TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397376 Teme od strane 25024 Članovi Poslednji član: AsaRitz14

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 27, 2024, 07:21:36 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 594 595 [596] 597 598 ... 724 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vaš današnji doručak  (Pročitano 1169446 puta)
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #1926 poslato: Mart 02, 2015, 07:24:34 pre podne »

Pretovar nedeljom  :-X
samo 2 jajeta i multi. Pa ovako isposnici jedu  :P
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17005


« Odgovor #1925 poslato: Februar 28, 2015, 09:28:08 posle podne »

4 cela jaja i ovsene :)
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #1924 poslato: Februar 27, 2015, 10:00:10 posle podne »

Probacu da nadjem negde da kupim pa da isprobam recept. Hvala
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9516


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1923 poslato: Februar 27, 2015, 09:30:56 posle podne »

100 gr ovsenih pahuljica, izblendano sa 1 mericom "kazeina"( Night Pro) plus 2 cela jaja( kuvana)...

Gde se kupuju ta zrnca? U prodavnicama "zdrave hrane"?

Teško se nalaze...u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane "se mogu naručiti"...na društvenim mrežama ima raznih ponuĂ°ača...treba biti obazriv...
« Poslednja izmena: Februar 27, 2015, 09:32:47 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11500


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #1922 poslato: Februar 27, 2015, 04:08:55 posle podne »

integralna testenina (zlatiborski rezanac)  sa kajganom od 4 jaja
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17005


« Odgovor #1921 poslato: Februar 27, 2015, 03:15:31 posle podne »

Crveno meso i krompir :)
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #1920 poslato: Februar 27, 2015, 08:01:04 pre podne »

Gde se kupuju ta zrnca? U prodavnicama "zdrave hrane"?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9516


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1919 poslato: Februar 27, 2015, 12:08:50 pre podne »

Pecha, koja je razlika u ukusu izmedju kefira i jogurta? Jel kefir "bolji" ili ga pijes jer volis?

Kupovni "kefir" je ok, ali nema baš sva svojstva "pravog home made kefira"...idealan "prilog" uz vaš doručak...


"Ukratko rečeno: kefir je fermentisano mleko. Nalik je jogurtu, ali sadrži izuzetno značajne probiotske kulture neophodne za dobro zdravlje, pre svega creva, pa onda i čitavog organizma. Kefir takoĂ°e čini da se mleko lakše vari jer smanjuje laktozu tokom fermentacije. Možete ga kupiti u prodavnici (ne baš preporučljiva opcija) ili ga praviti kod kuće pomoću kefirnih zrnaca (kristala), što je mnogo bolja i zdravija opcija, na duže staze i - jeftinija, pogotovo ako je dijeta sa kefirom vaš izbor za mršavljenje.

Kako da napravim kefir?
Oprana zrnca (1 supena kašika) preliti sa 250 ml (2,5 dl) nekuvanog mleka. Ostaviti u staklenoj posudi da odstoji 24 sata pa mleko procediti obavezno kroz plastičnu cediljku. Ovako proceĂ°eno mleko je gotov napitak. Kefirna zrnca koja su ostala u cediljci oprati čistom vodom (mada ovaj korak možete i da preskočite, jer se svakim pranjem gubi deo "jačine" kefirnih zrnaca) i ponovo preliti mlekom. Čuvati je prekrivenu na sobnoj temperaturi. Proces svakodnevno ponavljajte i za desetak dana ćete imati udvostučenu količinu kefirnih zrnaca što znači da ćete moći da pravite veće količine kefira. Posle još deset dana višak zrnaca će biti toliki da ćete morati nekome da poklonite deo ili da dodate nekom voćnom šejku i jednostavno pojedete.

Kefirna zrna su živa kultura, ona su spolja bela i izgledaju kao mali cvetovi karfiola.

Stavite kašiku kefirnih zrnaca u staklenu teglu ili šolju. Sipajte najmanje šolju mleka preko zrna i pokrijte sa gazom ili papirnim ubrusom pričvršćenim gumicom. Može da se stavi i poklopac od tegle ali ne navije već ostavi da vazduh može da cirkuliše. Ovo sprečava da insekti i mrvice upadnu u teglu, a u isto vreme omogućava kefiru da "diše".

