TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 12:12:35 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Unos proteina-Velika prevara?  (Pročitano 34500 puta)
Stefan991
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Septembar 05, 2012, 09:46:23 pre podne »

Mislim da je tema malo skrenula sa puta.Spominju se Dorianovih 1,5 g proteina i nabildovani zatvorenici koji ne jedu nista..To su abnormalne gluposti i ako u to verujete onda je Arni bio naturalac.
Drugo,hard core trening nema veze sa temom.To se podrazumeva jer bez toga su sva ishrana i odlasci u teretanu gubljenje vremena.Tema je o proteinima u ishrani sportista.
Trece,jasno je svima da pocetniku koji je tek krenuo u teretanu ili nekom studentu koji malo drzi do sebe nece predstavljati problem pite,sarme,kobasice i slicno da napreduje.Ali neko ko je vec malo ozbiljnije u prici i oce da dobije misicnu masu a nije vise pocetnik mora da povede racuna o ishrani jer bez dovoljno proteina i kompleksnih hidrata nece daleko dogurati.Da ne govorim kada je dijeta u pitanju..
Sačuvana
Bulaja
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Septembar 05, 2012, 09:31:19 pre podne »

zakljucajte temu.ovo nigde ne ide.
Sačuvana
The important thing is positive thinking!
Budi jaci od samog sebe!
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Septembar 05, 2012, 09:07:22 pre podne »

Ne znam kakve veze ima zatvorski jelovnik? Ti mislis da su u zatvoru svi veliki? JBTE!
Tamo se inace pored gudre i mobilnih telefona svercuju i roidi i MESO. Pa ko oce da se bilda u tvorzi ima prilike.

To sam samo dao kao primer i naravno da ne mislim da su u zatvoru svi veliki,nego mislim na one koji jesu(koji vezbaju).
Sačuvana
"In the land of the blind, the one-eyed man is king"
smeker
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

personalni trener

« Odgovor #50 poslato: Septembar 05, 2012, 08:58:31 pre podne »

@Monika
Ne pričamo o vegetarijancima, već o vegancima. Dve različite stvari.  

@topic
Nigde niko nije spomenuo defku ili %bf, pričam o napretku u snazi i mišićnoj hipertrofiji. Niko nije rekao da sistem sa 6-7 obroka dnevno NE RADI i da nije dobar.
Ovde je priča o prosečnom rekreativcu koji je krenuo u teretanu, ide u školu, živi na gajbi kod matorih, nema para za ultra skupi whey, a keva nema para ni vremena da mu svaki dan sprema 7 obroka u kojima je pileće belo, biftek, tunjevina i losos. Takvom momku nisu potrebne budalaštine o katabolizmu, 'oporavku mišića od stresa', kalkulacije koliko g proteina po kg telesne mase... MORA SAMO DA TRENIRA DUGO I JAKO. I da, rašće od kevine sarme, pite, leba i masti, slanine i kobasice. Ne treba mu 7 obroka dnevno, ne treba mu whey, ne treba mu ella sir, a neće postati debeli krmak. Kraj priče.

smeker, ako ne znaš da artikulišeš to što hoćeš da kažeš, pored toga ne znaš da diskutuješ, ne doprinosiš ničemu pametnom, i verovatno nisi digao tega u životu - idi negde drugo da troluješ/spamuješ...
[/quote

ti nemas pojma o nicemu vezano za ovu materiju tako da mi je ispod casti da raspravljam s tobom jer se ja za razliku od tebe bavim ovim,a ti samo lupetas budalastine po forumu,sta ti tvrdis da se napreduje od slanine,sarme,hleba i kobasice?hahhahahaa koji si ti pacer,ali jos gori su oni koji te jos i poslusaju i pomisle da je to mozda istina i da je od toga moguce dobiti misicnu masu,hahahahhaaa
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #49 poslato: Septembar 05, 2012, 08:58:08 pre podne »

Ovaj poslednji Ironman-ov post je mozda jedini normalan u celoj temi...

Glupo je ovde komentarisati, jedan od razloga je recimo skorasnja tema o nekom "sklekisa" papanu Nixi, il kako vec. Dobar broj ljudi ne ovom forumu je pohvalilo njegov izgled, a sto je jos gore, savete. Pa decko je izgledao ko prosecan pubertetlija koji sa ortacima visi u parku na razboju...
E pa ako je to cilj gomili ljudi, onda vam ne treba ni 2g/kg proteina, niti variranje UH, niti keto, supsi, ili sta vec...
Dovoljna je mamina kuhinja i "gluvarenje na sipkama".

