TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:33:41 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti VI deo  (Pročitano 58448 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #98 poslato: Jul 15, 2012, 07:20:10 posle podne »

Kako se pravilno radi HIIT? negde sam procitala kao 20s sprint,pa 20s lagano trcanje,pa opet..i tako 10 minuta,a negde 40s sprint,40s lagano,pa ne znam sta je bolje :/

Pa ne postoji da kažeš jedno pravilo nego je u pitanju prilagoĂ°avanje samog HIIT treninga tebi i tvojoj kondiciji.

Moja omiljena opcija je na biciklu ili eliptici gde sa svim početnicima krećem da radim intervale od minut i to tako što na jednoj težini krenemo sa 20 sec najbrže što se može i potom 40 sec laganije vožnje i tako 10 minuta. Svaki sledeći trening povećavamo za jedan iterval dok ne doĂ°emo do 20 minuta. Potom povećam dužinu intervala na 30 sec i smanjim broj intervala na 15 pa opet svaki sledeći treniing povećavamo za jedan interval itd...

Poenta je da imaš progresiju jer ni jedan kardio trening neće dati rezultat ukoliko ne povećavaš ili količinu vremena provedenog na kardio treningu ili intenzitet kojim radiš taj kardio...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Dunya
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: Jul 14, 2012, 10:27:38 posle podne »

Kako se pravilno radi HIIT? negde sam procitala kao 20s sprint,pa 20s lagano trcanje,pa opet..i tako 10 minuta,a negde 40s sprint,40s lagano,pa ne znam sta je bolje :/
Sačuvana
ana93
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: Jul 13, 2012, 11:21:52 pre podne »

Hvala puno na odgovoru  :-* Potrudicu se vise oko treninga i ishrane  :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #95 poslato: Jul 13, 2012, 10:16:57 pre podne »

Molim za pomoc :)
Bivsa sam rukometasica, od kada ne treniram povremeno trcim, vozim rolere, idem na aerobik po nekad- nista posebno . .
Pa bih htela da se posavetujem sa vama, ledja i ruke su i dalje savrseni, stomak je ok- nema vise plocica ali je dosta ravan, ali imam veliki problem sa butinama- nesrazmerne su u odnosu na ostatak tela po mojoj slobodnoj proceni tu ima malo masnih naslaga a ostalo je sve misic, pa me interesuje na koji nacin i da li je moguce da se smanji obim butina. . .
inace da naglasim da sam bila i na nekim dijetama ali sam odustala jer samo mrsam u gornjem delu, ako ima neke veze sa ovim dve pakle cigareta su mi dnevna doza :)
 nadam se da cete mi preporuciti neko resenje :*

Pozdrav Ana i naravno da ću pokušati da ti rešim problem.

Nije tvoj slučaj izolovan...u stvari većina devojaka ima mnogo jače noge i zadnjicu od torza i to je sasvim prirodna stvar. Ovo je nešto što se dešava sasvim normalno jer žene moraju da raĂ°aju decu, a ako posmatramo teoriju evolucije žene su se manje borile, a više bežale pred opasnošću.

Ovo sve govorim zato što želim da obe shvatite da ne treba da bežite od onoga što jeste. Ukoliko vam je telesna graĂ°a takva da imate jake butine i zadnjicu tu se neće mnogo toga promeniti.

Sa druge strane, možete da smanjite procenat sala koji se nalazi na tim delovima tela i to opet zahteva trening i zdravu ishranu.

Vdim da si već primetila da kada odeš na dijetu daleko lakše gubiš salo sa gornjeg dela tela nego sa donjeg i to je isto tako normalna stvar jer zbog hormona tako stvari funkcionišu kod žena i to se isto tako neće promeniti.

Atrofirati mišiće nogu nije tako lako. U stvari smanjti mišićnu masu koju ti prirodno imaš, a da pri tome ne radiš ništa da bi ju održavala je dosta teško za izvesti. Tu je opet tvoja genetika zaslužna.

MeĂ°utim, dosta često se desi da ljudi pogrešno procene koliko sala imaju na sebi. Ne kažem da je to slučaj kod tebe, ali do sada ko god je došao kod mene da vežba sa idejom da ima previše mišića na nekom delu tela, obično se ispostavi samo da ima mnogo više sala nego mišića.

Na tvom mestu bi krenuo sa treningom u teretani. Tako možeš krenuti sa regulisanjem ishrane, bez nekih agresivnih dijeta i sa dobro osmišljenim trening programom sigurno možeš rešiti svoj problem i jako brzo doći do izgleda koji bi te zadovoljio.

