo intenzivni.

Da, ali samo rped trening trcanja.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #258 poslato: Oktobar 19, 2022, 06:41:10 posle podne »

Pošto se vežbanjem oslobađaju hormoni i neurotransmiteri koji pozitivno utiču na raspoloženje nije ni čudo što se mnogi opredeljuju za jutarnje vežbanje.

Sa jedne strane toliko hvaljenja o ranom treningu, tj. trenrianju odmah po ustajanju u tipa 5h. A onda doktori kazu nikako pre 3h od ustajanja zbog srcanog rada, itd.....
Studije obično kažu da nema problema kod jutarnjeg vežbanja, ako osoba nema nekih bolesti, kao što su srčane bolesti i dijabetes.

A sta je sa onim da srcu od budjenja treba odredjen period da dostigne max pumpu?
Verujem da od ustajanja pa dok ne stignes do teretane prode neko izvesno vreme gde se telo moze "aklimatizovati",neces odmah iz kreveta da dizes benc od 200kg. ;)

Ali neko trenira kod kuce ili pak ima teretanu u kuci.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #257 poslato: Oktobar 19, 2022, 12:32:58 posle podne »

Jesam,ali onda je to bio vise neki brzinski trening,ili da napumpam misice a nikako trening snage.To bi bilo isuvise opasno.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #256 poslato: Oktobar 19, 2022, 08:02:58 pre podne »

Ja kao što sam navela jesam. Nisam imala problem sa energijom iako je bio trening na prazan stomak.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #255 poslato: Oktobar 18, 2022, 09:39:15 posle podne »

Ja jesam ali tada se uopšte nisam osećao jak i da imam energije.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #254 poslato: Oktobar 18, 2022, 08:25:19 posle podne »

Da li ste nekada trenirali ujutru, a da niste doručkovali? Ja jesam, ali ti treninzi nisu bili mnogo intenzivni.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #253 poslato: Oktobar 18, 2022, 09:53:16 pre podne »

Rano jutarnji treninzi su uglavnom i lagani, tako da nema potrebe za brigom. Oni koji se opredeljuju za visokointenzivne treninge uvek čekaju da prođe neko vreme jer zbog pospanosti se i ne usuđuju to da praktikuju po ustajanju.
I zbog pospanosti a i zbog kalorija koje se treba uneti za takav intenzivni trening.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #252 poslato: Oktobar 18, 2022, 09:11:29 pre podne »

Rano jutarnji treninzi su uglavnom i lagani, tako da nema potrebe za brigom. Oni koji se opredeljuju za visokointenzivne treninge uvek čekaju da prođe neko vreme jer zbog pospanosti se i ne usuđuju to da praktikuju po ustajanju.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #251 poslato: Oktobar 17, 2022, 08:24:58 posle podne »

Teško da bi bilo ko hteo da radi teške vežbe odmah posle buđenja, pa čak i da ima neke sprave u kući. Ko može da trenira tako sanjiv.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #250 poslato: Oktobar 17, 2022, 02:59:21 posle podne »

Upravo tako. Sve zavisi od aktivnosti od buđenja do vežbanja, kao i od samog intenziteta vežbanja. Svakako ne može se čovek iz kreveta odmah baciti na HIIT trening.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Stranice: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 39 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.144 sekundi sa 18 upita.