TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398865 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 04, 2024, 07:46:18 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 24 25 [26] 27 28 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: PROTEINI - ISHRANA I SUPLEMENTACIJA  (Pročitano 134064 puta)
aspire
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Maj 11, 2010, 06:34:30 posle podne »

bio sam na dijeti od ok 3g proteina po kg koja mi je za 3 meseca "dala" rezultate od dobijenih 10+kg veci obim grudi ruku nogu sve usvemu dobre rezultate ali mi se dodatna tezina nije svidela pa sam presao na 2 po kg rasporedjenih u oko 6 obroka
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #30 poslato: April 14, 2010, 09:28:51 pre podne »

Pa ja jesam, i rez su odlicni, pre GVT 80kg, sada 90-91kg jes da ima masti ali sam i dobio misica.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #29 poslato: April 14, 2010, 08:53:31 pre podne »

mene zanima da li je neko od vas realno isprobao način ishrane sa preko 2g proteina po kg na dnevnom nivou?  a da je pri tome "natural"   (molim da tema ne ode van okvira)  i kakvi su rezultati?
Sačuvana
Mijat87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: April 14, 2010, 02:06:35 pre podne »

Hvala puno quaresma...   P.S. FORZA INTER! ;-)
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: April 13, 2010, 12:29:26 posle podne »

generalno, taj trener nije bas u pravu, ali jeste tacno da ti je potreban samo posle treninga.
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Mijat87
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: April 13, 2010, 10:26:13 pre podne »

Pozdrav svima i imam jedno pitanje... Da li je tacno da whey protein ima koristi samo ako se unosi neposredno posle treninga? Ja sam ga recimo unosio (osim posle treninga, sto mi je bilo najbitnije) i izmedju obroka i uvece, ali nedavno sam cuo od jednog fitnes trenera da je svaki unos whey-a, koji nije posle treninga bespotreban, jer je whey suvise brz protein i samo ce proci kroz organizam bez zadrzavanja. Recite mi da li je to tacno i da li je stvarno unos whey-a izmedju obroka i uvece bespotreban i nekoristan? Unapred hvala...
Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: April 07, 2010, 03:00:39 pre podne »

ovo nema veze sa sportskom medicinom nego sa higijenom ishrane ..tako se bar zvao predmet kad sam ja studirao DIF ... a sportska medicina je nesto sasvim drugo

sportska medicina je ishrana, bar sada, naravno izmedju ostalog.
Sačuvana
MSc Sport Scientist

Lelemud
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: April 06, 2010, 04:37:01 posle podne »

ovo nema veze sa sportskom medicinom nego sa higijenom ishrane ..tako se bar zvao predmet kad sam ja studirao DIF ... a sportska medicina je nesto sasvim drugo
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #23 poslato: April 06, 2010, 04:28:46 posle podne »

Ovo je vec naucna cinjenica, a ne pretpostavka.

Slazem se, ali ne slazem se oko odnosa nutrijenata koje ti govoris, i nisam citao dr feelgooda, nego Aceto-a, Poliquin-a, Thibs-a, i jos mnooogo raznih clanaka i textova i niko od njih ne kaze udri kilo mesa na dan i gotov posao, vec upravo to sto ti kazes da se dobrim kalorijama raste, ali je uvek bolje za rekreativca da presipa nego da je na granici jer ti nikad ne znas da li ti treba 10% vise ili manje. Ajd daj te studije o kolicini prot na dan...
Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: April 06, 2010, 04:11:49 posle podne »

prosta racunica, ne treba ti 225g. Ko je obrazovan u oblasti ishrane naravno da zna ovo, jbg ne moze se od svih ocekivati da studiraju tako nesto, samo vecina daje pogresne savete. Ne raspravljam se, kazem samo da ako uhvatis vremena procitas par knjiga iz sportske medicine, a ne one dr. feelgood i tog tipa. Sve je potpuno jasno, samo sto kod nas sve kasni 20 god, pa nemamo ni literature. Jos jednom samo hint: hipertrofija ne zavisi od unosa proteina u toj meri u kojoj zavisi od kalorijskog unosa. Ovo je vec naucna cinjenica, a ne pretpostavka.
Sačuvana
MSc Sport Scientist

nickey
Gost
« Odgovor #21 poslato: April 06, 2010, 04:00:24 posle podne »

Jbga ne sponzorise nikog neoplanta ili klanica mesa da zbog toga pisu kako treba puno prot, ja pricam o junetini ovde, jajima i tunjevini, jogurt i sir, i whey uzimam samo u pwm, ne razbacujem se sa sejkovima po ceo dan, cak sta vise protivnik sam koriscenja puno supsa jer nikog uzivo nisam video da trenira kao zmaj i da mislim da mu treba 200e supsa mesecno.
« Poslednja izmena: April 06, 2010, 04:04:38 posle podne od strane █ nickey █ » Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #20 poslato: April 06, 2010, 03:54:24 posle podne »

OK, ali ja sam unosio ~400g UH na dan, dalje unosio sam i masti dovoljno zdravih, tako da mi kalorija nije falilo. Znaci po tvojoj racunici ja sam trebao da jedem 4x2.5g/kg*90kg=900g UH na dan. Posto mi je unos prot bio 225g, lol quaresma da li se ti nekad zapitas jbte da li su svi oni ludi kada ne jedu barem kilo UH na dan. Pa ovde niko skoro ne jede ovoliko, ali skoro ceo forum ide 200+g. Necu da se svadjam ali dajem u prilog moje iskustvo od 4 meseca treniranja tokom kojih sam bas vodio racuna kako napredujem i kako se trening i ishrana odrazavaju na moje telo.

