TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 03:06:03 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Potrebna mi je pomoc oko plana rada u teretani i plan ishrane  (Pročitano 30651 puta)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

Ko nema u glavu - ima u ruke !

« Odgovor #53 poslato: Decembar 17, 2012, 12:11:21 pre podne »

http://www.muska-posla.com/osnovebodybuildinga.htm
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Decembar 16, 2012, 10:30:51 posle podne »

Mislim da bi trebalo da nadješ devojku ... :)

Inače, i ja sam 183/84 i jako sam zadovoljan sobom :)

Poz.
Sačuvana
Kad čovek umre ne oseća ništa, nikakvu bol, ali zato ljudi oko njega pate ... Isto je i kada si glup. :)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Decembar 16, 2012, 10:26:06 posle podne »

Pozdrav,

ok je sto si ovde postavio temu ako te interesuje nesto u vezi ishrane, a ako imas samo pitanja vezana za trening bojim se da nece videti ljudi koji treba da ti pomognu oko toga. Da li imas pitanja vezanih za ishranu? Kako se inace hranis?
Sačuvana
misko.manifest
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Одавно стегао сам зубе...

« Odgovor #50 poslato: Decembar 16, 2012, 06:53:04 posle podne »

Pozdrav ! Prodjoh ceo google i ne nadjoh odgovor na moje pitanje ! Idemo od pocetka, da bi me razumeli ! Prvo se izvinjavam ako pitanje nije na mestu. Imam 17-aest godina za 2,5meseca punih 18godina. 3Godine sam se intezivno bavio plivanje, svaki dan trening, zbog povrede i skole morao sam da prestanem. Odmarajuci se od povrede,ugojio sam se 10kilograma, sa 82 na 92kilograma, ravno. Poceo sam da trcim, zgibovi i sklekovi u parku i skinem ja 10kilograma, vratim se u normalnu, za jedno godinu dana. Prosle nedelje sam krenuo u teretanu, sa drugom. U istinu, teretana je bedna, drzavna, nema pomocnih trenera i prepusteni smo sami sebi, sve sprave i dalje gledam po malo bledo i jos uvek ne znam cemu sluze. Nije ni vazno, sad imam 84kg, 183cm sam visok, stvarno fino gradjen, koliko se to moze videti sa ove slike ( http://www.dodaj.rs/f/1Y/xy/3Alq0ffI/4/img20120917002.jpg ). Hteo bih da dobijem neki plan rada, u teretani, kao i svi drugi pocetnici, to trazim od vas edukovanijih ljudi, sa vise iskustva od mene, posto jelte u teretani gde idem, nema ko da mi pokaze, sem pijanih cuvara. A od njih, ne bi trazio pomoc. Salu na stranu, hocu da izdefinisem trbusnjake, ruke i grudi. Koj je plan, sta se sa cim radi, grudi sa nogama, ledja sa rukama, pojma to nemam, a hocu nesto, zato sam i dosao ovde. Pozdrav svima i HVALA VELIKO ! UNAPRED ! <3
Sačuvana
TeaMan
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Faith,focus,finish !

« Odgovor #49 poslato: Avgust 30, 2012, 03:51:30 posle podne »

imam 15 god 168 cm sam visok i imam oko 72-3 kg. Krenuo sam u teretanu i poreban mi je nacin treniranja koje sprave da koristim koliko vremenski,ali da to ne budu tegovi ja sam razmislljao da to budu sprave tipa traka bicikl bez tegova jel to valjda utice na rast.Osim plana rada u teretani potreban mi je i plan ishrane koji bi jos vise doprineo mrsavljenju,ali da taj program bude ekonomican
Zasto bi trosio pare na teretanu ukoliko neces da dizes tegove ? Zbog trake i bajsa ? To mozes u prirodi ... Preporucio bi ti da radis vezbe na sipkama,zgibove,propadanja,sklekove od toga neces toliko ''narasti'' ali ces biti jak previse.Sto se tice ishrane povecaj unos proteina,smanji previse masno,izbaci gazirano i alkohol,pij dosta vode.Pozdrav
Sačuvana
Who put sugar in green tea insult god !
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Avgust 30, 2012, 11:58:49 pre podne »

