| 
			| 

| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #4304 poslato: Jul 22, 2024, 05:11:34 posle podne » |  | 

|  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #4303 poslato: Jul 22, 2024, 05:11:01 posle podne » |  | 

To bi bilo dobro da se uvede kao zakon da za izgradnju neke zgrade jedan od preduslova bude i sadenje odredenog broja drveca kao iodrzavanje istih,mada mislim da to ne bi bilo izvodljivo jer niko ne bi hteo da to radi...To bi bilo lepo da smo u nekoj prirodi. Malo bi bilo svezije.Teško je ovih dana rashladiti se. Najbolje bi bilo kada bi svi mogli biti okruženi nekom prirodom ili na nekom brdu.Ujutru u 4 kod mene na terasi u hladu je bilo 29 stepeni.....a ja zivim u kuci okruzen drvecem ne u stanu....To je baš mnogo. Čak je i preko noći veoma toplo.Danas u parku kod nas u 18 casova uvece sam merio 42 stepeni.....Pa u nekoj velikoj hladovinu definitivno. Ali sto kaze Miki- u danasnje vreme me nista ne bi cudilo.Muslim da je I preko 40° ali ako prognoza tako kaze. 😅Možda se sada meri zvanična temperatura ispod klime

Kada bi svaka nova zgrada sadila odredjeni broj drveca.

Verujem da ne bi to zeleli. Najvaznije su podzemne garaze i lepo da se sve okolo asfaltira. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #4302 poslato: Jul 22, 2024, 05:08:45 posle podne » |  | 

Zelene površine sa dosta drveća, uz neku vodu, mesta na većoj nadmorskoj visini su sada zaista najbolji izbor za očuvanje zdravlja po ovako velikim vrućinama.
 Jos da ljudi imaju pravo na rad od kuce !

Pravo da ti kazem nije ni to uvek dobro resenje. Od kako je bila pandemija, moj drug radi od kuce. Sada samo jednom nedeljno ode do firme,a ovako od kuce radi. I sam kaze da je bolje da ima stalno komunikaciju sa drugima. Ovako postane i apatican. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #4301 poslato: Jul 22, 2024, 05:06:50 posle podne » |  | 

|  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #4300 poslato: Jul 22, 2024, 05:05:42 posle podne » |  | 

Najgore je na poslednjem spratu,a da je iznad samo ploča.A o tome i da ne pricamo ili na 6om spratu naprimer...Znam da si rekao. Uzasno je sto je onda ko zna koliko po gradovima.Pre neku noc u 4 ujutru je bilo 29 stepeni.....Poslednjih nekoliko noci su bas tople. Jedva da ima strujanja vazduha.To je baš mnogo. Čak je i preko noći veoma toplo.Danas u parku kod nas u 18 casova uvece sam merio 42 stepeni.....Pa u nekoj velikoj hladovinu definitivno. Ali sto kaze Miki- u danasnje vreme me nista ne bi cudilo.Muslim da je I preko 40° ali ako prognoza tako kaze. 😅Možda se sada meri zvanična temperatura ispod klime

Ma i kosi krov, isto je.

I to isto. Slazem se. Kada je poslednji sprat,onda je najveca vrucina. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #4299 poslato: Jul 22, 2024, 05:04:24 posle podne » |  | 

|  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #4298 poslato: Jul 22, 2024, 05:03:05 posle podne » |  | 

To bi bilo lepo da smo u nekoj prirodi. Malo bi bilo svezije.Teško je ovih dana rashladiti se. Najbolje bi bilo kada bi svi mogli biti okruženi nekom prirodom ili na nekom brdu.Ujutru u 4 kod mene na terasi u hladu je bilo 29 stepeni.....a ja zivim u kuci okruzen drvecem ne u stanu....To je baš mnogo. Čak je i preko noći veoma toplo.Danas u parku kod nas u 18 casova uvece sam merio 42 stepeni.....Pa u nekoj velikoj hladovinu definitivno. Ali sto kaze Miki- u danasnje vreme me nista ne bi cudilo.Muslim da je I preko 40° ali ako prognoza tako kaze. 😅Možda se sada meri zvanična temperatura ispod klime

Kada bi svaka nova zgrada sadila odredjeni broj drveca.

