TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399984 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 22, 2025, 12:05:27 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc oko treninga  (Pročitano 17396 puta)
DonPatRoN
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Februar 18, 2012, 12:24:38 posle podne »

Alene vrlo verovatno si u pravu.

MightyMO

Nzm za ostale ali meni definitivno :)

I nisam znao do sada, da kad dobro vezbas noge, mnogo pomazes skidanju masnoce sa stomaka, posebno donjeg dela (a totalno je logicno). I ovo mi se bas svidja posto obozavam da radim trening nogu XD
Uglavnom ljudi hvala sa savetima, krecem u ponedeljak sa vezbanjem i sa ovakvom ishranom. Stavicu trening na papir i ishranu da bolje pratim. javlja se za 7 dana sa prvim utiscima.
« Poslednja izmena: Februar 18, 2012, 12:29:17 posle podne od strane DonPatRoN » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #23 poslato: Februar 18, 2012, 10:54:53 pre podne »

Verujem da je napisao jos nesto. Bilo kako bilo drzao sam pomenutu dijetu, smrsao i to je to (tada se zaista nisam osecao dobro zbog kilaze, i morao sam da nesto preduzmem). Sada ja u principu imam par kg viska (recimo 5), medjutim imam 10cm vise na struku (e to je glavni problem), a verujem da je to problem velike vecine. Prestao sam da se opterecujem kilazom vec sad gledam obim struka kao prioritet.

Pa to ti je i problem kod loših dijeta, izgubio si više mišića nego sala.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #22 poslato: Februar 18, 2012, 10:48:22 pre podne »

kod muškaraca je to najkritičniji deo, "jabukoliki" tip gojaznosti, i to je normalno... ali recept je samo jedan - kvalitetna dijeta, manje hidrata, kvalitetan trening.

kod devojaka su to noge, butina... nama često struk "ode" ali noge nikako....
Sačuvana
DonPatRoN
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Februar 17, 2012, 06:34:15 posle podne »

Verujem da je napisao jos nesto. Bilo kako bilo drzao sam pomenutu dijetu, smrsao i to je to (tada se zaista nisam osecao dobro zbog kilaze, i morao sam da nesto preduzmem). Sada ja u principu imam par kg viska (recimo 5), medjutim imam 10cm vise na struku (e to je glavni problem), a verujem da je to problem velike vecine. Prestao sam da se opterecujem kilazom vec sad gledam obim struka kao prioritet.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #20 poslato: Februar 17, 2012, 05:06:57 posle podne »

Atkins je kasnije napisao drugu veziju svoje dijete koja nema veze sa ketozom i čak je ubačeno voće u ishranu, tako da dosta ljudi misli da radi Atkinsa, dok ono što oni rade je nešto pokupljeno iz časopisa i nema mnogo veze sa samom dijetom.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Dr Markoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Februar 17, 2012, 04:26:08 posle podne »

Verovatno pricam gluposti, ali mi nije jasno zasto samo masno da jedes. Zar neces salo da nabacis? A i kada izgubis kilograme sumnjam da ce ti se to videti, izbacivaces samo vodu.
Sačuvana
.............................................................................................................................................................
DonPatRoN
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Februar 17, 2012, 10:56:17 pre podne »

išao sam na kontrolu, sve ok. imao sam malo povišen holestrol (što sam i očekivao s obzirom na ishranu), i šećer bio čini mi se malo niži. ostalo sve ok. znam da ta dijeta nije baš sjajna što se zdravlja tiče, ali ja sam u tom trenutku mislio da je ok i to je to. ne kajem se previše, mada vidim da sam mogao i drugačije rešiti  ;-)
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #17 poslato: Februar 17, 2012, 12:36:53 pre podne »

Jos da si prekontrolisao krvnu sliku posle Atkinsa i da vidis divote...

