TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 403926 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 30, 2025, 10:33:32 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 36 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zelena salata  (Pročitano 113926 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8869


« Odgovor #485 poslato: Jun 19, 2025, 02:31:06 posle podne »

Ja bih to upotpunio da nijedna takmičarska dijeta nije zdrava ne samo bilderska.
Nije sigurno zdrava. Ali je ocigledno jedino resenje za postizanje cilja.
Zato se i radi,da bi postigao svoj cilj.
Pa krenimo samo iz mog ugla.Koji normalan covek ustaje nocu da bi mogao pojesti jos jedan extra obrok?
Niko.A posto sam hteo povecati telesnu tezinu "morao" sam.
Slazem se. To su ekstremne situacije.
Profesionalni sport nekad zahteva neke stvari koje redovan covek ne moze ni da zamisli.
To je narocito postalo izrazeno jos od druge polovine 20.veka.
Jer se uvek ocekuje bolji i bolji rezultat.
Posebno od pocetka primene anabolika, kao i drugih supstanci.
Veruj mi i pre....
Sada pronalaze one supstance koje su Arni i kompanija koristili 70ih godina....a ono sto se danas proizvodi to nije ni na listi.....zato uzimaju krv od svakog sportiste i "arhiviraju" pa ce mozda nekome negde za 40 godina oduzeti zlatnu olimpijsku medalju....
Sada se trazi da sportisti budu sve bolje, a to ne moze prirodnim putem. Mislim da je bio Stiv Rivs primer za nesteroidni sport.
Sto se bodi bildinga tice da,ali nazalost ovo nije samo u bodi bildingu nego u svakom takmicarskom sportu.
Da, naravno. I mislio sam na sve sportove. Naveo sam samo u bodibildingu. Ali danas se trazi u svim sportovima da sportisti budu Herkuli.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5185


« Odgovor #484 poslato: Jun 18, 2025, 08:28:59 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Ali ne i koji sadrzi tako malo masti,ili bi kolicinski morao da jedem puno vise.Veruj mi ovo je bilo najbezbolnije.
Apsolutno verujem. Samo da ne pomisle ljudi koji nisu u takmičarskom sportu da treba tako da se hrane. 😅
Ne,nikako,to sam na pocetku i naveo!
Ja 99% slucajeva delim svoje iskustvo iz tog dela,takmicarskog,sto nije za prosecnog coveka nego za profesionalnog sportistu,koji ponekad mora da ide do extrema kako bi dostigao svoj zeljeni cilj.
U takvim, kao što si lepo istakao, ekstremnim situacijama je razumljivo da pribegavao određenim specifičnim režimima. To se svakako u svakodnevnom životu ne preporučuje.
Cim sam zavrsio sa takmicenjem smanjio sam drasticno i kolicinu i broj obroka,prilagodio sadasnjim potrebama.
Vazno je to da se uradi. Posto neki sportisti ostanu na istom rezimu ishrane i posle zavrsetka profesionalne karijere i dosta se ugoje.
Veruj mi da je tesko odvici se.Trebali bi profi pomoc za to.Kazem to iz sopstvenog iskustva.Kao prvo zbog toga sto nisi vise ogranicen na samo nekoliko hrane nego mozes i takvu hranu koju dotle mozda nisi mogao.Druga stvar je stvar navike.Kada nesto radis +20 godina tesko je posle vratiti se u "normalu"....
Jesam,uspeo sam,trebali su godine,a i sad me ponekad uhvati osecaj pa se zanesem....madda sve rede i rede
Razumem te da nije lako. Hvala sto si podelio iskustvo sa svima nama.
Sigurno nije lako, to je navika godinama praktikovana.
Kod mene licno to je trajalo od 1989 godine do 2019 godine....
Te 3 decenije su ti sigurno prosle kao tren :)
Prva faza je bilo penjanje na vrh,druga faza na vrhu i treca faza kada polako silazis sa vrha da bi jednog dana shvatio da je to bilo to.
Opisao si nesto sto se desava kod svih profesionalnih sportista. Tako izgleda ta putanja. Samo mislim da je izrazenija u individualnim sportovima, nego u ekipnim.
Sta mislis da je drugacije u ekipnim sportovima?
Mislim da se lakse podnese ta silazna putanja, zbog podrske cele ekipe.
Zaista i jeste tako iako je svakome teško na svoj način.
Da,ali ovaj u kolektivnom sportu ima to sa kime da podeli dok u individualnom sportu ti moras sam da se boris sa svojim demonima.....
Kao što sam navela- sve ima svoje i svako to drugačije doživljava.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31434