Dakle konkretan savet je da naučiš kako pravilno da treniraš u teretani, da izregulišeš svoju ishranu na taj način da odgovara tvom telesnom tipu i da naravno provedeš dovoljno vreme radeći na sebi.
Sačuvana
Dunya
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Jul 13, 2012, 07:21:55 pre podne »

Bivsa sam rukometasica, od kada ne treniram povremeno trcim, vozim rolere, idem na aerobik po nekad- nista posebno . .
Pa bih htela da se posavetujem sa vama, ledja i ruke su i dalje savrseni, stomak je ok- nema vise plocica ali je dosta ravan, ali imam veliki problem sa butinama- nesrazmerne su u odnosu na ostatak tela po mojoj slobodnoj proceni tu ima malo masnih naslaga a ostalo je sve misic, pa me interesuje na koji nacin i da li je moguce da se smanji obim butina. . .
inace da naglasim da sam bila i na nekim dijetama ali sam odustala jer samo mrsam u gornjem delu, ako ima neke veze sa ovim dve pakle cigareta su mi dnevna doza :)
Isti problem i kod mene,gore mrsava,u butinama malo viska ima :P
Sačuvana
ana93
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Jul 13, 2012, 02:59:23 pre podne »

Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #92 poslato: Jul 13, 2012, 01:13:10 pre podne »

Joj,e sad si mi puno pomogao :) jer sam se na ovom forumu toliko svega nacitala da sam se vec uplasila skoro :D ali eto sada si mi pojasnio da je takav strog nacin ishrane za one koji bas zele da se bilduju,ali ja samo zelim da se hranim zdravo i malo da doteram liniju :) Znaci ja ne moram nesto jako strogo,jel da? :) Jer ja sam pre,kada sam jela sve i svasta,svaki dan morala pojesti nesto slatko,i te navike se ne mogu tako lako odreci,pa jos uvek svaki dan moram uzeti 2,3 kockice cokolade :P
I sad cu ti ja napisati kako izgleda moj dorucak,pa mi ti reci da je to dobro,jer je ipak najvazniji obrok,pa hocu da znam da li sam dobre namirnice izabrala :) Ovako:dve rizane galete sa ella sirom, 4,5 ceri paradajza,solja jogurta (0% mm)
Hvala unapred :)

S obzirom da si devojka tvom doručku ništa ne fali. Ljudi danas ionako preteruju sa hranom, pogotovo bilderi...

Što se tiče tih kockica čokolade, ni one ti ne bi trebale predstavljati problem sve dok si fizički aktivna, jer najgora stavr koju možemo sebi da uradimo je da smanjimo količini kretanja, a povećamo kalorije koje jedemo.
Sačuvana
Dunya
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: Jul 12, 2012, 11:00:44 pre podne »

Joj,e sad si mi puno pomogao :) jer sam se na ovom forumu toliko svega nacitala da sam se vec uplasila skoro :D ali eto sada si mi pojasnio da je takav strog nacin ishrane za one koji bas zele da se bilduju,ali ja samo zelim da se hranim zdravo i malo da doteram liniju :) Znaci ja ne moram nesto jako strogo,jel da? :) Jer ja sam pre,kada sam jela sve i svasta,svaki dan morala pojesti nesto slatko,i te navike se ne mogu tako lako odreci,pa jos uvek svaki dan moram uzeti 2,3 kockice cokolade :P
I sad cu ti ja napisati kako izgleda moj dorucak,pa mi ti reci da je to dobro,jer je ipak najvazniji obrok,pa hocu da znam da li sam dobre namirnice izabrala :) Ovako:dve rizane galete sa ella sirom, 4,5 ceri paradajza,solja jogurta (0% mm)
Hvala unapred :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #90 poslato: Jul 12, 2012, 09:10:24 pre podne »

E cao,I'm new here :P tako da ce me zanimati 100-tinu stvari :) a za pocetak,da li me mozes posavetovati oko obroka,tj dorucka u skoli,naravno zelim da bude kvalitetan,ali ne znam sta bih mogla poneti od kuce ili kupiti,naravno izbegavajuci pekare :) hvala unapred

Pozdrav Dunya i dobro nam došla.

Ja imam neke jednostavne pristupe čitavom treningu i ishrani i verujem da je najbitnije organizovati svoju ishranu tako da možeš da je se pridržavaš svakodnevno i da ti to ne predstavlja problem u životu.

Mnogo mladih ljudi koji se zainteresuje za fitness shvati da je ishrana veoma bitan deo zdravog života, a samim time i dobrog izgleda, pa često zalutaju u neke nepotrebne "bilderske" vode sa ishranom gde se sve svede na piletinu i pirinač...sasvimnepotrebno naravno.

Ovo ti sve govorim iz razloga što želim odmah na početku da ti stavim do znanja da ne treba previše da budeš izbirljiva sa ishranom, nego samo da jedeš zdravu, normalnu hranu.

Samim time u školu uvek možeš da poneseš neke sendviče koje si sama napravila. Danas ima na dosta mesta da se kupi dosta kvalitetan integralni hleb, a sendvuč može da bude a piletinom, ćuretinom ili bilo kojim mesom koje ti odgovara. sada preko leta je naravno malo nazgodno nositi hranu, ali ako se ne varam sada i nemaš obaveza u školi.

