TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:57:22 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 56 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Nabaciti mišiće i skinuti salo  (Pročitano 279079 puta)
nickey
Gost
« Odgovor #183 poslato: Januar 26, 2011, 03:49:36 posle podne »

s obzirom da ne jedem ostale zasicene masti uvek jedem cela jaja i posto sam gladan onda 5-6 zavisno od toga kolika su jaja.  ::) :D :D
Sačuvana
milos888
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #182 poslato: Januar 26, 2011, 03:27:57 posle podne »

Колико жуманаца би човек смео да поједе дневно ? Неки кажу да је жуманце много масно, да се сме јести само 2-3 пута недељно, што ми је одмах било сумњиво. 
Sačuvana
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #181 poslato: Januar 25, 2011, 05:10:14 posle podne »

Не бих да скрећем са теме, али колико ја знам једна обла кафена (мала) кашичица има 5 грама, јел тако ?

tako je.
Sačuvana
milos888
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #180 poslato: Januar 25, 2011, 04:56:15 posle podne »

Не бих да скрећем са теме, али колико ја знам једна обла кафена (мала) кашичица има 5 грама, јел тако ?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #179 poslato: Januar 23, 2011, 03:43:06 posle podne »

Ima smisla i ovo što kolege pišu, ali rekla bih da bi ovo bio neki sistem za održanje mišićne mase... napredan program.
Moja ideja je ako si ograničen budžetom i ako nisi posebno napredan vežbač onda ipak bolje da se lepo anjedeš sat o po do dva pre treninga a posle da se lepo oporaviš sa jednim šejkom.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #178 poslato: Januar 22, 2011, 10:31:41 posle podne »

U sistini moze da se ide protein pre treninga,ali bolja je opcija u obliku BCAA,tecnih amino kiselina,glutamina.Ja licno kombinujem obe opcije.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #177 poslato: Januar 22, 2011, 07:20:59 posle podne »

Ja lično uzimam pola merice whey proteina u kombinaciji sa kreatinom i BCAA pre treninga, nekih pola sata ili najkasnije 15 min pre treninga. Ovo više praktikujem kad sam na smanjenom broju kalorija. Neka moja logika iza ovoga je da pokušavam obezbediti neko otpuštanje AK u krvotok dok mi proĂ°e polovina treniga, pošto radim treninge od oko 60 min, nekad kraće. Ne znam koliko ovo zvuči logično, ali ima tu i te priče da zbog posla i šta sve ne moj poslednji obrok pre treninga bude jedno 5 - 6 sati, tako da se održavam u životu sa prahom...sad opet zavisi kakav je tvoj dnevni raspored obroka, kakav ti je trening i koji ti je cilj samog treninga.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #176 poslato: Januar 22, 2011, 06:09:06 posle podne »

Хтео бих да сазнам који би оброк било најбољи имати пре спавања ? Пошто тренинг завршавам увече око 9, па ме занима шта би било најбоље појести непосредно пре спавања.  Хвала унапред.

Miloše neposredno pred spavanje ne treba da jedeš. Ovo je greška koju mnogi rade, jer se u jednom trenutku digla ta fama oko silnog katabolizma koji se javlja tokom noći, a to je po mom mišljenju daleko od istine.

Ukoliko se na spavanje ode praznog stomaka (ovo znači da je poslednji obrok bio jedno 2 sata pre) može se iskoristiti lučenje hormona rasta koje se dešava neposredno po zapadanju u duboki san. Ukoliko se jede pred spavanje skače nivo insulina i samim time se blokira lučenje hormona rasta.

Čitava ta priča oko obroka pred spavanje i obroka u toku noći je potekla od profi bildera koji su u jednom trenutku došli na ideju da nabace što više kila, pa su trpali šejkove u toku noći i slične fore, ali ja to ne preporučujem. Pored toga ćeš se manje odmoriti ako ti sistem za varenje radi celu noć, tako da ja glasam protiv obroka pred spavanje.

