TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 411088 Teme od strane 25087 Članovi Poslednji član: ShaunteMay

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 27, 2026, 09:41:24 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 25 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Posna ishrana i trening  (Pročitano 208924 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #367 poslato: danas u 08:56:18 posle podne »

Evo mog primera za veliki Pravoslavni Božićni post.
Jeo sam posnu  plazmu i vodu.
Ja koji  obožavam slatko mogao sam biti samo na tome.
Ovo je samo primer a zaista opcija ima mnogo.
Sve se moze kad se hoce.
Ja koji sam 40 godina svaki dan jeo cokoladu vec vise od godinu dana ne jedem cokoladu,ako jako "zagusti" onda pojedem proteinsku cokoladicu. ;)
Ja sam takođe obične čokolade zamenila proteinskim kada mi se jede slatko i više mi odgovara.
Izvrstan izbor.I znas cime ga menjam jos?Sa vocem.Jabuka,breskva,kajsisja,slijva....naravno sveza,iz moje baste.Znam,to mogu sada kad je sezona.Zaboravio sam lubenicu,to nije iz baste,to je kupovna,ali od coveka od kojeg kupujem vec 15-ak godina,znaci provereno je. ;)
Voće iz sopstvene bašte je apsolutno najbolji mogući izbor! Sveže voće donosi preko potrebne vitamine, minerale i vlakna koja usporavaju skok šećera u krvi, što je neuporedivo bolje od bilo kog industrijskog slatkiša.Lubenica je takođe odlična za hidrataciju tokom leta, a kupovina od proverenog domaćina je pun pogodak. Samo napred, to su prave navike koje telo i te kako ume da nagradi!
Uvek sam jeo voce,ali u zadnje vreme posvecujem vise paznje u pocetku zbog vlakana,ali sto i ti kazes puna je vitamina i minerala.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #366 poslato: danas u 08:54:44 posle podne »

On je u devedesetoj godini do kraja svog života bio svestan čovek svega I jeo 300g čokoladne napllitanke dnevno.
Ja sam mu lično donosio.
Krvna slika i šećer super.
Ponavljam,secer NIJE zdrav!!! I ne trebas ga reklamirati!!!
I moja prabaka je bila takva,umrla je u 96 godini,sahranila decu i nekoliko unuka,a jela kolace,torte sto je pravila,ali to ne znaci da je secer zdrav!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #365 poslato: danas u 08:52:06 posle podne »

I bitna napomena u mom slučaju je da imam fantastično genetiku za slatko koju sam nasledio od dede.
Ti mozda i imas ali ljudi koji ovo citaju mozda nemaju,a i da imas secer NIJE ZDRAV kakva god da ti bila genetika!!!
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #364 poslato: danas u 08:50:53 posle podne »

To je bio samo primer da se može kada se hoće i da postoji posno da se jede.
Po meni ni post nije bas zdrav ali to je moj stav.
Sto se tice da post nije zdrav apsolutno se slazem sa tobom!!!
Znam da si dao samo primer,ali los primer si dao.Primer koji ne bi trebalo slediti.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #363 poslato: danas u 08:48:52 posle podne »

Pohvale za disciplinu i odricanje, ali kao lekar moram da dam jedno važno upozorenje.Kombinacija posnog keksa i vode ne može zameniti balansiran obrok. Ovakav način ishrane opterećuje pankreas zbog visokog unosa šećera, a telu uskraćuje esencijalne nutrijente poput proteina i gvožđa. Tokom posta je ključno jesti raznovrsno – ubaci žitarice celog zrna, jezgrasto voće, povrće i mahunarke kako bi sačuvao energiju i zdravlje.
Hvala ti puno sto si ovo napisala.Ja sam vec izgubio volju da uvek ja budem taj koji kaze da ovo ne valja.
Znam sada ce Zoltan napisati da njemu slatko prija i da nece mu biti nista,ali treba da zna da ovo nije zdravo i da daje los primer ostalima....
Nema na čemu, hvala tebi.
Poenta mog prethodnog komentara nije bila kritika Zoltanove discipline, već skretanje pažnje na zdravstveni aspekt. Naravno da telu u tom trenutku "prija" šećer, jer on daje instant energetski skok (tzv. sugar rush), ali to je varka. Dugoročno, to vodi do naglog pada energije, hroničnog umora i nepotrebnog opterećenja za organizam.Cilj posta jeste odricanje, ali ne i narušavanje zdravlja. Na Pansport forumu se okupljaju ljudi koji žele da unaprede svoje telo i duh, pa je izuzetno važno da promovišemo recepte i navike koji su nutritivno bogati.
Naravno,jasno mi je,ni ja nisam kritikovao nikog,samo znam ko ce kako da reaguje.I ja sam mislio na zdravstveni aspekt,zato sam i rekao da ne treba reci da je secer zdrav.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #362 poslato: danas u 06:36:57 posle podne »