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #483 poslato: Jun 18, 2025, 08:01:44 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Ali ne i koji sadrzi tako malo masti,ili bi kolicinski morao da jedem puno vise.Veruj mi ovo je bilo najbezbolnije.
Apsolutno verujem. Samo da ne pomisle ljudi koji nisu u takmičarskom sportu da treba tako da se hrane. 😅
Ne,nikako,to sam na pocetku i naveo!
Ja 99% slucajeva delim svoje iskustvo iz tog dela,takmicarskog,sto nije za prosecnog coveka nego za profesionalnog sportistu,koji ponekad mora da ide do extrema kako bi dostigao svoj zeljeni cilj.
U takvim, kao što si lepo istakao, ekstremnim situacijama je razumljivo da pribegavao određenim specifičnim režimima. To se svakako u svakodnevnom životu ne preporučuje.
Cim sam zavrsio sa takmicenjem smanjio sam drasticno i kolicinu i broj obroka,prilagodio sadasnjim potrebama.
Vazno je to da se uradi. Posto neki sportisti ostanu na istom rezimu ishrane i posle zavrsetka profesionalne karijere i dosta se ugoje.
Veruj mi da je tesko odvici se.Trebali bi profi pomoc za to.Kazem to iz sopstvenog iskustva.Kao prvo zbog toga sto nisi vise ogranicen na samo nekoliko hrane nego mozes i takvu hranu koju dotle mozda nisi mogao.Druga stvar je stvar navike.Kada nesto radis +20 godina tesko je posle vratiti se u "normalu"....
Jesam,uspeo sam,trebali su godine,a i sad me ponekad uhvati osecaj pa se zanesem....madda sve rede i rede
Razumem te da nije lako. Hvala sto si podelio iskustvo sa svima nama.
Sigurno nije lako, to je navika godinama praktikovana.
Kod mene licno to je trajalo od 1989 godine do 2019 godine....
Te 3 decenije su ti sigurno prosle kao tren :)
Prva faza je bilo penjanje na vrh,druga faza na vrhu i treca faza kada polako silazis sa vrha da bi jednog dana shvatio da je to bilo to.
Opisao si nesto sto se desava kod svih profesionalnih sportista. Tako izgleda ta putanja. Samo mislim da je izrazenija u individualnim sportovima, nego u ekipnim.
Sta mislis da je drugacije u ekipnim sportovima?
Mislim da se lakse podnese ta silazna putanja, zbog podrske cele ekipe.
Zaista i jeste tako iako je svakome teško na svoj način.
Da,ali ovaj u kolektivnom sportu ima to sa kime da podeli dok u individualnom sportu ti moras sam da se boris sa svojim demonima.....
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31434


