TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404438 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 16, 2025, 03:59:15 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 26 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Sulfati u ishrani  (Pročitano 58636 puta)
Dr Nikola Todorov
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9065


« Odgovor #291 poslato: Jul 11, 2025, 09:09:54 pre podne »

    Zdravstveni rizici:
    • Prekomerna masnoća i kalorije
    Jela kao sarma, roštilj, čvarci, kobasice su često bogata zasićenim mastima i solju, što povećava rizik od:

    gojaznosti

    povišenog krvnog pritiska

    srčanih bolesti
    • Termička obrada (roštilj)
    Meso pečeno na visokim temperaturama može sadržavati kancerogene supstance (npr. heterociklični amini i polisaharidni aromatični ugljovodonici), naročito ako je crno ili prepečeno.
    • Preterivanje u količini
    Na ovakvim događajima ljudi često jedu više nego što bi inače, što može izazvati:

    probleme sa varenjem

    nagli skok šećera kod dijabetičara

    skok krvnog pritiska kod hipertoničara.
    • Higijenski rizici
    Na otvorenom i masovnim skupovima veća je šansa za kontaminaciju hrane (salmonela, ešerihija, listerija).

    Uslovi čuvanja i pripreme hrane nisu uvek idealni.[/list][/list][/list][/list]
    I sa najzdravijom hranom ako je jedes vise nego sto bi trebalo mozes da se otrujes. ;)
    A sto se cuvanja hrane tice uvek postoji mogucnost da vidis gde se cuva hrana i ako je sumnjiva onda je neces jesti.... ;)
    Stvar je kao i sa svime u svetu u primerenosti!Ne treba preterivati!
    Upravo se umerenost i potencira u svakoj ovoj poruci.
    Dobro je biti umeren u zivotu.
    Kako je to meni bilo tesko nauciti i drzati se toga....
    Voleo bih i ja sada i odmah i sve  ili nista princip. Ali mora da se naucimo da to nije bas moguce. Mozda samo ponekad.
    I to ponekad treba da shvatimo da to nije uobicajeno....
    Samo ako se slucajno tako desi.
    Da ne shvatimo to zdravo za gotovo
    Obicno je splet okolnosti i sto bi se reklo- poklope se kockice.
    Sačuvana
    Dr Nikola Todorov
    Top poster
    *******
    Van mreže Van mreže

    Poruke: 9065


    « Odgovor #290 poslato: Jul 11, 2025, 09:09:18 pre podne »

    Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
    Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

    Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

    Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

    Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

    Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

    Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

    Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
    Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
    Ja bih tu jos dodao i jaje.
    To da. Samo nema ga kao prilog ;)
    Ne kao prilog,mislio sam na to da se to cesto stavlja u sendvice i to bas po ovim vrucinama i nije najpozeljnije.
    Da, naravno. Samo kupovne sendvice mislim da nikada nisam ni jeo. Ima tu dosta sastojaka koji cesto nisu svezi.
    Mislim na danasnju decu
    Ma i moji drugovi su kopovali to. Ali je danas to jos cesca pojava.
    Sačuvana
    Dr Nikola Todorov
    Top poster
    *******
    Van mreže Van mreže

    Poruke: 9065


    « Odgovor #289 poslato: Jul 11, 2025, 09:08:34 pre podne »

    Kada smo se već dotakli te teme...
    Jedenje na tradicionalnim manifestacijama kao što su Sarmijada, Kupusijada, Roštiljijada i slične, može biti ukusno i kulturno bogato iskustvo, ali iz medicinskog ugla nosi i određene zdravstvene rizike, naročito ako se ne pristupi s oprezom.
    Cesto se prekomerno unosi hrana.
    Ali to nema veze sa ovim manifestacijama nego i bez toga se unosi vise hrane nego sto bi trebalo.
    U redu ti. Nego inace osobe vise hrane unesu kada su neke manigestacije u pitanju.
    Ja sam primetio da se najvise unosi ili puno vise od toga sto treba ako je za dorucak svedski sto ili ako je nesto all inclusive....
    Jeste tako. Znam po sebi. Ali meni odgovara svedski sto, posto sam ionako mrsav ;D
    I meni odgovara,samo hotelijerima ne odgovara kada mene ugoste.
    Da nesto razjasnimo,nisam od onih koji strpaju u torbu,ali mnooooogo pojedem.
    Ma kakva torba. Pricamo o tome koliko pojedem hrane. I ja tamo unesem mnogo vise, nego obicno. Ali vecina tako radi.
    Sačuvana
    Miki Mihajlovic
    Global Moderator
    Top poster
    ******
    Van mreže Van mreže

    Poruke: 31648


    Shut the f..k up and train!!!

