TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 06:09:29 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 42 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Lakat  (Pročitano 119569 puta)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #341 poslato: Oktobar 02, 2012, 02:00:40 posle podne »

Pitao si me za visinu i težninu, a nisi ništa komentarisao ?!

Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #340 poslato: Oktobar 02, 2012, 01:58:52 posle podne »

Pedja, evo ukratko rezultate večerašnjeg treninga, prvog u teretani nakon dva meseca:
(sve radjeno sa duplim steznikom na desnom laktu)

grudi:

benč pres - težina malo veća od duplo manje (negde 60-65%) 5 serija x 15, bez ikakvih problema

orlovi rano lete - težina malo veća od duplo manje (negde 60-65%), 4 serije x 15, malo problema u trenutku kada potpuno ispravljam ruke dok ležim na ravnoj klupi – osećam „struju“ u dugom opružaču lakta (anonceus). Svesno radio vežbu nepravilno u poslednje dve serije ne ispravljajući ruke potpuno. Usput, ovu si mi vežbu rekao da i ne radim, ali mi ne radi na gladijatoru ona opcija za grudi

biceps:

pregib EZ šipkom - težina malo veća od duplo manje (negde 60-65%) – 4 x 15 odlično, izvanredno, bez ikakvih problema, sasvim lagano da osetim kako mišić gori !

jednoručni pregib sa laktom oslonjenim na koleno – 4 x 12 x 2, nešto kao bez pauze, naizmenična promena ruku nakon svake serije – javlja se bol u momentu kada treba da potpuno opružim ruku ili je potpuno ispravim, pa sam radio samo amplitudu gde nema bola

stojeći pregibi sa bučicama - težina malo veća od duplo manje (negde 60-65%) – 4 x 15, bez ikakvih problema

podlaktica:

pregibači, klasika, bez problema 4 x 15 (težina 10 kg), sa puštanjem tega da klizi po prstima, kako bi amplituda pokreta bila veća

opružači, klasika, bez problema 4 x 15, s tim što za opružače koristim manju težinu nego za pregibače (5 kg). Da li je to u redu ?!

Kako ti se čini ?!

Hvala unapred.

letenje ne smeš raditi sa opruženom rukom, jako opterećuje pripoje mišića podlaktica. Gladijator radi posle benča...
Jednoručni pregibi u početku nisu preporučljivi jer opterećuješ podlakticu dosta - zbog ekscentričnih kontrakcija...

Da, to sam ukapirao u toku treninga, i jedno i drugo.

Misim da moram da popravim gladijator :) ili da radim samo benč, duplu dozu :)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #339 poslato: Oktobar 02, 2012, 01:57:18 posle podne »

Nakon završenog treninga sam osećao izvesno opterećenje u laktu, zapravo u mišićima.

Nakon prespavane noći, sve je u najboljem redu. Ruka je još pokretljivija u laktu.

Mislm da je operacija uspela a pacijent preživeo

:)
nauka poznaje i takve slučajeve  :D

Naučni fenomen :) :) :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #338 poslato: Oktobar 02, 2012, 12:50:36 posle podne »

Jedno je telesna masa, drugo je mišćna masa. Cilj ti je mišićna masa a ne masna masa. U principu radi se i prvo nacivanje made  sa masnoćom (pojačan kalorijski unos) pa pretvaranje u definiciju - bodi bilding. Ja sam više za nabacivanje čistije mišićne mase, što je više fitnes.....
Vežbanje, kvalitetna ishrana (proteini, posnije, niži gi), whey, glutamin...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #337 poslato: Oktobar 02, 2012, 12:26:22 posle podne »

