TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398382 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 03:32:15 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 59 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: BCAA za početnike!  (Pročitano 214471 puta)
piv piv
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #106 poslato: Jul 24, 2008, 07:34:00 posle podne »

pa nemam shejker :D
moz samo flajka od neke vode da posluzi za to...
Kolko vode je dovoljno da se lepo rastvori 15g bcaa, 30g dex (ili je mozda potrebno vishe/manje?), i merica proteina (~31g)??
jel dosta pola litre?
I jel ima neko iskustva sa miksovanjem ovih stvari sa npr onom nashom Akva vivom hidroaktiv??
Sačuvana
Zabotija
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #105 poslato: Jul 24, 2008, 07:03:08 posle podne »

Za bcaa nije frka ako stoje sat vremena u vodi ali za protein jeste. Sto ti je frka da stavis prasak u sejker i poneses u torbi. Samo sunes vodu posle treninga i cirkas dok ides kuci. . . Dobro bi bilo da onu dozu pre treninga cirkas neposredno pre i za vreme treninga.
Sačuvana
I find it utterly absurd that artificially increasing Testosterone to build bigger muscles on men is unacceptable while artificially increasing estrogen to grow fake boobs on women is not only acceptable, but totally out of control.
piv piv
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: Jul 24, 2008, 06:38:01 posle podne »

Ljudi imam jedno pitanje vezano za bcaa...
Da li bi neko mogao da definishe ovo 'pre' i 'posle' treninga?
S obzirom na to da je meni teretana udaljena oko 20ak minuta od kuce, da li je moguce da popijem prvo dozu pre nego shto krenem, pa znachi posle 20-30 minuta od uzimanja pochnem trening, i da li je moguce da pwm, tj kombinaciju whey+bcaa+dex uzmem pola sata nakon treninga, ili je i jedno i drugo portebno uzeti neposredno nakon treninga?
Pitam jer je malo cim da nosim prashkove sa sobom, a ne mogu da ih rastvaram kod kuce, jer kolko sam shvatio ne bi tebalo da stoje dugo rastvoreni...
Sačuvana
sekulaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: Jul 23, 2008, 08:18:58 pre podne »

Jel moze neko da kaze nesto vise o BCAA posto se ovde najvise govori o upotrebi a nema bas nekih detaljnijih informacija o samom suplementu? Najvise se koristi da spreci katabolizam koliko sam shvatio. I sta jos?
Posto sam sakupio nesto para i mislim sam da kupim neki suplement. Protein i kreatin imam pa sam mislio BCAA da uzmem pa ako neko moze da mi kaze nesto vise o samom preparatu, kako deluje.
procitaj prvi post

U aminokiseline razgranatog lanca (BCAA) ubrajaju se leucin, izoleucin i valin. To su esencijalne amonikiseline i neophodno ih je unositi u organizam putem ishrane, jer imaju značajnu ulogu u izgradnji mišićnog tkiva, odnosno, predstavljaju 1/3 mišićnog tkiva. Istovremeno one čuvaju rezerve glikogena u mišićima od preteranog razlaganja za vreme fizičkog napora.
Telo koristi BCAA kao indirektan izvor energije za mišiće pretvarajući ih u glukozu, putem procesa poznatog pod nazivom glikoneogeneza , koji se odigrava u jetri.
Apsolutni je imperativ da sportisti pre početka i nakon završetka intenzivnih vežbi sa tegovima uzimaju dodatak BCAA, jer se valin, leucin i izoleucin veoma brzo troše. U pogledu izgradnje i očuvanja mišićne mase, ne postoje važnije aminokiseline od BCAA.
BCAA se godinama koriste kao suplementi, a najveći potrošači su bodibilderi.
BCAA igraju važnu ulogu neposredno nakon treninga jer stimulišu rad hipofize, podstrekujući time lučenje hormona rasta, čime pomažu izgradnju telesne mase bez masti.
Optimalan odnos aminokiselina razgranatog lanca u preparatima na bazi BCAA je 2:1:1 - leucin : izoleucin : valin.
Preporučena upotreba: uopšteno 5g BCAA 1-3 puta dnevno i to: pre i nakon treninga ili u bilo kom drugom mogućem kataboličkom periodu, kao što je odlazak na spavanje (tokom noći).
Sačuvana
u600
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #102 poslato: Jul 23, 2008, 12:48:48 pre podne »

Jel moze neko da kaze nesto vise o BCAA posto se ovde najvise govori o upotrebi a nema bas nekih detaljnijih informacija o samom suplementu? Najvise se koristi da spreci katabolizam koliko sam shvatio. I sta jos?
Posto sam sakupio nesto para i mislim sam da kupim neki suplement. Protein i kreatin imam pa sam mislio BCAA da uzmem pa ako neko moze da mi kaze nesto vise o samom preparatu, kako deluje.
Sačuvana
sekulaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: Jul 22, 2008, 09:59:58 posle podne »

Pitanje za Pansport.