Jel isto važi i za beli i integralni hleb ?!
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Avgust 30, 2012, 09:27:05 pre podne »

Hvala veliko svima.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #46 poslato: Avgust 30, 2012, 09:20:09 pre podne »

Ono sto je osnovno je protein koji ce da cuva postojecu misicnu masu,a ukoliko mnogo smanjih uh i ne uneses dovoljno proteina direkto u najvecoj meri gubis misic.Ne opterecuj se sa cokoladom i GI,ako ti se jede pojedi normalnu cokoladu,narocito u danima odmora to moze da i ubrza metabolizam.Trening sa opterecenjem,4 izbalansirana obroka i dobijaces na misicnoj masi,a uz kardio trening ta masa ce biti kvalitetnija.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #45 poslato: Avgust 30, 2012, 09:13:51 pre podne »

E onda moras prvo krenuti sa varijacijama uh gde ces voditi racuna o povecanom unosu proteina kroz ishranu a podrska suplemenata je uvek dobrodosla.
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Avgust 29, 2012, 11:55:02 posle podne »

Što se ishrane tiče, već godinama ne unosim u organizam gazirane sokove sa ili bez šećera i grickalice prepune masti i beskorisnih UH sa 500 kcal po kesici. To sam odavno rešio.

Od slatkiša jedem isključivo crnu čokoladu (70%+ kakao) za koju sam pročitao da ima nizak glikemički indeks i ne diže glikemiju, samim tim i insulin, i to jedem umereno, obično samo u dane kada treniram.

Ono što mi potencijalno predstavlja problem je što dobar deo dana provodim u office (9.00 - 17.00) i gotovo da ne postoji hrana koju mogu da jedem dok sam na poslu, a da nije sa belim brašnom. Varijanta sa krompirom je još gora, jer kod nas pod krompirom podrazumevaju isključivo pomfrit iz friteze sa 100g ulja u sebi i oko 900 kcal, a pirinač ne mogu da
jedem, odvratan mi je.

Inače, jedem dosta povrća, umereno voća, svaki dan pijem cedjeni limun. Vodim računa o vitaminima i mineralima. Sam spravljam izotonične napitke i pijem ih neposredno posle treninga. Kada rešim da "topim masti" onda u izotonik ne stavljam dekstrozu.

Kako ti ovo zvuči ?!

E sad, ti mi predlažeš povećanje telesne mase, a tu dolazi u obzir krompir.

Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Avgust 29, 2012, 11:44:54 posle podne »

Hvala Pedja. Drago mi je da si izneo svoje mišljenje, jer ga izuzetno cenim.

Ja sam već, naravno, krenuo suprotno od onoga što je pametno. Elem, dok sam pod povredom rešio da se bavim trčanjem, i već nekoliko dana trčim uveče 30+15 min, u "fat burning" modu 60-70 HRmax. Rekoh, da istopim kilogram - dva masti dok se oporavljam od povrede.

Izgleda da sam neobično talentovan da uvek izaberem pogrešnu stvar.

:)
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Avgust 29, 2012, 11:41:31 posle podne »

U celoj ovoj prici veoma zavisi i sta ti u stvari zelis?

Jasno znam šta želim - da telesne masti istopim a umesto njih dobijem čistu mišićnu masu, sve u okviru iste ili slične kilaže (83-85 kg na 183 cm) i u okviru istog konfekcijskom broja.