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #482 poslato: Jun 18, 2025, 08:00:44 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Ali ne i koji sadrzi tako malo masti,ili bi kolicinski morao da jedem puno vise.Veruj mi ovo je bilo najbezbolnije.
Apsolutno verujem. Samo da ne pomisle ljudi koji nisu u takmičarskom sportu da treba tako da se hrane. 😅
Ne,nikako,to sam na pocetku i naveo!
Ja 99% slucajeva delim svoje iskustvo iz tog dela,takmicarskog,sto nije za prosecnog coveka nego za profesionalnog sportistu,koji ponekad mora da ide do extrema kako bi dostigao svoj zeljeni cilj.
U takvim, kao što si lepo istakao, ekstremnim situacijama je razumljivo da pribegavao određenim specifičnim režimima. To se svakako u svakodnevnom životu ne preporučuje.
Cim sam zavrsio sa takmicenjem smanjio sam drasticno i kolicinu i broj obroka,prilagodio sadasnjim potrebama.
Vazno je to da se uradi. Posto neki sportisti ostanu na istom rezimu ishrane i posle zavrsetka profesionalne karijere i dosta se ugoje.
Veruj mi da je tesko odvici se.Trebali bi profi pomoc za to.Kazem to iz sopstvenog iskustva.Kao prvo zbog toga sto nisi vise ogranicen na samo nekoliko hrane nego mozes i takvu hranu koju dotle mozda nisi mogao.Druga stvar je stvar navike.Kada nesto radis +20 godina tesko je posle vratiti se u "normalu"....
Jesam,uspeo sam,trebali su godine,a i sad me ponekad uhvati osecaj pa se zanesem....madda sve rede i rede
Razumem te da nije lako. Hvala sto si podelio iskustvo sa svima nama.
Sigurno nije lako, to je navika godinama praktikovana.
Kod mene licno to je trajalo od 1989 godine do 2019 godine....
Te 3 decenije su ti sigurno prosle kao tren :)
Prva faza je bilo penjanje na vrh,druga faza na vrhu i treca faza kada polako silazis sa vrha da bi jednog dana shvatio da je to bilo to.
Opisao si nesto sto se desava kod svih profesionalnih sportista. Tako izgleda ta putanja. Samo mislim da je izrazenija u individualnim sportovima, nego u ekipnim.
Sta mislis da je drugacije u ekipnim sportovima?
Lakše je sve u timu. Ima i tu svadja, prepreka itd ali je opet psihološki lakša igra.
Ja ne bih i to kazem jer sam bio i u kolektivnom sportu i u individualnom.U kolektivnom je dobro to sto ako ti ne ide a ekipi ide to te ponese,ali isto tako i obrnuto mozes ti da budes extra ako ekipi ne ide mozes da se slikas.A tamo sve zavisi od tebe i u individualnom sportu a u kolektivnom cesto zavisis od drugih.
Svaki ima svoj dobar i los deo.Zavisi kome sta odgovara vise.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31434


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #481 poslato: Jun 18, 2025, 07:57:49 posle podne »

Ja bih to upotpunio da nijedna takmičarska dijeta nije zdrava ne samo bilderska.
Nije sigurno zdrava. Ali je ocigledno jedino resenje za postizanje cilja.
Zato se i radi,da bi postigao svoj cilj.
Pa krenimo samo iz mog ugla.Koji normalan covek ustaje nocu da bi mogao pojesti jos jedan extra obrok?
Niko.A posto sam hteo povecati telesnu tezinu "morao" sam.
Slazem se. To su ekstremne situacije.
Profesionalni sport nekad zahteva neke stvari koje redovan covek ne moze ni da zamisli.
To je narocito postalo izrazeno jos od druge polovine 20.veka.
Jer se uvek ocekuje bolji i bolji rezultat.
Posebno od pocetka primene anabolika, kao i drugih supstanci.
Veruj mi i pre....
Sada pronalaze one supstance koje su Arni i kompanija koristili 70ih godina....a ono sto se danas proizvodi to nije ni na listi.....zato uzimaju krv od svakog sportiste i "arhiviraju" pa ce mozda nekome negde za 40 godina oduzeti zlatnu olimpijsku medalju....
To mi je veoma čudno... Da čuvaju tu krv 40 godina...
Tako su rekli ovi iz Olimpijskog Komiteta.Ako lazu oni lazem i ja. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31434


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #480 poslato: Jun 18, 2025, 07:56:57 posle podne »

Ja bih to upotpunio da nijedna takmičarska dijeta nije zdrava ne samo bilderska.
Nije sigurno zdrava. Ali je ocigledno jedino resenje za postizanje cilja.
Zato se i radi,da bi postigao svoj cilj.
Pa krenimo samo iz mog ugla.Koji normalan covek ustaje nocu da bi mogao pojesti jos jedan extra obrok?
Niko.A posto sam hteo povecati telesnu tezinu "morao" sam.
Slazem se. To su ekstremne situacije.
Profesionalni sport nekad zahteva neke stvari koje redovan covek ne moze ni da zamisli.
To je narocito postalo izrazeno jos od druge polovine 20.veka.
Samo većina ljudi zaista ne zna koliko sport zahteva potpunu drugačiji način življenja i razmišljanja i vrlo olako to shvataju.
Moraju vise da se informisu i da razumeju i druge.
Pa svaka predrasuda potiče iz neznanja.
Ili verovanja nekim ljudima
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31434


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #479 poslato: Jun 18, 2025, 07:56:26 posle podne »

