|
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
41
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Avgust 28, 2025, 08:18:25 pre podne »
Evo snimka, bas se vidi razlika u tome koliko brzo sam usao u pokret i sa koliko vecom sigurnoscu. Mislim da ide ovde i 180kg bez steznika.
https://www.tiktok.com/@mileticdusan/video/7543159508646792504
Kao da nije isti covek od proslog puta!Velika razlika!Ovo je taj stari Dusan!Svaka cast,samo ovako nastavi!
42
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Avgust 28, 2025, 08:16:47 pre podne »
Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama: Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.
Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.
Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).
Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.
Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).
Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.
Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
E onda su i oni podlegli trendu opadanja kvaliteta.
Prvo su smanjili porcije recimo 1/4 je bila manja nego dotle,pa manje su stavili u burek da bi na kraju bilo i loseg ukusa....
Da li imaš sada negde da kupiš dobar burek?
Na srecu uvek nadem neku dobruu pekaru. Sto pitas?Hteo si da me iznenadis ili da me sazaljevas?Ili da mi pravis zazubice? 
Idemo negde svi zajedno na burek 
Slažem se sa tim.
Jel na klasicni ili moze nesto novo?
Ja sam ipak za klasični, imam slab želudac.
Meni je tako slab bio zeludac kada sam drzao striktne dijete mesecima i posle pojeo nesto malo masnije......
To je normalno u tim situacijama. Zato je potreban redovan unos bureka 
Utreniranost. 
43
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Avgust 28, 2025, 08:16:06 pre podne »
Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama: Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.
Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.
Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).
Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.
Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).
Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.
Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
E onda su i oni podlegli trendu opadanja kvaliteta.
Prvo su smanjili porcije recimo 1/4 je bila manja nego dotle,pa manje su stavili u burek da bi na kraju bilo i loseg ukusa....
Da li imaš sada negde da kupiš dobar burek?
Na srecu uvek nadem neku dobruu pekaru. Sto pitas?Hteo si da me iznenadis ili da me sazaljevas?Ili da mi pravis zazubice? 
Idemo negde svi zajedno na burek 
Slažem se sa tim.
Jel na klasicni ili moze nesto novo?
Ja sam ipak za klasični, imam slab želudac.
Ja u principu kupujem sa sirom.
A ja sa mesom.
44
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Avgust 28, 2025, 08:15:11 pre podne »
Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama: Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.
Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.
Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).
Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.
Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).
Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.
Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
Postoje i pekare iz 19.veka za koje lično znam da imaju užasnu robu, kada tako moram da kažem. To je neprihvatljivo za nekog ko postoji više od jednog veka.
I kod nas i imaju samo burek sa sirom i ide im.,
To mi je nekako najbolje ako održavaju kvalitet.
Važno je da održavaju isti kvalitet, kao što kažeš. A mogu da prave samo nekoliko vrsta bureka i da budu odlični.
I da neko ima 2-3 vrste određenog proizvoda ali odličnog kvaliteta se mnogo više ceni nego raznovrsnost.
Kazem ti,ovaj jedan kod nas ima samo sa sirom i to vec 30-35 godina i opstaje jer je kvalitet.
Tako je sigurno najlakše održati kvalitet. Samo jedna vrsta neke hrane i uspeh je zagarantovan.
Da,samo kako su devedesetih poceli da prave burek u raznim ukusima onda je to svugde postalo trend.Dotle je postojao samo sa sirom i jabukom.Kod nas je ta dva vrsta postojala.
45
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Avgust 28, 2025, 08:13:30 pre podne »
Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama: Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.
Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.
Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).
Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.
Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).
Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.
Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
Postoje i pekare iz 19.veka za koje lično znam da imaju užasnu robu, kada tako moram da kažem. To je neprihvatljivo za nekog ko postoji više od jednog veka.
I kod nas i imaju samo burek sa sirom i ide im.,
To mi je nekako najbolje ako održavaju kvalitet.
Važno je da održavaju isti kvalitet, kao što kažeš. A mogu da prave samo nekoliko vrsta bureka i da budu odlični.
I da neko ima 2-3 vrste određenog proizvoda ali odličnog kvaliteta se mnogo više ceni nego raznovrsnost.