Pedja, evo ukratko rezultate večerašnjeg treninga, prvog u teretani nakon dva meseca:

grudi:

benč pres - težina malo veća od duplo manje (negde 60-65%) 5 serija x 15, bez ikakvih problema

orlovi rano lete - težina malo veća od duplo manje (negde 60-65%), 4 serije x 15, malo problema u trenutku kada potpuno ispravljam ruke dok ležim na ravnoj klupi – osećam „struju“ u dugom opružaču lakta (anonceus). Svesno radio vežbu nepravilno u poslednje dve serije ne ispravljajući ruke potpuno. Usput, ovu si mi vežbu rekao da i ne radim, ali mi ne radi na gladijatoru ona opcija za grudi

biceps:

pregib EZ šipkom - težina malo veća od duplo manje (negde 60-65%) – 4 x 15 odlično, izvanredno, bez ikakvih problema, sasvim lagano da osetim kako mišić gori !

jednoručni pregib sa laktom oslonjenim na koleno – 4 x 12 x 2, nešto kao bez pauze, naizmenična promena ruku nakon svake serije – javlja se bol u momentu kada treba da potpuno opružim ruku ili je potpuno ispravim, pa sam radio samo amplitudu gde nema bola

stojeći pregibi sa bučicama - težina malo veća od duplo manje (negde 60-65%) – 4 x 15, bez ikakvih problema

podlaktica:

pregibači, klasika, bez problema 4 x 15 (težina 10 kg), sa puštanjem tega da klizi po prstima, kako bi amplituda pokreta bila veća

opružači, klasika, bez problema 4 x 15, s tim što za opružače koristim manju težinu nego za pregibače (5 kg). Da li je to u redu ?!

Kako ti se čini ?!

Hvala unapred.

letenje ne smeš raditi sa opruženom rukom, jako opterećuje pripoje mišića podlaktica. Gladijator radi posle benča...
Jednoručni pregibi u početku nisu preporučljivi jer opterećuješ podlakticu dosta - zbog ekscentričnih kontrakcija...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #336 poslato: Oktobar 02, 2012, 12:22:03 posle podne »

Nakon završenog treninga sam osećao izvesno opterećenje u laktu, zapravo u mišićima.

Nakon prespavane noći, sve je u najboljem redu. Ruka je još pokretljivija u laktu.

nauka poznaje i takve slučajeve  :D
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #335 poslato: Oktobar 02, 2012, 09:08:37 pre podne »

Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #334 poslato: Oktobar 01, 2012, 11:38:43 posle podne »

grudi:

biceps:

podlaktica:

Kako ti se čini ?!

Hvala unapred.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #333 poslato: Oktobar 01, 2012, 11:22:27 posle podne »

Upravo čitam da je na radu "za masu" veoma velika i važna uloga UH, pre svega onih sa niskim GI ali ne smetaju čak ni "loši" šećeri recimo, neposredno posle treninga (beli hleb, saharoza) kada je organizmu jako potrebna nadoknada utrošene energije (znam da se to rešava izotonicima, gde je glavni sastojak dekstroza, koja ima extremno visok GI 110, veći od saharoze 75).

Takodje se smatra da recimo čokolada (mlečna, obična) u danima odmora (bez treninga) može da ubrza metabolizam.

Da li se slažeš sa ovim ?!

Koliko sam ja ukapirao, u radu "za masu" je jako važan ukupan kalorijski unos i on ne sme biti ispod nivoa TDE čak i po cenu unosa "loše hrane".

Da li se slažeš sa ovim ?!

Hvala.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #332 poslato: Oktobar 01, 2012, 11:16:14 posle podne »

Pedja, kao i obično, imam pitanje:

s obzirom da ću par nedelja raditi sa duplo manjim težinama, da li ima nekog efekta da proteine uzimam u tom periodu ?!

Mislim da bih trebao da sačekam pun intenzitet treninga za suplementaciju, kako ne bih gubio uludo novac, vreme i jetru.

Šta misliš o tome ?!

Hvala.
slažem se, vodi računa da ishrana bude proteinska (posno meso, obrano mleko, posni sir, belanca....
Koliko imaš kg, koliko si visok?  da li znaš BF (body fat)%?

183 cm, 83 kg.

Nisam merio BF.