Tesko. Koliko primecujem, ispred novih zgrada samo asfalt. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Dr Nikola Todorov | 
								|  | « Odgovor #4296 poslato: Jul 22, 2024, 04:59:52 posle podne » |  | 

Verujem,tu nemam puno iskustva do moje devete godine tj do 84 godine smo ziveli na drugom spratu od onda u kuci,ali tokom letnjih raspusta do kraja srednje skole sam uvek proveo barem 2-3 nedelje kod ujaka u NS koji zivi na 6om spratu....Najgore je na poslednjem spratu,a da je iznad samo ploča.A o tome i da ne pricamo ili na 6om spratu naprimer...Znam da si rekao. Uzasno je sto je onda ko zna koliko po gradovima.Pre neku noc u 4 ujutru je bilo 29 stepeni.....Poslednjih nekoliko noci su bas tople. Jedva da ima strujanja vazduha.To je baš mnogo. Čak je i preko noći veoma toplo.Danas u parku kod nas u 18 casova uvece sam merio 42 stepeni.....Pa u nekoj velikoj hladovinu definitivno. Ali sto kaze Miki- u danasnje vreme me nista ne bi cudilo.Muslim da je I preko 40° ali ako prognoza tako kaze. 😅Možda se sada meri zvanična temperatura ispod klime

U svakom slucaju si imao prilike da vidis razliku izmedju stana i kuce. |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Miki Mihajlovic | 
								|  | « Odgovor #4295 poslato: Jul 22, 2024, 09:25:00 pre podne » |  | 

Automobili koji stoje na suncu se pretvore u saunu. 😅Zelene površine sa dosta drveća, uz neku vodu, mesta na većoj nadmorskoj visini su sada zaista najbolji izbor za očuvanje zdravlja po ovako velikim vrućinama.Maximalno se slazem a evo i zasto

Najgori trenutak kada nakon rada pod klimom moras da udjes u kola, sa sve folijom..

Pa onda opet u neku prostoriju sa klimom....srcka zagarantovana.... |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Miki Mihajlovic | 
								|  | « Odgovor #4294 poslato: Jul 22, 2024, 09:24:13 pre podne » |  | 

|  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	|  | 
	| 
			| 

| Miki Mihajlovic | 
								|  | « Odgovor #4292 poslato: Jul 22, 2024, 09:22:27 pre podne » |  | 

|  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Miki Mihajlovic | 
								|  | « Odgovor #4291 poslato: Jul 22, 2024, 09:21:24 pre podne » |  | 

I kazu da ce sve biti gore i goreDrasticne su promene poslednjih godina.Ovako toplo ne.Secam se da je pre par godina danju bilo 42 stepeni ali onih pravih,ne kao ovih sada kada kazu da je 4O a ustvari je puno vise,ali onda se nocu spustalo barem do prijatnih 22 stepeni....a ne 29....Da li se možda sećaš da je još neke godine bilo tako?Pre neku noc u 4 ujutru je bilo 29 stepeni.....Poslednjih nekoliko noci su bas tople. Jedva da ima strujanja vazduha.To je baš mnogo. Čak je i preko noći veoma toplo.Danas u parku kod nas u 18 casova uvece sam merio 42 stepeni.....Pa u nekoj velikoj hladovinu definitivno. Ali sto kaze Miki- u danasnje vreme me nista ne bi cudilo.Muslim da je I preko 40° ali ako prognoza tako kaze. 😅Možda se sada meri zvanična temperatura ispod klime

Ko zna...

Baba Vanga.... Salu na stranu,niko ne zna tacno,ali ne kazu dzabe strucnjaci.Valjda su istrazivali i sigurno su to odlucili na osnovu njihovih istrazivanja.... |  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana | 
 |  |  | 
	| 
			| 

| Miki Mihajlovic | 
								|  | « Odgovor #4290 poslato: Jul 22, 2024, 09:20:06 pre podne » |  | 

|  
						| 
								|  |  
								|  |  Sačuvana |