Hvala.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #41 poslato: Avgust 29, 2012, 04:24:08 posle podne »

U celoj ovoj prici veoma zavisi i sta ti u stvari zelis?  Nije isto sta bih ja radio ili bilo ko drugi jer to smo mi a svi imamo drugacije ciljeve.Ja bih recimo ako je zimski period u pitanju ili krece zima onda gledao da se jos malo u kvalitetnu masu popraim pa pocetkom proleca da krenem lagano sa definisanjem.Ali i to zavisi od mnogo faktora kao na primer ishrane kakva ce biti,suplementacija,mogucnosti treniranja i naravno odmora.Tesko je ovde dati prognoze na duze staze ali svako ima svoj nacin sta bi i kako radio.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Avgust 29, 2012, 03:40:43 posle podne »

Ja sam rekreativac od 39 godina. Imam odličan odnos visine i težine (183/83) ali konstitucija naravno, nije idealna. U telu imam po slobodnoj proceni 5-10 kg masnih naslaga, od kojih polovinu na stomaku. Nije da je nešto veliki stomak, ali se poznaje.

E sad, moja namera je da bodibildingom (vežbanjem, ishranom i suplementima) "zamenim" masne naslage za čistu mišićnu masu, a sve u okviru istih 84-85 kg (kako ne bih promenio konfekcijski broj i kako ne bih mnogo "porastao").

Jasno je da je topljenje masti i povećanje mišićne mase nemoguće u jednom istom trenažnom procesu. Zato moje pitanje glasi šta ja zapravo treba da radim:

- da li da najpre istopim masti, izgubim sa njima i deo mišića, padnem na 72-73 kg (i izgledam kao živi leš) pa da onda od početka, od nule krenem da gradim mišićnu masu, ili

- da najpre dobijem nekih 8-10 kg mase, pa da onda tek krenem da topim masne naslage ?!

- tu je i treća varijanta, koja mi se čini najlogičnijom, a to je da stalno kombinujem "masu" i "definiciju", odnosno da u jednom trenažnom procesu (mesec ili dva meseca) dobijem recimo 5 kg mase, pa da u sledećem procesu (narednih mesec ili dva meseca) skinem masne naslage od 5 kg. Jasno mi je da nikada neću dobiti 5 kg čistih mišića, kao ni da nikada neću skinuti 5 kg čistih masti, ali bi ovakav trening imao smisla, jer bih u jednom mesecu mogao dobiti 5 kg, od kojih recimo 80% mišića i 20% masti, a potom krenuo u definiciju u kojoj bi izgubio 5 kg, od toga 80% masti i 20% mišića. I sve tako u krug, dok ne dobijem ono što želim - a to je 83-85 kg čiste mišićne mase.

Šta Vi mislite ... koji metod treninga (ishrane i suplementacije) treba da primenim.

Hvala veliko i hvala unapred.

Pozdrav
ovdje bi bilo zanimljivo cuti savjete Marka, Alena i Zoltana....
najgora varijanta je da topiš masti pa da onda gradiš mišiće... Ulaziš time u katabolizam i time još smanjuješ mišićnu masu..
preporučio bih da kreneš da radiš masu tegove i 3-4 x nedeljno kardio trening. Moraš voditi računa o ishrani, uzimaj whey posle treninga, čiste proteinske obroke (belo meso, riba, posna junetina. Hleb, proste uh izbegavaj, umereno pirinač uz obroke, manji obroci, izbegavaj kasne obroke, posebno slatkiše i velike porcije! grickalice, gazirane kole i sl ne!
Sačuvana
bbjelica
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Avgust 27, 2012, 12:29:52 pre podne »

Zavisi sa koje strane gledas ali po pitanju ovog spotra nije lose biti malo nizi doduse ne previse :) Ja sa mojih 178 i da sam malo niza ne bi nista falilo ...

Iste stvari su potpuno različite u zavisnosti od ugla posmatranja - Ajnštajnova teorija relativiteta.

Odnosi se na sve moguće pojave osim na santimetre.

:-)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.108 sekundi sa 19 upita.