Ima nešto malo na stomaku za skinuti, ostalo je sve OK. Čak i to na stomaku recimo, ujutru gotovo da i ne postoji, zbog dehidriranosti organizma.

Što pitaš ?!

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #331 poslato: Oktobar 01, 2012, 11:14:07 posle podne »

s obzirom da ću par nedelja raditi sa duplo manjim težinama, da li ima nekog efekta da proteine uzimam u tom periodu ?!

Mislim da bih trebao da sačekam pun intenzitet treninga za suplementaciju, kako ne bih gubio uludo novac, vreme i jetru.

Šta misliš o tome ?!

Hvala.
slažem se, vodi računa da ishrana bude proteinska (posno meso, obrano mleko, posni sir, belanca....
Koliko imaš kg, koliko si visok?  da li znaš BF (body fat)%?
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #330 poslato: Oktobar 01, 2012, 06:54:30 posle podne »

Šta misliš o tome ?!

Hvala.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #329 poslato: Oktobar 01, 2012, 06:48:44 posle podne »

Za početak svaki drug dan treniraj (dan odmora izmedju).
Pretpostavljam da ti je cilj fitnes a ne bodibilding (ne spremaš se za binu?! )... kardio deo ti je važan kao osnova treninga, za zdravlje srca, mtaboličku uskladjenost, bolju funkciju organizma, imunitet, hormone, bolju cirkulaciju, redukciju masnih naslaga....

Ne razmišljam o bini :) ali bi mi 5-6-7 kg čiste mišićne mase (u periodu od 5-6-7 meseci) vrlo dobro došlo :)

Hvala.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #328 poslato: Oktobar 01, 2012, 06:38:37 posle podne »

Za početak svaki drug dan treniraj (dan odmora izmedju).
Pretpostavljam da ti je cilj fitnes a ne bodibilding (ne spremaš se za binu?! )... kardio deo ti je važan kao osnova treninga, za zdravlje srca, mtaboličku uskladjenost, bolju funkciju organizma, imunitet, hormone, bolju cirkulaciju, redukciju masnih naslaga....
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #327 poslato: Septembar 30, 2012, 08:25:36 posle podne »

Ako osećaš opterećenje moraš malo odmoriti tetive. Napravi jedan dan pauze posle dana vežbanja... Spavaj osam sati, uzimaj dosta proteina i antioksidanata....

Upravo sam tako i radio - dva ili tri dana treniga podlaktice, pa jedan dan odmora. Uglvanom sam sve to ispoštovao, a opterećenje zgloba šake ću već nekako usput, rešavati.

Medjutim, juče je završen ciklus od dve nedelje vežbanja SAMO podlaktice, po tvom savetu. Danas sam odradio kvalitetan cardio (61 min neprekidno u "fat burn" režimu) i od sutra krećem teretanu, po dogovoru, sa upola manjim težinama.

Interesantno je da je nakon cardio treninga danas, ruka u laktu izuzetno pokretljiva i generalno odličan je osećaj ! Verovatno ubrzani metabolizam i jaka cirkulacija.

Da ne smaram, krećem sutra KLASIČAN (standardni) režim treninga i to: grudi/biceps, ledja/triceps, ramena/noge i tako četiri puta nedeljno, s tim da podlakticu radim dva puta nedeljno u nekoj od kombinacija gde nije previše opterećena (rekao bih da je to sa tricepsom ili ramenima).

U vezi sa tim imam par pitanja:

- da li je bolji sistem treninga svaki drugi dan ili je bolje recimo PON, UTO (sreda odmor) ČET, PET (subota odmor) - nedelja cardio

- da li je potreban cardio trening, s obzirom da planiram da radim "masu" (u vezi sa tim, negde sam pročitao da savetuješ BILO KOG sportistu da ima bar bazični kardio trening - jednom do dva puta nedeljno). Kako to ide sa dobijanjem mase ?!

Hvala unapred.

Sačuvana
Stranice: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 42 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.214 sekundi sa 18 upita.