TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399833 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 10:47:48 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 17 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti  (Pročitano 72908 puta)
Gosa
Gost
« Odgovor #148 poslato: Oktobar 19, 2010, 08:58:26 posle podne »

ok hvala na odgovoru..ja sve bio u tripu da cu da zeznem ledja.. ;Dposto imam nekih problema pa reko bolje da pitam..hvala
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #147 poslato: Oktobar 19, 2010, 08:35:45 posle podne »

Malibuilder imam jedno za tebe kod mrtvog dizanja povreda kicme je uglavnom zbog nepravilnog drzanja ledja ili od?

povreda kičme ne može da se desi od mrtvog dizanja, nego od ljudske gluposti. Ne može niko da se povredi na treningu sa tegovima, to odgovorno tvrdim i stojim iza toga. Ljudi mogu da se povrede kad rade neke izmišljene vežbe, gde ubrajam nepravilne položaje tela prilikom izvoĂ°enja vežbi i kada pokušavaju da rade sa kilažama da bi ispali velike face, što neminovno dovodi prvu opciju u obzir. Kad neko radi mrtvo dizanje, onda ne može da se povredi, čak i kad se radi mrtvo dizanje sa zakrivljenim leĂ°ima (što je takoĂ°e jedna od verzija ove vežbe) teško dolazi do povrede, ako se prati pravilna tehnika i što je bitnije pravilna progresija te vežbe, jer da nije tako većina strongmena bi odavno bila bez kičmenih stubova. Uostalom evo gosn Katona je na forumu pa ga pitajte dali diže kugle sa ravnom ili zakrivljenom kičmom. Ono što Katona i ostali strongmeni ne rade je da dižu težinu za koju znaju da ne mogu da podignu i tom logikom su došli do rezultata koje danas imaju.

Uostalom od sledeće nedelje krećemo sa video demonstarijama vežbi (na žalost malo kasnimo zbog mojih putašestvija po zemlji Srbiji)m ali evo od sledeće nedelje smo redovni i nadam se da će tada vama dobrim ljudima biti mnogo jasnije šta znači pravilno izvoĂ°enje vežbi u teretani.
« Poslednja izmena: Oktobar 19, 2010, 08:37:24 posle podne od strane malibuilder » Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Gosa
Gost
« Odgovor #146 poslato: Oktobar 19, 2010, 06:13:42 posle podne »

Malibuilder imam jedno za tebe kod mrtvog dizanja povreda kicme je uglavnom zbog nepravilnog drzanja ledja ili od?
Sačuvana
SkyHook
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: Oktobar 19, 2010, 05:47:18 posle podne »

Zavisi koliko dugo treniraš, ako si početnik, onda ovaj trening nije za tebe, ja sve početnike treniram sa više serija, a manje vežbi. Ovo što si ti ovde nabrojao je solidno i sigurno neće izostati napredak, ali kao što rekoh mislim da je ovo previše pokreta za jednog početnika, pogotovo što ima dosta izolacionih vežbi koje su zaludne kod vežbača sa manje od 2 godne staža...
treniram malo vise od godinu ipo dana,treninzi mi traju uglavnom 3o min,maksimum 45...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #144 poslato: Oktobar 19, 2010, 08:39:56 pre podne »

Zavisi koliko dugo treniraš, ako si početnik, onda ovaj trening nije za tebe, ja sve početnike treniram sa više serija, a manje vežbi. Ovo što si ti ovde nabrojao je solidno i sigurno neće izostati napredak, ali kao što rekoh mislim da je ovo previše pokreta za jednog početnika, pogotovo što ima dosta izolacionih vežbi koje su zaludne kod vežbača sa manje od 2 godne staža...
Sačuvana
SkyHook
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #143 poslato: Oktobar 17, 2010, 02:45:12 posle podne »

