TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 403929 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 30, 2025, 03:23:03 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 36 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zelena salata  (Pročitano 114010 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31435


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #425 poslato: Jun 13, 2025, 09:19:25 pre podne »

Povoljnija cena
Kad je nešto u sezoni, ima ga više – i cena pada. Salata izvan sezone se:

Uvozi iz dalekih zemalja,

Skuplje je uzgojena u staklenicima – što poskupljuje krajnji proizvod.
Samo pogledaj jagodu kada mu pocne sezona i na kraju sezone....vise nego duplo
A tek sto su tresnje skupe. Slabo su rodile ove godine.
One su sada statusni simbol. 😂
Kada devojka kaze muskarcu vodi me u Dubai....ne bolje mi kupi kilo tresnje..... ;D ;D ;D
Cuce se i to na ulici ;D
Ja mislim da se vec cuje... ;D ;D ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31435


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #424 poslato: Jun 13, 2025, 09:18:48 pre podne »

Podrška lokalnim proizvođačima
Kupovinom sezonske salate iz trgovine ili direktno od proizvođača:

Podržavaš lokalnu ekonomiju,

Dobivaš svežiji proizvod i često bolje informacije o uzgoju.
Dobro sad,mislim da ce osim nas nekoliko fanatika retko ko ici kupovati i pitati da li si prskao,sa cime si prskao,kad si prskao itd.....
Bitno je da svako ima pravo da puta i pravo da dobije informacije.
Toga danas ima napretek hvala Bogu.Samo treba znati pravu informaciju usvojiti. ;)
Naravno. Svakako je najbolje pitati direktno proizvodjača što je u slučaju domaćih proizvoda moguće.
Ja to sve obavim iz komsiluka ili vec od starih "dobavljaca"  ;)
Dobro je kad tako imas proverene proizvode.
E sad,nadam se da su proverene,ali sigurno je bolje nego kad bi kupovao kod neznanca....
Snalazimo se koliko mozemo.
Vazda i bilo.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31435


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #423 poslato: Jun 13, 2025, 09:18:26 pre podne »

Povoljnija cena
Kad je nešto u sezoni, ima ga više – i cena pada. Salata izvan sezone se:

Uvozi iz dalekih zemalja,

Skuplje je uzgojena u staklenicima – što poskupljuje krajnji proizvod.
Samo pogledaj jagodu kada mu pocne sezona i na kraju sezone....vise nego duplo
A tek sto su tresnje skupe. Slabo su rodile ove godine.
Kazu da je skuplja i od droge.... ;D ;D ;D
Hahaahaha dokle smo stigli ;D
A smrznuta od 0,5kg u Lidlu je 200 dinara sto znaci 400 dinara je 1kg...za jos poslovnih saveta me zapratite na.... ;D ;D ;D ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31435


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #422 poslato: Jun 13, 2025, 09:17:18 pre podne »

Ja bih to upotpunio da nijedna takmičarska dijeta nije zdrava ne samo bilderska.
Nije sigurno zdrava. Ali je ocigledno jedino resenje za postizanje cilja.
Zato se i radi,da bi postigao svoj cilj.
Pa krenimo samo iz mog ugla.Koji normalan covek ustaje nocu da bi mogao pojesti jos jedan extra obrok?
Niko.A posto sam hteo povecati telesnu tezinu "morao" sam.
Slazem se. To su ekstremne situacije.
Profesionalni sport nekad zahteva neke stvari koje redovan covek ne moze ni da zamisli.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31435


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #421 poslato: Jun 13, 2025, 09:16:11 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Ali ne i koji sadrzi tako malo masti,ili bi kolicinski morao da jedem puno vise.Veruj mi ovo je bilo najbezbolnije.
Apsolutno verujem. Samo da ne pomisle ljudi koji nisu u takmičarskom sportu da treba tako da se hrane. 😅
Ne,nikako,to sam na pocetku i naveo!
Ja 99% slucajeva delim svoje iskustvo iz tog dela,takmicarskog,sto nije za prosecnog coveka nego za profesionalnog sportistu,koji ponekad mora da ide do extrema kako bi dostigao svoj zeljeni cilj.
U takvim, kao što si lepo istakao, ekstremnim situacijama je razumljivo da pribegavao određenim specifičnim režimima. To se svakako u svakodnevnom životu ne preporučuje.
Cim sam zavrsio sa takmicenjem smanjio sam drasticno i kolicinu i broj obroka,prilagodio sadasnjim potrebama.
Vazno je to da se uradi. Posto neki sportisti ostanu na istom rezimu ishrane i posle zavrsetka profesionalne karijere i dosta se ugoje.
Veruj mi da je tesko odvici se.Trebali bi profi pomoc za to.Kazem to iz sopstvenog iskustva.Kao prvo zbog toga sto nisi vise ogranicen na samo nekoliko hrane nego mozes i takvu hranu koju dotle mozda nisi mogao.Druga stvar je stvar navike.Kada nesto radis +20 godina tesko je posle vratiti se u "normalu"....
Jesam,uspeo sam,trebali su godine,a i sad me ponekad uhvati osecaj pa se zanesem....madda sve rede i rede
Razumem te da nije lako. Hvala sto si podelio iskustvo sa svima nama.
Nema na cemu.
Nadam se da ce nekome pomoci to moje  iskustvo.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31435


