TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:19:08 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti V deo  (Pročitano 57648 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #134 poslato: April 10, 2012, 07:28:43 pre podne »

Veliki pozdrav :) dosta sam nov u svemu ovome, mada ne totalno neinformisan :)

Vec neko vreme idem u teretanu(godinu dana), rezultati su i vise nego vidljivi ali sam oko nove godine napravio pauzu sve do sada zbog licnih problema, a od pre neki dan sam se opet vratio treningu. Za to vreme sam dobio malo vise sala na stomaku :/

Da li postoji nacin da skinem to salo bez gubljenja mase koju sam dobio do sada? Znam da je to moguce uz glutamin, ali trenutno nisam pri parama za glutamin nazalost. Dakle ne zelim da se izdefinisem, samo zelim da mi malo splasne stomak, dovoljno da se samo naziru 4 gornja trbusnjaka.

Posto imam VEOMA brz metabolizam, da li da pokusam da nastavim sa teretanom ali da izbacim UH totalno(bez kardio treninga da ne bih sprzio i misicnu masu) ili ta teorija ne drzi vodu? :/

Unapred zahvalan :)

Dosta toga si ti ovde napisao, ali slabo šta je od toga tačno.

Glutamin nema nikakve veze sa tom pričom, a izbacivanje UH će ti pomoći da izbaciš pno vode iz sebe i dosta sala, ali nije tako lako izbaciti sve UH iz ishrane, a još teže je ostati na 0 UH neki duži vremenski period, a i onda moraš povećati unos masti i proteina u dosta velikom odnosu kako ne bi gubio mišićnu masu.

Najbolja opcija ti je da se držiš klasične bilderske ishrane sa dosta mesa i jaja i kompleksnih UH u nekom normalnom odnosu, ali ništa ti neće rešiti taj probelm na brzaka. Ja uvek volim da kažeš svojim vežbačima - koliko ti je trebalo da nabaciš salo toliko će ti trebati da ga skineš...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
puddi
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #133 poslato: April 09, 2012, 09:11:26 posle podne »

Veliki pozdrav :) dosta sam nov u svemu ovome, mada ne totalno neinformisan :)

Vec neko vreme idem u teretanu(godinu dana), rezultati su i vise nego vidljivi ali sam oko nove godine napravio pauzu sve do sada zbog licnih problema, a od pre neki dan sam se opet vratio treningu. Za to vreme sam dobio malo vise sala na stomaku :/

Da li postoji nacin da skinem to salo bez gubljenja mase koju sam dobio do sada? Znam da je to moguce uz glutamin, ali trenutno nisam pri parama za glutamin nazalost. Dakle ne zelim da se izdefinisem, samo zelim da mi malo splasne stomak, dovoljno da se samo naziru 4 gornja trbusnjaka.

Posto imam VEOMA brz metabolizam, da li da pokusam da nastavim sa teretanom ali da izbacim UH totalno(bez kardio treninga da ne bih sprzio i misicnu masu) ili ta teorija ne drzi vodu? :/

Unapred zahvalan :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #132 poslato: April 02, 2012, 06:49:50 posle podne »

Pozdrav, Alene... Imam pitanje u vezi s rotacijom hidrata. ZAnima me da li je okej raditi rotaciju 300g - 200g - 100g. Ne u smislu da li je to meni dovoljno (jer znam da mi to ne mozes reci), vec da li je to prevelika razlika u unosu hidrata izmedju dva dana.

Pa nije, ali ja sam našao da 3 dana bez UH i onda jedan sa 200 - 300gr sve zavisno od kilaže vežbača je mnogo lakša rotacija UH, a podjednako efikasna
Sačuvana
next Cutler
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #131 poslato: April 02, 2012, 06:42:52 posle podne »

Pozdrav, Alene... Imam pitanje u vezi s rotacijom hidrata. ZAnima me da li je okej raditi rotaciju 300g - 200g - 100g. Ne u smislu da li je to meni dovoljno (jer znam da mi to ne mozes reci), vec da li je to prevelika razlika u unosu hidrata izmedju dva dana.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #130 poslato: April 02, 2012, 05:49:37 posle podne »

nisam merio bf , ali sta treba da promenim od ovoga sto sam naveo kako bih skinuo malo sala , ali i dobijao cist misic ?

Pa ne možeš ništa ili jedno ili drugo...
Sačuvana
petar95
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #129 poslato: April 01, 2012, 02:51:06 posle podne »

nisam merio bf , ali sta treba da promenim od ovoga sto sam naveo kako bih skinuo malo sala , ali i dobijao cist misic ?
Sačuvana
train hard or go home !
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #128 poslato: April 01, 2012, 01:42:54 posle podne »

preterao sam malo sa gainerom i dobio mali sala u nogama , malcice na stomaku , vratu i obrazima , stvar je sto zelim to da skinem , ali da nastavim da dobijam u gornjem delu , grudima , ledjima , rukama. . . da li je to moguce i kako ? ( trenutno unosim 3 - 3,5 g proteina po kg , nesto manje hidrata i oko 70,80 g masti dnevno , i kardio oko 30 min svaki dan ) kako da skinem ovo a da nastavim da dobijam misice ?

