TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 05:49:31 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 26 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Tunjevina  (Pročitano 99068 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #325 poslato: Februar 26, 2010, 01:37:06 posle podne »

Da, bas to htedoh reci. Bilo bi nezdravo na duze vreme lisavati organizma prekopotrebnih materija iz pomenute hrane :)
Ajd da smo predlagali vanilu i cokoladni premaz pa ajde de :)
Ali verujem naravno da kada si na striktnoj dijeti da se druzis samo sa oslicem :)

Za oslic aha... ali mora se tako.Inace za povrce i ostalo apsolutno se slazem da treba unositi i ti recepti koje ste dali su veoma dobri.
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3424


Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #324 poslato: Februar 25, 2010, 11:17:27 posle podne »



                                                    Tunjevina za čvrste mišiće



   Poslednjih godina tunjevina meĂ°u ljubiteljima ribe pronalazi sve više pristalica. Mek, crveni riblji stek sadrži dosta omega-3-masnih kiselina, koje samnjuju rizik obolevanja od visokog krvnog pritiska i infarkta.

Bečki zdravstveni stručnjak profesor Hademar Bankhofer smatra da naš kardio-vaskularni sistem „voli” tunjevinu. TakoĂ°e, kada muškarac želi nešto dobro da učini za svoju prostatu treba u svoj meni što češće da uvrsti tunjevinu. Jedna švedska studija na institutu Karolinska u Štokholmu pokazala je da redovno konzumiranje tunjevine kod muškarca smanjuje rizik od nastajanja raka prostate. Tunjevina osim toga pomaže da mišići budu čvršći. Količina od 100 grama crvene ribe sadrži 22 grama belančevina, koje imaju mnogo aminokiselina neophodnih za razvoj mišića.
Britanski istraživači su otkrili da se pre svega omladinci iz velikih gradova koji naginju ka agresivnom ponašanju, unošenjem tunjevine osećaju mnogo manje iziritirani, manje se svaĂ°aju i raspoloženiji su da pomognu drugima.
 

autor:E. B.
izvor:blic
Sačuvana
   
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #323 poslato: Februar 25, 2010, 09:42:31 posle podne »

Da, bas to htedoh reci. Bilo bi nezdravo na duze vreme lisavati organizma prekopotrebnih materija iz pomenute hrane :)
Ajd da smo predlagali vanilu i cokoladni premaz pa ajde de :)
Ali verujem naravno da kada si na striktnoj dijeti da se druzis samo sa oslicem :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #322 poslato: Februar 25, 2010, 04:00:05 posle podne »

Sve to zvuci tako primamljivo,bogu hvala pa mi off sezona jos traje i ima da se proba.

nije toliko strašno, pričamo samo o svežem povrću i tuni... i dodatku kašike maslinovog ulja ili par maslina...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12954


Never give up!

« Odgovor #321 poslato: Februar 25, 2010, 01:28:20 posle podne »

Sve to zvuci tako primamljivo,bogu hvala pa mi off sezona jos traje i ima da se proba.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #320 poslato: Februar 25, 2010, 10:29:39 pre podne »

meksicka salata, t.j. dodatak pasulja i kukuruza je nezamenjiv sa tunom :)
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #319 poslato: Februar 25, 2010, 12:46:00 pre podne »

 8) 8) 8)

Beli luk, persun i malo ulja, odlican preliv :) limun svakako, ali bas skoro nikada ne stavljam limun na tunu iako je super. moracu to da pocnem da radim

moj predlog za danas  :)
bas veceras za veceru sam narendao crveni kupus,sargarepu,sitno iseckao beli luk,malo maslinovog ulja,persun i
dve tunjevine,sve izmesao,i ostavio da malo odstoji u frizideru da se izjednace ukusi i mirisi  :)
uz to domaca kuvana cvekla kao salata  :)
fenomenalno  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #318 poslato: Februar 24, 2010, 09:47:40 posle podne »

evo sad bas jedem tunu sa maslinkama...

ja najvolim zelene... one su mi nekako LIGHT...  8)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #317 poslato: Februar 24, 2010, 04:27:46 posle podne »

Ren moze biti extra :) ali i ljut...

Limun, masline... meditaranska hrana (bilo sta) najbolje ide naravno uz tunu :)

licno su mi crne masline mnogo ukusnije
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #316 poslato: Februar 24, 2010, 02:02:28 posle podne »

tunjevina jedna, dva cela jajeta, kasika senfa, masline ili ono malo zeleno (zaboravila sam mu ime :D )  i vlasac, moze i luk ali ja vise volim vlasac.... 

pasteta je fenomenalna :)  probajte
Sačuvana
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 163


« Odgovor #315 poslato: Februar 24, 2010, 12:38:03 posle podne »

8) 8) 8)

ja bi pre samo koru od limuna narendao  :)
a naravno,ulje obavezno maslinovo  :)

hehe ja sam tu negde... ja iseckam zelene masline u ubacim u tunu (probajte kombinaciju masline i mladi sir!)... mada tuna sama ili sa necim je uvek extra... ;)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #314 poslato: Februar 24, 2010, 02:27:32 pre podne »

 8) 8) 8)

ja bi pre samo koru od limuna narendao  :)
a naravno,ulje obavezno maslinovo  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #313 poslato: Februar 23, 2010, 10:06:26 pre podne »

Beli luk, persun i malo ulja, odlican preliv :) limun svakako, ali bas skoro nikada ne stavljam limun na tunu iako je super. moracu to da pocnem da radim
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3772


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #312 poslato: Februar 19, 2010, 07:24:21 pre podne »

 8) 8) 8)

meni je najbolje sa lukom,tj,puno luka,ljyta tucana i persun ,ali se tako uglavnom
jede samo vikendom kada niosam na poslu  :)
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
JovanR
Član
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 180


Follow the Ruhls!

« Odgovor #311 poslato: Februar 18, 2010, 02:23:06 pre podne »

Limun. Sa njim je neuporedivo ukusnije.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 26 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.042 sekundi sa 14 upita.