    « Odgovor #288 poslato: Jul 11, 2025, 09:06:58 pre podne »

      Zdravstveni rizici:
      • Prekomerna masnoća i kalorije
      Jela kao sarma, roštilj, čvarci, kobasice su često bogata zasićenim mastima i solju, što povećava rizik od:

      gojaznosti

      povišenog krvnog pritiska

      srčanih bolesti
      • Termička obrada (roštilj)
      Meso pečeno na visokim temperaturama može sadržavati kancerogene supstance (npr. heterociklični amini i polisaharidni aromatični ugljovodonici), naročito ako je crno ili prepečeno.
      • Preterivanje u količini
      Na ovakvim događajima ljudi često jedu više nego što bi inače, što može izazvati:

      probleme sa varenjem

      nagli skok šećera kod dijabetičara

      skok krvnog pritiska kod hipertoničara.
      • Higijenski rizici
      Na otvorenom i masovnim skupovima veća je šansa za kontaminaciju hrane (salmonela, ešerihija, listerija).

      Uslovi čuvanja i pripreme hrane nisu uvek idealni.[/list][/list][/list][/list]
      I sa najzdravijom hranom ako je jedes vise nego sto bi trebalo mozes da se otrujes. ;)
      A sto se cuvanja hrane tice uvek postoji mogucnost da vidis gde se cuva hrana i ako je sumnjiva onda je neces jesti.... ;)
      Stvar je kao i sa svime u svetu u primerenosti!Ne treba preterivati!
      Upravo se umerenost i potencira u svakoj ovoj poruci.
      Dobro je biti umeren u zivotu.
      Kako je to meni bilo tesko nauciti i drzati se toga....
      Voleo bih i ja sada i odmah i sve  ili nista princip. Ali mora da se naucimo da to nije bas moguce. Mozda samo ponekad.
      I to ponekad treba da shvatimo da to nije uobicajeno....
      Samo ako se slucajno tako desi.
      Da ne shvatimo to zdravo za gotovo
      Sačuvana
      Miki Mihajlovic
      Global Moderator
      Top poster
      ******
      Van mreže Van mreže

      Poruke: 31648


      Shut the f..k up and train!!!

      « Odgovor #287 poslato: Jul 11, 2025, 09:06:12 pre podne »

      Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
      Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

      Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

      Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

      Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

      Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

      Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

      Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
      Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
      Ja bih tu jos dodao i jaje.
      To da. Samo nema ga kao prilog ;)
      Ne kao prilog,mislio sam na to da se to cesto stavlja u sendvice i to bas po ovim vrucinama i nije najpozeljnije.
      Da, naravno. Samo kupovne sendvice mislim da nikada nisam ni jeo. Ima tu dosta sastojaka koji cesto nisu svezi.
      Mislim na danasnju decu
      Sačuvana
      Miki Mihajlovic
      Global Moderator
      Top poster
      ******
      Van mreže Van mreže

      Poruke: 31648


      Shut the f..k up and train!!!

      « Odgovor #286 poslato: Jul 11, 2025, 09:05:33 pre podne »

      Kada smo se već dotakli te teme...
      Jedenje na tradicionalnim manifestacijama kao što su Sarmijada, Kupusijada, Roštiljijada i slične, može biti ukusno i kulturno bogato iskustvo, ali iz medicinskog ugla nosi i određene zdravstvene rizike, naročito ako se ne pristupi s oprezom.
      Cesto se prekomerno unosi hrana.
      Ali to nema veze sa ovim manifestacijama nego i bez toga se unosi vise hrane nego sto bi trebalo.
      U redu ti. Nego inace osobe vise hrane unesu kada su neke manigestacije u pitanju.
      Ja sam primetio da se najvise unosi ili puno vise od toga sto treba ako je za dorucak svedski sto ili ako je nesto all inclusive....
      Jeste tako. Znam po sebi. Ali meni odgovara svedski sto, posto sam ionako mrsav ;D
      I meni odgovara,samo hotelijerima ne odgovara kada mene ugoste.
      Da nesto razjasnimo,nisam od onih koji strpaju u torbu,ali mnooooogo pojedem.
      Sačuvana
      Dr Nikola Todorov
      Top poster
      *******
      Van mreže Van mreže