On je u devedesetoj godini do kraja svog života bio svestan čovek svega I jeo 300g čokoladne napllitanke dnevno.
Ja sam mu lično donosio.
Krvna slika i šećer super.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #361 poslato: danas u 06:35:33 posle podne »

I bitna napomena u mom slučaju je da imam fantastično genetiku za slatko koju sam nasledio od dede.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #360 poslato: danas u 06:34:51 posle podne »

To je bio samo primer da se može kada se hoće i da postoji posno da se jede.
Po meni ni post nije bas zdrav ali to je moj stav.
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #359 poslato: danas u 06:29:46 posle podne »

Sve se moze kad se hoce.
Ja koji sam 40 godina svaki dan jeo cokoladu vec vise od godinu dana ne jedem cokoladu,ako jako "zagusti" onda pojedem proteinsku cokoladicu. ;)
Ja sam takođe obične čokolade zamenila proteinskim kada mi se jede slatko i više mi odgovara.
Izvrstan izbor.I znas cime ga menjam jos?Sa vocem.Jabuka,breskva,kajsisja,slijva....naravno sveza,iz moje baste.Znam,to mogu sada kad je sezona.Zaboravio sam lubenicu,to nije iz baste,to je kupovna,ali od coveka od kojeg kupujem vec 15-ak godina,znaci provereno je. ;)
Voće iz sopstvene bašte je apsolutno najbolji mogući izbor! Sveže voće donosi preko potrebne vitamine, minerale i vlakna koja usporavaju skok šećera u krvi, što je neuporedivo bolje od bilo kog industrijskog slatkiša.Lubenica je takođe odlična za hidrataciju tokom leta, a kupovina od proverenog domaćina je pun pogodak. Samo napred, to su prave navike koje telo i te kako ume da nagradi!
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #358 poslato: danas u 06:28:31 posle podne »

Pohvale za disciplinu i odricanje, ali kao lekar moram da dam jedno važno upozorenje.Kombinacija posnog keksa i vode ne može zameniti balansiran obrok. Ovakav način ishrane opterećuje pankreas zbog visokog unosa šećera, a telu uskraćuje esencijalne nutrijente poput proteina i gvožđa. Tokom posta je ključno jesti raznovrsno – ubaci žitarice celog zrna, jezgrasto voće, povrće i mahunarke kako bi sačuvao energiju i zdravlje.
Hvala ti puno sto si ovo napisala.Ja sam vec izgubio volju da uvek ja budem taj koji kaze da ovo ne valja.
Znam sada ce Zoltan napisati da njemu slatko prija i da nece mu biti nista,ali treba da zna da ovo nije zdravo i da daje los primer ostalima....
Nema na čemu, hvala tebi.
Poenta mog prethodnog komentara nije bila kritika Zoltanove discipline, već skretanje pažnje na zdravstveni aspekt. Naravno da telu u tom trenutku "prija" šećer, jer on daje instant energetski skok (tzv. sugar rush), ali to je varka. Dugoročno, to vodi do naglog pada energije, hroničnog umora i nepotrebnog opterećenja za organizam.Cilj posta jeste odricanje, ali ne i narušavanje zdravlja. Na Pansport forumu se okupljaju ljudi koji žele da unaprede svoje telo i duh, pa je izuzetno važno da promovišemo recepte i navike koji su nutritivno bogati.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #357 poslato: Jul 26, 2026, 09:38:41 posle podne »

Sve se moze kad se hoce.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #356 poslato: Jul 26, 2026, 09:36:18 posle podne »

Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #355 poslato: Jul 26, 2026, 06:11:38 posle podne »

Sve se moze kad se hoce.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #354 poslato: Jul 26, 2026, 06:10:44 posle podne »

Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #353 poslato: Jul 24, 2026, 09:56:53 posle podne »

Sve se moze kad se hoce.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 25 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.028 sekundi sa 12 upita.