Ne mogu iste empirijske tvrdnje vezane za misicni napredak imati lik koji pakuje 90kg krtine na 1.7m i lik sa 70kg kosti i koze na 1.9m.

Ne znam kakve veze ima zatvorski jelovnik? Ti mislis da su u zatvoru svi veliki? JBTE!
Tamo se inace pored gudre i mobilnih telefona svercuju i roidi i MESO. Pa ko oce da se bilda u tvorzi ima prilike.

A sto se tice texta sa pocetka teme, model ljutskog organizma prilozen u razmatranju je toliko debilno pojednostavljen da je dobar broj osnovnih i znacajnih procesa u organizmu zanemaren...

I ako verujete u pricu o Dorianu koju je neko pomenuo, onda verujte i da je Ronnie natural...

P.S. Ovi sto kazu da je sarma samo kupus meso i pirinac, ili punjena paprika isto samo sa paprikom, vi il nikad niste jeli pravu sarmu (u tom slucaju mi vas zao), ili nikad u kuhinju niste krocili...
Sačuvana
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Septembar 05, 2012, 08:30:37 pre podne »

@topic
Nigde niko nije spomenuo defku ili %bf, pričam o napretku u snazi i mišićnoj hipertrofiji. Niko nije rekao da sistem sa 6-7 obroka dnevno NE RADI i da nije dobar.
Ovde je priča o prosečnom rekreativcu koji je krenuo u teretanu, ide u školu, živi na gajbi kod matorih, nema para za ultra skupi whey, a keva nema para ni vremena da mu svaki dan sprema 7 obroka u kojima je pileće belo, biftek, tunjevina i losos. Takvom momku nisu potrebne budalaštine o katabolizmu, 'oporavku mišića od stresa', kalkulacije koliko g proteina po kg telesne mase... MORA SAMO DA TRENIRA DUGO I JAKO. I da, rašće od kevine sarme, pite, leba i masti, slanine i kobasice. Ne treba mu 7 obroka dnevno, ne treba mu whey, ne treba mu ella sir, a neće postati debeli krmak. Kraj priče.

Slazem se sa tobom,ne pricamo mi ovde o spremanju za Mr. Olympia.

A sto se tice @Stefan991 i @smeker,kako objasnjavate zatvorenike sa ovakvim jelovnikom:
http://imgur.com/xfqPt
Sačuvana
"In the land of the blind, the one-eyed man is king"
agnostic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Septembar 05, 2012, 08:27:11 pre podne »

Dobro bre, je l' pravi ovde neko razliku izmedju ozbiljnih takmicara i rekreativaca, pogotovu pocetnika?
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Septembar 05, 2012, 07:10:14 pre podne »

@Monika
Ne pričamo o vegetarijancima, već o vegancima. Dve različite stvari. 

@topic

smeker, ako ne znaš da artikulišeš to što hoćeš da kažeš, pored toga ne znaš da diskutuješ, ne doprinosiš ničemu pametnom, i verovatno nisi digao tega u životu - idi negde drugo da troluješ/spamuješ...
Sačuvana
Arbeit macht frei.
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #45 poslato: Septembar 05, 2012, 07:03:25 pre podne »

kako onda objašnjavaš mišiće kod veganskih bodibildera? Postoji i njihov zvanični sajt na kome su fotografije raznoraznih likova koji ne konzumiraju meso i životinjski protein, a imaju mišiće http://www.veganbodybuilding.com/?page=bios
Kako su ovi likovi na sajtu imali napretka, ako je za napredak neophodan surtukin protein/životinjski protein?  

Za sve ostale će uvek postojati izgovori da su oni koji bolje napreduju od njih genetski superiorniji, imaju više para za suplemente ili hemiju, ili imaju bolje uslove za trening...  

Da, poznajem jednog čoveka bodibildera koji je vegetarijanac... živi na soji i proizvodima od soje, a postoje i vegetarijanci koji samo ne jedu meso - tj . ono što je zaklano, dok sir i mleko i surutku slobodno piju, a to je već dovoljno da se unese lepa količina proteina.