jel ok ovakav program,mali neko tvoje misljenje:
pon-grudi,biceps(ravan benc 3 serije,kosi becn tri serije 10,8,6 ponavljanja,razvlacenje na kosoj ili ravnoj klupi,s tim sto nekad menjam sipku za bucice,i ubacim propadanja,za biceps,hammer 2 serije po 6 pon i stojeci pregib cheat tehnika,uglavnom 4 serije po 4-7 ponavljanja,max kilaze)
sreda-ledja(mrtvo dizanje 4 serije,veslanje u pretklonu 3 serije,i sleganje 3 serije,nekad ubacim i zgibove kao prvu vezbu)
petak-rame,triceps(potisak 4 serije,lateralno podizanje bucica u stranu,i u pretklonu po 3 serije,francuski potisak 4 serije i lat ili kick beck 2 serije)??
noge ne radim,ali planiram da ih ubacim kao cetvrti trening nedeljno,cucnjeve,iskorak i podizanje na prste,sve po 3 serije...zanima me neko tvoje misljenje,sta mislis o svemu ovome,mozda malo vezbi,ali velike kilaze,veci intenzitet????
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #142 poslato: Oktobar 17, 2010, 01:45:33 posle podne »

Kao i svakome do sada moram i tebi reci da ovo nije trening program, nego spisak misicnih particija po danima, ovaj raspored je solidan jer posle dve najvece misicne grupe (ledja i noge) daje po dan odmora, ali ako ne poynajem ostale parametre treninga ne mogu reci dali je sam trening dovoljno dobar.
Sačuvana
Chelsea
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: Oktobar 17, 2010, 12:36:14 posle podne »

Koji je trening bolji ? Moj drug je isao programom Pon-grudi,biceps/Uto-ledja,triceps/Sre-noge,ramena/Odmor/pa ispocetka i imao je dobre rezultate. Dok sam citao po forumu video sam da je to dosta lose. Pa ne znam dal da krenem sa ovim.
Pon-Grudi, biceps
Uto-Noge
Sre-Odmor
Cet-Ledja, triceps
Pet-Odmor
Sub-Ramena
Ned-Odmor
Kazi mi samo sta mislis o ovome ? Hvala unapred, Pozz !
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #140 poslato: Oktobar 16, 2010, 08:38:11 pre podne »

@Fiki, nisam služio vojsku od 11 se vučem po ratovima ;)

Ti poskoci mogu da imaju primenu u treningu za masu i to kao aktivacija CNS-a, iako samo skok čučanj sa bućicom ili čak bez kilaže (zavisi od toga koliki je max na čučnju) može da posluži. Poenta aktivacije CNS-a na ovaj način bi bila da se CNS aktivira pred glavni pokret i na taj način se uključilo i više vlakana u toku vežbe. Tako da recimo možeš da odradiš 3 skok čučnja maximalno explozivno i sa minimalnim vremenom zadržavanja u kontaktu sa površinom i to sa kilažom koja 30% od max i onda posle pauze jedno 15tak sec krenuti na čučanj. Ovo je naravno konkretna pripmena za bodibilding...

Da li posle ispiranja treba ponovo da ide punjenje kada je kreatin u pitanju?
Samo sam radoznao...:)

Ja ne radim ispiranje, zašto bi uopšte radio ispiranje, uostalom ti i ne možeš da radiš ispiranje nego samo možeš da prekineš unos kreatina, a onda posle te pauze da nastaviš ponovo, u tom slučaju možeš ponovo na punjenje jer kreatina ionako ima dosta u telu i težiš da popuniš rezerve što pre, e sad dali ti je potrebno punjenje može da zavisi i od vremena pauze, ako je samo mesec dana u pitanju ond i ne vidim neku veliku potrebu, ali iskreno i nisam se mnogo bavio ovom tematikom.
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #139 poslato: Oktobar 15, 2010, 10:37:02 posle podne »

