TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398865 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 04, 2024, 08:00:40 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 23 24 [25] 26 27 28 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: PROTEINI - ISHRANA I SUPLEMENTACIJA  (Pročitano 134092 puta)
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Januar 08, 2011, 01:46:26 posle podne »

Uh, nije to ni malo lako da ti neko odgovori. Zavisi od mnogo faktora - kakve su ti dnevne aktivnosti, kakav ti je metabolizam, koji si tip telesne graĂ°e, koji su ti ciljevi... Sam moraš da eksperimentišeš sa unosom kalorija i vidiš šta ti odgovara. Zbog toga ovaj sport zahteva vreme.
Upravo tako, nema tu neke poznate formule za racunanje! Vreme i experimentisanje!
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #45 poslato: Januar 08, 2011, 09:51:30 pre podne »

Uh, nije to ni malo lako da ti neko odgovori. Zavisi od mnogo faktora - kakve su ti dnevne aktivnosti, kakav ti je metabolizam, koji si tip telesne graĂ°e, koji su ti ciljevi... Sam moraš da eksperimentišeš sa unosom kalorija i vidiš šta ti odgovara. Zbog toga ovaj sport zahteva vreme.
Sačuvana
bato
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Januar 08, 2011, 09:47:22 pre podne »

PROTEIN U ISHRANI KAO PROCENAT UKUPNO UNETIH KALORIJA
 Nesto me zbunjuje vezano za kalorije,koliko se unosi kalorija ....,pise 2700-2900 kcl kako tacno da se odredi ili priblizno k0liko treba da unesem kalorija na pr.imam 88-90kg
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #43 poslato: Januar 07, 2011, 12:39:09 posle podne »

Haha sto bi se reklo u danima odmora punis baterije do vrha :-)
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #42 poslato: Januar 07, 2011, 01:48:59 pre podne »

Da li piti protein u danima pauze? :)

Kada pauziras-odmaras tada misic raste a ne u teretani.Ovo je ono sto malo koji pocetnik shvata, iz tog razloga u periodu odmora unos proteina kroz ishranu se  povecava i time dovodi do rasta misicne mase.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Januar 06, 2011, 03:43:06 posle podne »

Da.
Organizam se u danima pauze zapravo izgraĂ°uje i priprema za nove napore. Mislim da ako redovno treniraš da je važno da ti ishrana (pa i proteinska suplementacija) bude na nivou kao danima kad treninraš ako ne i na boljem nivou
Sačuvana
RašaBg
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Januar 06, 2011, 03:34:39 posle podne »

Da li piti protein u danima pauze? :)
Sačuvana
"One Ring to rule them all,
One Ring to find them
One Ring to bring them all
and in the darkness bind them."
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Maj 16, 2010, 01:12:56 posle podne »

Moja iskustva sa roditeljima su veoma raznolika. Da li ću uspeti nekog da "nagovorim" da proteini nisu štetni zavisi od predubeĂ°enja samoh roditelja, a ponekad imam iprotiv teg tipa porodičnog prijatelja "stručnjaka" za suplemente i zdravein general.. No svakako vredi pokušati.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #38 poslato: Maj 15, 2010, 06:40:50 posle podne »

E to je super predlog, znaci od svadja, ubedjivanja, pa i dokazivanja ne upucenim nema svrhe uglavnom :) ali ako roditelji nazovu nekog ko je strucan i pre svega kompetentan da potvrdi to, kao sto je to Daniela onda verujem da ce uroditi plodom i da ce im se razbiti predrasude. tako da eto ti resenje
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Maj 14, 2010, 08:08:33 pre podne »

Možeh ih uvek upiti na mene. AKo koriste internet, tu sam, a od septembra i u radnji na konsultacijama.
Do sad sam se već mnogo puta sretala sa roditeljima da objasnim o čemu se radi... Najčešće spominjem šumeći C vitamin koji recimo svi uzimaju a veća j hemija "hemija" i poptuno beskoristan...
Sačuvana
Marko_ZR
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Maj 13, 2010, 10:32:10 posle podne »

Ali kako ja roditeljima da objasnim da proteini nisu stetni?! :( :D
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Maj 12, 2010, 04:23:53 posle podne »

...trave ;)
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Maj 12, 2010, 04:23:08 posle podne »

Objektivno teško je dati odgovor na pitanje ali moja je teorija da proteina nikad dosta jer i ako se ne ugrade prelaze u depoe koje ćemo iskoristiti kad tad... jedino ako unosite dosta proteina  (mesa) treba to propratiti sa dosta vlakana (zbog varenja) i vode.

To svakako, ja se ne "skidam" sa salata kao krava sa  ;)
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Maj 12, 2010, 02:08:05 posle podne »

Zanimljivo pitanje Monika...
Za one koji ne znaju preporuke zdrave ishrane svugde u svetu su 0,8g proteina na kg telesne težine za ljude koji ne vežbaju i do 2g za one koji vežbaju.. uvek postoji diskusija na ovom forumu koliko zaista proteina može da se iskoristi jer imamo momke koji ozbiljno vežbaju i unose i preko 4g na kg... Višak proteina se pretvori u šećer i taloži kao rezerve šećera u jetri pa je pitanje šta se od tih 4g ugradi u mišić a šta se rpetvori u šećer )koji nam je jako potreban ako intenzivno vežbamo)...

Ovo je samo jedno malo objašnjenje za ljude koji su nam se nedavno priključili...

Objektivno teško je dati odgovor na pitanje ali moja je teorija da proteina nikad dosta jer i ako se ne ugrade prelaze u depoe koje ćemo iskoristiti kad tad... jedino ako unosite dosta proteina  (mesa) treba to propratiti sa dosta vlakana (zbog varenja) i vode.

Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Maj 11, 2010, 08:52:45 posle podne »

Vezbam aktivno 9 god i u tom periodu sam imao vremena da experimentisem sa ishranom, treningom i ostalim.
Najbolje rezultate sam imao sa velikim prot unosom (oko 3.5g) i jakim treningom.
Napominjem da se kod mene pokazalo veoma bitnim, da sam imao jak trening, time mislim na velike tezine,
male pauze... Cim bih poustio po pitanju treninga usled neke bolesti ili povrede i kad bi mi pala snaga,
imao bih za posledicu pojavljivanje masnih naslaga.
Zelim da kazem da ja nisam strucnjak za medicinu, nemam potrebno znanje koje je vezano za sve to,
ali imam dugogodisnju praksu.
Kolko je takav unos zdrav i preporucljiv, to nebih mogao da kazem.
Morao bih jos naglasiti da sam strasno sklon gojenju i da sam svaki put kad sam pokusao smanjiti prot unos na racuna veceg unosa dobrih masti ili kompleksnih UH, dobio na masnom tkivu!
Verujem da donekle sve to zavisi i od genetike i naravno starosti!
Sačuvana
Stranice: 1 ... 23 24 [25] 26 27 28 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 18 upita.