protein surutke je daleko bolji od biljnog proteina kad su sportisti u pitanju, u svakom slučaju.  
Sačuvana
Bulaja
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Septembar 05, 2012, 12:33:00 pre podne »

ziv bio smekeru :) dosao na forum tek i krenuo da mlati po svima.Nek ti je sa srecom. poz
Sačuvana
The important thing is positive thinking!
Budi jaci od samog sebe!
dr joey
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Septembar 05, 2012, 12:00:02 pre podne »

sta imate protiv punjenih paprika.. meso+paprika+sos od paradajza+pirinac ko voli da stavi unutra,sta je tu lose  ;D
Sačuvana
smeker
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

personalni trener

« Odgovor #42 poslato: Septembar 04, 2012, 11:35:31 posle podne »

kraljevi pricaju o hard core treningu,a kad dodju gajbi tovare punjene paprike i pileca krilca da im se sto pre misic oporavi od stresa izazvanim njihovim hard core treningom,haahhahhahahaha i slatkisi su zdravi i cak pozeljni u bodibildingu,hahhahahahahahaa
Sačuvana
smeker
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

personalni trener

« Odgovor #41 poslato: Septembar 04, 2012, 11:31:01 posle podne »

3g po kg?? pa covece Dorian,koje znam da znas ko je bio,i kakvim sve formama je izlazio na binu,i izjavio je da je oduvek preferirao 1,5g po kg misicne mase.pazi ne telesne! i da je to sasvim dovoljna za napredak.
I razumite,da mamina kuhinja (mislim da domacu kuhinju,jaja,sireve,sarme,punjene paprike,pasulj itd itd) ne spada u dzanki food! jasno je da 2 osrednje sarme imaju mozda manji broj proteina nego 200g belog mesa ili ribe...ali moze se napredovati,sporije i na duzi vremenski period..

bla bla bla...vazna je ishrana naravno.ali ogromnu ulogu igra trening,i mozes ti u toku dana da unosis i 4g po kg ili 5(iskreno nzm ko moze ovo da finansira i kolika kolicna hrane je potrebna)...ali ako trening nije hard core,ako se misic ne optereti dovoljno ili odradis trening samo da bi se reklo da si odradio...nista od toga i te hrane... zivi bili pa videli. pozdrav svima.

apsolutno se slazem sa terrorom.

ti se slazes sa njim jer nemate pojma ni ti ni on,ishrana je 70% cele price u bodibildingu,a te lovacke price da napredujete u misicnoj masi od kevine kuhinje sa pasuljem,kiselim kupusom,krilcima i punjenim paprikama ne piju vodu,rezultat donoose dobra ishrana(bez kevine kuhinje),trening,odmor i suplementacija sve upakovano i ukombinovano.
Amin za ovih 7o%.  ;)
Ja i dalje tvrdim da se misici grade u kuhinji,i da u teretani nije vazno biti najjaci,vec najpametniji! :)

naravno da se grade u kuhinji,ali ne kevinoj kao sto ovi paceri  propagiraju ovde na forumu,hahahhaha
Sačuvana
Stefan991
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Septembar 04, 2012, 11:30:10 posle podne »

3g po kg?? pa covece Dorian,koje znam da znas ko je bio,i kakvim sve formama je izlazio na binu,i izjavio je da je oduvek preferirao 1,5g po kg misicne mase.pazi ne telesne! i da je to sasvim dovoljna za napredak.
I razumite,da mamina kuhinja (mislim da domacu kuhinju,jaja,sireve,sarme,punjene paprike,pasulj itd itd) ne spada u dzanki food! jasno je da 2 osrednje sarme imaju mozda manji broj proteina nego 200g belog mesa ili ribe...ali moze se napredovati,sporije i na duzi vremenski period..

bla bla bla...vazna je ishrana naravno.ali ogromnu ulogu igra trening,i mozes ti u toku dana da unosis i 4g po kg ili 5(iskreno nzm ko moze ovo da finansira i kolika kolicna hrane je potrebna)...ali ako trening nije hard core,ako se misic ne optereti dovoljno ili odradis trening samo da bi se reklo da si odradio...nista od toga i te hrane... zivi bili pa videli. pozdrav svima.

ti se slazes sa njim jer nemate pojma ni ti ni on,ishrana je 70% cele price u bodibildingu,a te lovacke price da napredujete u misicnoj masi od kevine kuhinje sa pasuljem,kiselim kupusom,krilcima i punjenim paprikama ne piju vodu,rezultat donoose dobra ishrana(bez kevine kuhinje),trening,odmor i suplementacija sve upakovano i ukombinovano.
Amin za ovih 7o%.  ;)
Ja i dalje tvrdim da se misici grade u kuhinji,i da u teretani nije vazno biti najjaci,vec najpametniji! :)

Pa hvala bogu..
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Septembar 04, 2012, 11:21:29 posle podne »

Amin za ovih 7o%.  ;)
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.17 sekundi sa 19 upita.