« Poslednja izmena: April 06, 2010, 03:56:06 posle podne od strane █ nickey █ » Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: April 06, 2010, 03:32:18 posle podne »

sve preko 2g je cisto, ali cisto bacanje para.

To je tvoje misljenje, i mozda si i upravu ali ne verujem da bi toliki ljudi trubili o velikom unosu prot na dan, pa i neka je ta granica oko 2 g, mora da presipa jel u suprotnom telo nema od cega da ugradjuje i onda sta? razgradjuje, pa sinteza prot varira zbog mnogo stvari pa je opet bolje vise nego manje... Ja sam isao ranije sa manje od 2g/kg i nisam bio zadovoljan rezultatima, eto to je moje misljenje, odradio sam ceo GVT sada i moram da kazem ako se ne ide sa barem 2.5g/kg i vise ti se neces oporaviti za sledeci trening, mnogi kazu da je visoko katabolican, tako da se tu najbolje vidi koliki unos prot je bitan, fino kada sam slabije unosio prot odmah mi se to odrazavalo na oporavak od upale. Tako da ne verujem da bi imao bilo kakav rez posle GVT-a da sam isao 1.5g, verovatno bi bio posle njega isti kakav sam ranije i bio.
Naravno nije svaki trening tako tezak, ali mislim da bi trebao, jer je upravo to bacanje hrane ako se rade slabi i losi treninzi.
to samo govori da nisi unosio dovoljno kalorija, svaki visok proteina se pretvara u mast, a ovde ljudi na forumu savetuju 3-3.5gr nekome ko je "na definiciji", sto je katastrofa. Odnos unetih makronutrijenata je uvek isti, samo varira ukupna kolicina. Za sportove snage potrebno je 1.5 do 1.8g, p aeto nek je i 2, od viska mozes imati samo stete. Ukoliko si jeo dovoljno UH i masti, sve preko 2g je bespotrebno. Medjutim ljudi "trube" jer se protein treba prodavati, i vecina ide tvojom logikom od viska ne boli glava, sto u ovom slucaju opste nije tacno. Dalje protein se ne ugradjuje kako ti mislis, nego taj protein koji ti uneses se "sece" na AK pa tek tako stize do misica i tamo se opet grade proteinske strukture kao sto su kontraktilna vlakna, ali UH i masti grade ostale organele, ima ih u plazmi, sarkolemi (omotacu), sto znaci opet da je odnos uvek isti i univerzalan za sve. oko 60% UH, 25% masti i 15% proteini, ovo je univerzalno i vazi sve, dakle ako povecas unos proteina uvecavas i unos masti i UH, a ne kao sto vecina ovde tvrdi suprotno. Losi rezultati mogu biti posledica toga sto smanjis unos jednog u korist drugog. Ponavljam, nije tacno da od viska proteina "ne boli glava". "Boli" potkozno masno tkivo i dzep, a da ne ulazim u to da li steti pojedinim unutrasnjim organima, jer ovde vecina smatra suprotno.
Sačuvana
MSc Sport Scientist

nickey
Gost
« Odgovor #18 poslato: April 06, 2010, 03:17:15 posle podne »

sve preko 2g je cisto, ali cisto bacanje para.

To je tvoje misljenje, i mozda si i upravu ali ne verujem da bi toliki ljudi trubili o velikom unosu prot na dan, pa i neka je ta granica oko 2 g, mora da presipa jel u suprotnom telo nema od cega da ugradjuje i onda sta? razgradjuje, pa sinteza prot varira zbog mnogo stvari pa je opet bolje vise nego manje... Ja sam isao ranije sa manje od 2g/kg i nisam bio zadovoljan rezultatima, eto to je moje misljenje, odradio sam ceo GVT sada i moram da kazem ako se ne ide sa barem 2.5g/kg i vise ti se neces oporaviti za sledeci trening, mnogi kazu da je visoko katabolican, tako da se tu najbolje vidi koliki unos prot je bitan, fino kada sam slabije unosio prot odmah mi se to odrazavalo na oporavak od upale. Tako da ne verujem da bi imao bilo kakav rez posle GVT-a da sam isao 1.5g, verovatno bi bio posle njega isti kakav sam ranije i bio.
Naravno nije svaki trening tako tezak, ali mislim da bi trebao, jer je upravo to bacanje hrane ako se rade slabi i losi treninzi.
Sačuvana
quaresma
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: April 06, 2010, 03:05:15 posle podne »

bar 20 istrazivanja
Sačuvana
MSc Sport Scientist

Stranice: 1 ... 24 25 [26] 27 28 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.084 sekundi sa 18 upita.