TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397971 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: JordanSnots

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 12:58:01 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti VI deo  (Pročitano 58425 puta)
Bulaja
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #158 poslato: Septembar 09, 2012, 11:45:50 pre podne »

imam trenutno 91 kg a visok sam 187,hteo bi da kilaza bude bar 87-88...nemam mnogo masnih naslaga,vecim delom tu je nesto oko stomaka,gluteusi, i noge...Pricamo o skidanju masnih naslaga.Bio sam sprinter u srednjoj,trenirao sam atletiku tako da mislim da mi sprintevi nece biti problem.Samo mi i dalje nije jasno kada se sredi ishrana i tegovi,i predje na kardio trening,posle odredjenog vremena, da li je bolje raditi ga ujutru ili nakon tegova? pozdrav
Sačuvana
The important thing is positive thinking!
Budi jaci od samog sebe!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #157 poslato: Septembar 09, 2012, 09:26:50 pre podne »

Pozdrav Alene.Interesuje me tvoje misljenje kada je trcanje u pitanju? Moj kardio trening je u vidu sprinteva(obicno 10*100 i 5 *200),ali ne znam kada da ga radim? Video sam da si ti protivnik kardio treninga ujutru na prazan stomak i naglasio si u jednom postu da to direktno dovodi do gubitka misicne mase...ne znam da li bi bilo bolje da ga radim pre tegova ili posle treninga sa tegovima,ili bi mogao da uzmem posebno neki dan samo kada bi radio sprinteve.Da li su sprinteve uopste dobar vid kardio treninga? jednom recju interesuje me tvoje celokupno misljenje o ovom vidu treninga.Hvala unapred.

Jedino pitanje koje se treba postaviti je da li radiš kardio da bi skinuo salo ili da bi samo postao bolji u sprintu?

Ukoliko hoćeš da budeš sprinter tu ti ne mogu pomoći jer se slabo razumem oko atletike.

Ukoliko skidaš salo onda prvo pričamo o ishrani, treningu sa tegovima pa tek onda o kardio treningu. Kada već doĂ°eš do kardio treninga možeš da radiš šta god hoćeš i što je veći intenitet i dužina trajanja to će biti i veće sagorevanje kalorija, ali mora se voditi računa i o tome da se ne pretera sa kardio treningom jer prevelika količina potrošenih kalorija može da utiče na gubitak mišićne mase. Tako je najbolje krenuti kardio treninge lagano i tokom nekog perioda povećati količinu kako bi se sve više i više trošile kalorije.

Sami sprintevi su OK, ali nije svako napravljen za sprintove...većina vežbača u teretani je previše kruta i nefleksibilna da bi radila sprinteve, ukoliko nemaš problema sa zglobovima radi spinteve, ali kardio kao kardio je svaki isti...neko voli da radi veći intenzitet kraće vreme, a neko voli da uspori tempo i radi duže...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Bulaja
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #156 poslato: Septembar 08, 2012, 03:04:04 posle podne »

Pozdrav Alene.Interesuje me tvoje misljenje kada je trcanje u pitanju? Moj kardio trening je u vidu sprinteva(obicno 10*100 i 5 *200),ali ne znam kada da ga radim? Video sam da si ti protivnik kardio treninga ujutru na prazan stomak i naglasio si u jednom postu da to direktno dovodi do gubitka misicne mase...ne znam da li bi bilo bolje da ga radim pre tegova ili posle treninga sa tegovima,ili bi mogao da uzmem posebno neki dan samo kada bi radio sprinteve.Da li su sprinteve uopste dobar vid kardio treninga? jednom recju interesuje me tvoje celokupno misljenje o ovom vidu treninga.Hvala unapred.
Sačuvana
The important thing is positive thinking!
Budi jaci od samog sebe!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #155 poslato: Septembar 08, 2012, 08:13:47 pre podne »