Evo jednog primera za koji sam čuo. Jedan ulični prodavac hrane iz Singapura je dobio Mišelinovu zvezdicu. A sprema samo jedno jela- piletinu u soja sosu. I to radi vrhunski. Pročitao sam da ljudi čekaju po 3 sata, samo da bi kupili to jelo. A iste je cene, kao i na drugim štandovima.
To je to kada nesto radis iz strasti.
46
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Avgust 28, 2025, 08:11:20 pre podne »
Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama: Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.
Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.
Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).
Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.
Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).
Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.
Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Na žalost nije to retka pojava.
To da,ali meni najveci problem je sto su imali extra burek!I posto Topola nije velika ne kazem da nema vise burekdzinica ali....
To je već stvar istrajnosti, to je verovatno manja firma koja nije bila dovoljno istrajna u kvalitetu.
35 godina je radila i to ne samo u mom gradu nego i u okolnim selima.
E onda su i oni podlegli trendu opadanja kvaliteta.
Prvo su smanjili porcije recimo 1/4 je bila manja nego dotle,pa manje su stavili u burek da bi na kraju bilo i loseg ukusa....
Uh to je, po meni, baš strašno. Ne bi trebalo tako nešto da se dešava.
Ne samo da je strasno nego van svake pameti...imas pekaru pravis neki burek po kome postanes "slavan" i onda uradis ovo....kao da namerno hoces da bankrotiras....
Problem je što to nije izolovan primer.
To nam se sad desava sa palancinkarnicom....poceo je da stavlja nesto drugo umesto nutele,pa malo vise mlevenog keksa,ne bih rekao plazme jer ovo veze nema sa plazmom.....
Žalosno, zaista. Verovatno se nadaju da se neće primetiti.
Ali to je prvo sto ces najpre primetiti.Neces primetiti ako promene papir u koji stavljaju nego ukus....
47
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Avgust 28, 2025, 08:10:09 pre podne »
Medicinski saveti kako da pametno jedeš na manifestacijama: Umereno jedi. Probaj više jela, ali u malim porcijama.
Biraj kuvana jela (npr. sarma, paprikaš) umesto prepečenog mesa.
Izbegavaj pregorelu hranu (crne korice, masne kobasice).
Pij dosta vode, ne samo pivo i sokove.
Izbegavaj alkohol ako imaš hronične bolesti (hipertenzija, dijabetes, gastritis).
Ako imaš srčane ili bubrežne probleme – pazi na unos soli i masti.
Ne jedi ništa ako sumnjaš u higijenu pripreme – naročito mlečne proizvode i majonez salate.
Kao i uvek, i ovde je vazna umerenost. Inace nikada ne trazim od priloga mlecne proizvode, ni majonez. Ne preporucujem to, narocito ne u letnjim mesecima, zbog lake kontaminacije.
Majonez, jaja, mleko... Treba izbegavati leti...
E da. Sve mlecne proizvode kao priloge izbegavati.
I kao priloge i ovako po restoranima.
Mislim da je po restoranima sigurnije. Mislio sam na kioske sa hranom, da se obicno ne odrzava adekvatna temperatura u onim vitrinama.
Tu naročito. Mada mislim da i u nekim restoranima je kritično.
To se uglavnom odmah vidi i po kvalitetu restorana.
Obicno vec na osnovu toga kako je sredjen. Pocev od ulaza do sale za rucavanje. Ipak ne znamo kako je u kuhinji. Nekad moze nesto i da se sredi, a da u kuhinji ne budu adekvatni uslovi za skladistenje hrane.
Uh ja ne bih uvek na osnovu spoljašnjosti sudila o unutrašnjosti. Nekad ga tip-top srede, a kuhinja nije higijenski baš ispravna.
Upravo sam to i rekao. To sto bude sve ugladjeno, ne znaci da je i kuhinja takva.
Bas tako. Video si i sam kako se ne vidi na prvi pogled los kvalitet.
Nisam tako mislio bukvalno na prvi pogled,ali kad udes pa izade konobar pa prvo narucis pice ili nesto za meze i tu se vec dosta stvari vide.....naravno i onda zna da se desi da se prevarim....ali retko.
