TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 04:37:30 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 42 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Lakat  (Pročitano 119440 puta)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #566 poslato: Mart 15, 2013, 12:49:20 pre podne »

Pozdrav Pedja,

vidim da si online pa da iskoristim priliku:

čitao negde da od prostih šećera treba koristiti 20 g maltodeksina (eventualno dekstroza) neposredno nakon treninga, pa me zanima koliko je to kalorija ?!

To je 4 malih kašičica, nije to baš malo ... mislim da tu ima kalorija bar kao u polovini čokolade ?!
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #565 poslato: Mart 15, 2013, 12:46:00 pre podne »

Ima više od 2 cm :) možda i 3 cm :)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #564 poslato: Mart 14, 2013, 11:36:51 posle podne »

Hvala Pedja, sve je razjašnjeno.

Mada se meni sve nešto čini da ja zapravo i nemam masti, nego da je to tečnost koju vezuju loši UH koje u poslednje vreme unosim i nešto se nadam da ću za 15 dana pravilne ishrane bez takvih UH (sa malo kardio treninga ili bez njega) sve dovesti na svoje mesto.

Bićeš obavešten.

:)
hej, to mnogi žele da misle nije mast nego voda. Uhvati se oko struka ili na stomaku - ukoliko je tanak sloj kože od 1cm to je ok, sve drugo je višak BF!
bez tri puta nedeljno kardija po 60min kontinuitet teško ćeš smanjiti bf... Mnogo je tu truda, matematike i neizvesnog rezultata. Kreći se što više, pravilno se hrani, treniraj mišiće i bićeš zadovoljan rezultatom  ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #563 poslato: Mart 14, 2013, 11:31:34 posle podne »

Jedna bonžita ili banana...

Jel može umesto bonžite nešto drugo, u istoj gramaži i kaloričnoj vrednosti ?! :)
Može.... Eurokrem blok  :D
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #562 poslato: Mart 14, 2013, 01:21:49 posle podne »

Jel može umesto bonžite nešto drugo, u istoj gramaži i kaloričnoj vrednosti ?! :)
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #561 poslato: Mart 14, 2013, 01:16:00 posle podne »

Hvala Pedja, sve je razjašnjeno.

Mada se meni sve nešto čini da ja zapravo i nemam masti, nego da je to tečnost koju vezuju loši UH koje u poslednje vreme unosim i nešto se nadam da ću za 15 dana pravilne ishrane bez takvih UH (sa malo kardio treninga ili bez njega) sve dovesti na svoje mesto.

Bićeš obavešten.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #560 poslato: Mart 14, 2013, 10:31:01 pre podne »

Pa ozbiljan obrok posle 1-1.5h  :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #559 poslato: Mart 14, 2013, 10:28:29 pre podne »

Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #558 poslato: Mart 13, 2013, 04:24:25 posle podne »

Mislim da sam shvatio suštinu:

Kardio ujutru, svakoga jutra po 30-40 min.
Neposredno nakon treninga protein i vitamin bez šećera.
Posla pola sata čvrst obrok - proteini i složeni UH.

Trening teretana 4-5 puta nedeljno, 50-60 min, u nastavku kardio 30 min.
Neposredno nakon treninga protein i vitamin, i unos brzog prostog šećera.
Posla pola sata do sat -  čvrst obrok - proteini i složeni UH.

Idealan recept za uspešnu lipolizu, zar ne ?!

Hvala.

P.S.
Jedino ne znam količinu prostog šećera koja je potrebna ?!
Kockica čokolade ?! Jedan red ?! Pola čokolade ?!
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #557 poslato: Mart 13, 2013, 04:20:19 posle podne »

Neoglikogeneza ?!

Punjenje glikogena nakon noćnog spavanja odnekud ?!

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #556 poslato: Mart 13, 2013, 11:56:19 pre podne »

Jutarnji krdio je kraći i lipoliza kreće ranije, jer ga radiš posle noćnog gladovanja, gde su šećerni deopi delimično ispražnjeni....
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #555 poslato: Mart 13, 2013, 10:14:21 pre podne »

Hvala Pedja.

Sve je jasno. Malo je dilema oko ovog vremena kada počinje lipoliza. SIgurno da to nije matematička kategorija, ali mi se čini da je od 45. min nadalje - previše i prekasno, odnosno čitao sam da taj kardio ne bi trebalo da traje duže od 40 min (idealno 30-40), zbog opasnosni katabolizma.

Hvala u svakom slučaju. Moraču to da proučim dobro ... :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #554 poslato: Mart 13, 2013, 12:28:43 pre podne »

Imam par pitanja u vezi toga:

1. Ukoliko kardio radim rano ujutru (što je najbolje za kardio, mene, ubrzanje metabolizma i lipolizu), nakon kardio treninga da li bi trebao da uzmem samo proteinski šejk, ili protein sa dekstrozom, ili samo čvrst obrok ili sve to zajedno (posebno) ?!

2. Ukoliko radim teretanu 50-60 min, u nastavku odmah kardio 30 min, šta uzimam nakon toga ?!
Protein odmah, brzi šećer odmah, vitamine odmah ?! Nakon pola sata - sat čvrst proteinski obrok, kao i do sada ?!

Hvala,

Hvala.
1. šejk pre ili posle kardia, voćni sok ili multivita, do 30min posle obrok sa proteinima i složenim uh.
2. proteinski šeik sa prostim uh (voćni sok ili multivita, isostar) do 60-90min obrok sa proteinima i složenim uh.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #553 poslato: Mart 13, 2013, 12:24:56 pre podne »

"Pretpostavka je majka svih zajeba" Američki film

Hvala na razjašnjenju. Ja sam mislio da glikogen pune SVI šećeri, pa malo preterao sa prostim UH neposredno posle treninga. Kapiram da treba par kockica čokolade ili bar jedan red, ja pojedem celu :), pa sam prvi put do sada dobio malo masti na stomaku.

Negde sam pročitao da se u prvih 10-15 min kardio treninga troši glikogen, u drugih 10-15 pa i 20 minuta mast iz magacina, dok se nakon toga "troši" sam mišić, koji se razgradjuje radi energije.

Da li je to tačno ?!

glikogen trošiš i do 30min, zavisi od depoa, posle ideš na lipolizu, medjutim to zavisi i od intenziteta treninga. Prava lipoliza ide od 45 min kontinuiranog aerobnog rada na umerenom intenzitetu - 50-60%HRmax... Mišić ćeš pre razgradjivati dugotrajnim gladovanjem, kada ideš u katabolizam (raznovrsne dijete)...
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #552 poslato: Mart 12, 2013, 08:27:01 posle podne »

Imam par pitanja u vezi toga:

1. Ukoliko kardio radim rano ujutru (što je najbolje za kardio, mene, ubrzanje metabolizma i lipolizu), nakon kardio treninga da li bi trebao da uzmem samo proteinski šejk, ili protein sa dekstrozom, ili samo čvrst obrok ili sve to zajedno (posebno) ?!

2. Ukoliko radim teretanu 50-60 min, u nastavku odmah kardio 30 min, šta uzimam nakon toga ?!
Protein odmah, brzi šećer odmah, vitamine odmah ?! Nakon pola sata - sat čvrst proteinski obrok, kao i do sada ?!

Hvala,

Hvala.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 42 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.111 sekundi sa 18 upita.