TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 400214 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 31, 2025, 12:46:38 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Tae bo, pilates, aerobik, ovaj bik, onaj bik...  (Pročitano 32747 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #33 poslato: Januar 17, 2008, 10:09:53 pre podne »

pa da, zavisi sta ko podrazumeva pod "zadovoljavajucom formom"

ja sam mislila pre svega na prosecnu osobu i aktiviranje tela (misica) - sto je ipak bolje nego samo sedeti u fotelji, poboljsanje kondicije, gipkosti, osecaja za ritam...

ali sve to je jako slabo u poredjenju sa treningom koji je prilagodjen individualno, jednoj osobi, sa prethodnim ispitivanjem njenog zdravstvenog stanja, uzimanja u obzir pola i godina, dosadasnjih fizickih aktivnosti, istorije povreda, navika u ishrani, raspolozivog vremena, zelja, mogucnosti i na kraju formiranja precizno odredjenog cilja i programa treninga i ishrane koji vodi ka tom cilju, i da se konstantno nadgleda kako sam trening, tako i dnevnik ishrane, a pored toga ponasanje osobe, njena motivacija, kao i osecaj koji vezbanje izaziva u njoj.

naravno sad pricam kako BI trebalo da bude... samo se pitam ima li toga kod nas  :-\
Sačuvana
MAXX
POČASNI ČLAN
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Januar 17, 2008, 09:54:12 pre podne »

To se zove lenjost.
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Januar 17, 2008, 09:53:23 pre podne »

Ono sto je meni zalosno, to je da znam puno devojaka koje su se prikljucile aerobiku i naravno nisu mogle da izdrze taj tempo i naravno pale su u ocaj. E to je problem neprilagodjenosti individui.

Drugo - vecina devojaka ide na aerobik da se "zategne", a ne mozes im objasniti da su upravo velike tezine prava stvar za "zatezanje", i da podizes metabolizam samim tim sto povecavas miiscnu masu i da onda fakticki mozes da jedes mnogo vise a da se ne gojis...

aerobni rad je ok, ali pre sam za voznju bajsa, dzoging itd itd...

cas aerobika je, po mom misljenju, izuzetno zabavan i interesantan, i bolje je otici na aerobik nego sedeti kuci, ali nazalost, ozbiljnih rezultata ne moze biti...
a ko uziva u aerobiku, naravno da treba da nastavi. Sve zavisi od cilja koji imamo pred sobom, a cilj aerobika je zabava, brzina (mislim na trening od 1h), dovodjenje tela na jedan stepen forme koji je sasvim zadovoljavajuci.

Slazem se s Monikom, za dosta pasivnih ljudi, posebno devojaka(cesce idu na aerobik od muskaraca), ovo predstavlja sasvim pristojan oblik rekreracije koji ipak moze da znaci lagano popravljanje forme. Bolje ista nego nista :)

Sačuvana
MAXX
POČASNI ČLAN
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Januar 17, 2008, 09:38:20 pre podne »

Monika, gotovo u potpunosti slazem se sa svime sto si napisala, osim sa ovim poslednjim:

Citat
dovodjenje tela na jedan stepen forme koji je sasvim zadovoljavajuci.

Veoma tesko da aerobikom ovo moze da se postigne...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Januar 17, 2008, 09:34:22 pre podne »

Ono sto je meni zalosno, to je da znam puno devojaka koje su se prikljucile aerobiku i naravno nisu mogle da izdrze taj tempo i naravno pale su u ocaj. E to je problem neprilagodjenosti individui.

Drugo - vecina devojaka ide na aerobik da se "zategne", a ne mozes im objasniti da su upravo velike tezine prava stvar za "zatezanje", i da podizes metabolizam samim tim sto povecavas miiscnu masu i da onda fakticki mozes da jedes mnogo vise a da se ne gojis...

aerobni rad je ok, ali pre sam za voznju bajsa, dzoging itd itd...

cas aerobika je, po mom misljenju, izuzetno zabavan i interesantan, i bolje je otici na aerobik nego sedeti kuci, ali nazalost, ozbiljnih rezultata ne moze biti...
a ko uziva u aerobiku, naravno da treba da nastavi. Sve zavisi od cilja koji imamo pred sobom, a cilj aerobika je zabava, brzina (mislim na trening od 1h), dovodjenje tela na jedan stepen forme koji je sasvim zadovoljavajuci.

Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #28 poslato: Januar 17, 2008, 12:05:24 pre podne »

pa jesi rekla da nisi smrshala na aerobiku .. ??

koja je onda poenta toga druzenje ??  ok onda ...

i meni je capoeira prijala i bilo mi je vrh i sve to .. ali nije imalo poentu ...

Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Januar 16, 2008, 08:40:03 posle podne »

Citat
Autor: daniela svarc 
Umetanje citata
Problem sa aerobikom je što nije individualizovan trening tako da su retki slučajevi da si baš u fat burning zone..
Ipak možeš probati, možda ti i prija..