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #420 poslato: Jun 13, 2025, 09:15:11 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Napravis haos u kokosinjcu. Pokupis sva jaja kokoskama ;D
A drugu polovinu sam nabavljao iz komsiluka..... ;D ;D ;D
Kokoske ne stignu da zadovolje sve tvoje potrebe. Strasno ;D ;D ;D
Ja mislim da su komsije onda zbog mene drzale kokoske,jer sada ih jedva imaju..... ;D ;D ;D
Morao je ceo kraj da uzgaja kokoske, zbog tebe ;D
Nije morao ali ko jeste dobro je prosao. ;D ;D ;D
Zarada samo tako ;D
I to sa malo ulaganja a zarada sigurna. ;D ;D ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31435


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #419 poslato: Jun 13, 2025, 09:14:35 pre podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Moj sin je jedno vreme jako brzo zvakao jedva sam ga odvikao.Tu naviku je stekao u skoli gde kad su isli popodne nisu imali veliki odmor za uzinu nego odmor od 5 minuta i moralo se zuriti ako nisi hteo da dobijes neopravdani....
Strasno sto je tako bilo dopusteno, da deca imaju nezdrave navike u skoli.
Postavio sam pitanje par puta razrednom staresini ali nikad odgovor nisam dobio.Po meni da bi sto pre isli kuci....
Mi smo uvek imali normalne i male i velike odmore.
I mi isto,i oni su imali prepodne ali popodne nisu imali.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31435


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #418 poslato: Jun 13, 2025, 09:13:46 pre podne »

Povoljnija cena
Kad je nešto u sezoni, ima ga više – i cena pada. Salata izvan sezone se:

Uvozi iz dalekih zemalja,

Skuplje je uzgojena u staklenicima – što poskupljuje krajnji proizvod.
Samo pogledaj jagodu kada mu pocne sezona i na kraju sezone....vise nego duplo
A tek sto su tresnje skupe. Slabo su rodile ove godine.
One su sada statusni simbol. 😂
Zakacimo je za dzep da se vidi ;D
ili iza uveta kao klinci sto smo radili.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31435


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #417 poslato: Jun 13, 2025, 09:12:59 pre podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Da, obroci pred spavanje su glavni uzrok vraćanja hrane iz želuca u jednjak.
Obroci pred spavanje nikako ne valjaju,nisu zdravi.
Slažem se i većina ljudi to zna ali je pitanje koliko primenjuje.
Mnogi to ne primenjuju. Znam i po pacijentima. Ovakav tempo zivota je bas los za zdravlje.
Nekada se ni mi ne pridrzavamo najzdravijih navika.
A medju lekarima ima dosta onih koji imaju nezdrav stil zivota.
Isto kao i medu sportistima.
Najzesci su mi oni kojima vise cigarete iz usta ili ih ne gase......
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31435


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #416 poslato: Jun 13, 2025, 09:12:05 pre podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Moj sin je jedno vreme jako brzo zvakao jedva sam ga odvikao.Tu naviku je stekao u skoli gde kad su isli popodne nisu imali veliki odmor za uzinu nego odmor od 5 minuta i moralo se zuriti ako nisi hteo da dobijes neopravdani....
Strasno sto je tako bilo dopusteno, da deca imaju nezdrave navike u skoli.
Na žalost je tako. To se češće vidja kod odraslih da nemaju pauzu za ručak ali je svakako mnogo strašnije što je kod dece u ovom slučaju.
Veoma su vazne pravilne navike od samog detinjstva.
To je najvaznije jer posle vec puno teze se koriguju lose navike.Ne kazem da je moguce,ali je puno lakse kad decu svojim primerom naucimo kako treba. ;)
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5185


« Odgovor #415 poslato: Jun 12, 2025, 01:34:05 posle podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Da, obroci pred spavanje su glavni uzrok vraćanja hrane iz želuca u jednjak.
Obroci pred spavanje nikako ne valjaju,nisu zdravi.
Slažem se i većina ljudi to zna ali je pitanje koliko primenjuje.
Mnogi to ne primenjuju. Znam i po pacijentima. Ovakav tempo zivota je bas los za zdravlje.
Nekada se ni mi ne pridrzavamo najzdravijih navika.
Kao sto bi i ti rekla sve samo umereno.Nije problem ako ponekad "gresis".Tu mislim na hranu.
Slažem se. Htela sam da istaknem da zbog brzog života čak i oni koji se bave zdravljem i fitness-om ne stižu da se pridržavaju svojih zdravih navika.
Maximalno se slazem.
I ja se slazem. Nije moguce. Jer oni koji su time zaokupljeni, onda to postaje bolest.
Baš tako, nekada jednostavno moramo u skladu sa životnim tokom.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5185