Slazem se
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #175 poslato: Januar 22, 2011, 04:47:07 posle podne »

Neposredno pre treninga ne treba uzamti protein. Ali na primer dobra je praksa uzimati protein ujutru
Sačuvana
milos888
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #174 poslato: Januar 22, 2011, 04:16:00 posle podne »

Да ли треба узимати протеин пре тренинга, после или и пре и после тренинга ? Знам да треба после тренинга, али сад да ли треба и пре, не знам баш.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #173 poslato: Januar 19, 2011, 08:18:29 pre podne »

Upravo zbog toga što Branki ne bi davao 50 g, pominje se opseg a ne fiksna količina. Pošto je pitanje o količini postavio (pretpostavljam) momak, potpuno bez brige može da podigne svoj unos po obroku. Literatura: Rob Faigin, dr Mauro diPasquale, dr Fred Hatfield, i dr Warren Willey, izmedju ostalog.
I, teško da je 300 g proteina Colemanova količina - ja unosim preko 300, Ronnie je svetlosnim godinama iznad toga.  ;)

Ja sam ipak za malo individualniji pristup. Ne volim nikad da kežem samo toliko ili ovoliko. Nikad ne krećem sa više od 2 gr po kg čiste mišićne mase i onda podešavam prema potrebama vežbača.

Ja recimo napredujem u masi od 200 do 250 gr proteina dnevno. Trenutno na dijeti unosim oko 230 - 250gr dnevno i ne gubim masu previše, a idem dosta nisko sa UH (praktično samo voće za doručak i dextroza posle treninga).

Tako da sam pre za malo individualniji pristup.

Хтео бих да сазнам који би оброк било најбољи имати пре спавања ? Пошто тренинг завршавам увече око 9, па ме занима шта би било најбоље појести непосредно пре спавања.  Хвала унапред.

Miloše neposredno pred spavanje ne treba da jedeš. Ovo je greška koju mnogi rade, jer se u jednom trenutku digla ta fama oko silnog katabolizma koji se javlja tokom noći, a to je po mom mišljenju daleko od istine.

Ukoliko se na spavanje ode praznog stomaka (ovo znači da je poslednji obrok bio jedno 2 sata pre) može se iskoristiti lučenje hormona rasta koje se dešava neposredno po zapadanju u duboki san. Ukoliko se jede pred spavanje skače nivo insulina i samim time se blokira lučenje hormona rasta.

Čitava ta priča oko obroka pred spavanje i obroka u toku noći je potekla od profi bildera koji su u jednom trenutku došli na ideju da nabace što više kila, pa su trpali šejkove u toku noći i slične fore, ali ja to ne preporučujem. Pored toga ćeš se manje odmoriti ako ti sistem za varenje radi celu noć, tako da ja glasam protiv obroka pred spavanje.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #172 poslato: Januar 18, 2011, 11:25:32 posle podne »

Meni su predlozili elu sir pre spavanja,a mogao bi i pilece belo sa elom ako bi jeo oko 9,a ako oko 11 ne zaspis a budes gladan moze opet ela,ili ela sa Whey proteinom. ;)
Sačuvana
milos888
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #171 poslato: Januar 18, 2011, 11:19:17 posle podne »

Sačuvana
Machine
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Certified Fitness Trainer - more to come...

« Odgovor #170 poslato: Januar 16, 2011, 01:31:01 posle podne »

Upravo zbog toga što Branki ne bi davao 50 g, pominje se opseg a ne fiksna količina. Pošto je pitanje o količini postavio (pretpostavljam) momak, potpuno bez brige može da podigne svoj unos po obroku. Literatura: Rob Faigin, dr Mauro diPasquale, dr Fred Hatfield, i dr Warren Willey, izmedju ostalog.
I, teško da je 300 g proteina Colemanova količina - ja unosim preko 300, Ronnie je svetlosnim godinama iznad toga.  ;)
Sačuvana
"Pain is only a weakness leaving the body."
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #169 poslato: Januar 16, 2011, 09:32:09 pre podne »

Eto ispravi me čovel, a daj koja to literatura kaže da smeš izmeĂ°u 30 i 50 gr, pošto je to razlika ko nebo i zemlja. Kada bi ja davao recimo mojoj Branki da jede 50 gr po obroku na njenih 68kg i 6 obroka imala bi unos proteina ko Coleman...LOL
Sačuvana
Stranice: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 56 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.079 sekundi sa 18 upita.