Ja bih to upotpunio da nijedna takmičarska dijeta nije zdrava ne samo bilderska.
Nije sigurno zdrava. Ali je ocigledno jedino resenje za postizanje cilja.
Zato se i radi,da bi postigao svoj cilj.
Pa krenimo samo iz mog ugla.Koji normalan covek ustaje nocu da bi mogao pojesti jos jedan extra obrok?
Niko.A posto sam hteo povecati telesnu tezinu "morao" sam.
Slazem se. To su ekstremne situacije.
Profesionalni sport nekad zahteva neke stvari koje redovan covek ne moze ni da zamisli.
To je narocito postalo izrazeno jos od druge polovine 20.veka.
Samo većina ljudi zaista ne zna koliko sport zahteva potpunu drugačiji način življenja i razmišljanja i vrlo olako to shvataju.
Nista ne treba olako shvatiti pogotovo ne svoje zdravlje.
Mislila sam da sport olako shvataju kao profesiju.
Znam da si na to mislila,ja sam se samo nadovezao da se zbog tog olakog shvatanja prema sportu ce imati zdravstvene probleme.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5185


« Odgovor #478 poslato: Jun 18, 2025, 04:30:38 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Ali ne i koji sadrzi tako malo masti,ili bi kolicinski morao da jedem puno vise.Veruj mi ovo je bilo najbezbolnije.
Apsolutno verujem. Samo da ne pomisle ljudi koji nisu u takmičarskom sportu da treba tako da se hrane. 😅
Ne,nikako,to sam na pocetku i naveo!
Ja 99% slucajeva delim svoje iskustvo iz tog dela,takmicarskog,sto nije za prosecnog coveka nego za profesionalnog sportistu,koji ponekad mora da ide do extrema kako bi dostigao svoj zeljeni cilj.
U takvim, kao što si lepo istakao, ekstremnim situacijama je razumljivo da pribegavao određenim specifičnim režimima. To se svakako u svakodnevnom životu ne preporučuje.
Cim sam zavrsio sa takmicenjem smanjio sam drasticno i kolicinu i broj obroka,prilagodio sadasnjim potrebama.
Vazno je to da se uradi. Posto neki sportisti ostanu na istom rezimu ishrane i posle zavrsetka profesionalne karijere i dosta se ugoje.
Veruj mi da je tesko odvici se.Trebali bi profi pomoc za to.Kazem to iz sopstvenog iskustva.Kao prvo zbog toga sto nisi vise ogranicen na samo nekoliko hrane nego mozes i takvu hranu koju dotle mozda nisi mogao.Druga stvar je stvar navike.Kada nesto radis +20 godina tesko je posle vratiti se u "normalu"....
Jesam,uspeo sam,trebali su godine,a i sad me ponekad uhvati osecaj pa se zanesem....madda sve rede i rede
Razumem te da nije lako. Hvala sto si podelio iskustvo sa svima nama.
Sigurno nije lako, to je navika godinama praktikovana.
Kod mene licno to je trajalo od 1989 godine do 2019 godine....
Te 3 decenije su ti sigurno prosle kao tren :)
Prva faza je bilo penjanje na vrh,druga faza na vrhu i treca faza kada polako silazis sa vrha da bi jednog dana shvatio da je to bilo to.
Opisao si nesto sto se desava kod svih profesionalnih sportista. Tako izgleda ta putanja. Samo mislim da je izrazenija u individualnim sportovima, nego u ekipnim.
Sta mislis da je drugacije u ekipnim sportovima?
Mislim da se lakse podnese ta silazna putanja, zbog podrske cele ekipe.
Zaista i jeste tako iako je svakome teško na svoj način.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5185