Ostavite teglu u kuhinji, na sobnoj temperaturi. Posle 24 sata, mleko treba da bude gusto. Ponekad će doći do odvajanja tečnosti, i to je ok. Samo ga pomešajte. Od pribora vam zatim treba plastična cediljka, kašika i posuda gde ćete procediti kefir.

Koristite isključivo plastičnu cediljku i plastičnu kašiku. Postavite cediljku nad staklenku teglu i sipajte malo kefira u nju. Koristite plastičnu kašiku i lagano mešajte sve dok sav kefir ne proĂ°e kroz cediljku, a ostanu samo kefirna zrnca u njoj.

Isperite zrnca pod mlazom hladne vode, i stavite u novu teglu za narednu turu kefira. Kada završite, imaćete čašu gustog kefira i teglu sa kefirnim zrncima spremnim da im se doda mleko. Sa ovim tempom proizvodnje, imaćete dovoljno kefira svakoga dana!

Stvari na koje morate da obratite pažnju:

-Ne koristite metalni pribor, cediljke, kašike, jer tako možete oštetiti zrna kefira i ona mogu postati neefikasna.
-Možete da fermentišete u frižideru, ali će za to biti potrebno nekoliko dana.
-Ako želite da napravite pauzu ili idete na put, možete da stavite zrna sa mlekom u frižider, i ona mogu tako da stoje nedelju i više dana.
-Kefirna zrna vremenom rastu. Posled desetak dana imaćete dovoljno da pravite duplu dozu, ili možete da ih date nekome ko želi da počne da pravi kefir.
-Možete koristiti kravlje mleko, kozije mleko, sirovo mleko, obično ili organsko mleko, i tako dalje. Možete čak i da menjate mleka bez negativnog efekta na kefir.
-Možete da koristite mleko nezaslaĂ°enog kokosa, pirinčano mleko kao i bademovo mleko. Ipak, rotirajte mleka i čuvajte kefirna zrnca samo u kravljem mleku.

Lekovita svojstva

Kefirna zrnca ili tibetanska gljiva kako ga još zovu, upotrebljavaju se za pravljenje kefira koji, kao prirodni lek protiv povišenog holesterola u krvi, kamena u žuči, za sve bolesti srca i krvnih sudova, za regulaciju krvnog pritiska, umiruje upalne procese u organizmu, povoljno deluje na rad bubrega i mokraćnih kanala. Osim toga važno je reći kako je potvrĂ°eno da  tibetanska gljiva u sebi sadrži sve vitamine neophodne za pravilan rad ljudskog organizma, tako da sprečava starenje, otklanja umor a usput je i dobro prirodno sredstvo za potenciju kako kod muškaraca tako i kod žena.
"

« Poslednja izmena: Februar 27, 2015, 12:11:12 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #1918 poslato: Februar 26, 2015, 05:16:05 posle podne »

Hvala. Citao sam Slavisin tekst o njemu ali nikako da uzmem da probam. Moracu ovih dana.
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1917 poslato: Februar 26, 2015, 04:33:30 posle podne »

Pecha, koja je razlika u ukusu izmedju kefira i jogurta? Jel kefir "bolji" ili ga pijes jer volis?
Ruzniji je od jogurta, ali zdraviji i bolji.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #1916 poslato: Februar 26, 2015, 03:12:52 posle podne »

Pecha, koja je razlika u ukusu izmedju kefira i jogurta? Jel kefir "bolji" ili ga pijes jer volis?
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1915 poslato: Februar 26, 2015, 01:45:50 posle podne »

To su one slane palacinke sa ovsenim o kojima sam pricao. :)
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Funtunjerović Ivan
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1246


Say no to racism!

« Odgovor #1914 poslato: Februar 26, 2015, 12:46:47 posle podne »

150g pileceg belog, sir, krastavci, 150g ovsenih.
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
Nenad Glisovic
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 412


« Odgovor #1913 poslato: Februar 26, 2015, 10:01:36 pre podne »

150g ovsenih+2merice scitec whey proff..
Sačuvana
Nenad Glisovic
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #1912 poslato: Februar 25, 2015, 07:08:21 pre podne »

Kajgana, galete, kečap, krastavci, čaša mlake vode sa ceĂ°enim limunom. Izgleda da polako odlazi ovo hladno vreme, što pozitivno utiče na raspoloženje kod mene... ;D
Sačuvana
Stranice: 1 ... 594 595 [596] 597 598 ... 724 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.052 sekundi sa 13 upita.