Jbeni Atkins, ketoza po svaku cenu, bez obzira na posledice.
Jos 5 nedelja konstantno u ketozi, bez punjenja.... viiiiiiiiiiiii
Sačuvana
DonPatRoN
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Februar 16, 2012, 09:37:17 posle podne »

Za vreme dijete sam jeo sledece :
jaja, sir (feta ili tako neki masni), meso (sve vrste u ogromnim kolicinama), kackavalj (opet najmasniji), majonez, tunjevinu, cvarke, dnevno po recimo 1 krastavac i paradajz, ponekad malo pavlake. pio sam kolu zero, i uzimao vitamine olygovit 10+10 (10 vitamina i 10 minerala) po 1 dnevno.
I ovo gore nabrojano sam vrteo 5 nedelja. Jeo sam kad god sam bio gladan u neogranicenim kolicinama. Ali sam jeo SAMO ovo gore navedeno i nista vise (mozda jos neko drugo povrce, ali jako malo).
Samo da pomenem da dok sa drzao Aktkinsonovu dijetu, nisam imao nikakvih problema sa prilagodjavanjem na to (2-3 dana mi je trebalo da se prilagodim, a onda sam bez nekih problema odradio dijetu). Naravno trenirao sam (radio po 25 ponavljanja, i tek sad vidim koliko je to bilo uzalud :( ).
Spreman sam za zrtvovanje i za promenu nacina ishrane tako da slobodno udrite po kritici i bacajte savete. :)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #15 poslato: Februar 16, 2012, 09:06:16 posle podne »

Mene zanima u toku te Atkinsonove dijete konkretno sta si jeo?Ovo kako se sada hranis nije dobro,zapravo postepeno moras menjati.na te sendvice,mekike,salame zaboravi,moras imati 3 obroka sa proteinima (belanca,belo meso,crveno meso na rostilju ili dinstano),uz to slozene ugljene hidrate 9pirinac,kropmir,ovsene pahulje ,crni hleb),povrce,kao uzina po neka vocka (jabuka,banana),badem ili lesnik.Uvece jedi samo proteinsku ishranu i povrce i uz trening svaki 7 dan jedi malo slobodnije.Mozes i nakon treninga i nesto slatko ,umereno bar u pocetku,a jogurt ili mleko ujutru mozes.
Sačuvana
DonPatRoN
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Februar 16, 2012, 07:56:14 posle podne »

Pa ne jedem svaki dan jaja :D
Kad ne jedem jaja onda jedem neki sendvic, ako nije sendvic onda su mekikike. Uglavnom kombinujem to. Jedem sve od toga u toku jedne nedelje pa sam zato napisao.
Od ponedeljka menjam teretanu (u ovoj gde sam sada nemam trake za trcanje, bajs i onu Orbitek spravu, dok u ovoj novoj ima), pa planiram malo da posle treninga sa tegovima ubacim za pocetak bajs i orbitek spravu (e sad mi samo dajte savet po koliko vremenski) pa posle i trcanje.
Mnogo ti hvala za ovo oko obroka.
Sto se ovih ovsenih tice, ja sam to ranije probao da jedem sa jogurtom ali ostanu tvrde (jeo sam ih u zrnu). Greska je bila sto nisam sacekao jos da to upije, ili treba da kupim mlevene ?
Dajte slobodno predlog za rucak, verovatno cu moci da se ukombinujem.
I da li je ova redukovana ishrana (ovo sto ste naveli) dovoljna, da bi za jedno mesec dana mogao da uzmem Animal Cuts ?
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Februar 16, 2012, 07:27:21 posle podne »

Ishrana koji su naveo, ko da je isi naveo... nije sve jedno da li jedeš jaja za doručak ili mekike ili sendvič... večera ti je nepostojeća ili ako i jedeš to što jedeš bolje da ne jedeš... ;) Mada ni sama jaja (ako ih tako jedeš nisu neki doručak...
Ne jedeš salate, to malo povrća je nedovoljno..
ne čudim se što si Atkinsom skinudo dosta kg jer ti očigledno odgovara da jedeš dosta proteina a pre dijete ti je ishrana verovatno bila još gopra..
Za početak doručak su ti jaja, tuna sa parčetom hleba li ovsene sa jogurtom
za ručak, pretpostavljam da nema puno biranja ali izbaci testenine
a za večeru meso, riba, jaja i povrće.. obavezno povrće!
Sačuvana
DonPatRoN
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Februar 16, 2012, 01:24:34 posle podne »