« Odgovor #414 poslato: Jun 12, 2025, 01:32:44 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Ali ne i koji sadrzi tako malo masti,ili bi kolicinski morao da jedem puno vise.Veruj mi ovo je bilo najbezbolnije.
Apsolutno verujem. Samo da ne pomisle ljudi koji nisu u takmičarskom sportu da treba tako da se hrane. 😅
Ne,nikako,to sam na pocetku i naveo!
Ja 99% slucajeva delim svoje iskustvo iz tog dela,takmicarskog,sto nije za prosecnog coveka nego za profesionalnog sportistu,koji ponekad mora da ide do extrema kako bi dostigao svoj zeljeni cilj.
U takvim, kao što si lepo istakao, ekstremnim situacijama je razumljivo da pribegavao određenim specifičnim režimima. To se svakako u svakodnevnom životu ne preporučuje.
Cim sam zavrsio sa takmicenjem smanjio sam drasticno i kolicinu i broj obroka,prilagodio sadasnjim potrebama.
Vazno je to da se uradi. Posto neki sportisti ostanu na istom rezimu ishrane i posle zavrsetka profesionalne karijere i dosta se ugoje.
Veruj mi da je tesko odvici se.Trebali bi profi pomoc za to.Kazem to iz sopstvenog iskustva.Kao prvo zbog toga sto nisi vise ogranicen na samo nekoliko hrane nego mozes i takvu hranu koju dotle mozda nisi mogao.Druga stvar je stvar navike.Kada nesto radis +20 godina tesko je posle vratiti se u "normalu"....
Jesam,uspeo sam,trebali su godine,a i sad me ponekad uhvati osecaj pa se zanesem....madda sve rede i rede
Razumem te da nije lako. Hvala sto si podelio iskustvo sa svima nama.
Sigurno nije lako, to je navika godinama praktikovana.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5185


« Odgovor #413 poslato: Jun 12, 2025, 01:31:15 posle podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Da, obroci pred spavanje su glavni uzrok vraćanja hrane iz želuca u jednjak.
Obroci pred spavanje nikako ne valjaju,nisu zdravi.
Slažem se i većina ljudi to zna ali je pitanje koliko primenjuje.
Mnogi to ne primenjuju. Znam i po pacijentima. Ovakav tempo zivota je bas los za zdravlje.
Nekada se ni mi ne pridrzavamo najzdravijih navika.
A medju lekarima ima dosta onih koji imaju nezdrav stil zivota.
To je posebno osetljiva tema.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8869


« Odgovor #412 poslato: Jun 12, 2025, 07:52:11 pre podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Da, obroci pred spavanje su glavni uzrok vraćanja hrane iz želuca u jednjak.
Obroci pred spavanje nikako ne valjaju,nisu zdravi.
Slažem se i većina ljudi to zna ali je pitanje koliko primenjuje.
Mnogi to ne primenjuju. Znam i po pacijentima. Ovakav tempo zivota je bas los za zdravlje.
Nekada se ni mi ne pridrzavamo najzdravijih navika.
Kao sto bi i ti rekla sve samo umereno.Nije problem ako ponekad "gresis".Tu mislim na hranu.
Slažem se. Htela sam da istaknem da zbog brzog života čak i oni koji se bave zdravljem i fitness-om ne stižu da se pridržavaju svojih zdravih navika.
Maximalno se slazem.
I ja se slazem. Nije moguce. Jer oni koji su time zaokupljeni, onda to postaje bolest.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8869


« Odgovor #411 poslato: Jun 12, 2025, 07:51:23 pre podne »

Podrška lokalnim proizvođačima
Kupovinom sezonske salate iz trgovine ili direktno od proizvođača:

Podržavaš lokalnu ekonomiju,

Dobivaš svežiji proizvod i često bolje informacije o uzgoju.
Dobro sad,mislim da ce osim nas nekoliko fanatika retko ko ici kupovati i pitati da li si prskao,sa cime si prskao,kad si prskao itd.....
Bitno je da svako ima pravo da puta i pravo da dobije informacije.
Toga danas ima napretek hvala Bogu.Samo treba znati pravu informaciju usvojiti. ;)
Naravno. Svakako je najbolje pitati direktno proizvodjača što je u slučaju domaćih proizvoda moguće.
Ja to sve obavim iz komsiluka ili vec od starih "dobavljaca"  ;)
Dobro je kad tako imas proverene proizvode.
E sad,nadam se da su proverene,ali sigurno je bolje nego kad bi kupovao kod neznanca....
Apsolutno, opet je sigurnije.
Od onih koje uopste ne znamo ili od one koji se prodaju u prodavnicama od tih sigurno,zato sam i naveo da se kupuje od domacih,proverenih. ;)
Neki kupuju iz samoposluge. Cesto je los kvalitet i poreklo je diskutabilno.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 36 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.057 sekundi sa 14 upita.