TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 02:13:35 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kriva kicma  (Pročitano 38706 puta)
Dr.Alex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Jun 25, 2011, 12:12:33 pre podne »

Ma bio sam ja kod njih milion puta kao i danas opet i uvijek mi daju neke vjezbe da radim za jacanje ledja..Icu sad na te vjezbe ali cu nastaviti sa tertanom i plus od ponedeljka plivanje.Ja kad sam im rekao da idem u tertanu,malo se isprva buniili,ali sam ja bio uporan,i onda mi rekli da mogu,ali da izbjegavam odredjene vjezbe i da ne pretjerujem sa kilazom....
Sačuvana
Granice ne postoje za one koji ih ne vide
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Jun 25, 2011, 12:08:24 pre podne »

Najbolje plivanje! Teretana ne mora da znači trening sa velikim težinama - to mogu biti i vežbe sa pilates loptom, na parteru, sa malim težinama, trbušnjaci... Kod problema je važno jačati trbušnjake, raditi na core stabilty, izbegavati rad sa većim težinama! (dobitni loz za pogoršanje postojeće povrede). Prvi korak bi trebalo biti fizijatar...
Sačuvana
Dr.Alex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Jun 24, 2011, 04:34:00 posle podne »

Ipak nikom ne bi preporučila da krene u teretanu sa krivom kičmom bez saveta fizijatra.. problem se može samo pogoršati dizanjem velikih težina.

Ionako ti uvijek prepisu da radis vjebe koje jacaju ledja...sta ces bolje od teretane nac,samo sto mora se obratiti paznja na pravilno izvodjenje vjezbi,i da se izbjegavaju vjezbe koje su nezgodne i sa kojim bi mogao jos vise iskrivit ledja,tako da je po meni glupo iskljucit teretanu u potpunosti...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Jun 24, 2011, 04:23:26 posle podne »

Ipak nikom ne bi preporučila da krene u teretanu sa krivom kičmom bez saveta fizijatra.. problem se može samo pogoršati dizanjem velikih težina.
Sačuvana
Dr.Alex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Jun 23, 2011, 10:35:20 pre podne »

Imam i ja slican problem,malo sam pogrbljen i pokusavao sam svasta.Nosio neke pojaseve,isao na vjezbe po par mjeseci,na fiizikalne,i nista mi od toga nije pomoglo,dok nisam poceo u teretanu,sad sam mnogo vise pravo drzim nego prije,doduse nije skroz problem nestao,ali koliko toliko je umanjen...
Sačuvana
Trodon
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Januar 23, 2010, 02:03:37 posle podne »

Ti decko sa krivom kicmom valjda si cuo za fizijatriju?  Poseti ti njih pa ces resiti problem . Kod krive kicme prvi korak je jacanje trbusnih misica.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Decembar 06, 2009, 06:25:43 posle podne »

vežbice se potcenjuju zato što su "lake".. tj nema opterećenja, ne dižu se tone tegova...
Sačuvana
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Decembar 04, 2009, 04:55:59 posle podne »

naravno da ne treba da radi to sto si rekao
prvo treba da ide na vezbe  za ispravljanje skolioze , i da jos kuci dodatno radi iste vezbe
posle u teretani stabilizatore  i  malo mobilizacija ,stabilizacija mobliizacija :D 
pa kada to zavrsi onda strength training
Да,тако се то ради...Ја сам донекле тако радио, мислим да сам већ давно прошао тај период када би нешто могло да крене наопако.
Sačuvana
'''Оћу ја да изјавим нешто за дневник.Ономад сам гледао на телевизору,је л' знаш бре ти несрећо да су Срби најстарији народ?Док су Шваба и Енглез и Американац пре 600 година јели свињу с рукама,ми смо имали ово.Па лепо виљушком боц,на српском двору ми с виљушком боц а Шваба с рукама уста га ..бем''
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #36 poslato: Decembar 04, 2009, 09:44:43 pre podne »

Neznam zasto svi podcenjuju "vezbice" ili tzv babske vezbice kako ih vecina zove. To je od esencijalne vaznosti, ma koliko se tripovali. Bilo sta i te kako moze da se ojaca njima, a kamoli nekome ko ne radi nista slicno niti ide u teretanu. Da ne poveruje covek koliko se odredjeni misici mogu ojacati i to za vrlo kratko vreme!
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Decembar 04, 2009, 08:40:11 pre podne »

naravno da ne treba da radi to sto si rekao

prvo treba da ide na vezbe  za ispravljanje skolioze , i da jos kuci dodatno radi iste vezbe

posle u teretani stabilizatore  i  malo mobilizacija ,stabilizacija mobliizacija :D 

pa kada to zavrsi onda strength training

Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #34 poslato: Decembar 03, 2009, 10:17:54 posle podne »

Odakle ti to da onaj ko ima skoliozu ne bi trebalo da ide u teretanu..?
Прочитао  сам на нету на много места.Савети лекара за особе са тим деформитетом кичме су да раде одређене вежбе које јачају мишиће који се протежу дуж кичме,пливање и да долазе на повремене прегледе.Вежбе у теретани у којој су леђа оптерећена се не препоручују.
Pa to jedino ako je skolioza previse izrazena......A i te vezbe koje radis u medicinskim ustanovama nisu dovoljno jake da se tako izrazim...Mislim da treba krenuti u teretani sa laganim tezinama u mrtvom dizanju, veslanju u pretklonu pa cak i cucnju....Sve ovo kroz pravilno izvodjenje moze mnogo vise pomoci......
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Decembar 03, 2009, 06:22:16 posle podne »

savet je svakako da se pre oozbiljnih treninga u teretani svakako ozbiljno poradi do skoliozi tj njenom otklanjanjau
Sačuvana
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Decembar 03, 2009, 04:33:58 posle podne »

Прочитао  сам на нету на много места.Савети лекара за особе са тим деформитетом кичме су да раде одређене вежбе које јачају мишиће који се протежу дуж кичме,пливање и да долазе на повремене прегледе.Вежбе у теретани у којој су леђа оптерећена се не препоручују.
Sačuvana
'''Оћу ја да изјавим нешто за дневник.Ономад сам гледао на телевизору,је л' знаш бре ти несрећо да су Срби најстарији народ?Док су Шваба и Енглез и Американац пре 600 година јели свињу с рукама,ми смо имали ово.Па лепо виљушком боц,на српском двору ми с виљушком боц а Шваба с рукама уста га ..бем''
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #31 poslato: Decembar 02, 2009, 10:07:51 posle podne »

Ја имам и сколиозу и кифозу и укљештење нерава у доњем делу кич. стуба, радим све вежбе нормално,поготово мртво,чучањ, "добро јутро",тј.  вежбе у којима су леђа поприлично ангажована.Бол у доњем делу леђа ми је нестао,а деформитети су ми постали готово неприметни ("Оно што те не убије то те ојача" :))(Знам да онај ко има сколиозу не би требао да иде у теретану,али ..)
Sačuvana
Viljuska
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Decembar 02, 2009, 05:34:22 posle podne »

Ја имам и сколиозу и кифозу и укљештење нерава у доњем делу кич. стуба, радим све вежбе нормално,поготово мртво,чучањ, "добро јутро",тј.  вежбе у којима су леђа поприлично ангажована.Бол у доњем делу леђа ми је нестао,а деформитети су ми постали готово неприметни ("Оно што те не убије то те ојача" :))(Знам да онај ко има сколиозу не би требао да иде у теретану,али ..)
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 17 upita.