Da li se zna kada ce biti pusten u prodaju SNI BCAA od 1kg?
i mene zanima!
Sačuvana
Zabotija
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: Jul 22, 2008, 08:59:59 posle podne »

Pitanje za Pansport.

Da li se zna kada ce biti pusten u prodaju SNI BCAA od 1kg?
Sačuvana
I find it utterly absurd that artificially increasing Testosterone to build bigger muscles on men is unacceptable while artificially increasing estrogen to grow fake boobs on women is not only acceptable, but totally out of control.
Cortier
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: Jul 22, 2008, 06:09:41 posle podne »

Vazi, tako cu i da uradim. Hvala, pozdrav.
Sačuvana
Zabotija
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: Jul 22, 2008, 06:06:26 posle podne »

10g pre treninga i 15g posle sa wheyom i dextrozom ili maltodekstrinom bi bilo super, ali ako si u stisci, i 10 10 ce odraditi odlican posao. Samo napred.
Sačuvana
Cortier
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: Jul 22, 2008, 06:00:01 posle podne »

Onda uzimam BCAA. Visok 172cm i 67kg. Hvala puno za savet.
Sačuvana
Zabotija
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: Jul 22, 2008, 05:52:08 posle podne »

Ako mozes da ispostujes dobru ishranu i bar mericu wheya nakon treninga, tecne amino ti uopste nisu neophodne. Uzmi bolje bcaa, i doziraj ih pravilno (20-30 grama, ja ne bih isao manje, ali ne znam koliko imas kila).

Samo se ti drzi dobre klope, to je i onako najvaznije, pa posle toga whey, bcaa i ja bih ubacio omega 3 iz ribljeg ulja.
Sačuvana
Cortier
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: Jul 22, 2008, 05:45:20 posle podne »

Pozdrav. Hte bih da vas zamolim za savet. Pijem dva meseca  ELITE Whey,budzet mi je ogranicen, ispostovao bih pravilnu ishranu i nastavio sa Whey proteinom e sad da li je bolje jos pored toga, da uzmem BCAA ili tecne Amino za pre i posle treninga, znam da bi bilo bolje oba ali finansije?
Sačuvana
sekulaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Jul 17, 2008, 10:15:01 posle podne »

Taj problem i mene muci. Gledacu da sto vise suzbijem te derneke  ;D

Nego, ako vec pijes, pij crveno vino (po mogucnosti sto kvalitetnije) ili neku dobru votku. Pivo i obojena pica zaobidji sto vise, i zbog hangovera i zbog ostalih sranja. Isto preporucujem, ako ces vec piti, pre toga 500mg vitamina C i par kesica zelenog caja, ista procedura i nakon pijanke, dosta pomaze. Smanjuj alkohol pre odlaska kuci, znaci minimum sat i po pre nego sto ce kraj prestani sa picem i pij vodu. Eto, par saveta.  8)
ma znam,ali znas i sam kakvi su treninzi posle pijanke,a sl dan kad si mamuran glupavo mi da uzimam beta-alanin,tj mislimda nema efekta
Sačuvana
Zabotija
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Jul 17, 2008, 10:12:22 posle podne »

Taj problem i mene muci. Gledacu da sto vise suzbijem te derneke  ;D

Nego, ako vec pijes, pij crveno vino (po mogucnosti sto kvalitetnije) ili neku dobru votku. Pivo i obojena pica zaobidji sto vise, i zbog hangovera i zbog ostalih sranja. Isto preporucujem, ako ces vec piti, pre toga 500mg vitamina C i par kesica zelenog caja, ista procedura i nakon pijanke, dosta pomaze. Smanjuj alkohol pre odlaska kuci, znaci minimum sat i po pre nego sto ce kraj prestani sa picem i pij vodu. Eto, par saveta.  8)
Sačuvana
sekulaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #92 poslato: Jul 17, 2008, 10:08:28 posle podne »

OK je taj plan, ali evo mali predlog. Umesto glutamina bih ja uzeo beta alanin u kombinaciji sa kreatinom.
ma razmisljao sam o beta alaninu,ali kazu da ga moras piti redovno(svaki dan)
ako preskocis1-2 dana,kao nevredi ti...
a i dvoumim se zbog peckanja

ne znam,videcu
najvishe mi je zbog toga sto zimi volim da popijem,slave,rodjusi,nova god,praznici....
tako da u januaru i krajem decembra nema toliko dobrih treninga,pa zbog toga...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 50 51 [52] 53 54 ... 59 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.243 sekundi sa 18 upita.