Danas sam ovo procitala u nekim novinama i ne znam koliko ima istine u tome? Po meni je nerealno,ali ajde...
Pise ovako- "Iako se cesto cuje da su ugljeni hidrati losi,njihova konzumacija je dobra za metabolizam. Postoji dokaz da ako jedete previse u.h., sagorecete visak. Ako jedete masnocu,ona ce se taloziti verovatno zbog toga jer je nas organizam bolje opremljen da koristi ugljene hidrate kao energiju. Ukoliko jedete mnogo, verovatno je da cete biti mrsavi ako jedete ugljene hidrate-kaze Tom Krisp,sportski lekar u centru 'Bupa Barbican' u Londonu. To znaci: jedite paste i krompir jer cete ih brze sagoreti od majoneza u salati."

To bi bilo super da ne pšostoji jedna stvar koja se zove insulinska rezistencije i kao i sve u životu i ova pojava se javlja prilikom prekomernog unosa UH i to što su prostiji (što brže dižu nivo šećera u krvi) to je situacija gora.

Ova voja priča govori o pasulju u krompiru, ali ni svi UH nisu isti. Niko se na svetu nije ugojio od salata, voća i povrća. Samim  time i jesti ugljene hidrate je dobra stvar sve dok se biraju izvori UH koji se jedu.

Kada je reč o sagorevanju sala onda je priča sledeća.

Prvo je potrebno utvrditi šta radi osoba koja je gojazna da ju to goji. Ukoliko jednostavno jede previše hrane onda to nema mnogo veze sa UH ili bilo kojim makronutrijentom, samo treba da se smanji unos hrane.

Ukoliko ta osoba ima relativno prosečnu ishranu i goji se zbog čestih i izraženih potreba za slatkišima ili nekom drugom visokokaloričnom ishranom - tada se može pričati o nekoj konkretnoj manipulaciji sa izbacivanjem UH ili tako nešto.

U svakom drugom slučaju dobro izbalansirana ishrana je osnova svake zdrave ishrane i samim tim činom (balansiranja svoje dijete) će se postići dosta u pravcu skidanja suvišnog sala.

Većina ljudi samo pričita članaka, kao ovaj tvoj, i veruje da je priča toliko jednostavna i da je dovoljno da se izbace UH iz ishrane i problem rešen, ali šta ćemo sa ljudima koji imaju veoma nisku toleranciju na UH? Oni većma ne mogu toliko efikasno da svare UH i goje se jako lako.

Naravno sasvim je druga priča u kojoj se pokušava postići jedna zavidna sportska figura kao što je to u bodybuilding - u. Tu je uključeno daleko više faktora od same ishrane.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #154 poslato: Septembar 07, 2012, 10:54:36 posle podne »

Danas sam ovo procitala u nekim novinama i ne znam koliko ima istine u tome? Po meni je nerealno,ali ajde...
Pise ovako- "Iako se cesto cuje da su ugljeni hidrati losi,njihova konzumacija je dobra za metabolizam. Postoji dokaz da ako jedete previse u.h., sagorecete visak. Ako jedete masnocu,ona ce se taloziti verovatno zbog toga jer je nas organizam bolje opremljen da koristi ugljene hidrate kao energiju. Ukoliko jedete mnogo, verovatno je da cete biti mrsavi ako jedete ugljene hidrate-kaze Tom Krisp,sportski lekar u centru 'Bupa Barbican' u Londonu. To znaci: jedite paste i krompir jer cete ih brze sagoreti od majoneza u salati."

Materija je jako složena i komplikovana, ali ja mislim da ovo definitivno ne stoji.
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Dunya
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #153 poslato: Septembar 07, 2012, 08:30:56 posle podne »

Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #152 poslato: Septembar 07, 2012, 06:03:35 pre podne »

Na prvom snimku je prikazano pravilno izvoĂ°enje vežbe u slučaju kada se primarno gaĂ°a latisimus, mada bi tehnika mogla da bude bolja.