Mislim da je malo drugačije po ovim "fensi" mestima, oni daju sve od sebe da to sve na prvih par pogleda izgleda sjajno.
Bas tako,da u pocetku sve bude kako treba kako bi privukli paznju sto vise ljudi...a posle.....
Bas sam na to mislila. Posle ostane spoljni sjaj , a kvalitet bude veoma diskutabilan.
To se sad nedavno desilo kod nas sa jednom buregdzinicom i nikako da prezalim a imali su tako dobar burek....
Moram da ti napravim burek, da se vise smiris 
Moze,necu se buniti. 
Inače, sa čime voliš burek? Ja kupujem sa sirom.
Kao klinac sam jeo sa sirom sad sa belim mesom
A znači tamo postoji burek sa pilećim belim mesom. Zanimljivo.
To je i meni zazvučalo vrlo čudno.
Znam da u Pančevu postoji burek sa različitim nadevima, između ostalog i sa kolenicom, kao i sa batakom. Još nisam išao tamo.
Sa kolenicom ima i kod nas,pa cak ima i sa urnebesom,brutalno je dobra kao i ova sa kolenicom.Pa sa kulenom itd...
Zanimljive kombinacije. Vredi probati.
Svaka preporuka zaista.
48
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Avgust 28, 2025, 08:09:09 pre podne »
Završetak karijere — bilo da je u pitanju sport, umetnost, biznis ili neka druga profesija — može biti izazovan, ali i osnažujući trenutak. Nakon sportske karijere čovek se može posvetiti investiranju, hobiju, pisanju, a nakon neke druge može se konačno posvetiti fizičkoj aktivnosti i životu u prirodi.
To je u idealnom slucaju tako a mnogi se pogotovo sportisti a i recimo prosveta ,posto je moja majka bila profesorica engleskog jezika koji nisu spremni za "penziju" ili u sportskom smislu za povlacenje iz sporta cesto padnu u depresiju,osecaju se beskorisnim i ne znaju da iskoriste tu slobodu sto takav zivot nudi,a sa druge strane sportisti koji su dobro placeni navikli na zivot na velikoj nozi i ako nisu ulozili u nesto pametno sto ce im donositi zaradu potrosice svoj novac i brzo stici na ulicu nazalost....
Često se to dešava.
Svima se to desava samo nije svejedno kako ces taj period zivota prebroditi.Ostati u letargiji i plakati do kraja zivota ili ces i to preokrenuti u pozitivu i nastaviti da zivis sretno e to nije svejedno!!!!
49
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Avgust 28, 2025, 08:07:58 pre podne »
Završetak karijere — bilo da je u pitanju sport, umetnost, biznis ili neka druga profesija — može biti izazovan, ali i osnažujući trenutak. Nakon sportske karijere čovek se može posvetiti investiranju, hobiju, pisanju, a nakon neke druge može se konačno posvetiti fizičkoj aktivnosti i životu u prirodi.
Važno je samo imati neku preokupaciju, odnosno cilj.
To je najvaznije u svemu!I u sportu i u privatnom zivotu.Jer zivot bez cilja nema smisla...
50
« Poslednja poruka od strane Miki Mihajlovic poslato Avgust 28, 2025, 08:07:07 pre podne »
Smanjena ukupna telesna voda Sa godinama se smanjuje mišićna masa, a povećava se masno tkivo.
Mišićno tkivo sadrži više vode nego mast, pa je ukupna telesna voda kod starijih manja za 10–15%.
To znači da organizam brže ulazi u stanje dehidracije.
I to je jedan od razloga zasto je vazno ostati aktivan i u poznim godinama, jer se tako ocuva misicno tkivo.
Ima i puno drugih razloga,sad si meni dao ideju za temu. 
Drago mi je, zbog toga. Aktivnost u poznim godinama 
Ja se trudim da dokle se god mogu mrdati ostanem aktivan kako fizicki tako psihicki. 
Bilo bi dobro da svi razmisljaju na taj nacin.
Važno je davati dobar primer!