      Poruke: 9065


      « Odgovor #285 poslato: Jul 11, 2025, 09:05:04 pre podne »

        Zdravstveni rizici:
        • Prekomerna masnoća i kalorije
        Jela kao sarma, roštilj, čvarci, kobasice su često bogata zasićenim mastima i solju, što povećava rizik od:

        gojaznosti

        povišenog krvnog pritiska

        srčanih bolesti
        • Termička obrada (roštilj)
        Meso pečeno na visokim temperaturama može sadržavati kancerogene supstance (npr. heterociklični amini i polisaharidni aromatični ugljovodonici), naročito ako je crno ili prepečeno.
        • Preterivanje u količini
        Na ovakvim događajima ljudi često jedu više nego što bi inače, što može izazvati:

        probleme sa varenjem

        nagli skok šećera kod dijabetičara

        skok krvnog pritiska kod hipertoničara.
        • Higijenski rizici
        Na otvorenom i masovnim skupovima veća je šansa za kontaminaciju hrane (salmonela, ešerihija, listerija).

        Uslovi čuvanja i pripreme hrane nisu uvek idealni.[/list][/list][/list][/list]
        I sa najzdravijom hranom ako je jedes vise nego sto bi trebalo mozes da se otrujes. ;)
        A sto se cuvanja hrane tice uvek postoji mogucnost da vidis gde se cuva hrana i ako je sumnjiva onda je neces jesti.... ;)
        Stvar je kao i sa svime u svetu u primerenosti!Ne treba preterivati!
        Upravo se umerenost i potencira u svakoj ovoj poruci.
        Dobro je biti umeren u zivotu.
        Kako je to meni bilo tesko nauciti i drzati se toga....
        Voleo bih i ja sada i odmah i sve  ili nista princip. Ali mora da se naucimo da to nije bas moguce. Mozda samo ponekad.
        I to ponekad treba da shvatimo da to nije uobicajeno....
        Samo ako se slucajno tako desi.
        Sačuvana
        Dr Nikola Todorov
        Top poster
        *******
        Van mreže Van mreže

        Poruke: 9065


        « Odgovor #284 poslato: Jul 11, 2025, 09:04:32 pre podne »

        Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
        Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

        Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

        Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

        Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

        Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

        Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

        Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
        Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
        Ja bih tu jos dodao i jaje.
        To da. Samo nema ga kao prilog ;)
        Ne kao prilog,mislio sam na to da se to cesto stavlja u sendvice i to bas po ovim vrucinama i nije najpozeljnije.
        Da, naravno. Samo kupovne sendvice mislim da nikada nisam ni jeo. Ima tu dosta sastojaka koji cesto nisu svezi.
        Sačuvana
        Dr Nikola Todorov
        Top poster
        *******
        Van mreže Van mreže

        Poruke: 9065


        « Odgovor #283 poslato: Jul 11, 2025, 09:03:35 pre podne »

          Zdravstveni rizici:
          • Prekomerna masnoća i kalorije
          Jela kao sarma, roštilj, čvarci, kobasice su često bogata zasićenim mastima i solju, što povećava rizik od:

          gojaznosti

          povišenog krvnog pritiska

          srčanih bolesti
          • Termička obrada (roštilj)
          Meso pečeno na visokim temperaturama može sadržavati kancerogene supstance (npr. heterociklični amini i polisaharidni aromatični ugljovodonici), naročito ako je crno ili prepečeno.
          • Preterivanje u količini
          Na ovakvim događajima ljudi često jedu više nego što bi inače, što može izazvati:

          probleme sa varenjem

          nagli skok šećera kod dijabetičara

          skok krvnog pritiska kod hipertoničara.
          • Higijenski rizici
          Na otvorenom i masovnim skupovima veća je šansa za kontaminaciju hrane (salmonela, ešerihija, listerija).

          Uslovi čuvanja i pripreme hrane nisu uvek idealni.[/list][/list][/list][/list]
          Sto se tice higijene, ponekad je diskutabilna. Vise bi trebalo da se povede racuna.
          Tu dolazi do onog o cemu smo vec vise puta pricali a to je da se kupuje iz proverenih resursa ako je moguce.
          Da. Ali na manifestaciji su cesto sve novi proizvidjaci i ne mozemo znati, narocito ako smo otisli u drugi grad.
          Da,tu si u pravu,ali ni onda neces uzeti odmah kod prvog nego prvo obides krug i gde ti se najvise svidelo kako produkt tako i nacin cuvanja/drzanja produkta tamo ces uzeti. ;)
          Tako je. Podrazumeva se. Proverimo sve, koliko je moguce.
          Sačuvana
          Dr Nikola Todorov
          Top poster
          *******
          Van mreže Van mreže

