TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394964 Teme od strane 25006 Članovi Poslednji član: Vlad77

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 18, 2024, 09:07:29 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: kuvani oslic  (Pročitano 30855 puta)
Galleryst
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2140


Today is my future!

« Odgovor #65 poslato: Maj 03, 2012, 03:22:31 posle podne »

Nema na cemu, javi kako ti se cini ;) Poz!
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #64 poslato: Maj 03, 2012, 03:20:33 posle podne »

ili ga stavim u foliju pa u rernu. Prelijem ga sa puno limunovog soka (ja tako volim), stavim preko malo persuna i bosiljka i to je to ;)
E probacu ovo ;) Hvala :)
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2140


Today is my future!

« Odgovor #63 poslato: Maj 03, 2012, 03:16:04 posle podne »

Ja ga uvek spremam na rostilju ili ga stavim u foliju pa u rernu. Prelijem ga sa puno limunovog soka (ja tako volim), stavim preko malo persuna i bosiljka i to je to ;)
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
R1
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1531

« Odgovor #62 poslato: Maj 03, 2012, 03:04:09 posle podne »

Cesto jedem pastrmku, pogotovo kad je post, a vidim svi hvale oslica za defku. Mislim da su tu negde sa nutritivnim vrednostima pa me zanimaju ideje kako ga spremiti da bude kao na zaru, da da ipak nije stvarno na zaru :D :D Kuci nemam neki rostilj, a cak i da imam ne izvodljivo je stalno tako spremati ribu, meni mama przi klasicno sa uljem, ali vidim svi izbegavaju ulje. Jedino sto mi se ne svidja je 'ukus Dunava' u kozici, to cak i odvajam jer mi je nekako neprijatan miris/ukus.

moze li se taj rostiljski ukus nekako drugacije 'simulirati' ili mora bas na rostilju da se przi?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6125


« Odgovor #61 poslato: Mart 17, 2012, 02:26:03 posle podne »

Tu su negde, mada je možda zradiviji oslić... ali najbolje malo od oba.
I naravno oba možeš koristiti da bilo koji cilj ishrani
Sačuvana
ardennes
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 34

« Odgovor #60 poslato: Mart 01, 2012, 03:47:49 posle podne »

da li je oslic po nutritivnom sastavu bolji od tunjevine (mislim na konzervu), i da li moze da se tunjevina (opet konzervirana) jede tokom rada definicije, posto sam citao par tekstova koje ste pisali pa me cisto interesuje, nije mi bas jasno.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #59 poslato: Februar 27, 2012, 04:21:06 posle podne »

ja jedem skušu, najviše se od nje zasitim. Ponekad se častim šaranom ili pastrmkom.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2208


« Odgovor #58 poslato: Februar 27, 2012, 01:54:11 posle podne »

Imam drugara koji dobavlja ribu za restorane, prilično dobro radi za područje Vojvodine.

Preporuka njegova je da u širokom luku treba zaobilaziti pangasiusa iz dalekoistočnih zemalja. TA vijetnamska varijanta ima u sebi bifenola, arsena, nezdravih metala, benzena + što je zamrzavaju u toj vodi reke Mekong prepunoj bakterija i raznih beštija. Reka je sama po sebi užas prljava i prepuna toksina. Pored toga žensku pangu pune antibioticima, sterosima i trpaju u njih koncentrat da legu više jaja -- sve podseća na one filmove o pilićima i stoci iz SAD. 

evo i klip o uzgoju pangasiusa u Vijetnamu, doduše na francuskom, ali slika govori više od 1000 reči  :)
Qu'est ce qu'un Panga ?

Pripazite malo na ove priče, ima ih tona na netu + prisetite se ovoga kad naručite u Srbiji riblju čorbu bez kostiju  ;D Mekong perkelt od soma  ::)

Kad sam pitao koja je preporuka za rečnu ribu (Dunav) --- tolstolobik, trebalo bi da je najčistija riba u izboru koji nije velik.

Nijedna defka nije vredna kuvanog/pečenog/prženog soma iz Vijetnama...   
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #57 poslato: Februar 27, 2012, 10:35:47 pre podne »

Zavisi gde ga kupujete. Prošao sam ta iskustva sa "pola leda - pola ribe". :D Imam pouzdane ljude na pijaci za kupovinu čistog oslića, koji nije zamrzavan u vodi. Ako kupujete pakovane u prodavnicama,  90% takvih proizvoda  su pola voda.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12779


Never give up!

« Odgovor #56 poslato: Februar 27, 2012, 10:32:56 pre podne »

Slazem se sa Mirom i zato ja uzimam hek i hoki oslic.
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #55 poslato: Februar 26, 2012, 11:08:13 posle podne »

ja ga obilazim u sirokom luku...vise bude u ono kilo fileta oslica leda nego oslica...
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20575


Pansport
« Odgovor #54 poslato: Februar 26, 2012, 10:35:08 posle podne »

Pečeni se toliko smanji da 200g pojedem iz 7-8 zalogaja. :D
Sačuvana
believe
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 86


« Odgovor #53 poslato: Februar 26, 2012, 09:00:34 posle podne »

Ja kad pecem oslic, on se smanji, ili  kad ga przim, pa mi se cini da od 500, 600 gr ispade manje..
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 3776


Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #52 poslato: Maj 19, 2009, 09:53:49 pre podne »

 8) 8) 8)

8) 8) 8)
A odlican je i za mikrotalasnu,tj,das se njime pokrije meso da neprska po noj  :)

Nemoj da trosis papir za pecenje za to, stavis samo drugi tanjir odgore i milina, nista ne prska  ;)

Jeste,ali treba posle oprati taj tanjir  ;D
Sačuvana

NEKADA...


I SAD..
biljanans
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 514

« Odgovor #51 poslato: Maj 18, 2009, 04:49:47 posle podne »

8) 8) 8)
A odlican je i za mikrotalasnu,tj,das se njime pokrije meso da neprska po noj  :)

Nemoj da trosis papir za pecenje za to, stavis samo drugi tanjir odgore i milina, nista ne prska  ;)
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.075 sekundi sa 18 upita.