« Odgovor #477 poslato: Jun 18, 2025, 04:29:08 posle podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Ali ne i koji sadrzi tako malo masti,ili bi kolicinski morao da jedem puno vise.Veruj mi ovo je bilo najbezbolnije.
Apsolutno verujem. Samo da ne pomisle ljudi koji nisu u takmičarskom sportu da treba tako da se hrane. 😅
Ne,nikako,to sam na pocetku i naveo!
Ja 99% slucajeva delim svoje iskustvo iz tog dela,takmicarskog,sto nije za prosecnog coveka nego za profesionalnog sportistu,koji ponekad mora da ide do extrema kako bi dostigao svoj zeljeni cilj.
U takvim, kao što si lepo istakao, ekstremnim situacijama je razumljivo da pribegavao određenim specifičnim režimima. To se svakako u svakodnevnom životu ne preporučuje.
Cim sam zavrsio sa takmicenjem smanjio sam drasticno i kolicinu i broj obroka,prilagodio sadasnjim potrebama.
Vazno je to da se uradi. Posto neki sportisti ostanu na istom rezimu ishrane i posle zavrsetka profesionalne karijere i dosta se ugoje.
Veruj mi da je tesko odvici se.Trebali bi profi pomoc za to.Kazem to iz sopstvenog iskustva.Kao prvo zbog toga sto nisi vise ogranicen na samo nekoliko hrane nego mozes i takvu hranu koju dotle mozda nisi mogao.Druga stvar je stvar navike.Kada nesto radis +20 godina tesko je posle vratiti se u "normalu"....
Jesam,uspeo sam,trebali su godine,a i sad me ponekad uhvati osecaj pa se zanesem....madda sve rede i rede
Razumem te da nije lako. Hvala sto si podelio iskustvo sa svima nama.
Sigurno nije lako, to je navika godinama praktikovana.
Kod mene licno to je trajalo od 1989 godine do 2019 godine....
Te 3 decenije su ti sigurno prosle kao tren :)
Prva faza je bilo penjanje na vrh,druga faza na vrhu i treca faza kada polako silazis sa vrha da bi jednog dana shvatio da je to bilo to.
Opisao si nesto sto se desava kod svih profesionalnih sportista. Tako izgleda ta putanja. Samo mislim da je izrazenija u individualnim sportovima, nego u ekipnim.
Sta mislis da je drugacije u ekipnim sportovima?
Lakše je sve u timu. Ima i tu svadja, prepreka itd ali je opet psihološki lakša igra.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5185


« Odgovor #476 poslato: Jun 18, 2025, 04:28:14 posle podne »

Ja bih to upotpunio da nijedna takmičarska dijeta nije zdrava ne samo bilderska.
Nije sigurno zdrava. Ali je ocigledno jedino resenje za postizanje cilja.
Zato se i radi,da bi postigao svoj cilj.
Pa krenimo samo iz mog ugla.Koji normalan covek ustaje nocu da bi mogao pojesti jos jedan extra obrok?
Niko.A posto sam hteo povecati telesnu tezinu "morao" sam.
Slazem se. To su ekstremne situacije.
Profesionalni sport nekad zahteva neke stvari koje redovan covek ne moze ni da zamisli.
To je narocito postalo izrazeno jos od druge polovine 20.veka.
Jer se uvek ocekuje bolji i bolji rezultat.
Posebno od pocetka primene anabolika, kao i drugih supstanci.
Veruj mi i pre....
Sada pronalaze one supstance koje su Arni i kompanija koristili 70ih godina....a ono sto se danas proizvodi to nije ni na listi.....zato uzimaju krv od svakog sportiste i "arhiviraju" pa ce mozda nekome negde za 40 godina oduzeti zlatnu olimpijsku medalju....
To mi je veoma čudno... Da čuvaju tu krv 40 godina...
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5185


« Odgovor #475 poslato: Jun 18, 2025, 04:25:00 posle podne »

Bio sam skeptican u smislu da ce biti neke velike promene i bilo je.
S I su u početku skeptični kad se da savet da polako žvaću pa već posle mesec dana se uvere koliko je to bitno.
Veoma je vazno. Dosta ljudi ima problema i sa pojacanim lucenjem zeludacne kiseline i vracam zeludacnog sadrzaja u jednjak i zdrelo.
Misliš da uzrok toga može biti i nezvakanje.
Moze, svakako. Brzo jedenje, odnosno nedovoljno zvakanje su jedan od uzroka. Naravno i kasni obroci pred spavanje, nezdrave namirnice. Optereti se zeludac.
Moj sin je jedno vreme jako brzo zvakao jedva sam ga odvikao.Tu naviku je stekao u skoli gde kad su isli popodne nisu imali veliki odmor za uzinu nego odmor od 5 minuta i moralo se zuriti ako nisi hteo da dobijes neopravdani....
Strasno sto je tako bilo dopusteno, da deca imaju nezdrave navike u skoli.
Na žalost je tako. To se češće vidja kod odraslih da nemaju pauzu za ručak ali je svakako mnogo strašnije što je kod dece u ovom slučaju.
Veoma su vazne pravilne navike od samog detinjstva.
To je najvaznije jer posle vec puno teze se koriguju lose navike.Ne kazem da je moguce,ali je puno lakse kad decu svojim primerom naucimo kako treba. ;)
Najpravilnije je jos od detinjstva sticati zdrave navike.
To je najlakse i najpozeljnije.
Kada se steknu u detinjstvu, onda je posle lakse da se odrzavaju tokom zivota.
Tačno je, mada ima uvek izazova jer su poroci svuda oko nas.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5185