Druga varijanta je očajna i nikada neće pomoći da se razviju leĂ°a. Ovaj vežbač pokušava da forsira "upakovane" lopatice za šta govore da je bezbednija varijacija u izvoĂ°enju vežbe (vse zbog stabilnosti ramenog zgloba), ali čitava tajna u razvoju leĂ°a se svodi na kontrolu lopatica i iz tog razloga ovaj drugi snimak prikazuje ubedljivo najlošiju varijantu izvoĂ°enja vežbe.
Sačuvana
setac
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #151 poslato: Septembar 07, 2012, 01:58:28 pre podne »

Zanima me jesu li oba nacina pravilna http://www.youtube.com/watch?v=gBO4-ORnE_Q i http://www.youtube.com/watch?v=GZbfZ033f74 hvala
Sačuvana
Bolex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #150 poslato: Septembar 01, 2012, 02:24:17 pre podne »

Razumio... ;)

Hvala!
Sačuvana
"hemijom'' protiv genetike... 8)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #149 poslato: Avgust 31, 2012, 09:28:31 posle podne »

Za noge nije, iz nekog razloga noge bolje rastu sa više ponavljanja.

Šta više rekao bi da ćeš sa ovoliko ponavljanja rasti više nego sa manjim brojem...
Sačuvana
Bolex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: Avgust 31, 2012, 06:05:29 posle podne »

Ok, radicu ovako....

p.s. da nije ovo puno ponavljanja, a na masi sam? :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #147 poslato: Avgust 31, 2012, 09:17:36 pre podne »

Alene, sta mislis o ovom treningu nogu:

NOGE:
Cucanj, iskorak, presa, sut, mrtvo dizanje(rumunsko), list sve radim sa maksimalnim opterecenjem.

E sad mene zanima sta mislis koliko je pametno raditi cucanj i mrtvo dizanje isti trening (maksimalno optereceno)?
koliko je to efikasno, da li je to previse za donji dio ledja (da li puno trpe) bojim se da ne bi doslo do neke povrede!

Evo ti bolje opcije:

Čučanj 3 serije po 10 ponavljanja i jedna sa 20% manjom kilažom do otkaza

Leg press 2 serije 15 do 20 ponavljanja

Ležeći pregib 3 serije 6 - 8 ponavljanja

Listovi kako hoćeš.

Sledeći trening za noge:

Prednji čučanj 3 x 10 i jedna do otkaza sa 20% manjom kilažom

Iskorak 3 serije 12 - 14 koraka svakom nogom

Rumunsko mrtvo dizanje 3 serije 15 ponavljanja

Listovi kako hoćeš.

Ovako smenjuješ dva treninga za noge i na jednom forsiraš ćučanj sa šipkom iza glave, a na drugom šipka ispred glave i taj dan radiš RDL tako da nećeš dodatno opteretiti leĂ°a i bićeš bezbedan.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #146 poslato: Avgust 31, 2012, 09:13:32 pre podne »

Ukapirao sam. Hvala.

Bilo je i krajnje vreme ...

:)

Samo polako, što je brzo to je i kuso ;)
Sačuvana
Bolex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: Avgust 30, 2012, 11:46:33 posle podne »

Alene, sta mislis o ovom treningu nogu:

NOGE:
Cucanj, iskorak, presa, sut, mrtvo dizanje(rumunsko), list sve radim sa maksimalnim opterecenjem.

E sad mene zanima sta mislis koliko je pametno raditi cucanj i mrtvo dizanje isti trening (maksimalno optereceno)?
koliko je to efikasno, da li je to previse za donji dio ledja (da li puno trpe) bojim se da ne bi doslo do neke povrede!
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #144 poslato: Avgust 30, 2012, 12:03:41 posle podne »

Ukapirao sam. Hvala.

Bilo je i krajnje vreme ...

:)
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 19 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.077 sekundi sa 18 upita.