Pre 20 meseci sam jeo sve i svasta i imao 117kg. Onda sam poceo da idem u teretanu i krenuo da radim kardio treninge i poceo da drzim dijetu (Atkinsonova) i za 5 nedelja skinuo 17 kg. Od tada sa tezinom a i obimom stuka variram po par kg (i po 1cm sto se struka tice). U medjuvremenu sam dobio malo na misicima i to je to.
Moja sadasnja ishranja :

dorucak : jaja, mleko/jogurt, kriska hleba, neka salama. ili przenice, ili mekike, ili neka pita (mada uglavnom cepam jaja, ovo ostalo bude mzoe 1 nedeljno), ili neki sendvic.
rucak : zavisi sta keva spremi ali recimo uglavnom jedem : grasak, boraniju, pasulj, kuvan krompir, nekad testenina, pirinac, sarma, desava se i przen krompir (ali jakoi retko recimo 1 u 2 nedelje), krompir u rerni. uz ovo uvek ima supa/corba (ali ja je ne jedem redovno) i skoro UVEK jdem przenu piletinu/curetinu oz ovo.
Vecera : nemam je, eventualno neki posni keks, ili nekad uz film grickam crnbe semeke (suncokret), ili neka vockica.
Salate namerno nisam napisao jer je retko jedem. Hleb takodje, ponekad samo i to po  jedno parce.
Slatkise u zadnje vreme i jedem ali ne u velikim kolicinama.
To je sto se ishrane tice.

Trening kako trenutno radim :

ponedeljak : grudi/biceps ali po 25 ponavljanja (grudi 6 serija potiska i 6 razvlacenja, biceps 6 serija) + trbusnjaci
sreda : kondicija (to je nesto u 3 bloka po 5 serija. )
petak : ledja/triceps  takodje po 25 povaljanja (6 na latu (3 napred, 3 pozadi), 3 na veslu i 3 mrtvo dizanje) + trbusnjaci
subota : kondicija (ovde se trbusnjaci rade u trecem bloku)

Ne bi sad o izvodjenju vezbi zamarao posebno.
Ono sto ja znam da u ishrani treba da ubacim jos obroka, medjutim iskreno nzm sta. Drugi problem koji imam je recimo sto volim da pijem kafu (Nes najcesce) pa onda ako ustanem u 9h, doruckujem tek oko 12h :(
Eto toliko. Udri sad po kritikama, spreman sam :)
Hvala unapred

Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #11 poslato: Februar 16, 2012, 12:29:27 posle podne »

Napisi kako si se hranio pre 18 meseci,kako se tenutno hranis i koliko puta nedeljno treniras.Da bi dobio konkretne odgovore moras dati konkretne informacije,postavi i neke fotografije ili cak snimke kako izvodis vezbe i onda ces dobiti konkretan i precizan odgovor.
Sačuvana
DonPatRoN
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Februar 16, 2012, 11:17:35 pre podne »

Mislim da je tvoj problem vise u ishrani,a trening 4x nedeljno baziran na osnovnim vezbama uz doziran kardio dace rezultate i nema potrebe raditi vise od 15 ponavljanja.Nema masre i definicije,postoji dobra i losa ishrana,a ti treba da radis na misicnoj masi a da skidas stomak a to ces postici sa 4 izbalansirana obroka sa dosta proteina,umerenin i varirajucim unosom hidrata i sa zdravim mastima.

jeste ishrana je problem. Generalno uopste ne jedem puno, ali ocigledno jedem totalno pogresno i nezdravo.
Evo trazim po forumu negde da li je neko konkretno napisao sta jesti za dorucak/rucak/veceru i uzine, ali slabo ima toga (naravno to zavisi od pojedinca kako ce se hraniti, ali generalno slabo ima toga).
I koliko vidim pogresio sam malo sa treningom i ovim trbusnjacima, jer treba da ubacim kardio trening posle tegova (neki bajs za pocetak, pa kad malo jos udjem u formu i trcanje).
Poceo sam polako da se edukujem o ishrani, ali ima toliko podataka i toliko razlicitih misljenja da vise ne znam sta da pamtim i koga da slusam :)
Jedina moja sreca za ovih 18meseci treninga je sto sam zaista imao dobrog trenera koji zna dosta i sada i ja znam dosta o samom trenngu i izvodjenju vezbi.
Nastavicu i dalje da trazim ovo oko ishrane, a ako neko vidi post i moze da pomogne nek napise nesto :D
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.112 sekundi sa 18 upita.