« Odgovor #474 poslato: Jun 18, 2025, 04:23:56 posle podne »

Ja bih to upotpunio da nijedna takmičarska dijeta nije zdrava ne samo bilderska.
Nije sigurno zdrava. Ali je ocigledno jedino resenje za postizanje cilja.
Zato se i radi,da bi postigao svoj cilj.
Pa krenimo samo iz mog ugla.Koji normalan covek ustaje nocu da bi mogao pojesti jos jedan extra obrok?
Niko.A posto sam hteo povecati telesnu tezinu "morao" sam.
Slazem se. To su ekstremne situacije.
Profesionalni sport nekad zahteva neke stvari koje redovan covek ne moze ni da zamisli.
To je narocito postalo izrazeno jos od druge polovine 20.veka.
Samo većina ljudi zaista ne zna koliko sport zahteva potpunu drugačiji način življenja i razmišljanja i vrlo olako to shvataju.
Moraju vise da se informisu i da razumeju i druge.
Pa svaka predrasuda potiče iz neznanja.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 5185


« Odgovor #473 poslato: Jun 18, 2025, 04:23:15 posle podne »

Ja bih to upotpunio da nijedna takmičarska dijeta nije zdrava ne samo bilderska.
Nije sigurno zdrava. Ali je ocigledno jedino resenje za postizanje cilja.
Zato se i radi,da bi postigao svoj cilj.
Pa krenimo samo iz mog ugla.Koji normalan covek ustaje nocu da bi mogao pojesti jos jedan extra obrok?
Niko.A posto sam hteo povecati telesnu tezinu "morao" sam.
Slazem se. To su ekstremne situacije.
Profesionalni sport nekad zahteva neke stvari koje redovan covek ne moze ni da zamisli.
To je narocito postalo izrazeno jos od druge polovine 20.veka.
Samo većina ljudi zaista ne zna koliko sport zahteva potpunu drugačiji način življenja i razmišljanja i vrlo olako to shvataju.
Nista ne treba olako shvatiti pogotovo ne svoje zdravlje.
Mislila sam da sport olako shvataju kao profesiju.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31434


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #472 poslato: Jun 18, 2025, 08:58:15 pre podne »