Pa koliko si to sala mogao dobiti, koja je razlika u procentu telense masti pre i posle uzimanja gejnera?

U svakom slučaju nije moguće to što želiš, a isto tako nije moguće ni dobijati mišićnu masu bez malo sala, problem je ako neko dobija mnogo više sala od mišića, što je redovan slučaj...
Sačuvana
petar95
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #127 poslato: Mart 31, 2012, 08:18:46 posle podne »

preterao sam malo sa gainerom i dobio mali sala u nogama , malcice na stomaku , vratu i obrazima , stvar je sto zelim to da skinem , ali da nastavim da dobijam u gornjem delu , grudima , ledjima , rukama. . . da li je to moguce i kako ? ( trenutno unosim 3 - 3,5 g proteina po kg , nesto manje hidrata i oko 70,80 g masti dnevno , i kardio oko 30 min svaki dan ) kako da skinem ovo a da nastavim da dobijam misice ?
Sačuvana
train hard or go home !
nemus94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #126 poslato: Mart 30, 2012, 08:18:35 pre podne »

i pretpostavljao sam da je genetika u pitanju, hvala na odgovoru :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #125 poslato: Mart 30, 2012, 07:22:22 pre podne »

cini mi se da mi je leva ruka jaca od desne, to jeste veca/deblja.. Obim je veci.

dali si i ti misljenja da radim sve normalno i iste tezine sa obe ruke i da ce se vremenom izjednaciti?

Koliko sam citao uglavnom su takvi saveti

I da, nisam primetio da nesto osetno vise kg mogu da podignem levom, iako na oko vece izgleda.
Koliko sam ja mogao da primetim, na levoj je triceps razvijeniji

To je sasvim normalna stvar. Nije tebi samo ruka asimetrična, samo si na ruke obratio pažnju. Ukoliko ti je leva ruka jača velike su šanse da ti je čitava leva strana tela drugačija od desne u nekoj meri.

Generalno ne možeš mnogo toga da uradiš da bi to promenio. I šta god da radiš neće se izjednačiti jer tvoje telo je očigledno asimetrično po vertikali - to je moja pretpostavka.

Kod mene je isti slučaj i čitava desna strana tela mi se razlikuje od leve. Čak imam i razliku u snazi, ali kao što rekoh nemaš šta da uradiš da bi to promenio - takva je genetika.
Sačuvana
nemus94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #124 poslato: Mart 29, 2012, 09:15:49 posle podne »

cini mi se da mi je leva ruka jaca od desne, to jeste veca/deblja.. Obim je veci.

dali si i ti misljenja da radim sve normalno i iste tezine sa obe ruke i da ce se vremenom izjednaciti?

Koliko sam citao uglavnom su takvi saveti

I da, nisam primetio da nesto osetno vise kg mogu da podignem levom, iako na oko vece izgleda.
Koliko sam ja mogao da primetim, na levoj je triceps razvijeniji
« Poslednja izmena: Mart 29, 2012, 09:17:41 posle podne od strane nemus94 » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #123 poslato: Mart 29, 2012, 04:10:07 posle podne »

Pa naruči preko telefona da ti šalju na adresu...i da naravno da može sve zajedno, tačnije treba sve zajedno...
Sačuvana
Reza
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: Mart 29, 2012, 12:19:48 posle podne »

Pa znam..Ali daleko je pan sprot od mene tako da cu za sada mutiti u casi.Samo mi jos reci da li u istu casu da krnem i 20 g dekstroze i da sve zajedno zamutim?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #121 poslato: Mart 29, 2012, 08:26:53 pre podne »

Pomagajj.Danas mi je prvi dan kako pijem kreatin,pa me zanima,da li da u istu casu odjednom stavim i dekstrozu i kreatin ili posebno? i jos nesto,kad treba da mutim,mutim ga 5-6 minuta a ono i dalje cestice lebde po vodi..Jel to treba tako ili???

Nema nikakve razlike, ali zašto mutiš u čaši? kupi šejker i mućkaj u šejkeru sa proteinom. Najveći efekti od rkeatinu se postižu kada se pije sa whey proteinom itd. Generalno se kreatin najlakše razmuti u toploj tečnosti, ali ja nisam nikad primetio neku razliku u napretku koliko god da ga mutim...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #120 poslato: Mart 29, 2012, 08:25:21 pre podne »

Imam jos jedno pitanje! Da li mi je malo da unosim 5gr glutamina posle treninga i 5gr pre sravanja? Treniram 3 godine.

Kao što rekoh na dosta strana, glutamin je po meni beskoristan ako se ne radi megadoziranje, ali sa druge strane doziranje glutaminom da bi se precizno odradilo potrebno je uzeti u obzir i kakvi su treninzi i koliko se glutamina unosi kroz ishranu i ostalu suplementaciju itd...Iz tog razloga ja lično nevidim neki smisao suplementacije glutaminom.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.117 sekundi sa 18 upita.