Ono sto nam prija retko kad je efikasno i retko kad je ono sto nam treba - kao i u mnogim stvarima u zivotu. To je i jedan od glavnih razloga sto mnogi ne vole da idu u teretanu, a pogotovo ne vole da u teretani iole ozbiljnije i tvdje treniraju. Kad se ozbiljno sprovodi, trening sa opterecenjem je sve samo ne prijatan ili komforan - za razliku od tzv. aerobik casova ili toboznjeg treninga u teretani kad neko vise vremena provodi kuckajuci sms-ove nego vezbajuci, ili pravi pauze od po vise minuta izmedju serija blebecuci sa drugom, drugaricom ili "personalnim trenerom" itd.
Takodje, nije glavni problem nedostatak individualizacije, vec sama priroda aerobnog treninga, koji je, u poredjenju sa adekvatnim i prilagodjenim radom u teretani, inferiorna forma vezbanja za redukciju telesnih masti, za osobe oba pola.

Ne bi se složila da su retke u životu koje nam prijaju a nisu zdrave..

zatim aerobik čas o kome ti pričaš nije aeroik čas nego izlazak u grad.. slažem se da neke devojke samo gube vreme odlaskom na čas aerobika, ali o tome ne vredi dalje raspravljati...

Mislim da je idealna varijanta za gubitak telesnih amsti kombinacija aerobnog i anaerobnog treninga... lični primer sam ja..

Priznajem da nisam smršala na aerobik časovima alli možda neko jeste.. ako mu odgovara - pa nek ide i uživa!
Sačuvana
Proday
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Bicu i ja veliki!!!

« Odgovor #26 poslato: Januar 16, 2008, 08:38:03 posle podne »

Da se mi razumemo, glavni problem kod 90% tih devojaka, zena je sto uvece dodju kuci sa aerobika, sednu za sto i pociste pola frižidera (znam ih dosta koje su mi kukale da nemogu da se suzdrže) te je logicno da 15 god izgledaju isto. Naravno da su tegovi majka, ali za super telo je bitan i kardio i pravilna ishrana i san i izbegavanje alkohola i 100 gluposti!!!
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #25 poslato: Januar 16, 2008, 05:36:46 posle podne »

Jedan primer: devojka je vezbala aerobik sa mnom u grupi, ali je uvek ostajala na jos jednom treningu sa sledecom grupom, naravno to se desavalo barem 3 puta nedeljno. Posle nekog vremena postala je manja kopija sebe i postala je nasa nova instruktorka aerobika. Kada pogledam i sve ostale instruktorke koje rade u tom fitnes centru cini mi se da one imaju neki prosecan bf%, a s obzirom na kolicinu ulozenog truda i vremena u trening ocekivalo bi se bolje.

Danas je jedna zena na poslu pricala kako ide na aerobik 3 puta nedeljno vec 15 godina i to joj super prija, ali ona uvek izgleda isto.
Ubedjena sam da bi svako od nas voleo da mu vezbanje donese i neku promenu u izgledu (nabolje naravno).

Moje licno iskustvo je isto (imam  bar desetak godina staza u aerobicima), e onda nije bilo interneta pa da saznam da ima i nesto efikasnije.

Naravno bolji je i aerobik nego nista.

pa to je ono .. zamo lazu sebe da neshto rade .. kao nisam beskoristan radim na sebi .. a to je svetlostnim godinama daleko od istine .. to rade zbog svoje savesti a ne zbog tela ... ljudi chesto nisu iskreni prema sebi .. shto znachi neuspeh u startu ..

jedini nachin postaviti cilj .. konkretan .. a ono kao treniram ,,neshto'' da bih trenirao .. ma daj ..
Sačuvana
MAXX
POČASNI ČLAN
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Januar 16, 2008, 05:00:47 posle podne »

Verujem da tvoji primeri potvrdjuju moju tvrdnju. A to da je bolje aerobik nego nista, to moze da se prihvati samo kao zalosna uteha, otprilike... Prvi se slazem da poneki aerobik tu i tamo moze da prija, uostalom i ja sam ponekad praktikujem, ali nikako ne moze da bude osnova efikasnog vezbanja za bolji izgled...
Sačuvana
bb
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Januar 16, 2008, 04:41:28 posle podne »

Jedan primer: devojka je vezbala aerobik sa mnom u grupi, ali je uvek ostajala na jos jednom treningu sa sledecom grupom, naravno to se desavalo barem 3 puta nedeljno. Posle nekog vremena postala je manja kopija sebe i postala je nasa nova instruktorka aerobika. Kada pogledam i sve ostale instruktorke koje rade u tom fitnes centru cini mi se da one imaju neki prosecan bf%, a s obzirom na kolicinu ulozenog truda i vremena u trening ocekivalo bi se bolje.