Druga opcija je uvek jogurt i voće, a ova opcija ti uvek može biti dobra i kada nemaš spremljenu hranu i moraš nešto kupiti u prodavnici.

Još jedna opcija ti je da praviš salatu od tunjevine. Recepata ima na stotine, ali suština je ista. Opet kažem ovakve obroke je mnogo lakše nostiti sa sobom kada je vreme malo normalnije i nisu tolike vrućine.

Svodi se na to da možeš jesti sve što je prirodno (uzgojeno u vrtu ili toru), što nije preraĂ°eno (salame, peciva itd) i što voliš da jedeš i u čemu uživaš. Verujem da ti neće trebati mnogo razmišljanja i sama ćeš naći mnoštvo kombinacija koje ti odgovaraju.

Još jedna opcija je da kupiš neki od proteinskih šejkova u Pansport - u. Ovo je uvek dobra opcija da nadomestiš proteine u obroku i lako je za prenos.

Ti slobodno postavi svojih 100 pitanja, a ja ako znam odgovor neću ga kriti ;)
Sačuvana
Dunya
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: Jul 11, 2012, 08:40:12 posle podne »

E cao,I'm new here :P tako da ce me zanimati 100-tinu stvari :) a za pocetak,da li me mozes posavetovati oko obroka,tj dorucka u skoli,naravno zelim da bude kvalitetan,ali ne znam sta bih mogla poneti od kuce ili kupiti,naravno izbegavajuci pekare :) hvala unapred
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #88 poslato: Jul 09, 2012, 01:43:26 posle podne »

Zdravo,
Promenio sam raspored treninga i sad treniram 2 puta dnevno 3 dana u nedelji. npr. ujutru radim grudi a uvece kad se odmorim radim biceps. Sad ne znam kad da uzimam kreatin. Poceo sam da uzimam pre prvog treninga i posle drugog. A danima kada ne treniram uzmem ujutru. Ne znam da li je ovo ispravno ili treba drugacije?

Zašto bi trenirao 2 puta dnenvo, ako radiš samo 3 treninga nedeljno, to nema mnogo smisla...

U svakom slučaju kreatin posle svakog treninga iako posle bicepsa ne moraš da uzimaš ništa jer ionako neće imati efekta na napredak...
Sačuvana
Bogos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: Jul 05, 2012, 04:39:00 posle podne »

Zdravo,
Promenio sam raspored treninga i sad treniram 2 puta dnevno 3 dana u nedelji. npr. ujutru radim grudi a uvece kad se odmorim radim biceps. Sad ne znam kad da uzimam kreatin. Poceo sam da uzimam pre prvog treninga i posle drugog. A danima kada ne treniram uzmem ujutru. Ne znam da li je ovo ispravno ili treba drugacije?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #86 poslato: Jul 04, 2012, 09:52:11 pre podne »

Alene,zanima me tvoje misljenje u vezi treninga kad je cilj misicna masa.Da li je bolje svaki misic odraditi jednom sedmicno onako muski ili neka varijanta 3 x sedmicno ali da se svaki misic odradi pomalo na tom treningu.Jedni govore jedno a drugi drugo..Ja sam jedno vrijeme bio radio ramena ponedjeljkom i cetvrtkom i nije mi se bas dobro pokazalo..A recimo ne volim da radim triceps sa grudima jer je dosta izmoren nakon grudi i ne mogu fino da ga odradim,isto vazi za ledja-biceps,a i previse mi nesto da 6 dana uopste ne opteretim ni biceps ni triceps jer ipak su to male partije..

Pa u suštini radiš kako hoćeš, ali kdo mene svi rade svaki mišić 3 puta nedeljno i to svaki put ga odrade maksimalno, nikad pomalo...

To što ti kao ne možeš da uradiš triceps posle grudi, samo znači da si već odradio triceps tokom treninga grudi i da mu ne treba mnogo da ga završiš...verovetno ti je trening loše osmilšljen pa iz tog razloga rasipaš energiju na nepotrebne vežbe.
Sačuvana
Stefan991
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: Jul 03, 2012, 07:01:09 posle podne »

Alene,zanima me tvoje misljenje u vezi treninga kad je cilj misicna masa.Da li je bolje svaki misic odraditi jednom sedmicno onako muski ili neka varijanta 3 x sedmicno ali da se svaki misic odradi pomalo na tom treningu.Jedni govore jedno a drugi drugo..Ja sam jedno vrijeme bio radio ramena ponedjeljkom i cetvrtkom i nije mi se bas dobro pokazalo..A recimo ne volim da radim triceps sa grudima jer je dosta izmoren nakon grudi i ne mogu fino da ga odradim,isto vazi za ledja-biceps,a i previse mi nesto da 6 dana uopste ne opteretim ni biceps ni triceps jer ipak su to male partije..
Sačuvana
Str1ker
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Jul 02, 2012, 10:20:51 posle podne »

E hvala puno Alene ovo mi je bas  znacilo,ovakvu motivaciju malo ko daje.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.124 sekundi sa 18 upita.