          Poruke: 9065


          « Odgovor #282 poslato: Jul 11, 2025, 09:02:56 pre podne »

          Kada smo se već dotakli te teme...
          Jedenje na tradicionalnim manifestacijama kao što su Sarmijada, Kupusijada, Roštiljijada i slične, može biti ukusno i kulturno bogato iskustvo, ali iz medicinskog ugla nosi i određene zdravstvene rizike, naročito ako se ne pristupi s oprezom.
          Cesto se prekomerno unosi hrana.
          Ali to nema veze sa ovim manifestacijama nego i bez toga se unosi vise hrane nego sto bi trebalo.
          U redu ti. Nego inace osobe vise hrane unesu kada su neke manigestacije u pitanju.
          Ja sam primetio da se najvise unosi ili puno vise od toga sto treba ako je za dorucak svedski sto ili ako je nesto all inclusive....
          Jeste tako. Znam po sebi. Ali meni odgovara svedski sto, posto sam ionako mrsav ;D
          Sačuvana
          Miki Mihajlovic
          Global Moderator
          Top poster
          ******
          Van mreže Van mreže

          Poruke: 31648


          Shut the f..k up and train!!!

          « Odgovor #281 poslato: Jul 11, 2025, 08:56:46 pre podne »

            Zdravstveni rizici:
            • Prekomerna masnoća i kalorije
            Jela kao sarma, roštilj, čvarci, kobasice su često bogata zasićenim mastima i solju, što povećava rizik od:

            gojaznosti

            povišenog krvnog pritiska

            srčanih bolesti
            • Termička obrada (roštilj)
            Meso pečeno na visokim temperaturama može sadržavati kancerogene supstance (npr. heterociklični amini i polisaharidni aromatični ugljovodonici), naročito ako je crno ili prepečeno.
            • Preterivanje u količini
            Na ovakvim događajima ljudi često jedu više nego što bi inače, što može izazvati:

            probleme sa varenjem

            nagli skok šećera kod dijabetičara

            skok krvnog pritiska kod hipertoničara.
            • Higijenski rizici
            Na otvorenom i masovnim skupovima veća je šansa za kontaminaciju hrane (salmonela, ešerihija, listerija).

            Uslovi čuvanja i pripreme hrane nisu uvek idealni.[/list][/list][/list][/list]
            I sa najzdravijom hranom ako je jedes vise nego sto bi trebalo mozes da se otrujes. ;)
            A sto se cuvanja hrane tice uvek postoji mogucnost da vidis gde se cuva hrana i ako je sumnjiva onda je neces jesti.... ;)
            Stvar je kao i sa svime u svetu u primerenosti!Ne treba preterivati!
            Upravo se umerenost i potencira u svakoj ovoj poruci.
            Dobro je biti umeren u zivotu.
            Kako je to meni bilo tesko nauciti i drzati se toga....
            Voleo bih i ja sada i odmah i sve  ili nista princip. Ali mora da se naucimo da to nije bas moguce. Mozda samo ponekad.
            I to ponekad treba da shvatimo da to nije uobicajeno....
            Sačuvana
            Miki Mihajlovic
            Global Moderator
            Top poster
            ******
            Van mreže Van mreže

            Poruke: 31648


            Shut the f..k up and train!!!

            « Odgovor #280 poslato: Jul 11, 2025, 08:55:44 pre podne »

            Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama:
            Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.

            Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.

            Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).

            Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.

            Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).

            Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.

            Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
            Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
            Ja bih tu jos dodao i jaje.
            To da. Samo nema ga kao prilog ;)
            Ne kao prilog,mislio sam na to da se to cesto stavlja u sendvice i to bas po ovim vrucinama i nije najpozeljnije.
            Sačuvana
            Miki Mihajlovic
            Global Moderator
            Top poster
            ******
            Van mreže Van mreže

            Poruke: 31648


            Shut the f..k up and train!!!