Da se ne lazemo najukusnije je na rostilju bilo sta,pa peceno i tek na poslednjem mestu kuvano sto se ukusa tice.
Tu su masti i začini.
Na pilecem belom nema masti.Zacina ima a to mozes da stavis i kad kuvas  ;)
Pa valjda treba da se tokom rostiljanja stavi malo masti ili ne? Meni je bez imalo masti neukusno.
To zavisi od ljudi do ljudi.Ja ne stavljam.Za ukus stavim koji zacin ali mast nikako.
Znaci samo sopstvena masnoca iz mesa. Doduse belo je prakticno bez masti. Samo da ti je ukusno. Znas sta ti prija.
Sa tim nemam problema.Sa jajima sam dosta dugo imao problem,pogotovo sa kuvanim,jeo sam kuvano belance 50-60 komada dnevno 11 godina pa ga nekih 5 godina uopste nisam mogao ni da pogledam.Sad mi je ok,ali samo zajedno sa zumancetom.I naravno puno manje.
Nije ni čudo što nisi mogao neko vreme da ih jedeš.
Ali interesantno pilece belo mi se nije toliko zgadilo a to sam jeo 1kg svaki dan,bez icega,kuvan.
Je l to baš moralo tako? Baš je previše i dosta učestalo i banana i mesa.
Tako mi je bilo najlakse da unesem dovoljnu kolicinu belancevine u svoj organizam.
Verujem da je bilo najjednostavniji i najprakticniji način ali ima toliko mnogo izvora belančevina.
Ali ne i koji sadrzi tako malo masti,ili bi kolicinski morao da jedem puno vise.Veruj mi ovo je bilo najbezbolnije.
Apsolutno verujem. Samo da ne pomisle ljudi koji nisu u takmičarskom sportu da treba tako da se hrane. 😅
Ne,nikako,to sam na pocetku i naveo!
Ja 99% slucajeva delim svoje iskustvo iz tog dela,takmicarskog,sto nije za prosecnog coveka nego za profesionalnog sportistu,koji ponekad mora da ide do extrema kako bi dostigao svoj zeljeni cilj.
U takvim, kao što si lepo istakao, ekstremnim situacijama je razumljivo da pribegavao određenim specifičnim režimima. To se svakako u svakodnevnom životu ne preporučuje.
Cim sam zavrsio sa takmicenjem smanjio sam drasticno i kolicinu i broj obroka,prilagodio sadasnjim potrebama.
Vazno je to da se uradi. Posto neki sportisti ostanu na istom rezimu ishrane i posle zavrsetka profesionalne karijere i dosta se ugoje.
Veruj mi da je tesko odvici se.Trebali bi profi pomoc za to.Kazem to iz sopstvenog iskustva.Kao prvo zbog toga sto nisi vise ogranicen na samo nekoliko hrane nego mozes i takvu hranu koju dotle mozda nisi mogao.Druga stvar je stvar navike.Kada nesto radis +20 godina tesko je posle vratiti se u "normalu"....
Jesam,uspeo sam,trebali su godine,a i sad me ponekad uhvati osecaj pa se zanesem....madda sve rede i rede
Razumem te da nije lako. Hvala sto si podelio iskustvo sa svima nama.
Sigurno nije lako, to je navika godinama praktikovana.
Kod mene licno to je trajalo od 1989 godine do 2019 godine....
Te 3 decenije su ti sigurno prosle kao tren :)
Prva faza je bilo penjanje na vrh,druga faza na vrhu i treca faza kada polako silazis sa vrha da bi jednog dana shvatio da je to bilo to.
Opisao si nesto sto se desava kod svih profesionalnih sportista. Tako izgleda ta putanja. Samo mislim da je izrazenija u individualnim sportovima, nego u ekipnim.
Sta mislis da je drugacije u ekipnim sportovima?
Mislim da se lakse podnese ta silazna putanja, zbog podrske cele ekipe.
A i uzlazna je brza i duze mozes biti i na topu.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 31434


Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #471 poslato: Jun 18, 2025, 08:57:17 pre podne »

Podrška lokalnim proizvođačima
Kupovinom sezonske salate iz trgovine ili direktno od proizvođača:

Podržavaš lokalnu ekonomiju,

Dobivaš svežiji proizvod i često bolje informacije o uzgoju.
Dobro sad,mislim da ce osim nas nekoliko fanatika retko ko ici kupovati i pitati da li si prskao,sa cime si prskao,kad si prskao itd.....
Bitno je da svako ima pravo da puta i pravo da dobije informacije.
Toga danas ima napretek hvala Bogu.Samo treba znati pravu informaciju usvojiti. ;)
Naravno. Svakako je najbolje pitati direktno proizvodjača što je u slučaju domaćih proizvoda moguće.
Ja to sve obavim iz komsiluka ili vec od starih "dobavljaca"  ;)
Dobro je kad tako imas proverene proizvode.
E sad,nadam se da su proverene,ali sigurno je bolje nego kad bi kupovao kod neznanca....
Apsolutno, opet je sigurnije.
Od onih koje uopste ne znamo ili od one koji se prodaju u prodavnicama od tih sigurno,zato sam i naveo da se kupuje od domacih,proverenih. ;)
Neki kupuju iz samoposluge. Cesto je los kvalitet i poreklo je diskutabilno.
Slazem se ali i to je cesto bolje nego kupimo neki gotovi proizvod ili nesto iz pekare....
Samo mi burek ne diraj ;D
Ne,to nikako.To je svetinja,to smo se vec dogovorili ranije.
Znam, znam. Pricali smo. Nego ja da opet spomenem ;D Bolje da se ponovi ;)
A svaki put kad ti ponovis ja moram neplanski i da pojedem....nemoj to da mi radis.... ;D ;D ;D
Jesi cetvrtinu sa sirom?
Za desert a pre toga pola tepsije sa mesom.... ;D ;D ;D
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 36 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.056 sekundi sa 12 upita.