Zaista je mnogo razloga za to da ljudi ostanu što više aktivni i sa starenjem, naravno ne valja prelaziti neke granice organizma i opterećivati se.
Meni pored svih tih navedenih i ne navedenih razloga mi dođe kao terapija! Posle treninga se osećam kao drugi čovek.
To se javlja sa vremenom, nakon određenog vremena ljudi shvate da je to odličan način za oslobađanje negativne energije.
Vidis a mene su moji bas zato upisali da se smirim jer sam bio hiperaktivan i moram priznati da su maximalno bili u pravu,puno mi je pomoglo.Vec za pola godine se videlo u skoli i sto se vladanja tice a i sto se ucenja tice.
Obicno se i govori o tome, da kada se postigne disciplina na treninzima, onda se postigne i u ucenju.
Steta sto nisam ranije postigao tu discipinu u treningu....da sam to mogao preneti na ucenje.....
Verujem da je teško i uskladiti profesionalni sport sa velikim školskim postignućima.
Tesko jeste,ali nije nemoguce.....no sad mi je vec prosao voz,ali ok,sta je tu je.
Ja lično ne znam takav primer gde je sve to usklađeno.
Ni ja,ali ko hoce nade nacina da se sve postigne.
Mislim da ni nema potrebe za tim. Slažem se sa Dušanom po tom pitanju.
Bude dobro posle prestanka bavljenja sportom ....ja sam imao srece sto sam znao neke ljude koji znaju neke ljude itd....ali recimo imas 35-40 godina,zavrsio/la si sportsku karijeru,zaradio si,ali ne dovoljno da ne treba da radis nikad vise u zivotu....e onda da ne bi radio negde neki fizicki posao dobro ti dode da imas neku diplomu/skolu na osnovu cega mozes da se zaposlis....naravno ne mora prosek da ti bude 5,00 ali nije na odmet imati nesto u ruci. 
Ok. To je u slučaju ko ne može da zaradi za vreme sportske karijere dovoljno da od toga živi, kao i od slave, poželjno.
Ima neka statistika prema kome jako malo profi sportista zaradi toliko da bi po zavrsetku karijere mogao da zivi od toga plus tu je jos i cinjenica da mnogi od njih ne nzaju kako sa parama....
Opet tu škola nije od presudnog značaja već sposobnosti koje se u međuvremenu razviju i snalažljivost.
Nisam ni mislio na škole,jer ima puno njih koji baš zbog profi karijere nisu mogli da završe neke škole a ipak imaju razrađen biznis.
Onda smo se razumeli. Bitnije je biti svestan toga i na vreme razmišljati o budućnosti.
Upravo zbog toga sam i napisao text o zavrsetku karijere,jer u mom kraju ima jako puno negativnih primera kada su ljudi prestali sa sportom i nisu znali sta ce sa sobom ili koji biznis poceti da bi na kraju bankrotirali i cak i neki zavrsili na ulici....ali to se ne desava samo sportistima setimo se samo nekih nasih glumaca,slavnih licnosti.Ne pricam o danasnjim slavnim licnostima,jer te ne priznajem...
Slažem se, treba na vreme razmišljati. Takođe mislim da danas većina ipak razmišlja o tome.
Da,tu si u pravu u danasnje vreme se mnogo vise razmislja o tome jer su sigurno videli kako su neki prosli....
Bas zato što ranije generacije nisu toliko mislile na to. A i danas je lični biznis trend.
Ucivsi na greskama nasih predaka.Zato sam i ja napisao taj text. Mene je licno pogodila sudbina jednog naseg slavnog fudbalera iz Backe Topole krajem sedamdesetih i pocetkom osamdesetih je bio na vrhuncu karijere i posle je umro zivevsi na ulici....i to me jako pogodilo i spotaknulo da pisem text o tome i da edukujemo nove sportiste da ne naprave istu gresku....
Žalosno je kada se to bilo kome dogodi.
Naravno,samo me ovo jos vise pogodilo jer nam je on svima tu bio heroj,idol...
Takve situacije baš pogode čoveka.
Sreca pa me nateralo da razmisljam.
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
|