U pravu si doktore, za negativni deo, ali i sam znaš da ako radiš iskorak, veoma je teško zadržati balans, ako ne paziš ode glava:D, ni ovi poskoci iz čučnja nisu drugačiji, sem što umesto opterećenja zavrat, imaš inercioni moment pri doskoku. Tako da ako si makar malo manje skoncentrisan, možeš da zezneš koleno. Mislim nisam ti ja sad neki stručnjak, al opet za masu su bzvze, jer retko ko može da izdrži 10 serija naprimer. Ja ih radim svaki dan, čisto da mi prostruji krv malo.:D i uvek za zagrevanje posle bajsa, pred čučanj. Možda Alen ima nešto da doda, ovo je poprilično kompleksna vežba. :)
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #138 poslato: Oktobar 15, 2010, 10:00:50 posle podne »

Da li posle ispiranja treba ponovo da ide punjenje kada je kreatin u pitanju?
Samo sam radoznao...:)
Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #137 poslato: Oktobar 15, 2010, 08:51:16 posle podne »

Fiki, zaboravljaš na traumu koja nastaje pri izvoĂ°enju pokreta (a nraočito pri doskoku). Ne odbacuj tako olako ovo. Može da bude fin adut nekad makar za razbijanje monotonije i šokiranje mišića (mada ti ne treba to sada svakako). ;)
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #136 poslato: Oktobar 15, 2010, 02:48:15 posle podne »

Citat
Sorry, ne znam šta je gušterov let, čak šta više nisam ni znao da gušteri lete...
:o Tи ниси служио војску???  :o Леле :D.

Из чучња таквог да је једно колено на поду, а руке уз тело додирују земљу, скаче се у вис, и у скоку се промени нога, тако да при чучњу друга нога коленом додирује под. А при скоку се руке бочно дижу увис да би се у највишој тачки скока додирнуле прстима.( верујем да то није иста вежба као и чучањ са поскоком али ти си информисанији)

Поскоци из чучња, сад колика је њихова ефективност у примени код масе, рада на повећању масе, верујем никаква, то је за експлозивност али оптерећење које они проузрокују на зглоб колена, лигаменте колена и квадрицепс је огромно, тако да није потребно радити их са оптерећењем.
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #135 poslato: Oktobar 15, 2010, 07:25:42 pre podne »

Citat
Cucanj sa poskocima

aka Гуштеров лет?  Јел то, то?

Sorry, ne znam šta je gušterov let, čak šta više nisam ni znao da gušteri lete...

Kažu da je nepotrebno koristiti glutamin na masi ili u sportovima snage zato što usled velike količine hrane nedolazi do trošenja glutamina iz jetre i da je nepotrebno bacati pare. Dal je po tebi pawerlifting trening jak i dal, po tebi, dolazi do potrošnje glutamina?

Powerlifting trening je sigurno jak, a znajući tebe i kilaže koje ti radiš u to nema nikakve sumnje. E sad kad je glutamin u pitanju tu postoji toliko tih priča i teorija, a premalo pravih studija da podrže pro ili con. Moje mišljenje je da je glutamin kao i svaki drugi dodatak u ishrani i treningu aktivnog sportiste, ne radi čuda, ali na duže staze će sigurno da napravi razliku. Ono što se neće desiti je da će glutamin napraviti bildera ili powerliftera od nekoga za mesec dana ili godinu dana. Pošto je glutamin toliko zastupljen u telu ne verujem da dolazi nekog velikog nedostatka usled jednog treninga, ali bilderi su poznati da uzimaju sve što će im dati i najmanju šansu da dobiju više mišića. Tako da verujem da glutamin nije presudan, ali za posle treninga može biti odlična ideja, pogotovo kada se rade veoma jaki treninzi ili kada se trenira u kalorijskom deficitu.
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #134 poslato: Oktobar 14, 2010, 04:42:58 posle podne »

Kažu da je nepotrebno koristiti glutamin na masi ili u sportovima snage zato što usled velike količine hrane nedolazi do trošenja glutamina iz jetre i da je nepotrebno bacati pare. Dal je po tebi pawerlifting trening jak i dal, po tebi, dolazi do potrošnje glutamina?
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 17 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.132 sekundi sa 18 upita.