            « Odgovor #279 poslato: Jul 11, 2025, 08:54:34 pre podne »

              Zdravstveni rizici:
              • Prekomerna masnoća i kalorije
              Jela kao sarma, roštilj, čvarci, kobasice su često bogata zasićenim mastima i solju, što povećava rizik od:

              gojaznosti

              povišenog krvnog pritiska

              srčanih bolesti
              • Termička obrada (roštilj)
              Meso pečeno na visokim temperaturama može sadržavati kancerogene supstance (npr. heterociklični amini i polisaharidni aromatični ugljovodonici), naročito ako je crno ili prepečeno.
              • Preterivanje u količini
              Na ovakvim događajima ljudi često jedu više nego što bi inače, što može izazvati:

              probleme sa varenjem

              nagli skok šećera kod dijabetičara

              skok krvnog pritiska kod hipertoničara.
              • Higijenski rizici
              Na otvorenom i masovnim skupovima veća je šansa za kontaminaciju hrane (salmonela, ešerihija, listerija).

              Uslovi čuvanja i pripreme hrane nisu uvek idealni.[/list][/list][/list][/list]
              Sto se tice higijene, ponekad je diskutabilna. Vise bi trebalo da se povede racuna.
              Tu dolazi do onog o cemu smo vec vise puta pricali a to je da se kupuje iz proverenih resursa ako je moguce.
              Da. Ali na manifestaciji su cesto sve novi proizvidjaci i ne mozemo znati, narocito ako smo otisli u drugi grad.
              Da,tu si u pravu,ali ni onda neces uzeti odmah kod prvog nego prvo obides krug i gde ti se najvise svidelo kako produkt tako i nacin cuvanja/drzanja produkta tamo ces uzeti. ;)
              Sačuvana
              Miki Mihajlovic
              Global Moderator
              Top poster
              ******
              Van mreže Van mreže

              Poruke: 31648


              Shut the f..k up and train!!!

              « Odgovor #278 poslato: Jul 11, 2025, 08:53:11 pre podne »

              Kada smo se već dotakli te teme...
              Jedenje na tradicionalnim manifestacijama kao što su Sarmijada, Kupusijada, Roštiljijada i slične, može biti ukusno i kulturno bogato iskustvo, ali iz medicinskog ugla nosi i određene zdravstvene rizike, naročito ako se ne pristupi s oprezom.
              Cesto se prekomerno unosi hrana.
              Ali to nema veze sa ovim manifestacijama nego i bez toga se unosi vise hrane nego sto bi trebalo.
              U redu ti. Nego inace osobe vise hrane unesu kada su neke manigestacije u pitanju.
              Ja sam primetio da se najvise unosi ili puno vise od toga sto treba ako je za dorucak svedski sto ili ako je nesto all inclusive....
              Sačuvana
              Dr Nikola Todorov
              Top poster
              *******
              Van mreže Van mreže

              Poruke: 9065


              « Odgovor #277 poslato: Jul 11, 2025, 08:27:42 pre podne »

                Zdravstveni rizici:
                • Prekomerna masnoća i kalorije
                Jela kao sarma, roštilj, čvarci, kobasice su često bogata zasićenim mastima i solju, što povećava rizik od:

                gojaznosti

                povišenog krvnog pritiska

                srčanih bolesti
                • Termička obrada (roštilj)
                Meso pečeno na visokim temperaturama može sadržavati kancerogene supstance (npr. heterociklični amini i polisaharidni aromatični ugljovodonici), naročito ako je crno ili prepečeno.
                • Preterivanje u količini
                Na ovakvim događajima ljudi često jedu više nego što bi inače, što može izazvati:

                probleme sa varenjem

                nagli skok šećera kod dijabetičara

                skok krvnog pritiska kod hipertoničara.
                • Higijenski rizici
                Na otvorenom i masovnim skupovima veća je šansa za kontaminaciju hrane (salmonela, ešerihija, listerija).

                Uslovi čuvanja i pripreme hrane nisu uvek idealni.[/list][/list][/list][/list]
                I sa najzdravijom hranom ako je jedes vise nego sto bi trebalo mozes da se otrujes. ;)
                A sto se cuvanja hrane tice uvek postoji mogucnost da vidis gde se cuva hrana i ako je sumnjiva onda je neces jesti.... ;)
                Stvar je kao i sa svime u svetu u primerenosti!Ne treba preterivati!
                Upravo se umerenost i potencira u svakoj ovoj poruci.
                Dobro je biti umeren u zivotu.
                Kako je to meni bilo tesko nauciti i drzati se toga....
                Voleo bih i ja sada i odmah i sve  ili nista princip. Ali mora da se naucimo da to nije bas moguce. Mozda samo ponekad.
                Sačuvana
                Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 26 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
                « prethodna tema sledeća tema »
                 

                SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
                Stranica je napravljena za 0.049 sekundi sa 14 upita.