Danas je jedna zena na poslu pricala kako ide na aerobik 3 puta nedeljno vec 15 godina i to joj super prija, ali ona uvek izgleda isto.
Ubedjena sam da bi svako od nas voleo da mu vezbanje donese i neku promenu u izgledu (nabolje naravno).

Moje licno iskustvo je isto (imam  bar desetak godina staza u aerobicima), e onda nije bilo interneta pa da saznam da ima i nesto efikasnije.

Naravno bolji je i aerobik nego nista.
Sačuvana
MAXX
POČASNI ČLAN
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Januar 16, 2008, 01:43:09 posle podne »

Drago mi je da se slazemo, Monika :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Januar 16, 2008, 11:47:21 pre podne »

slazem se da od pravilnog rada sa opterecenjem boljeg nacina za oblikovanje tela - nema.
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Januar 16, 2008, 11:36:44 pre podne »

By Keith Alpert, Level 4 PICP coach

As a Strength Coach and a Personal Trainer for 15 years, I’ve had a chance to see many fitness enthusiasts workout at many gyms in my local area and throughout the country. At any given gym or fitness center, the one thing that I notice is how you see the same people doing the same workouts month after month, year after year. The amazing thing is that these people continue to look the same or they are actually looking worse aesthetically. This is especially true with the constant performance of continuous aerobic work.

What’s sad about this is that they feel like they are doing everything necessary to get the result they are looking for. They are resigned to the fact that this is how it’s going to be and there isn’t anything that can be done to correct their deficiencies. If you were to ask them what results they would like get out of their workout, the number 1 answer is “losing weight or getting thinner.”

When I am asked what it takes to look “fitter” the first question I ask is “How long have you been doing your current training program?”

The usual answer I receive is “somewhere between 6 and 12 months.” The typical program they follow is “30 – 60 minutes of continuous aerobic work 3 to 5 times per week.”

Our training tells us that this is not a good approach to take for the client seeking improving results over time. World renowned strength guru Charles Poliquin has identified 6 reasons why aerobic training is counterproductive to fat loss:

(1) Continuous aerobic work plateaus after 8 weeks of training so anything more is counterproductive.

This is a quite an “eye opener” for most people who immediately recognize that they may have been wasting their time for such an extended period. To quote Charles, “using this principle in preparation for the 92 Olympics, the Canadian Alpine Ski team actually surpassed the Cross-country team on aerobic scores as measured by third party University labs.” Who wouldn’t want to perform as well as the Canadian Alpine ski team?

(2) Aerobic training worsens power locally and systemically – in other words, it can make you slower.

If you are an athlete or a “weekend warrior” who likes to participate in athletic events or team sports that require speed and jumping ability, this is the last thing you want from a cardiovascular training program. Coach Poliquin adds that “the more lower body aerobic work you do, the more your vertical jump worsens, The more upper body aerobic work you do, the more your medicine ball throws worsen.”

(3) Aerobic training increases oxidative stress which can accelerate aging.

According to Endocrinologist Dr. Diana Schwarzbein (author of The Schwarzbein Principle II,) “oxidation” is a process that forms free radicals in the body. Normally the body can neutralize free radicals with substances known as antioxidants. It is only when there is an excessive build-up of free radicals that the body cannot neutralize all of the free radicals. This leads to changes to your metabolism which accelerate aging.

(4) Aerobic training increases adrenal stress which can make you fatter and produce other undesirable health consequences

According to Dr. James Wilson (author of Adrenal Fatigue – The 21st. Century Stress Syndrome,) “normally functioning adrenal glands secrete minute, yet precise and balanced, amounts of steroid hormones”. When one does too much continuous aerobic exercise, the adrenal glands are stressed in a way that can upset this delicate balance which could lead to adrenal fatigue. Adrenal fatigue is associated with such symptoms as: tiredness, fearfulness, allergies, frequent influenza, arthritis, anxiety, depression, reduced memory, and difficulties in concentrating, insomnia, feeling worn-out, and most important with respect to this article - the inability to lose weight after extensive efforts.”

(5) Aerobic training increases body fat in stressed individuals by contributing additional stress.

If you are already going through a lot of stress in your life then adding more “stress” by doing too much continuous aerobic work will actually add more body fat thus making it hard to reach a weight-loss/body fat goal.

(6) Aerobic training worsens testosterone/cortisol ratio which impedes your ability to add fat burning lean muscle.

When the testosterone/cortisol ratio is lowered your ability to add lean muscle tissue, which helps to increase caloric expenditure, is again hampered making weight loss much more difficult. Coach Poliquin notes that “continuous aerobic work is basically exercise induced castration!”
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #19 poslato: Januar 16, 2008, 09:34:20 pre podne »

Taebo je super...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.116 sekundi sa 17 upita.